Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

@ostoja:
Koji to nepremostivi problem ima Android?

Zasto ne sacekas da se pojavi u prodaji SAMSUNG ATIV S, koji je bio oko 220e zadnji put, nov. Jes oko 40e preko budzeta, ali brale pogledaj karakteristike, pa ces da zanemis, kolika je razlika izmedju njega i lumie 800 (ali nema FM).
Shazam radi na 7.8, i navigacija, BT nema file transfer koliko ja znam.

Pa zato jer mi treba telefon sada :)
Extra su karakteristike, ali mi bas prelazi budzet.
Sad sam video u radnji Lumia 800 za 167e, sto mi je extra povoljno. Uzeo bih ga odma, nisam zahtevan korisnik pa ne znam koliko cu biti uskracen sa WP 7.8 u odnosu na WP 8.0 (osim sto se tice update-a). WP 7.8 ima gotovo sve aplikacije koje mi trebaju, a i market je pun free app za 7.5, bar koliko sam ja gledao. Cisto me interesuje sta tako znacajno gubim ako ne uzmem WP 8.0?

Moja topla preporuka ti je da uzmes neki WP8 telefon, mozda ti sad trenutno ne znaci posto nisi koristio ni jedan, ali ces svakako pozeleti da se apgrejdujes...

WP 7.8 ima gotovo sve aplikacije koje mi trebaju, a i market je pun free app za 7.5, bar koliko sam ja gledao. Cisto me interesuje sta tako znacajno gubim ako ne uzmem WP 8.0?

Ja koliko vidim WhatsApp trazi WP8, a ti rece da ti treba..

Ja sam imao whatsapp na OMNIA 7 (7.8), koju trenutno koristim (ativ s iz odredjenih razloga, jos uvek aktivno ne koristim), i radila je aplikacija, ali kad sam hteo da instaliram na ativ, morao sam da deinstaliram sa omnie. U principu, 7.8 vrsi posao, ja sam jako zadovoljan omniom 7, i bice me zao ako neko od mojih tinejdzera ne bude hteo da je nasledi. Za par meseci mi se samo jednom zamrzao, i to danas, nisam mogao da verujem, bio na b92 app, i morao sam da vadim bateriju! A pre toga sve savrseno. Ko zna sta je bilo. Ostoja, ako bas moras da uzmes neki fon odmah, sto ne uradis kao ja, kupi polovan 7.8(imas lumia 800 za oko 110), pa ako ti se dopadne, prodaj pa uzmi jednog dana neki wp 8. Neces mnogo izgubiti, jer je i 7.8 ok, ima odlicnih aplikacija, i dobro radi.

Evo ja nasao whatsApp i pise da radi na oba OS-a
Evo pogledaj ovde

Meni pise "works with WP8", gde ti gledas? :)

I ispod toga pise i WP 7.5WP 7.5.jpg

Ja lepo reko da mi je radio whatsapp na omnia 7 (7.8).

Trip, evo kako meni stoji..

Prilozi

• whatsapp.jpg
    whatsapp.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 55
Ja lepo reko da mi je radio whatsapp na omnia 7 (7.8).

Ja tek sad videh tvoj post

Ja realno prelazim sa cigle na WP, dobar skok ;)
I meni treba svega dobra kamera, MP3 player i par aplikacija koje sam vec naveo (whatsapp, shazam). Eventualno GPS ako bas zatreba. I surfovanje netom, tipa fb, youtube, benchmark isl.
Najvaznija mi je stabilnost telefona, a koliko sam procitao na forumu WP je stabilniji od androida zato se za njega i odlucih.

Koliko će wp7.x biti podržan od Microsofta i developera?
Ostoja, šta si to toliko loše pročitao o androidu?

Ne toliko lose za baciti, nego da treba stalno da se updatuje, da hoce da baguje, da zablokira pa mora da se vadi baterija itd. A prednost su besplatne aplikacije u velikoj ponudi
S' obzirom da mi treba svega par aplikacija i stabilnost telefona, mislim da je izbor racionalan

Pa eto juce, mojoj cerkici na huawei g300, se poremetio ringtone iz cista mira, nije pomogao ni restart, pa je morala ponovo da namesta... a takvih gluposti ima, ne mozes reci yoyo da nema. A na omnia 7 takvih stvari nisam imao, mislim takvih gluposti. A ima i odlicnu kameru, i dobar zvuk za slusalice, odlican ekran, na tastaturi MNOGO manje gresim nego na bilo kojoj android, a probao sam ih bas mnogo...

@vylota
Pa to me je i najvise privuklo, ta stabilnost windowsa. Iskreno me mrzi a i nervira da stalno nesto cackam, doradjujem, sredjujem, menjam opcije isl. Volim stvari koje su date, tipa unificirani ringtone, isti desktop isl. Ne moram odmah da kupujem fon, ali na ovoj cigli nemam vise slike, pa da predjem na nesto ljuCko :D

^ To što joj se poremetio ringtone je zato što je unmountovala ili izvadila memorijsku karticu, a melodija joj je bila na njoj. To mi se nije nikada desilo ni na jednom Android telefonu, a da nije moja krivica.
Ni malo mi ne smeta slušanje/čitanje tuðih mišljenja. Nije važno da li se slažem ili ne, ali poštujem ukoliko je opravdano. Kritika u ovom slučaju nije opravdana, jer je razlog "zašto ne uzeti Android" neadekvatan.

Ne znam koliko si ti precizan i na kojim telefonima si koristio Android, ali ima mnogo kvalitetnih tastatura (i sa predikcijom i bez, pa ko šta voli). WP tastatura nema baš ništa posebno i vredno hvaljenja. Tastatura ko tastatura.

^ To što joj se poremetio ringtone je zato što je unmountovala ili izvadila memorijsku karticu, a melodija joj je bila na njoj. To mi se nije nikada desilo ni na jednom Android telefonu, a da nije moja krivica.
Ni malo mi ne smeta slušanje/čitanje tuðih mišljenja. Nije važno da li se slažem ili ne, ali poštujem ukoliko je opravdano. Kritika u ovom slučaju nije opravdana, jer je razlog "zašto ne uzeti Android" neadekvatan.

Ne znam koliko si ti precizan i na kojim telefonima si koristio Android, ali ima mnogo kvalitetnih tastatura (i sa predikcijom i bez, pa ko šta voli). WP tastatura nema baš ništa posebno i vredno hvaljenja. Tastatura ko tastatura.

Tacno do dela o tastaturi.. :D WP tastatura je skoro pa savrsena... ;) Nije to samo subjektivni osecaj, tako je ocenjena na svakom mogucem testu, nalaze WP mane i mane i onda dodju do tastature i oduseve se..

E vidis, sva joj je muzika na telefonu a ne na kartici, to sam licno proverio, i cak je posle i izgrdio sto joj fotke i mp3 nisu na kartici. Ona ne cacka oko tih stvari, i ja sam taj koji otvara telefon, ne dam da mi deca cackaju te stvari.
Ne pljujem po androidu, koristio sam ga 4 godine, htc tatoo, huawei g300, imao sam i bb... a koristio sam smartkeyboard pro, najvise.

Mozda je jednostavno do samog ekrana, tj samoled je mozda osetljiviji od g300 ekrana, moze biti?

Ma ljudi, nek uzme sta ko voli, NEMA sistema bez neke mane. Iskreno, najbolji telefon(po izradi) koji sam do sada koristio, bio je blackberry 9105, smartphone, ali mi je vise sluzio kao dumb phone, ali savrseno. Izrada kao mercedes, zvuk fantazija, kamera 3mpx ali odlicna.... i ne bi ga menjao d nisam dobio drugi na poklon koji sam morao da koristim, jer je poklon :).

Pa pazi, po meni je... obična. Nisam rekao da je loša, već da nije ništa bolja od one na Androidu, pa čak i stock na Android 4.2/4.3. Tastatura kao tastatura. :)

Ma, ok, tastatura ko tastatura, ali veruj mi, definitivno manje gresim, brze kucam, a isti ekrani, 4" i na g300 i na omnia7.

Sad tek videh tvoj prethodni post (na Tapatalku sam). :)

Preciznost toucha igra veliku ulogu. Realno, G300 i Omnia 7 nisu ni približni što se tiče klase. Tako da je sigurno touch na Omnia 7 bolji.

Na AMOLED drugačije funkcioniše touch, ali i AMOLED se ne ugraðuje u jeftine telefone (sami AMOLED ekrani su papreno skupi), a to mnogo znači. Na skupljim telefonima su kvalitetniji touchevi (digitizer).

Probaj, na primer, da kucaš na nekom skupljem Android telefonu. Ili barem cenovno sličnom. To bi bilo neko realnije poreðenje. Softver tj tastatura znači mnogo, ali danas nema loše tastature.

Poslednja izmena:
U pravu si, mozda da poredim tastaturu na ativ s, sa s3, to bi bilo pravo poredjenje, jer su prakticno isti telefoni.

Ne toliko lose za baciti, nego da treba stalno da se updatuje, da hoce da baguje, da zablokira pa mora da se vadi baterija itd. A prednost su besplatne aplikacije u velikoj ponudi
S' obzirom da mi treba svega par aplikacija i stabilnost telefona, mislim da je izbor racionalan

Nije baš da svaki Android telefon baguje. Meni je sgs2 radio odlično. Jeste da je crko jednom, ali je bio u garanciji pa je popravljen za 2-3 dana.
Mislim da ces pogrešiti ako uzmeš wp7.x telefon jer je napušten i od proizvođača i od programera. Veoma brzo će izgubiti vrednost i teško ćeš ga prodati nekome. Ako ga kupiš polovnog, prodavac ce biti srećan što je uspeo da ga se otarasi.
Nemoj bez razloga odbacivati Android. Nisi dovoljno pročitao niti testirao da bi doneo takvu odluku. Od izbora izmedju wp7.x, wp8 i Android telefona, ti si izabrao najgoru opciju. BT na Android telefonu može da se koristi za file transfer. Imaš i pristup file sistemu, razne file managere, video playere, ...
Desi se da telefon zabode, ali to nije ni blizu onoga što si pročitao.

@vylota:
Android izgubio melodiju, a na WP ne možeš ni da promeniš melodiju.

Poslednja izmena:
E vidis, sva joj je muzika na telefonu a ne na kartici, to sam licno proverio, i cak je posle i izgrdio sto joj fotke i mp3 nisu na kartici. Ona ne cacka oko tih stvari, i ja sam taj koji otvara telefon, ne dam da mi deca cackaju te stvari.

Mountuju se i ext kartica i unutrasnja memorija, znaci posle svakog usb file transfera mora da se odabere ponovo iz liste melodija.

@ yoyo

Sto volis napamet da pricas, ringtone moze da se promeni..

@ yoyo, iskreno, bez obzira sto si moderator, stvarno ne bih voleo da te vise vidjam na ovom WP forumu, zbog mnogih razloga, ali, to je samo moje misljenje.

A melodija za sms?
@vylota:
Koji je tvoj problem?

Poslednja izmena:
Mislim da ti imas problem. Izigravas advokata za android, ili pokusavas da budes duhovit, nisam siguran. Ali sam siguran da mnogim svojim komentarima iritiras ljude ovde na forumu. Toliko od mene sto se tebe tice, a ti radi kako hoces, tvoja stvar.

Samo android fanovi pljuju i truju wp temu. Nisam primetio da neko od wp fanova truje android podforum. Treba biti objektivan a ne pristrasno nametljiv

Vrh Dno