Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ajde ljudi treba mi mala pomoc. Od kada sam instalirao update za bateriju (pre 10ak dana) stalno mi na zakljucanom ekranu (glance) pored sata pise onaj znak za power saving mod bez obzira koliko % baterije imam i kakva su mi podesavanja za isti power mod. Zna li neko kako da ga eliminisem, tj da pise samo kad padne ispod 20% ili cak 10% baterije?
Evo kako izgleda konkretno:
PhotoChooser-adc120ba-770b-48b0-8ce5-1426fb6da4d7.jpg
A ovako izgledaju podesavanja u okviru baterije:
wp_ss_20141129_0001.png
wp_ss_20141129_0002.png

Ajde pokusaj da stavis ,na drugu opciju ,when battery is under 20 %.

Zvanicni Cyan je ovo doduse ovo je brendirana varijanta nekog DE operatera. Mozda je neka opcija negde blokirana i kasnije ce da stize redovan update i to je to u principu. Moze da se promeni product code pa da se flashuje na obicnu, ima na forumu uputstvo...
Trajno da promeni product code...? Ili samo da flashuje sa nekim CV, a product code ostaje isti...?

Gde ima to "uporabo"?

Hvala unapred!

Da "prevari" NCS da flashuje drugu verziju softvera. Nisam se lepo izrazio :)

Pitanje od potencijalnog korisnika WP, dakle, da li moram imati hotmail/live.com nalog ili mogu da stavim neki gmail nalog kad pokrenem telefon?
Imao sam hotmail pre 100 godina, ali pojma nemam koja mi je sifra, jer ga ne koristim jako dugo.

Misliš, mora!

@Milosh

Najmanji je problem da napraviš novi nalog

O cemu vi? Moj prvi live nalog je bila gmail adresa... Posle sam tek napravio outlook jer sam hteo da imam push mail, koji tada sa gmailom nije radio.

Pitanje od potencijalnog korisnika WP, dakle, da li moram imati hotmail/live.com nalog ili mogu da stavim neki gmail nalog kad pokrenem telefon?
Imao sam hotmail pre 100 godina, ali pojma nemam koja mi je sifra, jer ga ne koristim jako dugo.
Da bi koristio WP telefon dovoljno je da imaš gmail nalog koji ako si koristio na android telefonu će da ti vrati sve kontakte u imenik.Pojedine Lumia aplikacije će ti tražiti Outlook nalog da bi telefon bio 100% funkcionalan ali može i bez toga da radi.

Ajde pokusaj da stavis ,na drugu opciju ,when battery is under 20 %.

Stavio sam i tu opciju i za svaki slucaj restartovao telefon (lock&vol-) i opet mi na glance pokazuje batery saver mod :mad:
Je'l se ovo jos nekome desavalo? Kako resiti ovu glupost?

Namestio sam da mi se sinhronizuju kontakti sa gmaila, ali htedoh to da promenim.
Sa CSV-om sam prebacio sve kontakte na svoj [email protected], otisao u podesavanja na telefonu, iskljucio sinhronizaciju sa gmaila.
Htedoh da aktiviram sinhronizaciju sa outlook-a, ali nemam opciju da čekiram. Odnosno imam samo za e-mail, nema za kontakte kao što postoji za google.

A šta god da guglam, izbacuje mi rezultate za sinhronizaciju sa outlook aplikacijom na Windows računaru :)

Namestio sam da mi se sinhronizuju kontakti sa gmaila, ali htedoh to da promenim.
Sa CSV-om sam prebacio sve kontakte na svoj [email protected], otisao u podesavanja na telefonu, iskljucio sinhronizaciju sa gmaila.
Htedoh da aktiviram sinhronizaciju sa outlook-a, ali nemam opciju da čekiram. Odnosno imam samo za e-mail, nema za kontakte kao što postoji za google.

A šta god da guglam, izbacuje mi rezultate za sinhronizaciju sa outlook aplikacijom na Windows računaru :)

To ti je standardno da sinhronizuje na outlook zato i nema posebnih podesavanja u accounts... Samo iskljuci sinhronizaciju na Google acc da ti ne mergeuje kontakte :D Meni je ovako filtrirano, FB (prvenstveno zbog slike) i Outlook kontakti..

c35f6704e9f8207ea6f43ab9123146b0.png

Ako nece da sinhronizuje onda odes u email+accounts zadrzi prst na Microsoft account i klikni na Sync.

Poslednja izmena:
Ubih se vec 10 minuta da nadjem taj prozor "Filter Contacts" :)
I guglah kratko ali ne nadjoh.
Mozda se mucim jer mi je na srpskom.

Daj pomagaj

People ili ljudovi :D

Valjda je na našem Osobe ili Kontakti , onda odeš na podešavanja( ove 3 tačkice) pa filtriranje. Valjda je tako...

kad udjes u imenik (osobe), ides na ... pa na Podesavanja, pa onda ovo sa slike i podesis kako hoces da ti filtrira

Prilozi

• wp_ss_20141201_0002.png
    wp_ss_20141201_0002.png
    59.7 KB · Pregleda: 126
  • wp_ss_20141201_0003.png
    wp_ss_20141201_0003.png
    65.4 KB · Pregleda: 121
Ubih se vec 10 minuta da nadjem taj prozor "Filter Contacts" :)

I guglah kratko ali ne nadjoh.

Mozda se mucim jer mi je na srpskom.

Daj pomagaj

U bre koji si noob :D samo googlas, binguj malo ;) Ja bi se npr na Srpskom pogubio , posto je nas jezik u IT svetu malo... :D

stavljam svuda i koristim uvek eng jer drugacije, prvi put stavih na srpski :). Ne znam ni ja što, zanimljivo mi bilo.

Ali sad kad videh da se to zove "Osobe"... aaggghhh, ja tražio "kontakti"

Da znaš da ću danas svuda da stavim Bing kao default pretraživač :)

Bojkotujem gugl maksimalno, zato i kupih ovaj telefon.

Poslednja izmena:
To ti je standardno da sinhronizuje na outlook zato i nema posebnih podesavanja u accounts... Samo iskljuci sinhronizaciju na Google acc da ti ne mergeuje kontakte :D Meni je ovako filtrirano, FB (prvenstveno zbog slike) i Outlook kontakti..

Ako nece da sinhronizuje onda odes u email+accounts zadrzi prst na Microsoft account i klikni na Sync.

Ne moras da imas prikazane sve kontakte sa fb u "osobe" da bi ti prikazivalo slike. Ja sam filtrirao da mi bude samo hotmail kontakti jer imam 800+ fb prijatelja pa je tesko naci koga trazis u imeniku.

Ali i dalje mi prikazuje slike sa fb i na live tile i na svakom kontaktu koga sam povezao sa nalogom na fb.

Tako je mnogo prakticnije.

:D da ali ja nemam 800drugara sa fb pa mi je ok ;) a kada neko privremeno ugasi fb automatski se taj kontakt razveze od hotmail naloga sto jako smara mada je logicno posto ga nema vise u listi.

Poslednja izmena:
Dakle ako isključim FB, odnosno ako isfiltriram da mi ne pokazuje FB kontakte, u svakom slučaju ću imati fotke onih koji su m iu kontaktima?

Dakle ako isključim FB, odnosno ako isfiltriram da mi ne pokazuje FB kontakte, u svakom slučaju ću imati fotke onih koji su m iu kontaktima?

Možda je bolje da se uključi opcija skrivanja kontakata bez broja telefona. Neće ti se prikazivati FB, Skype, twiter "prijatelji" u kontaktima, a možeš normalno da vidiš njihove objave i sl.

Možda je bolje da se uključi opcija skrivanja kontakata bez broja telefona. Neće ti se prikazivati FB, Skype, twiter "prijatelji" u kontaktima, a možeš normalno da vidiš njihove objave i sl.

Da i to nije losa opcija mada ja hocu da imam skype kontakte tako da mi je filtrirano da prikazuje hotmail i skype i naravno imam slike i obavestenja sa fb na svim kontaktima koje imam u hotmail , i ako mi je filtrirano da ne prikazuje fb.

Postoji li nacin da se u Calendaru kad je ukljucen BirthayCalendar ne prikazuju rodjendani kontakata sa Skype, vec samo onih iz imenika telefona. Skype kontakte sam vec onemogucio u People, filter listi da se ne prikazuju ali se obavestenja o rodjendanima pojavljuju...

Cenim da ce tamo do marta da puste PfD ;) a do tada imacemo valjda zvanican gdr1 za 8.1 ;)

Čini mi se da preskaču 8.1 gdr2, niko ga više ne spominje..

Službeno Denim možda za 930/1520 do kraja godine, ostali u q1/2015. , stari uređaji neće imati nikakvu vidljivu nadogradnju (možda malo brže paljenje kamere i to je uglavnom sve..)

W10 predstavljanje 01/2015. , PfD q2/2015, službeno krajem 2015. za novu generaciju, za starije 2016. sa osakaćenim funkcijama..

Sporo sve to ide, ponuda M$(Nokia) uređaja je trenutno katastrofa, nema niti jedan kompletan uređaj (OLED+Glance..),
najpametnije je preći na android srednjeg ranga 200-250€ (LG G3S, Moto G, SGS3 Neo...), pa za 1-1,5 g. možda opet na WP10 ako bude nešto od njega.. :d

Nazad
Vrh Dno