Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Uzeh Ativ S pre par dana i koristio ga malo. Nisam ni folije sa njega odlepio jer ne znam sta da radim. Prodajem ga, ali nekako jos nisam 100% siguran u tu odluku. :)
Sto se tice samog telefona ovako preko folija je stvarno utisak dobar. Sam win je brz i nema nikakvog laga, IE je extra brz(pametna mreza :D), tastatura je super, lako se kuca. Pricao sam samo kratko nekih pola minute, cisto da ga probam, lepo se cuje nema sta, iako je sagovornik bio na ulici. Sve pohvale. Licno meni, solidno izgledaju plocice, ali znam da ce jako brzo dosaditi i sigurno ce mi "nedostajati" normalne ikonice. Pogotovo sto ne volim meni "list" tipa. Sto se tice fizicke velicine telefona, meni ne smeta(visok covek, sake lopate). E, sad... nisam koristio nikakve servisa tipa, push mail, google talk, instaliranje aplikacija(iz razloga prodaje telefona) pa ne mogu da tvrdim kako bi mi se svidelo kako to funkcionise u realnom radu. Ali generalno utisak o WP 8 je prilicno ok. Mozda za sekundarni broj kupim neki (slabiji) WP telefon. :)

:D
drago mi je da se wp8 prodaje dobro u nekim zemljama ali ja i dalje ne primecujem da neko ima wp8 osim mene :(
msm uvek vidim da ljudi imaju sgs3 a ne znaju ni da ga koriste kako treba :/

drago mi je da se wp8 prodaje dobro u nekim zemljama ali ja i dalje ne primecujem da neko ima wp8 osim mene :(

Pa, iskreno u Srbiji retko ko ima WP8 telephone, jer ne znaju kakvi su, tj ni Telenor, ni mt:s, a ni VIP ih ne reklamiraju, vec samo Android da budemo iskreni. Evo sad banalan primer u Telenorovoj poslovnici (gledao neke telefone msm iz zezanja :D) I vidim da ljudi bas kupuju SGSIIImini, ali ni ne shvataju koliko je taj telefon losiji pd bilo kog Budget WP-a (osim ekrana koji je SAmoled), licno sam testirao moj 8S I drugov mini, da samo znate koliko manje baguje, pogotovo kada se kucka neki tekst na nekom sajtu (kupujem prodajem npr). I to je samo dokaz koliko se ustvari Android reklamira u odnosu na WP, mislim devojka koja je stajala do mene (dok sam ja cackao Lumiu 620) ona je cackala neki Alkatel shit, I ja cak naglas (ne bukvalno, al dovoljno da ona cuje :D) kazem da je Lumia mnogo bolja, al kad neko nece da proba nesto, pa nece :p

I da do sada sam video par WP-a u Bg-u I 90% su ga nosile devojke, ne mnogo starije od mene (moj HTC 8S pogotovo haha :D), ali kad bi MS ili Nokia poceli da reklamiraju WP kao sto se reklamira Android kod nas (sad ga uopste skoro i ne reklamiraju :d), sta mislis da li ce se povecati udeo WP-a ?? Ja mislim da hoce I to bas bas, pogotovo sto je sad izasla L520 koja je jeftina I za vecinu I vise nego dovoljna :)

Ako si ti zadovoljan, sta te briga ko jos koristi WP?
Zasto ti je to bitno? Bar se nisi utopio u masu ako nista drugo.

marko ljudi koriste telefone samo za poruke i fb, barem vecina i kad mi neko kaze da wp nema aplikacije/igrice meni se :wc: ali sta da se radi
npr moja drugarica oce da uzme fon sa kamerom a imala je sgs3 koj je meni pre bio extra i nije lagovao (dok sam imao backflip) a sad kadimam ativ s secka i baguje :D a sad hoce da uzme sgs4 sto je bukvalno isti fon
i ja joj kazem ako hoces kameru uzmi 920 jer ima bolju do vecine a manje para i lepsi i izdrzljiviji je od sgs4 a ona android ima vise aplikacija i ja sam hteo da je :smack: ali bio sam u fazonu pusti budalu :D
i samo da dodam da je meni 8s NAJLEPSI wp8 telefon, on i 925 se kolju, ali da ima specifikacije ko ativ s msm ekran i internu 16 GB, ram itd uzeo bi 8s
i sad sto je izasao htc 8xt nije los ali je 8s i dalje lepsi :D
@ emix nemoj pogresno da me skapiras meni nije bitno ko sve koristi wp8 meni je bitno da sam ja zadovoljan sto jesam :D
nego mi je cudno sto ljudi gledaju sta drugi imaju i sad se takmice ko ima bolji fon sto je sasvim retardirano, msm to je slucaj sa sgs3 videli su ga na tv-u i uzimaj jer je "dobar" fon :/

Znaci ako neko hoce aplikacije on je budala? Fino...

Fino si to izvukao iz kernela, pardon konteksta :)

i ja joj kazem ako hoces kameru uzmi 920 jer ima bolju do vecine a manje para i lepsi i izdrzljiviji je od sgs4 a ona android ima vise aplikacija i ja sam hteo da je :smack: ali bio sam u fazonu pusti budalu :D
Sta sam izvukao iz konteksta?
Ovo kernel ne kontam, to nesto vasa fensi ps3 fotelja fora? Ako nije ne bih svatio tu geek foru posto se stvarno ne bavim kernelima.

Poslednja izmena:
Risbo, lik koji gotivi WP8 a nikako da prelomi i kupi N Lumia 520 jer svaki dan sazna da nesto osnovno ne radi kako je bog reko ili ne radi uopste :)

Ja samo znam da sam smesno zahtevan korisnik u odnosu na Android armiju sa bencha ali i pored toga bih WP8 ''svario'' samo zbog neke Pure View kamere sa xenonom (i jos ako ima odlican displej, zvuk, dizajn/izrada utoliko bolje) ali i pored toga mislim da bih odlepio uz najgori UI ikada :)

Tako je on to opisao, a I jel znas neku devojku kojoj treba neka android aplikacija koju wp nema?

Da, sto ti poznajes samo praznoglave curke koje na ekranu kompa drze roze medvedice.

Da li taj WP može da automatski istovari sve nove slike na kućni server čim dodješ u domet kućne wifi mreže bez upotrebe SkyDrivea i sličnih servisa?
Da li ima nešto slično Air Droidu?

@ yoyo

Jel to moze uopste airdroid, ja sam to preko dropboxa radio

@ telep

Kako god, ali da, ne poznajem devojke koje flesuju rom :)

Kako si sada dosao do flesovanja ROMova, i zasto bi to uopste radio?

Pustite Borisa nije on za džabe ložač :p

Meni se njavise dopada onaj HTC 8s sivo/zeleni(ili zuti?), prelep je!
Juce mi bila sestra u gostima, uzela android, pre 2 meseca, neki mali samsung sa zutim pozadi, p***zdela, vraca se na blackberry(?!) 8520 kojeg je dobila od mene prosle godine.
Licno sam ga(samsunga) restartovao, jer joj je skype zabagovao, a jos sam morao da joj jurim staru verziju skaype-a jer je nova uzas. Zvao sam je masu puta, ne cuje zvono... itd...
Jes ono, kolko para tolko muzike, ali ma koliko je nekom ruzan wp, meni ova omnia 7 radi ko bog vec par meseci, bez bagova, i bez kojekakvih s****a.

@boris:
SweetHome radi wifi backup slika čim oseti kućnu mrežu.
Air droid nema veze sa tim, ali je generalno dobra app za kontrolu telefona sa računara. I nije potrebno rootovati ili flashovati telefon za SweetHome i AirDroid.

Da li taj WP može da automatski istovari sve nove slike na kućni server čim dodješ u domet kućne wifi mreže bez upotrebe SkyDrivea i sličnih servisa?
Da li ima nešto slično Air Droidu?

Sta fali SkajDrajvu?

Prostor... I ne želim da moje slike čuva Microsoft ili google ili dropbox.

Ne znam da li ima app, ali po defaultu mozes da sync-ujes samo preko usb-a (pod uslovom da ne zelis da koristis navedene servise)

Air droid nema veze sa tim, ali je generalno dobra app za kontrolu telefona sa računara. I nije potrebno rootovati ili flashovati telefon za SweetHome i AirDroid.

Da, bilo bi fino da ima Airdroid, pitao sam ih na Twitteru i imaju neka ogranicenja koja ih sprecavaju da izdaju na drugim platformama.. To isto bi trebalo da moze preko PC Remote-a, u placenoj verziji, koliko sam primetio po opisu i komentarima..

Pocket file manager nije ni blizu sweethome ili air droidu. Sweethome radi automatski. Dovoljno je da ga samo jednom podesiš posle instalacije. Nema potrebe da bilo šta ručno pokrećeš. Ima servis u pozadini koji se pali kada se zakačiš na neki wi-fi i ako detektuje kućnu mrežu pokreće app da pošalje nove slike na kućni računar.
Pri tome ne zdere bateriju i telefon nema nikakav lav.
Servis je nešto što ne postoji na wp i ios i zato su jadni.

Pocket file manager nije ni blizu sweethome ili air droidu. Sweethome radi automatski. Dovoljno je da ga samo jednom podesiš posle instalacije. Nema potrebe da bilo šta ručno pokrećeš. Ima servis u pozadini koji se pali kada se zakačiš na neki wi-fi i ako detektuje kućnu mrežu pokreće app da pošalje nove slike na kućni računar.
Pri tome ne zdere bateriju i telefon nema nikakav lav.
Servis je nešto što ne postoji na wp i ios i zato su jadni.

WOW. Posle ovoga sam bacio moju L920, nisam hteo da je nekom prodam, pa da me posle tuži zbog zlosavljanja i sl. Kupio sam najnoviji android i posle uptstva za brzo otvaranje imenika (hvala @yooyo) otvara isti za manje od 2s. Sada znam sve o tehnici i nemam dumb fon (hvala @Djilkosh_Ns). Procitao sam sve
na forumu o Androidu (20.000 i kusur starna), nije mi bilo teško, sada su mi ikonice perfektne, tako su lepe. Probao sam 50 romova svi su super, instalirao sam i 50 i nešto aplikacija sve podesio, notifikacije su saršene. Istu stvar mogu da podesim na 5 razlicitih načina, može mi se. Tako je lep, mislim Android (hvala @ProMaster).
Microsoft ignorišem valjda ce se opametiti. Inače Microsoft je firma iz Borče koja zarađuje i na prodaji svakog android telefona.

Bravo za tebe. Sad idi.

Bravo za tebe. Sad idi.

Naravno, nisam ni očekivao neki bolji komentar. Mislim da većina android fanova previše vremena provode sa svojim telefonom, da ne kažem nešto gore. Nivo rasprave vam je na nivou obdaništa. Ne mogu da shvate da postoje ljudi koji ne provode ceo dan sa telefonom. Telefoniranje, sms, mail, surf, videti neki klip, slikati, snimiti, navigacija, poneka igrica, malo druženja i sl, eto zato koristim mobilni telefon. ALO, mobilni telefon je za zezanje, barem 80% vremena.:smoke:

Nazad
Vrh Dno