Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Mislim da ti imas problem. Izigravas advokata za wp, ili pokusavas da budes duhovit, nisam siguran. Ali sam siguran da mnogim svojim komentarima iritiras ljude ovde na forumu. Toliko od mene sto se tebe tice, a ti radi kako hoces, tvoja stvar.

7 soljica kafe yoyo pa si se uradio sta? :)

@ yooyo
Predpostavljam da imas android i da te extra sluzi. Ja sam vise za neki objektivan odgovor, preporuku isl.
Znam ja da nisu svi androidi losi, ne bi se inace toliko prodavali i imali znacajno trzisno ucesce. Ali realno, android za 160e-170e da ne zabaguje, da je extra brz i da ima extra kameru isl tesko da ima. Dalje od symbian-a nikada nisam koristio, ali sam zadnjih mesec dana proveo na gomili foruma. Tako da znam sta mi treba, a to je stabilnost i brzina OS-a, a brdo aplikacija koje necu 2-3 puta koristiti mi ne trebaju, samo one osnovne da ne ponavljam vec.
A zasto mislis da je WP7.8 najgora solucija? Koji su mu to kriticni nedostaci?

Lumia 800 je ok tel ali je nazalost zastareo i hardver a jos vise soft. Uzmi npr Lumiu 620 ili 520. Nisu nista losiji od l800 (osim kamere) a bice ti mnogo funkcionalniji. A dobar android da radi u fulu tesko mozes naci ispod 300e nov

Gledao sam L620, medjutim mi je daleko lepsa slika na L800, posebno sto je CZ optika. Najpre bih uzeo L820 da nemam budzetsko ogranicenje :p

Dobre specifikacije ima 800 skroz, dizajn i materijali slicni L920, lep fon skroz. Samo eto ostao bi na 7.8, i koliko vidim nije dual core procesor, ne znam koliko ce uticati na glatkocu svega..

Ono sto mene kaci mozda nema u 7.8 tako da ostoja, go for it :D Ja sto vise citam WPcentral sve vise se mracim :(

@ostoja:
Vec sam ti rekao da je 7.8 napusten, telefoni imaju hw star ~2 godine, neces dobiti novi update... kao da kupujes nov auto za koji unapred znas da nece biti rezervnih delova.
Uzmi ili wp8 ili android.

WP8 koji bi uzeo je najmanje 720, idealno 820 i to najvise zbog karakteristika, ali prevazilazi budzet. A L800 ima vrhunsku kameru, gledao slike u originalnoj rezoluciji, takodje ima i blic, ali WP7.8. Da'l ce mi trebati delova za auto, tj za auto ne znam, ali ako su samo aplikacije u pitanju onda cu sigurno ici na WP 7.8

@yooyo
Inace nisi mi odgovorio, zasto je WP 7.8 toliko los (osim updatea)?
I u cemu (osim u gomili besplatnih aplikacija) je Android superioran u odnosu na WP?
Naravno govorimo o cenovnom opsegu telefona od 160e do 180e

WP8 koji bi uzeo je najmanje 720, idealno 820 i to najvise zbog karakteristika, ali prevazilazi budzet. A L800 ima vrhunsku kameru, gledao slike u originalnoj rezoluciji, takodje ima i blic, ali WP7.8. Da'l ce mi trebati delova za auto, tj za auto ne znam, ali ako su samo aplikacije u pitanju onda cu sigurno ici na WP 7.8

@yooyo
Inace nisi mi odgovorio, zasto je WP 7.8 toliko los (osim updatea)?
I u cemu (osim u gomili besplatnih aplikacija) je Android superioran u odnosu na WP?
Naravno govorimo o cenovnom opsegu telefona od 160e do 180e

Iako Yooyo ume da istroluje po nekad, tj vrlo cesto u WP temama ovaj put je upravu.. Kupovina WP 7.8 ti je ok ako kupis neki fon do 120e, tipa Omnia 7.. Mene je Neogeo odgovorio bukvalno od kupovine HTC Titan-a pre mesec dana i ne mozes da verujes koliko sam mu zahvalan, nemoj da dajes toliko para za WP 7.8, evo devojka ima 7.8 ja 8, i sad je ljuta na mene kako to ja imam Deezer, ona nema, kako ja imam neke korisne app i funcije ona nema, a tek kad je videla da ja mogu lock screen da prilagodim raznim app a n e samo photo i bing, onda je bilo strasno.. :D Ne salu na stranu sad, WP7.8 kupi samo ako hoces Omniu 7 i az nju daj neku lovu 100-120 moze da se nadje jaaako fin primerak, za 180e tj za koji evro vise mozes da nadjes polovnu 820 pa ti je to super kupovina za razliku od ove..

Da ne bude zabune Wp 7.8 radi jako glatko i na vremesnom hw, ali ima neka glupa ogranicenjenja koja su delom ispravljena na wp8, a neka su i ostala..

Pa ja sam nasao u jednoj internet prodavnici nov L820 za 225e i toliko bi se protegao ali samo za taj telefon, medjutim nece ga dobijati u skorije vreme, tako da to otpada. Znam ja da WP ima ogranicenja, tipa melodije zvona, slike u pozadini isl. Nego da te pitam, sta je Deezer?
I da li ikako kod WP (obe verzije i WP7 i WP8) mogu da menjam melodiju zvona i pozadinu ekrana ili da bar dodajem sliku za odredjene kontakte?
Nije mi od prevelikog znacaja nego pitam da se ne iznenadim nakon kupovine ;)

Pa ja sam nasao u jednoj internet prodavnici nov L820 za 225e i toliko bi se protegao ali samo za taj telefon, medjutim nece ga dobijati u skorije vreme, tako da to otpada. Znam ja da WP ima ogranicenja, tipa melodije zvona, slike u pozadini isl. Nego da te pitam, sta je Deezer?
I da li ikako kod WP (obe verzije i WP7 i WP8) mogu da menjam melodiju zvona i pozadinu ekrana ili da bar dodajem sliku za odredjene kontakte?
Nije mi od prevelikog znacaja nego pitam da se ne iznenadim nakon kupovine ;)

Mozes da menjas melodiju zvona i kod jednog i kod drugog, kao i lock screen sliku i mozes da dodajes sliku na kontakte, naravno.. Samo jos jedna stvar.. Nokia L800 ne moze da se ``otkljuca`` dok npr na Omnia 7 mozes da instaliras .xap .. Ako vec treba da se odreknem te mogucnosti, odrecicu se u korist WP8, a ne u korist L800, tj njene bolje kamere, i za to dati jos 50e vise.. Deezer je app za stream muzike s neta.. Kad vec razmatras kupovinu oko 200+e, sto ne razmislis o Ativ S-u ?

Nokia L800 ne moze da se ``otkljuca``
Kad vec razmatras kupovinu oko 200+e, sto ne razmislis o Ativ S-u ?

Kako mislis ne moze da se otkljuca, sta to znaci?
Msm nije to zakljucavanje nokia-e 3410

Ne razmatram kupovinu preko 200e, nego kazem da ako bi nasao extra povoljno L820 uzeo bi je.
Gledao sam i ativ s, samo mi nesto nokia uliva vise poverenja od samsunga

Kao da rootujes telefon, tj mozes da instaliras app mimo marketa, pa tako npr umesto da za angry birds platis 1$, mozes da je instaliras za DZ, ili umesto da za Navigon das 50$, mozes da je instaliras isto za DZ, to mozes na Omniji 7 , dok na L800 ne mozes.. I zbog toga ti kazem da ne bi uzimao L800 jer je time ogranicen i jos skuplji 50e+.. Nista drugo.. Ima na oglasima polovna L820 ali msm da je nekoriscena, ili malo koriscena sa 2 god garancije iz telenora, za 200e, spusti ce vrv jos prodavac i to ti se super uklapa, naravno ako ti odgovara..

- Ovo za ``otkljucavanje`` mozes da odradis na svim modelima sem nokijinim, naravno WP 7.8 je u pitanju, kod WP8 ni na jednom nije moguce, ali ce vrv nekad u buducnosti biti, ako OS raste, mada za Nokie tesko, ali verujem da ce za Ativ biti.. I da nemoj da se grozis Samsunga, npr Omnia 7 (opet cu ja o njoj) je fenomenalana telefon, kvalitet izrade, ekran, sve.. Nista nije od po kvalitetu losiji od L800 i ima veci ekran .. L800 3.7, Omnia 4.0 inch ..

Poslednja izmena:
E hvala druze na objasnjenju. A je'l WP8 lumia-e mogu da se "otkljucaju"?

Aha, pa dobro, videcu jos koji fon ali sigurno idem na WP.
Hvala jos jednom za ova pojasnjenja :)

Ne mogu Lumie da se otljucavaju, nijedna.. Nema na cemu.. ;) I prijateljski savet, zaboravi na L800.. :)

@ostoja:
Android je superioran u odnosu na wp u svakom pogledu. Daje više mogućnosti za podešavanje i personalizaciju. Jedino što wp glatko radi i na slabijim telefonima.
Pošto prvi put uzimaš smart telefon, mislim da je wp7.x los izbor

E ***, budzet me dosta ogranicava. A podesavanja i personalizacija me uopste ne interesuje, volim da mi je sve po default-u. Zato sam i izabrao WP ;)

E ***, budzet me dosta ogranicava. A podesavanja i personalizacija me uopste ne interesuje, volim da mi je sve po default-u. Zato sam i izabrao WP ;)

C c c nije valjda da te ne zanima da menjas ikone i launchere, auuuuu... :p Sacekaj malo (skupi lovu) i uzmi WP8, a ove superijornije batali to su price za malu decu koja vole sarenilo i cvetice..

Pa nikada nije, sve po default-u, jedino ringtone promenim i neku kontakt sliku. Cak i na windows-u na PC sve drzim po default-u, sto ne bi i na telefonu ;)
Pa sad kolko cu cekati ne znam, jer trenutno imam ciglu bez ekrana koju hocu sto pre da otkacim :D

Procitao si gomilu saveta, idi jos malo na youtube da vidis par review-a za modele za koje si zainteresovan pa se odluci. Uzmi model koji se TEBI bas dopada, jer ti ces da ga gledas svakog dana i da se zezas sa njim. Slazem se da je wp 7.8 (lumia 800) verovatno losiji izbor od wp 8 (lumia 520), samo zbog podrske za wp 8, ali nek to bude tvoj izbor.
Sta god da uzmes, bice sasvim ok, jer koliko citam, nisi neki zahtevni korisnik, i imaces skoro sve sta ti treba. Srecno sa kupovinom, pa javi sta si uzeo!

Nisam uopste zahtevan korisnik, bitno mi je samo da glatko radi tj funkcionise sve na njemu (bar ono fabricko). Ako to ispunjava L800, njega kupujem.
Evo sad sam odgledao par klipova, tipa uboxing, review, tips&tricks isl. Nikada nisam koristio moderan telefon (osim 2003 :D), pa mi se ovo cini kao extra resenje. Neke kljucne razlike u samom funkcionisanju WP 7.8 i WP 8.0 nisam primetio, osim te podrske za vise app i buduceg update-a. Da li baguje ili ne, ne mogu videti na samom klipu, a koliko sam citao nema nekih problema. Probacu oba telefona u radnji (WP 7.8 i WP 8) kako leze pa ce da padne odluka ;)
Vama drustvo hvala na savetima i preporukama, javljam kad kupim :D

Evo ti jedna stvar koje je jako nervirala korisnike WP7 uredjaja, za transfer fajlova ti je neophodan Zune. Ako dosta slusas muziku moze da bude problem. Na WP8 je jednostavno bez ikakvih programa prebacujes fajlove. Mene to nije doticalo zato sto uvek nosim poseban player sa sobom, Isto tako notifikacije (gtalk, skype, viber) su dosta nepouzdanije i znaju da kasne. Nemoj pogresno da me shvatis, ja sam koristio L800 godinu i po dana i to mi je jedan od omiljenih telefona koji sam imao (jako mi se svidja oblik i velicina). Opet sve zavisi od toga kako koristis telefon, htedoh samo da ti skrenem paznju... Sam kazes da ti je prvi smarphone, verovatno ces biti odusevljen i Lumiom pa ako osetis potrebu zamenices je jednog dana.

Ne slusam muziku na telefonu, osim kad odem nege (odmor, kucna zurka) pa bi telefon prikljucio na pojacalo za 3.5 bajonetom. A koliko je to kasnjenje kada se dopisujem, kod recimo whatsapp?

Evo da se i ja nadovežem na temu zašto WP8, a NE WP7.8
Skype kod Omnie 7 (WP7.8) radi tek kada ga uključiš, kada izađeš iz programa ti si odmah offline
Kod Lumie 520 Skype je stalno aktivan (osim ako ne postaviš drugi status), pozive i poruke (chat) primaš odmah kao se radi o GSM pozivu, odnosno SMS poruci.

Evo da se i ja nadovežem na temu zašto WP8, a NE WP7.8
Skype kod Omnie 7 (WP7.8) radi tek kada ga uključiš, kada izađeš iz programa ti si odmah offline
Kod Lumie 520 Skype je stalno aktivan (osim ako ne postaviš drugi status), pozive i poruke (chat) primaš odmah kao se radi o GSM pozivu, odnosno SMS poruci.

I sto je takodje bitno wp7 telefoni nemaju prednju kameru.. Ako si bas resio da kupis wp 7.8 tel, a neces omniu, vidi HTC titan, IMA bolju kameru od omnie, a moze da se otkljuca za razliku od nokie.. Cisto da ne bude da vodim kampanju protiv Nokie treba da znas da imam Lumiu 920' znaci nisam od onih koji na nokiu gledaju kao nzm ni ja, proizvodjaca simbiana ili sta vec' samo dati 180e je mng za wp 7.8 to smo pricali i pre par meseci da je mng a tek danas je mng..

Imas polovne 800ice za 100-120e. Nove 620 na oglasima za 120-150e, nove 520 u radnji za 141e.

Ko hoce WP telefon prosto je nebulozno da kupi neki a da nije WP8, L520 ili L620 i to je to za umerenu cenu.

Vrh Dno