Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Sta je tu je, definitivno nisi morao da uzimas kod ovih nasih derackih radnji, to je najgora solucija, nije vise 2002-a. Eno na Kupitelu L620 172e. Ne znam dal si na postpejdu, i tu si mogao nesto fino na ugovor, mislim da traje jos popust na neke Lumia modele, ja L520 platio 40e, al dobro..

Sta je tu je, definitivno nisi morao da uzimas kod ovih nasih derackih radnji, to je najgora solucija, nije vise 2002-a. Eno na Kupitelu L620 172e. Ne znam dal si na postpejdu, i tu si mogao nesto fino na ugovor, mislim da traje jos popust na neke Lumia modele, ja L520 platio 40e, al dobro..

Nije bas tako, sta je tu je.. Covek ocigledno niej bio upucen u to sta sve NE MOZE sa WP7 iako sam mu rekao da ne uzima L800, jer ako nista drugo sa HTC Titanom ili Omniom bi mu zivot bio laksi jer bi imao interp unlock, tj ono otljucavanje o kojem smo pricali, za 20 min se sve zavrsi i imas telefon koji ce postati korisniji sigurno, a o tome da moze da instalira free app necu ni da pricam, i ne samo free nego i one drugih proizvodjaca.. Po meni velika greska, i zato mu apelujem da ako moze i hoce da je ispravi dok jos moze, posle kad on bude hteo mozda nece moci..

Meni je iskreno telefon super, osim tih par sitnica. Aplikacija ima brdo, sto je super, mada meni treba svega par i njih sam instalirao. Kamera je super, zvuk vrlo korektan, internet (TY) prosto leti, sve aplikacije su extremno brze (ni sekund za otvaranje, jedino se plasim malo updatea da se ne zezene nesto. Ne znam da'l bi ista dobio prelaskom na WP7.8. Eto resio sam i taj problem sa USSD kodovima, ubudzio karticu u staru ciglu aktivirao je, i vozi ;)
Jedino se jos zbunjujem na touch-u jer ga prvi put u zivotu koristim, al' valjda cu se navici.
A sto se tice kupovine, znam da sam mesec dana vrteo oglase sa nekim ful pricama bez papira i imao bih cimanje u drugi grad (jer ne kupujem na nevidjeno). Ovo mi je bila najpovoljnija varijanta koju sam mogao naci u BG-u. A na postpaid ne idem, jer trosim oko 500 dinara mesecno, pa mi se ne isplate sve te silne poruke i minuti.

Lepo sam mu rekao da je wp7.x najgori mogući izbor...

Nije sad da se nesto zalim, da me ne skontate pogresno. Ali svi ste mi pricali da je WP 7.8 los itd, a niste mi naveli neki bitan razlog zasto je to tako, recimo za te kodove npr, jedino ste pominjali aplikacije i update koji ce imati WP8. Ne hejtujem nikoga, samo kazem zasto se nisam opredelio za WP8, jer mi te razlike nisu vredne vise od 60ak eura
U svakom slucaju hvala momci na pomoci, nadam se da ce me sluziti sto duze jer mi je to i najvaznije :)

Ovo mi je bila najpovoljnija varijanta koju sam mogao naci u BG-u.

Ja ti kazem ima sajt koji ti dostavi na vrata telefon, uz neku smesnu doplatu verovatno, i dobijas garanciju, verovatno nista losiju i mutniju nego preko ovih radnji po gradu. A kod njih ti je L620 170e.

Gotovo sve ranje na netu koje sam nasao cene iskazuju bez obracunatog PDV-a. Tako je verovatno i sa tom radnjom, msm da je iz sombora koliko se secam kad sam ih zvao

"Ima li dodatnih troškova? Sve cene prikazane na sajtu su sa uračunatim porezom. Isporuka paketa je BESPLATNA. Dodatnih troškova NEMA!"

Što se tiče razlike između 7.5 i 7.8, mislim da je samo kozmetika u pitanju, tj, dobijaš i najmanje kvadrate, pa ti je izgled kao wp 8. Nisam siguran da li se još nešto dobija, ali ti svakako savetujem da apgrejduješ na 7.8, a nije nikakav problem preko wifi-a. Ja sam kupio ativ s preko tih što Boris pominje, tražio sam da mi dostave telefon u njihov servis u balkanskoj, platio sam nekih 250din dostavu, nije bilo problema. No, nema više veze. Ako ti bude trebao neki savet u vezi aplikacija, možeš da mi pošalješ pm, pa ću te uputiti.

Sa srecom ti bila prodaja Lumie 800 ako se odlucis jedan dan na to - niko to ne zeli da uzme, em ima WP 7 em ne moze da se otkljuca cime mnoge gluposti iz default pakovanja mogu da se premoste :)
Primetio sam da Lumia 800 ima ocajan zvuk kada se slusa muzika, jednostavno je daleko ispod nivoa kakav bi ocekivao za tu klasu telefona i to je razocaralo dosta korisnika (pogledaj npr diskusije na Nokia forumima)

P.S. Jedina razlika izmedju WP 7.5 i 7.8 je u startnom ekranu koji je kao i na WP 8 i sto mozes kao wallpaper da koristis Bing pozadine, a i boot ekran je drugaciji - cista kozmetika mahom, mada kazu da postoji neki bugfix za IE i jos neke stvari

Poslednja izmena:
Iskreno ja sam zadovoljan telefonom. Da sam hteo da stalno nesto dodajem i menjam uzeo bih android. Ne znam sto svi kukaju na zvuk, ali meni je sasvim korektan (negde u proseku). I lako sam prebacio MP3 muziku sa kompa, bez nekih poteskoca. Kamera je extra, slika perfektna. Ne znam sta ce mi otkljucavanje i cemu to sluzi. Za neki napredniji rad imam jak komp, a ne telefon. Jedina mana je za te USSD kodove, mada resavam sve besplatnim pozivom na 777 (MTS) i sto nema file transfer za BT. Brze se prazni baterija nego kod "cigle" mada je to za ocekivati kod novih telefona. Za ove pare nesto drasticno bolje i povoljnije nisam mogao da nadjem, govorim o legalnoj prici sa fiskalnim i garancijom.
Da sam hteo da ga prodajem ne bih ga ni kupovao, iskreno se nadam da ce me sto duze sluziti kao sada tj istim intenzitetom upotrebe.

Ima bluetooth file transfer za WP 7 - aplikacija se zove Nokia bluetooth share ili tako nekako, samo je kod mene nema na marketu, ne znam zasto, izgleda da nije dostupna za sve regije - mada izgleda radi prebacivanje samo izmedju Lumia telefona :)

Ja sam nasao tu aplikaciju na kompu i pise da je podrzava i 7.5 i 8.0, medjutim kad tu adresu otvorim na mobu on kaze da uredjaj nije kompatibilan za instalaciju softvera

Daj neku fotku da vidimo kakva je kamerica..

Ja sam nasao tu aplikaciju na kompu i pise da je podrzava i 7.5 i 8.0, medjutim kad tu adresu otvorim na mobu on kaze da uredjaj nije kompatibilan za instalaciju softvera

Treba da uradiš upgrade na 7.8 da bi ti radila aplikacija za bluetooth, mada meni to izbacuje i na WP 7.8, kada skeniram QR kod, a inače je nema na marketu regularno, bar meni ;)

Preko zune-a sam odradio update, radio je nekih cuku i malo jace. I opet nece za BT da radi iako na kompu pise da radi na WP 7.5. Ima li neka fora sa tim, neko podesavanje, nesto?

WP7.8 logicno

radi samo sa drugim nokijama(lumia), mislim da sam to ranije pisao.

E ***, ma nema veze onda.
A da li neko zna mozda kako se radi sa zune-om, tj prebacivanje fajlova sa telefona na komp i obrnuto?
Ili neki tutorijal, posto mi je malo konfuzan program

Hvala druze. Nego da te pitam, da li se svi fajlovi koje prikazuje u collection nalaze na kompu (u main folderu) ili na telefonu?
Tj kako da znam sta imam na telefonu? I kako mogu da brisem pojedinacne fajlove iz telefona?

Kad kliknes na phone, pokaze ti sta je na phone-u :). A collection ti je sve na PCu, imas negde sta i kako da sinhronizujes. Jeste konfuzan, ali ces uci u fazon. Ja sam danas bio ubedjen da sam prebacio neke peseme na fon, a ispade da nisam, ni sam ne znam gde sam gresio...

Za prebacivanje mi nije problem, posebno pesama. Smestim sve pesme u folder koji sam odredio u zune-u, odem u windows media player napravim lepo playlistu, prikacim fon i prevucem tu playlist-u na telefon. Samo me zbunjuje kako da brisem odredjeni sadrzaj sa fona.
I setih se jos jedne stvar da pitam, mozda krajnje trivijalne. Kako da prebacim kontakte na SIM i kako namestim da mi kontakte memorise na i cita sa SIM kartice? Tamo pise da su mi kontakti na onom live pa me to malo zbunjuje...

To je jos jedno ogranicenje WP7, ne mozes da brises muziku sa telefona, nego iskljucivo preko Zune-a kad je telefon povezan.

Pa dobro, nije problem. Snasao sam se sa ZUNE-om, samo da se ukaci kako sljaka :)
A kako da drzim i koristim kontakte na SIM-u?
Zna li neko?

A gde su ti kontakti sada? Na kartici ili negde drugde? Ako su ti na sim kartici, ides u people, settings ... , pa import from sim. Tad ce ti sinhronizovati kontakte sa Live! accountom.

Iskreno nemam pojma gde su. Znam da sam ih putem blue tooth-a prebacio sa starog telefona u L800. On ih je automatski negde smestio, al' ne znam gde

Znaces zasigurno ako na PCu odes na svoj live account koji si morao da otvoris. Ako su ti tu kontakti, lumia ih je sinhronizovala, znaci da sad lepo mozes da sinhronizujes, izmedju fona i live-a(pc).

Vrh Dno