Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Nece da podigne sistem posle ovog updatesamo izbaci logo, kockice i sve tako vrti u krug. Ativ S je u pitanju.

Kriminal. To je otpriike jedna od stvari koje stvarno trebaju, tj 3G lock. Ovako ako si tamo gde je slabiji signal mozes da se slikas ako nemas wifi ili trenutno imas problema sa internetom.

Da, sire je na Evropu.

Pa podrska za Nemacki, Spanski , Italijanski i valjda Francuski... Alpha.

Hebo ovaki data toggle, samo on/off.

Ja sam očekivao nešto kao za pozadinsko osvjetljenje niska/srednja/visoka/niska/srednja...
znači, off/2G/3G/4G, pa opet off/2G.. odnosno ako npr. postavim da je max 3G da bude da bude off/2G/3G/off/2G/3G/off...

Meni je puno bitnije da "skačem" 2G/3G nego on/off, ja nikada ne gasim mobile data, ali 3G palim po potrebi zbog ograničenog prometa, ali i potrošnje baterije, 2G mi je flat.

Opet M$ polovično rješenje..

I da naprave skrol, a ne samo 4/5 ikonice... Kad dodje i 3g toggle gde cemo te precice....

Jb... Ja ga uvek držim na 3G... Držao bi i na 4G kad bi bilo... Ne kapiram šta mi znači... Ionako sam prebaci na 2G kad nema 3G... I obratno... :trust:

Ali uvek traži 3G signal, tamo gde varira... I baterija se više troši. Ovako na 2G znaš da neće tražiti bolje, a prebaciš na 3G po potrebi.

Ma ok, samo ako imate strpljenja... ispričaću nešto... Vremenom su ljudi na moja pitanja uvek davali onaj drugi odgovor, koji je zapravo opravdanje nečeg što se može bolje objasniti sleganjem ramena...
Nekad sam pitao zašto ne može da radi BT na iphonu, androidu ili windowsu... Dobijem odgovor da je BT prevaziđen pored svih postojećih servisa...
Tako i ja vremenom prihvatim činjenicu da baterija mora da ode u k... ako koristiš performanse, jer na 2G ne otvara baš brzo stranice... Opet, šta i mi oćemo, zato je napravljen usb standard, puni kad oćeš i gde oćeš... dual core, od 1-2GB rama... Pa za to je nakad trebalo napajanje najmanje 250W... :d

Nego, gledam ovu fotku na netu, jeste koncept, ali mi se mnogo sviđa, bilo bi jako lepo kad bi korisnički inteface izgledao baš tako, tako bi windows dobio puno više korisnika... Priznaćete da sadašnji izgled nije loš. ali može to daleko lepše...

Lumia-935.jpg

Vec par meseci se pojavljuju slicni koncepti. Bilo je price da ce denim da uvede ovu veliku kvadratnu plocicu, ali nema jos nista. Meni se bas svidja ovaj koncept i mnogo je bolje da pozadina bude staticna (ili da ostane paralex ali nek bude kao background). Da stave ovaj UI, 4 reda plocica, umesto 3, jos razlicitih dimenzija, ma milina :) podesavanje koliko ti volja a i konacno bi prestala prica da je svaki WP isti :)

Neće tapatalk da mi postuje ceo tekst u prethodnom postu?! Nikad mi se ovo nije desilo, brišete prethodni post. Htedoh reći, nisam ukapirao prvi deo, još sam pijan malo od sinoć :) Ja sam na androidu ovako radio. Držim na 2G, uvek imam siglnal, ne mrcvarim bateriju bezveze, kad moram nešto na netu da pogledam, spustim roletnu, jedan klik i za par sekundi 3G signal. Kad pogledam, vratim na 2G. A koncept se i meni mnogo sviđa.

Poslednja izmena:
Naravno, o ukusim ne treba diskutovati... To je nešto individualno...

I meni se ovo bas nesto podseca me pomalo na IOS . Sto se tice dizajna ovo je odlicno. Samo voleo bih ove interaktive live tile i da bude manji razmak izmedju ikonia i onaj crni prostor sa strana je suvisan.

Jel iko primetio, barem na Benchu se desava, da Tapatalk ne prikazuje sve teme u kojima sam ucestvovao. Moram da uradim refresh, da bi sve izlistao, a sto je najgore te koje se ne pojave su upravo one koje me najvise interesuju.. Poprilicno nervira..

Ja postujem trenutno samo u wp temama i uvek su mi pri vrhu,nemam problem. Mada mislim da mi se dešavalo ranije da nema npr teme o aplikacijama ali to je bilo možda pre 2 meseca i pre ovih skorašnjih tt apdejta.

Hvala dex. :) I ja se radujem tom acompliu, mnogo mi znaci mail. Samo da ne prodje kao maestro koji nije video update vec skoro 2 meseca, a beta im je ocajna..
Odličan potez Microsofta, Acompli je jedna od najkvalitetnijih email aplikacija na iOS.
Nešto slično je uradio Google koji je pre 2 godine kupio tada možda najbolju iOS email aplikaciju Sparrow, tim koji ju je napravio uklopio u Gmail tim, a aplikaciju prestao da razvija.
Microsoft izgleda ima drugačiji plan, verovatno će nastaviti da razvija Acompli i ponuditi u verziji za sve 3 platforme (iOS, Android, WP), kao što je to uradio sa Skype-om npr.
Acompli bi mogao biti odlično rešenje uz inače veoma kvalitetne Office aplikacije koje su već ponudili ili planiraju da predstave u budućnosti.
Ovako je izgledala dok je bila beta, sada je mnogo bolja:
[YOUTUBE]7UAy8E3e9f8[/YOUTUBE]
Inače aplikacija ima standardni set karakteristika: unified inbox, push notifikacije, podršku za brojne mail servere (gmail, yahoo, icloud, hotmail, outlook, msn, exchange, google apps...), podršku za cloud servise (Dropbox, OneDrive, Google Drive, Box...) radi attachovanja fajlova ili snimanja attachmenta, built in kalendar, odlične mogućnosti pretrage uključujući i pretragu attachmenta, "Focused Inbox" (slično sortiranju mejlova na Googlovoj novoj Inbox aplikaciji, automatski uklanja reklamne i promotivne mejlove i stavlja u prvi plan "važne" mejlove), itd.

Poslednja izmena:
Pametni ljudi, neće valjda blokirati kao "neki" youtube...

Edit: jedino što je tpani niisu napravili za wp...

Poslednja izmena:
Zato što na računaru moraš da ga kupiš uz office paket a na telefonu dođe free.

Kao dugogodišnji korisnik android telefona samo jednu aplikaciju nisam mogao da prebolim a to je Swiftkey.

E da Swiftkey...Zaista verovatno jedino stvarno bitno.Pri tome ne mislim na samu aplikaciju i njena rešenja nego mogućnosti tastature i njeno konfigurisanje!

Meni word flow radi posao. Za 2 nedelje sam popamtio sve reči i sada više i ne kucam , samo radim swype .

Nema , samo eng ali možeš ručno dodavati reči i onda radi swype i za srp reči , naravno bez kvačica . Za sms i neko neobavezno kuckanje dobro dođe .

Znaci, samo kucam na srpskom neko vreme i on ce pamtiti, pa posle samo swype?

Vidis da je napisao da rucno moras da dodajes reci. Znaci nije to sto si ti mislio kao swift da pamti nego moras stalno da klikces da sacuva reci, dupli posao, izgubis volju za kucanjem.

Vrh Dno