Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Treba mi neki dobar dialer, koji ima i speed-dial, i koja radi kako treba... phone dialer, rap dialer, 7 dialer... svi su slicni, ali koji je najbolji? Takodje, ima li neka tastatura sa latinicnim slovima? I trece, da li je metrotube definitivno najbolji izbor od svih youtube-slicnih, vidim da je na ceni i tube pro? hvala na pomoci... Pokusavam da saznam koje aplikacije koristite vi iskusni korisnici WP platforme, jer ima dosta slicnih aplikacija, a ne bih bas da gubim vreme... imam poverenje u Vas izbor :).

Meni Phone Dialer završava extra posao od ćega mi je naj bitniji Call Grouping.
Za drugo ne znam.

Call Grouping? Jel to neka opcija u phone dialer-u? Nisam video, jel mozda ima neka varijanta koja se placa?

Pokusao sam da promenim tastaturu sa nativekeyboard (sa xda), ali nece na omnia 7 da radi. Ima li nesto drugo, da bih dobio latinicna slova? Pretpostavljam da ne postoji podrska za jezik kao na androidu, ili cak da se pravi custom dictionary, tj da fon pamti reci koje sam kucao?

Jel moze neki bivsi/sadasnji vlasnik OMNIA 7, da mi pomogne oko podesavanja kamere? Cudno se ponasa, probao sam sa macro shot-om, ocigledno imam problem sa tehnikom okidanja, i momentom istog. Svaki savet dobrodosao, hvala na pomoci!

Jel moze neki bivsi/sadasnji vlasnik OMNIA 7, da mi pomogne oko podesavanja kamere? Cudno se ponasa, probao sam sa macro shot-om, ocigledno imam problem sa tehnikom okidanja, i momentom istog. Svaki savet dobrodosao, hvala na pomoci!

Sta je problem, jesu slike mutne sta?

Ne uvek. Nasao sam da ne pamti setovanja. Ok. Ali desava se cesto da lepo fokusira a onda kad okinem bude mutnije.

Ne uvek. Nasao sam da ne pamti setovanja. Ok. Ali desava se cesto da lepo fokusira a onda kad okinem bude mutnije.

Probajte da fokusirate dva puta, izgleda da je to neki bag kod Samsuga, drug je imao S2 i slike su mu kad fokusira (ako je dobar fokus bude ZELENO, ako ne bude CRVENO) i logicno je da slike budu bolje kad je zeleni onaj okvir, njemu su uvek bile bolje i cistije one sa crvenim..

To je neki bag custom rom-a, mada ni ovako slike nisu baš nešto ali su ipak zadovoljavajuće.

Da li je moguce da kopiranje mp4 filmova ide samo preko zune-a? Ide jaako sporo... Posto mi je fon rutovan, ima sa nekim kodovima opcija da se namesti da se memorija koristi ka ousb flash. Jel to opasno da ukljucim, i da li ce raditi? Onaj ko je imao omnia 7 sigurno zna o cemu pisem...

Da li je moguce da kopiranje mp4 filmova ide samo preko zune-a? Ide jaako sporo... Posto mi je fon rutovan, ima sa nekim kodovima opcija da se namesti da se memorija koristi ka ousb flash. Jel to opasno da ukljucim, i da li ce raditi? Onaj ko je imao omnia 7 sigurno zna o cemu pisem...

Pa nije sporo.
Zune nema ograničenje o brzini kopiranja već sam WIN na desktopu kao memorija samog telefona. Generalno nije sporo.
Nećeš imati efekta da uradiš to što hoćeš na Omniji.
Radi kako je Bog (M$) rekao preko Zune i uživaj.

Na WP8 je totalno drugačije.
Kada se fon spoji sa PCjem prikazane su obe memorije kojima podjwsnako pristupaš i operišeš sa njim...

Jel postoji neki softver za podešavanje wifi proxy? Ili već postoji na pmina 7 a ne znam da nađem?

Neogeo, hvala ti što pomažeš, baš mi znači...

Jel moze neko da mi pomogne oko Omnie 7? Kako funkcionise povezivanje sa kompjuterom, mnogo me buni ovaj Zune? A najvise bi mi pomogao neko ko bi hteo da ga kupi :D

Jel moze neko da mi pomogne oko Omnie 7? Kako funkcionise povezivanje sa kompjuterom, mnogo me buni ovaj Zune? A najvise bi mi pomogao neko ko bi hteo da ga kupi :D

Skineš Zune za tvoj OS, instaliraš, restartuješ komp, pokreneš Zune u ubodeš Omniju. Sačekaš malo da Zune instalira drajvere i da je propisno prepozna i eto rešeeeenjaaa. Samo nemoj da dozvoliš apdejt preko Zune ako imaš Custom ROM na Omniji...

Sta bi?
Ja hocu da ga kupim ali mi nisi odgovorio na privatnu poruku :-(

Interesuje me da li WP 7.8 kod lumie 800 radi blue tooth file transfer prema drugim telefonima?
Takodje da li podrzava whatsapp i shazam (ili neki ekvivalent)?
I koliko moze da mi potraje baterija pri slabom koriscenju telefona (SMS i pozivi)?

E mozda je glupo pitanje, a koja je kljucna razlika izmedju smart i nesmart telefona?

Ostoja, brate.. :)

A ***, ja i dalje furam ciglu. A u svet modernih mobova sam usao pre manje od mesec dana, tako da ne zamerite sto postavljam ovakva pitanja :/

A i ja sam glupo odgovorio sorry :) Misli se kad telefon ima konkretan operativni sistem, ne one 'fabricke' ili kako se vec pravilno zovu. Znaci racunaj tu Symbian na Nokiama, stari Win Mobile, pa Android, iOS, Windows Phone itd.. Dosta vise mogucnosti od starih telefona koji su sluzili skoro samo za poruke i pozive :)
Mada pametni telefoni i dalje nisu bolji u svim stvarima od glupih :) Tipa i dalje ne mozes onako brzo da otvoris novu poruku ili namestis alarm kao na starim Nokiiama :)

@Boris Lozac
Aha, hvala na odgovoru druze.

Mene jos samo interesuje da li WP 7.8 spada u stabilne softvere? Tipa da mi ne zabode tek tako, pa da moram restartove i ostale gluposti da primenjujem.
I da li kod WP 7.8 konkretno kod Nokia Lumia-e 800 imam ugradjenu (ili besplatno za download) neku navigaciju (offline ili online), whatsapp (ili ekvivalent koji postoji i za android i symbian), shazam (ili ekvivalent)?

To proguglaj malo, ne bih znao

@ostoja:
Wp7.8 i te Nokije su već zastarele. Pogledaj neki wp8 ili Android telefon. Sve zavisi od količine para koje planiras da potrošiš.
Još nešto... Smart telefon traži mobilni internet. Radiće i bez toga ali je besmisleno ga koristiti bez mob. interneta.

Budzet je 180e, a nisam nesto lud za aplikacijama, samo onim osnovnim. Najvise bi mi legla lumia 800, L620 mi prevazilazi budzet ali ima dosta losiju kameru nego L800, nema FM isl, a najvise bih voleo da posedujem L820 ali mi je besmisleno davati skoro 100e preko mog budzeta. Stoga suma sumarum u budzet mi se najvise uklapa L800. Moje pitanje je krajnje jednostavno cisto da potvrdim odluku za shoping iste, jer bez navigacije i whatsapp-a i BT mi telefon u danasnje vreme nema smisla.

A sto se tice interneta, imam wi-fi, a ima i dobra promocija za net kod MTS-a

Android ne nameravam da uzmem zbog problema za koje sam kako cuo tako i procitao, vec WP, pa da vidim sta se nudi od aplikacija (i to sam vrlo nezahtevan korisnik). Igre ne igram, vec mi treba samo par aplikacija, za internet i poruke, navigaciju, shazam (ili nesto slicno) sve preko toga moze ali nije obavezno
Da li nesto odavde moze da radi na WP 7.8

Za svaku aplikaciju ti pise sa leve strane za koju verziju WP je napravljena. Ja ti stvarno ne bi preporucio 7.8 jer je WP8 skoro od nule pravljen ponovo i njega ce dugo podrzavati, aplikacije ce se vise za tu verziju praviti itd..
Ne znam kakva je kamera na 800 i koliko je bolja od ove moje, mozda i o njemu da razmislis (Lumia 520)

Nema blic, cak sam gledao neke snimke u nocnom rezimu, malo je bolje od onih sa 3.2MP ali svakako je mnogo bolje na L800.
E sad videh ovo kod aplikacija. Kad pise za verziju 7.5, da li to znaci da ce raditi i na njegovom update-u 7.8?

Zasto ne sacekas da se pojavi u prodaji SAMSUNG ATIV S, koji je bio oko 220e zadnji put, nov. Jes oko 40e preko budzeta, ali brale pogledaj karakteristike, pa ces da zanemis, kolika je razlika izmedju njega i lumie 800 (ali nema FM).
Shazam radi na 7.8, i navigacija, BT nema file transfer koliko ja znam.

Vrh Dno