Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Pomenuo sam Zune jer je u njemu postojao neki vid wireless synca, a u novoj WP aplikaciji ni toga nema - no, ionako nije ničemu služilo (mislim lol i roflmao wireless sync samo dok ti se telefon puni na štekeru, ko što neko napisa u nekom komentaru - čudna definicija wireless-a :D) pa su ga verovatno zato i izbacili
Inače, sve ove smejurije su ti odličan dokaz ograničenosti WP platforme - nisu develi baš toliko senilni pa da ne mogu da reše ove standardne stvari ;)

Poslednja izmena:
Malo skretanje sa teme... mada i nije, obzirom koliko je energije utrošeno na to.

Evo jedne skripte koja eliminiše neželjene korisnike iz diskusije na Benčmark forumu, bez obzira na status koji imaju na forumu (za razliku od forumske opcije). Skripta radi nativno u svih krštenim internet pregledačima. Kod u spojleru zahteva promenu korisničkih imena, pa snimanje kao .js fajl i na kraju "instaliranje" na način koji korišćeni pregledač predvidja. Ko želi da menja skriptu (izuzev korisničkih imena, jel' te), mora da postavi svima dostupan ceo kod (recimo, eliminacija i citata blokiranih korisnika u okviru poruka drugih korisnika).

Uspešno testirano u Operi 12.16 i FF 22.0 + GM1.9.

Kod:
// ==UserScript==
// @name Benčmark ignorisanje
// @description Ignoriši korisnike
// @include http://*.benchmark.rs/showthread.php?*
// ==/UserScript==

(function() 
  {
	  var poruke_na_strani;
	  var ukloni = new Array("trol1", "trol2", "trol3"); //prepraviti u koisnička imena koja treba da se ignorišu

poruke_na_strani = document.getElementsByClassName('postbitlegacy postbitim postcontainer old');
	  for (var i = 0; i < poruke_na_strani.length; i++) 
	  {
		  for (var x in ukloni)
		  {
			  if(poruke_na_strani[i].innerHTML.match('-'+ukloni[x]))
			  {
				  poruke_na_strani[i].style.display="none";
			  }
		  }
	  }

})();

Što je najsmešnije od svega - čini mi se da je više korisnih informacija o WP-u došlo od onih koji ga kritikuju :d nego od njegovih ljubitelja da ne kažem fanboysa :)

Jel moze neko da reimenuje onu WP8 temu u softverskom delu, "aplikacije za WP8", a ovde da se prica generalno o sistemu i telefonima..

e ljudi skapirao sam da ne mogu da se salju slike preko nfc-a iz wp8 ka androidu i obrnuto :/
sad video sam da ima aplikacija iz samsunga ativ beam da li je neko proverio da li radi, msm ja bi proverio ali nemam mnogo prilika da se igram sa drugaricinim sgs3 a moji back flip nema nfc :(

Eto sad Here mapa i za druge telefone :)

Da li mi neko može objasniti način prijave kartice za wp8 Novčanik, pošto sam pokušao sa Banca Intesa Internet karticom i stalno mi izbacuje grešku, kada popunim sva polja za karticu, "Nije moguće autorizovati metod plaćanja". Samo da kažem da mi je u podešavanjima kao region izabrana Srbija, ako to nešto znači. Hvala

Samo da se osvrnem na ono sa prethodne strane gde piše da se prodaja WP telefona utrostručila
Ja bi bio oprezan sa takvim informacijama pogotovu što ista dolazi iz MS-a, a kako svako svog konja hvali....
Windows Phone prodaja ide poprilično traljavo, kada se uzme u obzir da je ta platforma već poduže vreme na tržištu ;)

Da li mi neko može objasniti način prijave kartice za wp8 Novčanik, pošto sam pokušao sa Banca Intesa Internet karticom i stalno mi izbacuje grešku, kada popunim sva polja za karticu, "Nije moguće autorizovati metod plaćanja". Samo da kažem da mi je u podešavanjima kao region izabrana Srbija, ako to nešto znači. Hvala

Ne bi trebalo da je nešto komplikovano: broj računa, 3 ili 4 cifreni broj sa poledjine kartice, adresa... i to bi trebalo da je to. Bez problema sam registrovao "običnu" Master kreditnu karticu iz iste banke.

Izasao i WhatsApp update koji ispravlja sve ono na sta su zalili ljudi, u pravo vreme za mene :) Nadam se da ima sve smajlije kao Android verzija i da su kompatibilni..

Uzeo u Telenoru Lumiu 620 i posle 10-tak dana ja sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Da ima led prodavao bi se bar duplo bolje. Gledam ljude oko sebe, odgovara im cena i svidja im se telefon za tu kintu ali kad dodje do leda svi se smore...

Za fotografije mi uopste ne treba, nikad nisam video upotrebljivu fotku sa blicem.. jedino za sta sam koristio je za lampu, mada citam da ispostuje i ona bela fotka sa brightness do kraja..

Ko da si jedva ceko :)

Pitanje je koliko tu ima istine.. nema logike jer su se fino zahuktali sa WP8.

Poslednja izmena:
I ja msm da nije tacno, cak i da ga prave od nule nista nece postici, jer generalno ljudi ne kupuju WP zbog toga sto je los, nego zbog toga sto su naviknuti na ova druga 2.. A i sa dodatnim osposobljavanjem postojece platforme MS moze od nje da napravi ozbiljnog konkurenta, iako je i sad konkurentan, samo kao sto rekoh, ljudi tesko prihvataju promenu..

Malo zabave.. :D

Koji nadrogirani, potplaceni indijanac xD

U kom smislu? Danas sam se igrao sa 920 i super je telefon, ali wp je :S: Mislim da mi je 3310 zabavniji od njega

Poslednja izmena:
Nikako nije smešan... Imao sam S3, sad S4 i uporedo htc 8x. Htc je vrh izrada, bruka radi, i lepo izgleda. But, ali, s3 pa s4, definitivno više koristim za dnevne potrebe, a pritom nisam funboy nijednog proizvođača/ systema. Sa w8 sam se više igrao prve 2nedelje, dok nisam sve podesio, posle toga nema šta više, ***a...
Tako da je ovaj nadrogirani definitivno potplacen :) ili neki teški funboy, što je žalosno, jer ovako žut telefon, ono, ružno i odbojno. Crna ili plava je već druga priča :)

Ko da si jedva ceko :)

Pitanje je koliko tu ima istine.. nema logike jer su se fino zahuktali sa WP8.

Ovo je super vest. Ali sam ostavio komentar kakav sam ostavio zbog svih onih koji su odusevljeni ogranicenoscu i metro kockicama. Cak je i Microsoftu jasno da su Win8 i WP8 fail ali ne i nasim ljudima. Seti se E3 konferencije gde su njihove igre pustane na PC-ju sa Win7...

Ovo je trebalo i ranije da se desi, ocigledno da WP8 ne mogu nadograditi da bude vise kao Android. Sada ce probati ponovo i to je zaista odlicna vest za Windows na mobilnim napravama ali nazalost losa za one koji sada kupuju Windows Phone. Mada tako je bilo i sa Androidima, ali ti sto su zakucani na Froyo ediciji bar mogu koristiti vecinu novih aplikacija dok cisto sumnjam da ce to biti moguce kada stignu nove aplikacije prilagodjene Windows Phone 9.

Sa gomilom aplikacija na app storeu ce morati da porade i na kompatibilnosti...

Nece morati jer iako ima relativno veliki broj aplikacija, broj uredjaja je mali. Sve pada na pleca proizvodjaca telefona i devela aplikacija. Nokia mozda i uradi nesto po tom pitanju, Samsung nece sigurno. Ativ S milion posto nece dobiti apdejt, ni na WP Blue a kamoli devetku.

Nema Microsoft nikakav interes da odrzava kompatibilnost za mali broj korisnika. Oni ocekuju da ti korisnici kupe nove telefone.

Poslednja izmena:
Ovo je super vest. Ali sam ostavio komentar kakav sam ostavio zbog svih onih koji su odusevljeni ogranicenoscu i metro kockicama.

Ja sam i dalje odusevljen i bilo bi uzas da krenu stopama Androida/iosa sto se tice interfejsa jer je ovo bas sveza promena i ima itekako smisla, i daleko je od ruznog.. Doduse davno sam prestao da uzimam u obzir ukus ljudi koji bi samo nesto da testiraju, nadogradjuju, cackaju, menjaju i gadjaju se rezultatima testova, i po sopstvenim priznanjima ljudi ovde, estetika je nebitna, samo da je napucano specifikacijama..

Poslednja izmena:
Ja bih da vidim OS koji je upotrebljiv na vise uredjaja. Windows 8 i WP8 su pokusaj toga, nazalost neuspesan. Mozda drugi put bude bolje.

Tebi je promena sveza jer si ga video u izlogu i koristio nekoliko minuta. Ja sam isto tako koristio WP8 na kratko ali zato vec dobrih godinu dana zivim sa Windows 8 i tim istim Metro interfejsom i sve sto mogu reci jeste da je ruzan i nefunkcionalan.

To je jasno i ljudima iz Microsofta vec duze vreme, zato je onaj Sinofski i dobio nogu. Ali nisu mogli sve da odbace jer je ocigledno dugo radjeno na ovom interfejsu. Ali ce ga sigurno zameniti jer jednostavno, ne valja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno