Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Bravo za tebe. Sad idi.

Divno...da li je ovo stav i cele administracije bench foruma, ili samo tebe kao moderatora da teraš sve koji ne misle kao ti, tj. one koji najmanje deset puta dnevno ne opljunu po Microsoftu?
Da li postoji i neka kazna za ovako lepo vaspitane moderatore?
Ako je ovaj tvoja poruka trebalo da bude duhovitost...šta da ti kažem....u tom slučaju tvoj smisao za humor je na nivou minute ćutanja.

Poslednja izmena:
Naravno, nisam ni očekivao neki bolji komentar. Mislim da većina android fanova previše vremena provode sa svojim telefonom, da ne kažem nešto gore. Nivo rasprave vam je na nivou obdaništa. Ne mogu da shvate da postoje ljudi koji ne provode ceo dan sa telefonom. Telefoniranje, sms, mail, surf, videti neki klip, slikati, snimiti, navigacija, poneka igrica, malo druženja i sl, eto zato koristim mobilni telefon. ALO, mobilni telefon je za zezanje, barem 80% vremena.:smoke:

Jel si ti ikako koristio android ili pricas napamet i ono sto si cuo negde?
Nije nuzno rutovati telefon niti flesovati da bi on radio kako treba,to je izbor korisnika koji mozda zele da menjaju razne stvari.
Ako ne verujes mozemo se naci da vidis kako radi stock android pa da se uveris da nije tako kao sto pricas.
Jedina razlika je u tome sto na androidu imas razne mogucnosti kastomizacije a na wp ne,pa vas mozda to boli.

Bas tako, niti sam rutovao, niti planiram da flesujem ko zna kakve romove, menjam kernele, jednostavno skoro sve i ovako stock radi bez greske a nije Nexus u pitanju (osim sto ima malo laga na ICS), koristim 20 aplikacija (i 5 igrica) ukupno pa i pored toga tesko da bih mogao da predjem na WP8 a da mi nista ne fali i da bih mogao da se pomirim sa UI-em koji mi je vec dosadio i to samo na osnovu probanja tudjih telefona.

Meni je Android pre ICS (realnije pre GB) bio bas odbojan, sada od ICS/JB vece mane ne vidim.

Poslednja izmena:
Naravno, nisam ni očekivao neki bolji komentar. Mislim da većina android fanova previše vremena provode sa svojim telefonom, da ne kažem nešto gore. Nivo rasprave vam je na nivou obdaništa. Ne mogu da shvate da postoje ljudi koji ne provode ceo dan sa telefonom. Telefoniranje, sms, mail, surf, videti neki klip, slikati, snimiti, navigacija, poneka igrica, malo druženja i sl, eto zato koristim mobilni telefon. ALO, mobilni telefon je za zezanje, barem 80% vremena.:smoke:

Što se buniš? Procitaj sta si prethodno napisao. Zar nisi rekao da si bacio lumiju? Znači ili lažeš ili trolujes. U oba slučaja nije ti mesto ovde.

Divno...da li je ovo stav i cele administracije bench foruma, ili samo tebe kao moderatora da teraš sve koji ne misle kao ti, tj. one koji najmanje deset puta dnevno ne opljunu po Microsoftu?
Da li postoji i neka kazna za ovako lepo vaspitane moderatore?
Ako je ovaj tvoja poruka trebalo da bude duhovitost...šta da ti kažem....u tom slučaju tvoj smisao za humor je na nivou minute ćutanja.

Jocic10 je ili trol ili lažov i takvima nije mesto ovde. A ako je hteo da bude sarkastičan onda je omanuo. Znaš ono, kada neko u društvu lupa pa ti je lakše da mu kažeš da ode nego da se okreneš i odeš.

Jel si ti ikako koristio android ili pricas napamet i ono sto si cuo negde?
Nije nuzno rutovati telefon niti flesovati da bi on radio kako treba,to je izbor korisnika koji mozda zele da menjaju razne stvari.
Ako ne verujes mozemo se naci da vidis kako radi stock android pa da se uveris da nije tako kao sto pricas.
Jedina razlika je u tome sto na androidu imas razne mogucnosti kastomizacije a na wp ne,pa vas mozda to boli.

NISAM:
- lično koristio android, nije mi ni trebao pored HTC HD2 telefona i sada L920,
- rekao da je android tel. potrebno rutovati da bi radio kako treba ili da je to loš OS,
- nikad nešto kometarisao na android forumima, a čitao jesam.

Moji komentari su bili uglavnom usmereni na nekolicinu ljudi koji pokušavaju da nešto dokažu na ovom WP8 forumu, a niti ga koriste niti imaju nameru. Naravno, da je moj komentar o bacanju lumije bio sarkastičan kao i ostatak komentara, ali to je otprilike bio sažetak svih android foruma.

Poslednja izmena:
Jocic10 je ili trol ili lažov i takvima nije mesto ovde. A ako je hteo da bude sarkastičan onda je omanuo. Znaš ono, kada neko u društvu lupa pa ti je lakše da mu kažeš da ode nego da se okreneš i odeš.

Neka je i tako.....recimo da sam ja mogao da odgovorim na taj tvoj način. Ali. mislim da ti kao moderator treba da budeš malo neutralniji i smireniji.
Da ne govorim o tome da je ova tema, kao i neke druge na forumu izgubila smisao mnoštvom komentara tipa " čiji je veći " i gde teško da može da se sazna nešto korisno...
Za mnoge stvari koje mi trebaju odgovore nalazim na ovom forumu, zašto i ova tema ne bi bila takva?

Da ne govorim o tome da je ova tema, kao i neke druge na forumu izgubila smisao mnoštvom komentara tipa " čiji je veći " i gde teško da može da se sazna nešto korisno...
Za mnoge stvari koje mi trebaju odgovore nalazim na ovom forumu, zašto i ova tema ne bi bila takva?

Ne slazem se. Ovde se govori o prednostima i manama WP8 sistema i poredi se sa Androidom samo zbog aplikacija tj njihovim alternativama na WP sistemu. U širu Android priču je otišlo samo zbog pojedinaca koji žive u zabludi da se Android mora flashovati, rootovati, otključavati bootloader, menjati launcheri, menjati ikone, instalirati brdo aplikacija, itd. Iako je milion puta receno da to nije istina i da je to samo stvar izbora. Yooyoo je tako reagovao samo zato što je to milion puta sažvakana tema i taman kada se sve razjasni i krene diskusija u pravom smeru, dodje jedinka i troluje o sistemu sa kojim nije upoznata.

Tema je izuzetno korisna baš zbog prelaska potencijalnih korisnika sa drugih sistema na WP. To što se dešavaju ispadi... u svakoj temi ih ima.

Boris je za sve kriv :D

Mislim da je veći problem što moderator koristi prilično neprimerene reči prilikom opisivanja "falininki" nečega što nije Android, tako da svi mi vlasnici drugih sistema ispadamo mag*rci zbog naše kupovine.
Evo, samo u poslednjem obraćanju imamo sledeći citat:

Servis je nešto što ne postoji na wp i ios i zato su jadni.

Mislim da je to prouzrokovalo sarkastične komentare.

Evo, meni nikad nije palo napamet da ovako nešto može da se odradi (program za WiFi prebacivanje slika na komp) i deluje mi simpatično korisno. Pa ipak, izjaviti da su svi ostali sistemi jadni zbog ove nemogućnosti je prilično neprimereno. Naročito kad to dolazi od moderatora foruma.

Za konkretan primer, meni će i WP8 učiniti sličnu stvar uz maaaaalko više muke, tako što ću kad mi dođe vreme punjenja baterije, telefon spojiti na USB umesto na punjač i tako ga napuniti, dok se slike same ne sinhronizuju posle 3-4 minuta (bez mog kliktanja bilo čega).

Kad smo već kod prebacivanja fotografija, verujem da je mnogo korisnija aplikacija photobeamer koju mislim da nemaju ni Android ni iOS i mnogo češće može biti od praktične koristi, pa ne bih rekao da su ostali sistemi krš što je nemaju, već bih je naveo kao komparativnu prednost WP8.
Evo youtube klip, ako nekog zanima kako funkcioniše:
http://www.youtube.com/watch?v=fbvm1At-vGc

Toliko od mene. :)
Inače, ne znam ko je stavio link za youtube aplikaciju pre 5-6 dana, ali da pohvalim da je neverovatno dobra i sigurno je među 5 aplikacija po kvalitetu koje sam probao.

Edit: da se ispravim, vidim da na komentarima da postoji slična aplikacija za iOS, pa se izvinjavam na grešci ;)

Poslednja izmena:
Ne slazem se. .......

Tema je izuzetno korisna baš zbog prelaska potencijalnih korisnika sa drugih sistema na WP. To što se dešavaju ispadi... u svakoj temi ih ima.

Pa.....ne znam...moj utisak je da se moderator neprestano trudi da sve koji imaju WP telefone označi kao polu*****e.....da ponovim, MOJ UTISAK....
I to je ono što mi smeta.....na razne načine možeš da prezentuješ prednosti i mane nek platforme....

:D
extra aplikacija steta sto je samo za nokiju :(
te ekskluzivne aplikacije bi po mom misljenju trebale da se naplacuju za ostale telefone a za nokiu ili neke druge da budu free, tako nokia i svi ostali dobijaju pare :(
msm meni ova aplikacija ne treba ali neki bi mozda uzeli neki drugi fon a ne nokiu :(
i vertigo ja sam od pocetka inorisao yooyo msm dodje neko i kaze da je wp8 sr*nje i nikad nije imao normalan komentar za wp (barem ne ono sto sam ja video) i zato ga ignorisem, msm ne nerviram se :D
smako ima svoj stav prema nekoj platormi i meni niko ne moze da dokaze da je wp8 los, naravno ima mane, ali koj os nema mane ? :D

Svakako da ima mane, ali ima i prednosti. Verovatno i znatno više mana nego prednosti, ali sve zavisi šta ko koristi i šta mu je prioritet oko toga.

Bedak što je photobeamer samo za Nokiju. Ja sam bio ubeđen da je ceo WP8 sistem. :( Stvarno odlična aplikacija i već 2 puta sam se našao u situaciji da je koristim kad sam bio u gostima, a bilo koji drugi način transfera slika je bio komplikovan u tom momentu, a da bi ih samo pokazivao na ekranu.
A ne znam da li bi to mogli da naplaćuju za ostale proizvođače, kad već ne daju za džabe? Tipa da na WP store-u stoji jedna cena za Nokiju, a druga za Samsung, HTC. Ne znam koliko je to uopšte izvodljivo?

Mašate poentu na koju hoće da ukaže yooyo a to je isto ono što sam i ja više puta pokušao da objasnim ovde
Ko god iole više očekuje od telefona i voli da se igra na istom, WP ima brzo da ga smori - tapkanje po pločicama i fluidnost interfejsa poprilično brzo dosadi
Što se tiče wirless sihronizacije - ima neki rudimentirani vid, ali u tom slučaju telefon mora da bude priključen na zidni punjač i posle 20-ak min se automatski syncuje sa Zune pod uslovom da se u istom omogući ta opcija - prosto genijalno kako je ovo zamišljeno i koliko ustvari sucks, a koliko vidim čak je i izbačeno u WP 8 - valjda su shvatili koliko je ustvari beskorisno :smoke:

Npr, za smart TV postoji app Skifta koja je neka vrsta DLNA commandera. Izaberes source i player uredjaje, izaberes sta zelis da gledas (slike, muzika, video) i to ide na TV-u bez posredstva photobeamera. Mozes pustati filmove sa DLNA servera ili direktno sa telefona. Ima gomila drugh DLNA aplikacija, neke su isporucene uz telefone (npr Samsung AllShare). HTC ima i HD Media Link, spravicu koju zakacis za HDMI ulaz na TV-u i dovoljno je da na telefonu sa 3 prsta uradis swipe-up i slika sa ekrana telefona se vidi na TV-u.
Rekao sam da su iOS i WP jadni jer su napravljeni samo za konzumiranje sadrzaja sa app i wp storea, bez mogucnosti (ili sa minimalnim mogucnostima) za personalizaciju uredjaja. Svi su isti.
iOS ima samo ekran sa ikonicama, WP ima ekran sa uproscenim widgetima (da, live tiles su u stvari widgeti). Android ima oba.

Android ima podrsku za USB host mode. To znaci da je moguce povezati neke USB uredjaje i telefon moze da im komanduje. Primer za to su aplikacije za kontrolu DSLR fotoaparata, joypad, USB stick, ... WP8 to nema.

Dodatni problem je fragmentacija WP ekosisema, sto su neke aplikacije ekskluziva za Nokiju. Posto ima malo proizvodjaca WP telefona (2 ili 3) ovo predstavlja problem. Jedan telefon ima ovo ali nema ono, drugi ima ono ali losu kameru, treci ni ovo ni ono... a sta god da izaberete nemate mogucnosti da te nedostatke na neki nacin premostite.

Eto, Boris se mesecima lozi da kupi WP telefon ali nikako da prelomi a svaki dan otkriva po nesto novo sto ne radi ili ne postoji na WP.

Poslednja izmena:
Te Nokia aplikacije se nikad neće pojaviti za druge telefone jer Nokia mora nekako da se diferencira od ostatka WP ponude - svi WP telefoni su slični kao jaje jajetu :)
A isto važi i za otključavanje telefona - modifikovali su bootlader tako da još uvek nije provaljen način za njegovo razbijanje - Apple makar prećutno toleriše jailbreak svoje platforme a ovde je i to ograničeno
Otvorenost platforme nije minus kako to neki žele da prikažu ovde već je upravo obrnuto - i to je jedan od razloga zašto je Android megapopularan - kada pogledaš jedini zatovreni ekosistem koji je postigao uspeh je iOS, jer je ipak Apple neka posebna priča koja prema svojim korisnicima i uslugama gaji neku vrstu sektaškog pristupa, i ima uvek gomilu vernih slebenika koji su uvek voljni da progutaju svaki njihov novi proizvod - sva ostale zatvorene platforme su pukle kao petarde i to dosta govori samo za sebe

Eto, Boris se mesecima lozi da kupi WP telefon ali nikako da prelomi a svaki dan otkriva po nesto novo sto ne radi ili ne postoji na WP.

Cekam 520 u Telenoru da vidim sta ce da kazu s cenom :) Ok da se skrene paznja na mane i to je i potrebno u ovoj temi, ali smorili ste sa komentarima kako je sistem za de&ile :) I kontradiktorni ste, pricate kako Android uopste ne moras da cackas i rootujes ali eto imas izbor, ne treba mi taj izbor :) Root i kernel ne zelim, a po licnom primeru znam kako nikad ne mogu da se skrasim sa ikonicama i izgledom, tako da bolje da mi je ogranicen taj izbor i da konkretno koristim telefon a ne svaki dan da menjam..
A i imaju one aplikacije poput Skinery-a, da stavis fotku koju hoces na tiles i razne zaebancije, tako da realno i mozes da napravis klasican wallpaper od kolaza tiles-a :)

I kontradiktorni ste, pricate kako Android uopste ne moras da cackas i rootujes ali eto imas izbor, ne treba mi taj izbor :)

U čemu smo kontradiktorni? Android ne moraš ništa da čačkaš, a ukoliko želiš, možeš. Toliko prosto. Nećeš izbor? Pa ograniči sam sebe da ne čačkaš ništa na telefonu.

Root i kernel ne zelim

Root ti i ne treba za regularno korišćenje. Navedeno 500 puta do sada.

Na žalost, kernel ti treba. I na WP postoji kernel. Pričaš sada o nekim stvarima koje ne razumeš.

Uostalom, izbor je tvoj, što sam ti već i rekao. Niko ovde tebi ne govori da ne uzimaš WP. Ako tebi odgovara, to je odlično, jer si našao nešto što ti "pasuje".

Poslednja izmena:
Mene zanima jel si ti lozacu do sada rutovao i menjao kernele na tom tvom wildfireu?

U čemu smo kontradiktorni?

Pa dodje na isto onda, jer rade dobro bez ikakvog cackanja i jedan i drugi zar ne? :)
Za root i kernel se zaebavam, valjda ne moram da objasnjavam :)

Previse se cimate da odgovorite ljude od WP8, super na konkretnim stvarima al toliko uzaludnih postova kako je UI 'ruzan' i sistem 'ogranicen'.. We get it :)

Dobro ljudi, mislim da masite poentu teme..a to je da ovde pisu oni koji imaju WP8 telefone i svoje utiske o njima..

Pa dodje na isto onda, jer rade dobro bez ikakvog cackanja i jedan i drugi zar ne? :)

Pa ne dodje na isto. Brdo aplikacija i manje ograničenja (po pitanju aplikacija, to je yooyo objasnio). I to bez ikakvog čačkanja i menjanja, samo prosta instalacija aplikacije sa Play Store-a.

Ne pokusavam nikoga da odvratim od prelaska na WP, tu sam samo radi konstruktivne rasprave. Mene ne zanima ko šta koristi, već ne želim da se iko dovodi u zabludu kako je Android samo za napredne korisnike i kako mora da se rootuje i šta je već rečeno.

Zechs, slažem se. Otišli smo u offtopic zbog provokacije. :)

Poslednja izmena:
Dobro ljudi, mislim da masite poentu teme..a to je da ovde pisu oni koji imaju WP8 telefone i svoje utiske o njima..

Iskreno, nema puno toga da se kaže o WP 8 a da već nije rečeno - sve je to jedno te isto i nema tu neke preterane dalje priče
Jedino je Nokia malo drugačija jer ima svoj set aplikacija, ali ono što je po meni bezveze je to da nikakve customizacije ne postoje na njihovom interfejsu - a imaju specijalni dil sa MS-om i mogućnost da menjaju i prilagođavaju kod, ako ne grešim - već im je u ponudi druga generacija WP telefona koja nema ni naznake od nečeg tog tipa :)

Iskreno, nema puno toga da se kaže o WP 8 a da već nije rečeno - sve je to jedno te isto i nema tu neke preterane dalje priče
Jedino je Nokia malo drugačija jer ima svoj set aplikacija, ali ono što je po meni bezveze je to da nikakve customizacije ne postoje na njihovom interfejsu - a imaju specijalni dil sa MS-om i mogućnost da menjaju i prilagođavaju kod, ako ne grešim - već im je u ponudi druga generacija WP telefona koja nema ni naznake od nečeg tog tipa :)

Ako je tako onda neka se tema zaključa i otvori eventualno nova, recimo " milion razloga zbog čega ne treba kupiti WP telefon ".... i to je to.....prosto i jednostavno...

Odlicna ideja, cak imamo i jednog aktivnog moderatora. Bilo bi pozeljno da se tema otvori u android delu kako bi vise njih krenulo da pljuje (eventualno da se linkuje tema i u apple delu, kako bi se i oni prikljucili). Jedini uslov koji bi moderator trebao da postavi je dozvola pljuvanja samo onima koji nikad nisu koristili WP. To bi bilo skroz full. :d

Cekajte polako..WP8 je svakako napredak u odnosu na WP7, kao sto je i WP7.8..ceka se samo kriticna masa kvalitetnih aplikacija koja bi trebalo da obezbedi konkurentnost sistema..do tad sistemu fali eto taj malo bolji multitasking, sistemski file manager i jos neke sistemske stvari kojih nema zbog zatvorenosti sistema..

Setite se i Symbian je bio slab sto se tice podesavanja ali je bio izuzetno funkcionalan kako za pocetnike tako i za napredne korisnike, i to nikome nije smetalo...stavljanje custom ROMova i kernela je stvar koju je doneo Android i stariji Windows telefoni pre njega, ali inje od izuzetnog znacaja za funkcionisanje samog telefona..Android telefoni odlicno rade bez root privilegija, koje su potrebne samo u najekstremnijim slucajevima kada se menja nesto duboko u sistemu sto prosecan korisnik nece koristiti. Dakle na kraju sve se svodi na kvalitet hardvera i kvalitet softvera, sto u slucaju WP treba da se popne na neki nivo kada je softver u pitanju, ali vremenom ce i to doci..ili ce sam sistem propasti.

Cekajte polako..WP8 je svakako napredak u odnosu na WP7, kao sto je i WP7.8..ceka se samo kriticna masa kvalitetnih aplikacija koja bi trebalo da obezbedi konkurentnost sistema..do tad sistemu fali eto taj malo bolji multitasking, sistemski file manager i jos neke sistemske stvari kojih nema zbog zatvorenosti sistema..

U kakvoj si ti zabludi....:D:D:D

Ja ne vidim šta je problem u tome da postoji mogućnost da se stavlja CustomROM
Pa sećam se kada se pojavio ZTE Skate - fabrički generički Android na njemu je bio smeće, ali je zato postojala mogućnost da se na njega stavi Cyanogen ili Skatie ROM koji je bukvalno telefonu davao novi život i uz nešto truda si za male pare dobijao odličan telefon i gomila ljudi ga je uzimala baš zbog toga, ista priča i za ZTE Blade itd itd
A kod WP-a toga nema nego moraš da prodaš telefon i uzmeš drugi da bi mogao da koristiš unapređenja koja ima WP 8 kao što je, koliko vidim, uradila većina WP ljubitelja ovde :d
Ja koristim WP i trudim se da sagledam realne mane koje ta platforma ima - a mane jesu jer su Android i iOS već postavili neke standarde koje korisnici očekuju od telefona
Ko drugačije razmišlja je fanboy ;)

Poslednja izmena:
Mladenius - Nemoj da spominjes Zune, kad je tema o WP8.. Cemu poenta spominjati Zune, MOZDA GRESIM, ali Zune NE RADI na Windows Phone 8..

Ne znam sto se uzbudjujete zbog ``moderatora`` ja sam batalio, to je covek koji je dosao rekao mi da sam i d i J o t prvo sto sam mu rekao da se ortaku zabada S3, dodjose ljudi i rekose mu da se desava s nekom verzijom softvera, ili nzm ni ja sta je vec bilo, posle kad izadje S4 ja kazem da se vidi na jednom review-u lag, opet on isto, ja mu kazem sad cu izbaciti link pa pogledaj ali posle ocekujem izvinjenje. Naravno postavim link, gde su svi videli cak i ostali komentarisali kako se vidi lag, mislite da se javio, da je ispao covek i napisao, makar i iz kurtoazije ``OK, sorry moja greska``, kao sto bi i vecina nas napisala, ne.. to meni govori dovoljno o njegovim ljudskim kvalitetima i od tad ni u kakve zesce rasprave sa njim ne ulazim, jer sam video da covek jednostavno ne zna sta ce sve da kaze.

Pazi molim te, nece da ostavlja slike na SKydrive-u i GDrive-u, spijunirace ga Google i MS.. haha ma lol.. :) Jedva cekaju nekog od nas da spijuniraju.. Meni je pre Skydrive na WP sve slike cuvao i evo dan danas, imam slike koje ne bih imao da nije njega, Google + mi na sadasnjem telefonu sync slike i opet sam prezadovoljan, zasto bi mi trebalo bilo sta drugo kad su mi u svakom trenutku cim udjem u kucu i povezem se na wi-fi sve slike koje sam eventualno slikao spolja prebacene na nalog..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno