Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Poredis desktop i telefon..

Citam temu i nemogu da verujem koji je hejter yooyo.Boli ga sto WP8 kida Drndroid. :) I da kao sto je vec neko negde napisao :"Papani koji misle da je quad core ili jači procesor presudan, nisu čuli za paralelno programiranje i optimizaciju...naime to znači da je svaki deo hardvera telefona u svakom trenutku angažovan na adekvatan način, što daje mogućnost svakom procesu da maksimalno iskoristi taj hardver... Kod drndroida postoji tona softvera koji radi ali se guši sam u svojim g..nima koja pravi i puca, umire, gasi se, zaustavlja procese, jer je štancovan, brzoplet, sklepan na foru lako ćemo... Na wp, na Nokiama, istom brzinom rade i model od 100 i onaj od 500€ što je sjajno ako mene pitate, dok lg boli patka da usavrse model od 200€,nego moras da skidas neki cyanogen kao da budeš malo bolje optimizovan, al ne radi ti kamera ili nešto treće...šio mi ga đura-beš ti smartfon i sistem za koji od fabričke verzije bolju izvedbu napravi neki levi programer, a ne radi kamera...Nokia ne puca, oni se ne odriču kvaliteta zarad trenutnog kvantiteta, a kvalitet će im doneti lovu jer donosi i Mercedesu... A i bolje je da bar dve firme na svetu imaju nešto drugo, što se plaća al radi dobro pa biraj. Poslato sa sjajne Lumije 820 koja radi kao sat..." E sad,nosio sam par dana drugarovu Nokiu Lumiu 620 a njemu dao moju krljavu Xperiu J.Da kazem da sam se odusevio blago je receno.Skupljam pare za Lumiu 920 trenutno i ako ostanem da radim u firmi kupicu je prvom prilikom.Crkni Drndroidu,crkni!!Mrzim Drndroid,jedva cekam da ga se resim.Burn In Hell Lagdroid!! :) :)

Citam temu i nemogu da verujem koji je hejter yooyo.Boli ga sto WP8 kida Drndroid. :) I da kao sto je vec neko negde napisao :"Papani koji misle da je quad core ili jači procesor presudan, nisu čuli za paralelno programiranje i optimizaciju...naime to znači da je svaki deo hardvera telefona u svakom trenutku angažovan na adekvatan način, što daje mogućnost svakom procesu da maksimalno iskoristi taj hardver... Kod drndroida postoji tona softvera koji radi ali se guši sam u svojim g..nima koja pravi i puca, umire, gasi se, zaustavlja procese, jer je štancovan, brzoplet, sklepan na foru lako ćemo... Na wp, na Nokiama, istom brzinom rade i model od 100 i onaj od 500€ što je sjajno ako mene pitate, dok lg boli patka da usavrse model od 200€,nego moras da skidas neki cyanogen kao da budeš malo bolje optimizovan, al ne radi ti kamera ili nešto treće...šio mi ga đura-beš ti smartfon i sistem za koji od fabričke verzije bolju izvedbu napravi neki levi programer, a ne radi kamera...Nokia ne puca, oni se ne odriču kvaliteta zarad trenutnog kvantiteta, a kvalitet će im doneti lovu jer donosi i Mercedesu... A i bolje je da bar dve firme na svetu imaju nešto drugo, što se plaća al radi dobro pa biraj. Poslato sa sjajne Lumije 820 koja radi kao sat..." E sad,nosio sam par dana drugarovu Nokiu Lumiu 620 a njemu dao moju krljavu Xperiu J.Da kazem da sam se odusevio blago je receno.Skupljam pare za Lumiu 920 trenutno i ako ostanem da radim u firmi kupicu je prvom prilikom.Crkni Drndroidu,crkni!!Mrzim Drndroid,jedva cekam da ga se resim.Burn In Hell Lagdroid!! :) :)

Jesi li vec negde napisao isti ili slican post?

Skroz simpaticno i vidi se da je napisano iz srca. Otprilike, tako pisu ljudi koji su koristili android a posle krenuli da koriste WP uredjaje.

Prso si prijatelju. Ništa od toga što si napisao nije tačno.
Prvo, wp radi glatko jer je dumb-os pored androida. Grafički je manje zahtevan od androida, a nije ni eye candy.
Više jezgara ima smisla samo za zahtevne operacije, npr filtriranje slike ili sklapanje panorame. Za sve ostale operacije dovoljno je pola jezgra.
Wp je možda zanimljiv 2 dana, dok ne provalis i podesiš sve što moze. Posle toga je dumb-os. Bolje kupi 3310 jer u startu znaš da imaš dumbphone.

Wp je možda zanimljiv 2 dana, dok ne provalis i podesiš sve što moze. Posle toga je dumb-os. Bolje kupi 3310 jer u startu znaš da imaš dumbphone.

Al ovo su mi totalno vrh postovi :D Sta ovo znaci, pa nije poenta da podesavas telefon 2 meseca, ti valjda koristis njegove mogucnosti? Metro ili bilo koji start screen ti sluzi da pokrenes ono zbog cega si kupio telefon.. Pokrenes email, browser, twitter sta god.. ajd objasni sta je dumb jer ovako stvarno smesno zvuci :)

cim sam video nemanjin komentar znao sam da yooyo mora da napise neku glupost, msm znam da lik mrzi wp8 i microsoft ali daj pocinjes da smara sa tim "bolje uzmi 3310 jer je wp8 dumbphone" :D
ja stvarno nzm zasto ti posecujes wp8 temu :D
i meni je wp8 i dan danas zanimljiv a ne kao sto ti kazes da smori posle 2 dana :/

A smartphon je nešto što možeš da podešavaš čitav život...;)

WP_000323.jpg

WP_000322.jpg

WP_000321.jpg

Stigla danas... :D Telefon je bomba! Znaci tek sad mogu da kazem ovim smaracima da odjasu vise sa ove teme!! Evo par sati podesavam telefon onako kako meni odg i skoro da sam za sve nasao app, sem tapatalk, ali on je 300 din i rado cu da ga kupim.. Telefon je pojam za odziv i fluidnost.. Detaljnije utiske o samom OS cu kasnije da iznesem, ali sad telefon kao telefon BOOM CAO ZDRA`O!

Al ovo su mi totalno vrh postovi :D Sta ovo znaci, pa nije poenta da podesavas telefon 2 meseca, ti valjda koristis njegove mogucnosti? Metro ili bilo koji start screen ti sluzi da pokrenes ono zbog cega si kupio telefon.. Pokrenes email, browser, twitter sta god.. ajd objasni sta je dumb jer ovako stvarno smesno zvuci :)

Njegove postove citam u danima, kad me nesto smori, lik leci koliko je smesan, kao crtani film..

Pogledajte prilog 118821

Pogledajte prilog 118822

Pogledajte prilog 118823

Stigla danas... :D Telefon je bomba! Znaci tek sad mogu da kazem ovim smaracima da odjasu vise sa ove teme!! Evo par sati podesavam telefon onako kako meni odg i skoro da sam za sve nasao app, sem tapatalk, ali on je 300 din i rado cu da ga kupim.. Telefon je pojam za odziv i fluidnost.. Detaljnije utiske o samom OS cu kasnije da iznesem, ali sad telefon kao telefon BOOM CAO ZDRA`O!
Tako sam i ja bio uzbudjen prvih mesec dana, a onda sm se smorio sto ima vrlo malo vizuelnih podesavanja...

Tako sam i ja bio uzbudjen prvih mesec dana, a onda sm se smorio sto ima vrlo malo vizuelnih podesavanja...

Druze, veruj mi nikakve disko kugle i ostale gluposti mi ne trebaju, bitno mi je da kad roknem ikonu za telefon, da mi momentalno pokaze tel app, da kad pritisnem msg da mi odmah otvori app, , da sve to isto bude tako i na sve drugo, app (mail, fb, b92, skydrive...) Svakako da tebi mozda odgovara drugacije, ali meni je ovako super, ne zato sto sam pglu za bilo sta, vec zato sto me smorilo lagovanje adroida i cekanje po par sex da udje u dialer ili msg app..

Ladno si uzeo žuti fon :banghead:
Aj wp8, držaće te nedelju/2, ali žuti :confused:

Druze, veruj mi nikakve disko kugle i ostale gluposti mi ne trebaju, bitno mi je da kad roknem ikonu za telefon, da mi momentalno pokaze tel app, da kad pritisnem msg da mi odmah otvori app, , da sve to isto bude tako i na sve drugo, app (mail, fb, b92, skydrive...) Svakako da tebi mozda odgovara drugacije, ali meni je ovako super, ne zato sto sam pglu za bilo sta, vec zato sto me smorilo lagovanje adroida i cekanje po par sex da udje u dialer ili msg app..

Sve je to prica koju sam prosao. Necu da ti kvarim uzitak, videces. Interfejs ga kolje i to je to. Sto pocetni ekran, sto meni...
btw, mom tel ne treba par sekundi za dialer ili msg, a nemam telefon koji je vrh android ponude...

Sve je to prica koju sam prosao. Necu da ti kvarim uzitak, videces. Interfejs ga kolje i to je to. Sto pocetni ekran, sto meni...
btw, mom tel ne treba par sekundi za dialer ili msg, a nemam telefon koji je vrh android ponude...

Druze, imao sam HD7, Omniu 7, HD2 sa WP 7.8 i jos preko 20 android telefona, razne Symbian-e, dok su bili aktuelni, nisam ja neko ko je od juce presao na smartphone-e, znam na cemu sam ne brini.. ;) To sto sam srecan ko malo dete je zato sto me je telefon stvarno odusevio, a posto JASNO znam za sta mi treba, nece me smoriti, vec ce mi lepo zavrsavati posao..

Nemoj da kvariš čoveku sreću. Svako zna šta je za njega najbolje. Još bolje ako bude bio zadovoljan telefonom i njegovim mogućnostima. Na kraju, to je najbitnije.

Puno puta je rečeno, ne treba "osuđivati" sve Android telefone na osnovu par Samsung telefona koji sporije otvaraju dialer. Ali šta bi onda WP fanovi kritikovali? Pored "root je opasan po zdravlje", "previše aplikacija" i "neću da flešujem ROMove". :D Šala mala. ;)

Druze, imao sam HD7, Omniu 7, HD2 sa WP 7.8 i jos preko 20 android telefona, razne Symbian-e, dok su bili aktuelni, nisam ja neko ko je od juce presao na smartphone-e, znam na cemu sam ne brini.. ;) To sto sam srecan ko malo dete je zato sto me je telefon stvarno odusevio, a posto JASNO znam za sta mi treba, nece me smoriti, vec ce mi lepo zavrsavati posao..
Ok, izvini. Pretpostavka je bila da ti je ovo prvi WP telefon...

Ma ok skapirao sam ja to i zato ti rekao, nisam rekao ni sa kakvom ljutnjom ili ironijom, sve cool.. ;)

@Corvus

ma nije root problem ili flesh bilo kog roma bauk, promenio sam ih puno, nego me izludjuje sto npr ova xperia s koju imam ima sasvim ok hw, a radi lose, ubavim joj i neki pure android kao ajde "laksi" je i sve, ali no go... Nexusi lepo rade, kazu ljudi i Htc One sa sensom 5, necu da dajem 500e za htc, plus hocu bas ovu zutu lumiu 920 i WP 8 i sad kad su mi se sve kockice sklopile koristicu neko vreme pa cu i sam zakljuciti da li sam pogresio ili ne... :)

@Corvus

ma nije root problem ili flesh bilo kog roma bauk, promenio sam ih puno, nego me izludjuje sto npr ova xperia s koju imam ima sasvim ok hw, a radi lose, ubavim joj i neki pure android kao ajde "laksi" je i sve, ali no go... Nexusi lepo rade, kazu ljudi i Htc One sa sensom 5, necu da dajem 500e za htc, plus hocu bas ovu zutu lumiu 920 i WP 8 i sad kad su mi se sve kockice sklopile koristicu neko vreme pa cu i sam zakljuciti da li sam pogresio ili ne... :)

Ma nije se to odnosilo direktno na tebe, već sam rekao generalno. Ja sam te razumeo da si hteo baš taj telefon u toj boji. Merak nema cenu. ;)

Kakve profile?

Silent, loud i tome slično, pisao sam već više puta o tome
Može da priča šta god hoće, ali takve stvari su mi bile potrebne oduvek, a verujem i ne samo meni - *** navika još od Ericssona R320s
I zato mi je i smešno - da top WP telefoni koji koštaju kao sv Petra kajgana WP nemaju tako nešto, a imali su ga telefoni od pre 12 godina i današnji šklj telefoni od 20e - to je onaj fazon kao kod Apple-a, daćemo mi i to, ali u WP 9 ili možda 10, pa ćemo da ga reklamiramo kao kobojagi novi feature (koji jelte sve ostale platforme imaju :d)

To u zivotu nisam koristio :) Samo menjam izmedju zvona i vibracije, samo vibracije i silenta..

Moze li neko od korisnika WPa da mi objasni sto se odluci za WP pored iOSa? Oba sistema zatvorena, iPS provereno dobro radi, vrhunska završna izrada, mnogo veci izbor aplikacija...
Mislim ja koristim Android, ali kad bih se odlucio da koristim sistem tog tipa, svakako bih uzeo iPhone (4s ili 5),zavisi od novca

E pa fora je što ovde telefon ne može da ti bude silent sa vibracijom i loud bez vibracije - podešavanja su generalna za vibraciju (dakle on ili off) što je očigledan propust, kada je uključiš aktivirana je i za loud i za silent mode i vice versa, a drugačije - ne može
Ladno nisam ni video post o WP 9 - nema brate ovi iz MS-a su zaista genijalni i samo sebi konstantno dodaju još zemlje u grob
Uopšte me ne bi čudilo da prekinu svaku kompatibilnost sa WP 8 - isto su uradili i za WP 7, a uveravali su korisnike za će i uređaji prve generacije dobiti update što je stvarno džukački - ajde i da razumem za aplikacije koje koriste drugačiji hardver, ali makar softverske stvari kao što je USB storage i sl mogu da rade i na WP 7 i ne zavise uopšte od hardverske arhitekture telefona, umesto toga sve što su WP 7 korisnici dobili je kozmetika da im se malo zamažu oči - novi startni ekran i par sitnica
Slažem se apsolutno sa yooyo-om - nikad više WP ili nešto tog tipa, ovo mi je prvi i poslednji WP telefon sa kojim sam zaglavljen trenutno - da zavisim od ćefa Nokie ili MS-a, doduše i zvanični update za Android nije nešto toliko bolji, ali makar može da se stavi CustomROM a tu je i Nexus linija
I dobar Kuzmin tekst na konto MS-a se nalazi u poslednjem broju SK-a (nažalost trenutno nije dostupan online)

Poslednja izmena:
Moze li neko od korisnika WPa da mi objasni sto se odluci za WP pored iOSa? Oba sistema zatvorena, iPS provereno dobro radi, vrhunska završna izrada, mnogo veci izbor aplikacija...
Mislim ja koristim Android, ali kad bih se odlucio da koristim sistem tog tipa, svakako bih uzeo iPhone (4s ili 5),zavisi od novca

Recimo sto za 150e, ili 40e na ugovor dobijem telefon na kom OS radi isto kao na najskupljem modelu, a iP4 ili iP5 su duplo skupljo.. izmedju ostalog.

Poslednja izmena:

Jednostavno jer mi se vise svidja, plus sto su po meni WP telefoni lepsi, kako kome to naravno, ali meni se WP svidja. Vec sam rekao, ne treba mi sljasteci cirkus, a iOS7 je poceo da lici na to, a i mislim da je znatizelja uticala na konacnu odluku i to da necu da budem kao ostali, da nosim S3, Iphone 4(s) i da mislim da sam uhvatio Boga za m*uda.. Nisam taj tip coveka i necu da se spustam na nivo takvih koje vidjam, srecem i s kojima svakodnevno komuniciram...

Poslednja izmena:
Vrh Dno