Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Kako ti ne osvezava temperaturu? Meni redovno osvezava bez problema. Podesen je da na svaka tri sata radi update a sam live tile se osvezava na svakih sat vremena tj pokazuje temperaturu za taj sat. Ne razumem sta vise od toga treba, temperatura u realnom vremenu? :)

Za bateriju smo rekli, to nigde ne postoji precizno jer je prosto nemoguce napraviti takvu projekciju u realnom vremenu.

Google servise iskreno ne koristim previse, sem Gmaila no verujem da je tu problem. I iskreno ne verujem da ce u skorije vreme to nekako da se resi, tako da ko je zestoko vezan za iste mislim da doooobro treba da razmisli pre prelaska na WP8.

Sto se AirDroida-a tice, ovako nesto mozda ili to nije to? Ne koristim pa ne znam iskreno.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/joikushare/70ddc9da-1212-4e99-8dfe-05fb85cc6ffd

Kako ti ne osvezava temperaturu? Meni redovno osvezava bez problema. Podesen je da na svaka tri sata radi update a sam live tile se osvezava na svakih sat vremena tj pokazuje temperaturu za taj sat. Ne razumem sta vise od toga treba, temperatura u realnom vremenu? :)

Treba da osvezi live tile cim upalim wifi/mobilni net, tako radi na Androidu, a posle na sat vremena, to radi..

Za bateriju smo rekli, to nigde ne postoji precizno jer je prosto nemoguce napraviti takvu projekciju u realnom vremenu.

Kako nemoguce, na onom drugom sistemu tako radi :) nije to projekcija nego nek se procenat na tileu u realnom vremenu poklapa sa procentom tamo u settings/battery

Poslednja izmena:
I sve tako neke nebuloze koje mizda nisu krucijalne, ali zivot znace..

Isto i kod mene. Malo malo pa me neka "sitnica" iznervira, u sustini sve se svodi na lose napisan softver. Na kraju sam Lumiju 820 poklonio kevi.

Mozda je i do mene, svemu nadjem manu, sve vise sto sam stariji. iOS me je prosto izludeo nekim glupostima, pa sam presao na Android, i razocarao se zbog blago receno katastrofalnog upravljanja memorijom na Samsung stock ROM-u... Na ajfonu nisam morao da mislim o zauzecu memorije, i kada ce telefon postati neupotrebljiv. A da rutujem, necu.

Morao bi da se odrices nekih stvari i na telefonu od 600e. Sve se to toliko brzo stancuje, i telefoni imaju toliko funkcija, a mi smo postali previse razmazeni i hteli bi najbolje od svega.

Ne znam, sto se baterije tice meni je HTC isto pokazivao svakakve nebuloze, zato kazem.

a mi smo postali previse razmazeni i hteli bi najbolje od svega.

Ovo je tacno, sad iskreno se ne bi vratio na Android, bar ne jos, kad uzmem burazerov ili neki drugi, sad mi je taj UI nekako zastareo.. :) Al stvarno sam racunao na ove stvari da rade identicno na WP8 jer nisu sad neki specijalni zahtevi, ja sam bio verovatno najmanje zahtevan Android user na benchu..

Ne znam, sto se baterije tice meni je HTC isto pokazivao svakakve nebuloze, zato kazem.

Ma jok, radi to odlicno, uvek se procenat na widgetima ili tamo gore u status baru, gadjao sa zvanicnim stanjem baterije..

Sto se update live tile, postoji ogranicenje od 30min za ne-MS aplikacije koliko sam razumeo. Usteda baterije ili sta vec ali mislim da to moraju na neki drugi nacin da rese. Ok za bateriju manje vise, nije da mi je info o njenom stanju potreban na svakih 5min ali cinjenica je da se kod nekih stvari time obesmisljava funkcija live tile-a.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/hh202942(v=vs.105).aspx

Naravno da je moguce, android u sebi ima stanje baterije, ako sam proizvodjac (sto sada skoro svi rade) ne ubaci procente baterije u status bar-u, mozes instalirati neki widget ili app koji ce samo da ispisuje stanje iz settings-a.

Poslednja izmena:
Koji ce u realnom vremenu da menja procenu preostalog trajanja baterije? Ne pricam o tome da mi gore u status baru stoji 98%, to znam da ima i to sam koristio. Pricam o tome da telefon sam proceni na osnovu trenutnog koriscenja koliko jos sati mozes da koristis telefon. To nigde ne postoji toliko precizno da maltene u realnom vremenu prikazuje promene. Tako da tu WP8 ni u cemu ne zaostaje.

Koji ce u realnom vremenu da menja procenu preostalog trajanja baterije? Ne pricam o tome da mi gore u status baru stoji 98%, to znam da ima i to sam koristio. Pricam o tome da telefon sam proceni na osnovu trenutnog koriscenja koliko jos sati mozes da koristis telefon. To nigde ne postoji toliko precizno da maltene u realnom vremenu prikazuje promene. Tako da tu WP8 ni u cemu ne zaostaje.

I telep je mislio na to, naravno da ne pricamo o tom gatanju, otkud on zna dal cu ja sad da igram neku igru dva sata :)

Ako se ubrzo nesto ne promeni u vezi talka/hangoutsa, nemam pojma, to mi je bas bitno.. skoro pa za menjanje telefona.

Poslednja izmena:
Ok, nego je citirao moj post gde bas o toj projekciji pricam tako da je delovalo da se odnosi na to a ne na procente.

Za talk ne znam, bas cu da probam neki od klijenata da vidim kako to radi, verujem da to jeste poprilicno ogranicenje ako ga dosta koristis...

Na sta tacno imas zamerku kod gchat-a a na sta kod nimbuzz-a, da znam sta da gledam :)

Eo ovako za Gchat, notifikacije rade jako kratko, posle nekoliko minuta ne stizu, ni preko pusha a ni kad je otkljucan telefon. Pisem s nekim na kompu, prebacim se na telefon, necu videti sta je pisao, ako mi je ostao chat na kompu nece ga prikazivati na telefonu.. Ako samo upalim net na telefonu, necu biti 'online' drugim ljudima, vec valjda tek kad upalim i Gchat.. Stvari zbog kojih je upotrebljivost skoro nikakva. Nimbuzz sam video da ima dve zvezdice ocenu pa nisam ni skidao..

Gsam battery monitor radi to sto ti kazes da ne postoji.
Informisi se malo pa onda pisi o androidu.

И још доста апликација то може.

Evo pocinje i u ovoj temi. Citate li vi ista ili po defaultu lupate kontru? Ko je rekao da ne postoji? Postoji, kao sto postoji i na WP8. I realno je isto koliko i na WP8 jer je nemoguce da u realnom vremenu na osnovu potrosnje tj onoga sto radite on konstantno menja projekciju trajanja baterije. U nekom periodu da i sa nekom pribliznom preciznoscu da, ali to radi i WP8. Upravo sam GSam koristio na Androidu takobda itekako znam sta pricam.

Ti decko nisi razumeo sta lozac trazi, zabunio si se.

On hoce ikonicu, widget, tile sta god trenutnog stanja baterije.

Poslednja izmena:
Zbunjen isto koliko i ti, pogledaj sam sta si citirao i odgovorio pa da nastavimo dalje sem ako nemas zelju da i dalje peckas bez razloga?

To sto on hoce, smo odavno apsolvirali da na taj nacin ne moze zbog 30min refresh ogranicenja za tile i hajde sad brzo jos koji genijalni post kako je WP ****** a Android ne... Kako vam ne dosadi vise.

To moraju da naprave da radi kao sat, mislim na casovnik. On ide 'uzivo', moraju i procenti baterije tako..

Jos jedno random primecivanje, tap na Toast notifikaciju ne radi uvek, zabode, pa ili nece uopste ili hoce iz treceg cetvrtog pokusaja..

Za to se slazem. Recimo HTC ima svoju app, nesto nalik svom widgetu na Androidu i tamo su svi ti podaci u realnom vremenu, dakle moguce je. Nadam se da ce i za ostale aplikacije to da bude dozvoljeno jer to jeste ogranicenje.

Sa ovim drugim stvarno nikada nijedan jedini problem, sve radi super.

Svi problemi koje ste nabrojali proizilaze iz ograničenog multitaskinga tj. same ograničenosti platforme - to bi trebalo da radi bolje nego u WP 7, ali vidim da i dalje ima tih problema (aplikacije kubure sa real time radom u pozadini)

Ovo sa zabadanjem toast notifikacije, to se desava I kod mene na 8S-u, ali samo kada je fon lockovan pa se pojavi notifikacija, I onda treba stisnuti par puta dok ti ne otvori, dok kad je telefon na start screen ili u nekoj app, on otvara toast odmah I bez zastajkivanja.

I da HTC ima svoju app koja se takodje zove HTC I stvarno je jedina app od strane HTC-a, a da bas vredi, pokazuje vreme, berzu I vesti sa CNN-a I Yahoo! I jos nekih sajtova, mislim. Uglavnom ona je real-time samo kada je u pitanju sat, a kada je u pitanju prognoza, osvezava se na svakih sat vremena, jer tada dobija nove podatke za temperaturu za sledeci sat.

Ovo sa zabadanjem toast notifikacije, to se desava I kod mene na 8S-u, ali samo kada je fon lockovan pa se pojavi notifikacija, I onda treba stisnuti par puta dok ti ne otvori, dok kad je telefon na start screen ili u nekoj app, on otvara toast odmah I bez zastajkivanja. .

Pa da, na lock screen sam mislio, tad ima i najvise potrebe da te odvede u aplikaciju :)

Moguce da je do slabijeg hardvera :S: Stvarno mi se nijednom nije desilo to. Inace sto se gtalka tice, probaj jiTalk, deluje kao da bi to moglo da bude to...

HTC aplikaciju sam spomenuo u smislu da je definitivno ono o cemu smo pricali moguce i da nije ogranicenje sistema kao takvog vec da je MS to zabranio sto je cista glupost svakako...

JiTalk po komentarima tamo, ne prima notifikacije ni u placenoj verziji kad je telefon zakljucan.. Tako da se opet gubi smisao. To je najkorisnija opcija talka na telefonu, cim upalim net na telefonu ja sam odma ljudima Online tamo u Gmail-u i ako mi posalju nesto stize mi na telefon, bez da ja nesto moram da upalim aplikaciju na telefonu..

Poslednja izmena:
To je jos dok su bili na WP7, ali da, to bi trebao da je najbolji klijent... al nesto mi se ne placa da testiram dal zaista radi tako.. :)

To je sad vec na tebi, vidim da je vise pozitivnih komentara nego negativnih. Po njihovom opisu, sad od zadnjeg apdejta u junu rade i toast i lockscreen notifikacije, tako da ako je to tako to znaci da radi upravo ono sto trazis... Na tebi je :)

Koje lazno reklamiranje, upravo sam pazario :) Online sam samo dok sam u aplikaciji, cim izadjem, ne cak ni na back vec na win dugme, vise nisam online.. A upalio sam toast notifikacije koje gistro "omogucavaju da me ljudi kontaktiraju cak i kad jitalk nije upaljen" Vazi.. :)
Mozda treba da ga omogucim u Background Tasks ali ga nema tamo, ne znam kako i koje se uopste aplikacije tamo pojavljuju, odnosno po kojoj logici..

Nazad
Vrh Dno