Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Čini mi se da preskaču 8.1 gdr2, niko ga više ne spominje..

Službeno Denim možda za 930/1520 do kraja godine, ostali u q1/2015. , stari uređaji neće imati nikakvu vidljivu nadogradnju (možda malo brže paljenje kamere i to je uglavnom sve..)

W10 predstavljanje 01/2015. , PfD q2/2015, službeno krajem 2015. za novu generaciju, za starije 2016. sa osakaćenim funkcijama..

Sporo sve to ide, ponuda M$(Nokia) uređaja je trenutno katastrofa, nema niti jedan kompletan uređaj (OLED+Glance..),
najpametnije je preći na android srednjeg ranga 200-250€ (LG G3S, Moto G, SGS3 Neo...), pa za 1-1,5 g. možda opet na WP10 ako bude nešto od njega.. :d

Odakle ti te informacije? Ne siri propagandu ... W10 za stariju generaciju 2016god LOL

Poslednja izmena:
Da li 1520 spada u starije i osakacene za WP10 ?
Ne.
Tu spadaju SVI dual core CPU uređaji.

Odakle ti te informacije? Ne siri propagandu ... W10 za stariju generaciju 2016god LOL

Poučen dosadašnjim iskustvom tako će najvjerojatnije biti.
Volio bi da nisam u pravu, i da svi za godinu dana imamo W10 na svojim mobitelima, ali nisam nimalo optimističan.

- Pogledaj trenutnu situaciju. Denim (8.1.1) je trenutno samo na 3-4 modela najnovija modela koja su izašli s njim.
- 2014. godina prolazi za "par dana" a još se ne zna kada će krenuti Denim nadogradnja barem na 930/1520 koji će imati neku konkretnu prednost od njega..
- Ako bude još jedan update prije W10, a vrlo je vjerovatno da će biti još jedan, to rasteže njegov izlazak do jeseni 2015.
- 99% da će prije mobilne verzije izaći desktop verzija, od koje M$ ima veliki profit za razliku od WP, a ona se očekuje q4/2015.

^^ Malo mešaš stvari , 8.1 je veliki update i izašao je za skoro sve modele do sada, jedino nije izašao za neke korisnike specijalnih operatera kao verizon .

Dakle to je update kao i ovaj koji sledi win 10 . Win 8.1 je zvanično pušten jula ili avgusta , ne znam baš tačno . A pre toga je izašao pfd 8.1 sredinom aprila .

Denim je običan firmer update i to nije isto što i veliki update kao win 8.1 i win 10 .

Tako da ako pfd win 10 izađe aprila sledeće godine izaćiće regularno do septembra za sve modele...

Poslednja izmena:
1020 Npr nije osakacena sa dual core (posto radi po statistici kao ona sa 4 jezgra iz 830/730) plus 2 gb ram memorije tako da za novi update nije sigurno osakacena sve dok MS moze da portuje drivere za fw kao sto je Denim dotle cemo i imati podrsku a gde ima volje ima i rezultata a da iznevere kupce tih modela nebih rekao da su toliko ludi, posto ce taj isti kupac posle nekog vremena uzeti i novi model (tako prave sigurnu prodaju proizvoda). Ja verujem da ce situacija sa W10 biti ista kao i sa 8.1 updateom - hocu reci slicna. Ume MS da zastane a ume i da iznenadi npr kada je za 1020 izasao update 8.1 + Cyan negde pocetkom avgusta ubrzo je dosao i update 1 a ovo sto mislite da ce da odustanu od update 2 vrlo je moguce da su ga merge-ovali sa w10 (npr normalniji settings).

Poslednja izmena:
^^ To jedino zna developer te aplikacije , pošalji im mail i pitaj.

1020 Npr nije osakacena sa dual core (posto radi po statistici kao ona sa 4 jezgra iz 830/730) plus 2 gb ram memorije tako da za novi update nije sigurno osakacena sve dok MS moze da portuje drivere za fw kao sto je Denim dotle cemo i imati podrsku a gde ima volje ima i rezultata a da iznevere kupce tih modela nebih rekao da su toliko ludi, posto ce taj isti kupac posle nekog vremena uzeti i novi model (tako prave sigurnu prodaju proizvoda). Ja verujem da ce situacija sa W10 biti ista kao i sa 8.1 updateom - hocu reci slicna. Ume MS da zastane a ume i da iznenadi npr kada je za 1020 izasao update 8.1 + Cyan negde pocetkom avgusta ubrzo je dosao i update 1 a ovo sto mislite da ce da odustanu od update 2 vrlo je moguce da su ga merge-ovali sa w10 (npr normalniji settings).

Koliko god ti voleo 1020, njen hardver je zastareo. Nije bio aktuelan ni kada je izasao. Odatle i ogranicenja u fw upgrade-u... Npr denim za 1520/929/930 ima vise stvari nego za 1020. Tako da ce vrv biti i razlike u w10, a da ne pominjem ostale slabije lumie.

kod mene u firmi, megamarket prvi u evropi i aziji, svi presli na windows telefone.
To je izgleda taktika M$-a

valjda im je odlicno sto se lako kace na exchange server, citaju mailove, obradjuju office dokumente...

Poslednja izmena:
Pa naravno za biznis su idealni mada ni BB nije los..

pa BB smo koristilo do skora.
Ali na sve strane citam da BB nije vise ono sto je bio...

Nije ni wp ono sto bi trebalo da bude. Nemas mogucnost vise attachmenta u outlook-u, sve sto kliknes da preuzme on stavi u ko zna koju memoriju(vidljivo je samo u aplikaciji koja ga otvara npr. office, adobe..) umesto da spakuje u downloads folder. A da ne pricam da ne mogu kao covek da share-ujem link web stranice na whatsapp, nego moram copy paste za koji opet ne postoji clipboard... I tako u nedogled i tako u krug... Valjda ce se opametiti sa wp10

Osim tih "dečijih radosti", jesi li zadovoljan ukupnim radom wp telefona?

Radom jesam zadovoljan. I da me ne shvati niko pogresno, da pomisli da samo mracim... Ali mislim da je ipak malo nedopustivo predstavljati telefon za biznis korisnike a da outlook bude tako nedovrsen. Ne znam sto nisu jednostavno prekopirali onaj s racunara...

Zato što na računaru moraš da ga kupiš uz office paket a na telefonu dođe free.
Kao dugogodišnji korisnik android telefona samo jednu aplikaciju nisam mogao da prebolim a to je Swiftkey.

Poslednja izmena:
Ti mislis da ne placas sistem i office paket kad kupis telefon? :) Ja ne govorim o aplikacijama drugih developera, nego o ms aplikaciji. To je kao kad bi uzeo android a platio gmail app...

Nije isto jer je gmail oduvek bio free a outlook se uvek plaćao tako da tvoje poređenje baš i nije na mestu,ali da ne ulazimo u raspravu kada ne možemo ništa da promenimo.

Ne znam, mislim da se to reguliše kroz posao, vezano za firme... Ne verujem da bi bmw uzeo 57000 telefona za zaposlene, a da to ne frecera... Ne znam...

Nije ni wp ono sto bi trebalo da bude. Nemas mogucnost vise attachmenta u outlook-u, sve sto kliknes da preuzme on stavi u ko zna koju memoriju(vidljivo je samo u aplikaciji koja ga otvara npr. office, adobe..) umesto da spakuje u downloads folder. A da ne pricam da ne mogu kao covek da share-ujem link web stranice na whatsapp, nego moram copy paste za koji opet ne postoji clipboard... I tako u nedogled i tako u krug... Valjda ce se opametiti sa wp10

Da nemas mogucnost vise attachmenta to stoji.
Sve sto preuzmes mozes da vidis i u file manager aplikacijama. Kao i na bilo kom os.
Kako mislis ne postoji klipboard ? Pa kad ides nesto kopi valjda ga smesta u klipboard posle u bilo kojoj app imas onu ikonicu da ga paste iz clip board.

Ne mozes da vidis u file manager, probaj da preuzmes neki attachment, samo ga vidi u aplikaciji a ne mozes ti da ga nadjes u file manageru. Clipboard ne postoji, ne mozes da upravljas stvarima koje si ranije kopirao i kad zakljucas i otkljucas fon to sto si kopirao nestane i vise ga ne mozes pozvati ponovo..

Radom jesam zadovoljan. I da me ne shvati niko pogresno, da pomisli da samo mracim... Ali mislim da je ipak malo nedopustivo predstavljati telefon za biznis korisnike a da outlook bude tako nedovrsen. Ne znam sto nisu jednostavno prekopirali onaj s racunara...

Check out "File Attacher" for Windows Phone http://www.windowsphone.com/s?appid=d2b228ba-39b1-4cb7-8e12-f9bf48e61281

Sa ovom app kacis sta hoces u email i saljes kome hoces ;)

Btw MS je skoro kupio jednu poznatu Email aplikaciju https://www.acompli.com/fwd-microsoft-acquires-acompli/ Pa tako cemo imati nadam se uskoro i valjanu a sigurno bolju alternativu od Outlooka bar sto se tice attachment-a a i recimo pravljenja foldera u okviru app.

Clipboard postoji u osnovnom obliku za tekst i ostale karaktere (ikonice takodje) znaci gde god kopiras text i gde god pozelis da ga prebacis a prikaze se tastatura to ces i uspeti.

A istina je kada zakljucas fon da brise ono sto si kopirao i ne pamti, verovatno ima razloga za to, obicno ono sto kopiras to odma i ostavis negde a ne da noci ;) a evo i app koju koristim obicno kada shareujem razne linkove , cisto kopira link u clipboard ;)

http://www.windowsphone.com/s?appid=83234c26-84eb-4002-9c31-0efb7e72e8aa

Poslednja izmena:
Hvala dex. :) I ja se radujem tom acompliu, mnogo mi znaci mail. Samo da ne prodje kao maestro koji nije video update vec skoro 2 meseca, a beta im je ocajna..

Ne da mi edit, pa moram drugi post. Taman sam kritikovao maestro, i oni malopre izbacise update :)
Edit: Hvala na linkovima, al ne vidim razlog da clipboard ne bude integrisan u sistem umesto da se ja za**bavam sa 100 appova da bih shareovao obican link, isto vazi i za attachment. Ako neki kinez u podrumu moze da napravi taj app, ne vidim zasto genijalci iz m$-a ne mogu.

Poslednja izmena:
Windows Phone Preview for Developers 14219 update is live

Prilozi

• wp_ss_20141205_0001.png
    wp_ss_20141205_0001.png
    44.4 KB · Pregleda: 158
Nazad
Vrh Dno