Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Pokusao factory reset i opet isto. Je... li im sve po spisku, sutra idem tamo da im zube izvadim XD
Treba mi telefon zbog posla, a zbog uboge microsd kartice ne mogu da ga ubacim ni u jedan drugi uredjaj koji imam.
Ima li sanse da trazim zamenu za neki android telefon istog cenovnog ranga?

Pokusao factory reset i opet isto. Je... li im sve po spisku, sutra idem tamo da im zube izvadim XD
Treba mi telefon zbog posla, a zbog uboge microsd kartice ne mogu da ga ubacim ni u jedan drugi uredjaj koji imam.
Ima li sanse da trazim zamenu za neki android telefon istog cenovnog ranga?

Nzm kakva je politika kuce gde si kupio.. Ali odnesi telefon i trazi da ti srede, to moraju..

Lol poceo sam da dobijam telenor i telekom poruke ali ne i poruke iz vipa, u cijoj sam ja mrezi. Damn

Uzeo sam za devojku Omniu 7, evo upravo se igram s njom, msm na Omniu :) .. Kako da isforsiram update na Zune-u.???

Posto telefon je jos uvek na WP7 nikakv update mu nije radjen, skoro da nije ni koriscen.. Sad mi trenutno updateuje na neki 7 (7.0.7392.0) nzm sta je to uoste, ali kapiram da nije WP 7.8 jer pise nesto 2011..

Koji će ti vrag legalan apdejt. Ima da ga fercera 100 godina :d dok dođe do 7.10...
Odradi mu, MAGLDR by DFT ili tako nekako i šibni neki 7.10 custom rom što je jedino korisno.

Koji će ti vrag legalan apdejt. Ima da ga fercera 100 godina :d dok dođe do 7.10...
Odradi mu, MAGLDR by DFT ili tako nekako i šibni neki 7.10 custom rom što je jedino korisno.

Evo bas sam to uzeo da radim.. E sad stavio sam MAGLDR i evo da flesnem rom..

Bas uporedjujem ovu Omniu sa HD7, Galaxy S,... Ovo je TELEFON za oba ova telefona, stv kad ga druzis imas osecaj da drzis telefon, a ne igracku.. Amoled kao da je stvoren za WP, zbog svoje crne boje.. Vidim da cu i ja da uzmem jedan kako je krenulo.. :D Barem su sad dzaba..

Paaaa, kako se uzme.
Metalno je kućište ali se leti po dosta greje... inače je odličan.

Mada evo vidim HTC 8x na oglasima za 250€ :O

Paaaa, kako se uzme.
Metalno je kućište ali se leti po dosta greje... inače je odličan.

Mada evo vidim HTC 8x na oglasima za 250€ :O

Pa ok, ali evo npr ja sam dao njen Huawei G300 dodao decku jos 20e i uzeo ovaj, znaci telefon nije koriscen, potpuno nov, folija na ekranu jos uvek.. E sinoc mi je ispao odmah kad sam usao u kucu i zadobio malu tackicu ali nista strasno.. :)
Pa ok 8X je super za te pare, samo sto meni ovo odg jer imam Galaxy tab 10.1 za sve igrarije koje mi trebaju, a telefon mi treba za pozive, sms, email, muziku... Ja koristim telefon za to, zato sva ova ogranicenja oko WP koja se non stop spominju meni licno ne smetaju, jer imam telefon koji radi fluindo, ne cekam ga na iz menija predje u msg aplikaciju 3 dana itd....

Edit:

Evo stavljen je 7.8 i radi primetno brze od 7.5, a tek od 7...

MAGLDR otključava butloader za flešovanje.
Skini neki 7.10 custom ROM, napiči ga i uživaj.

Potraži na xda...

Pozdrav clanovima, koristim Android, probao bih neki WP7. Ukapirao sam da sam nezahtevan korisnik, tako da bi mi i 7.8 odgovarao (jeftiniji telefoni od uredjaja sa osmicom). Kao student, budzet je ogranicen... razmisljao sam o Omniji w i Lumiji 710, cena je ista...od Lumije me odbija slabija baterija i losija konstrukcija ali ima tih nekoliko Nokia ekskluzivnih aplikacija...Omnia W - AMOLED, jaca baterija, izrada ali lepsa je Nokia... ili mozda polovna Lumia 800? Ali to su sve modeli iz oglasa, bez garancije, malo me to odbija od 800... HTC ne bih uzimao jer se mnogi zale na losu optimizaciju baterije....Sta vi preporucujete? Hvala unapred na sugestijama ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav clanovima, koristim Android, probao bih neki WP7. Ukapirao sam da sam nezahtevan korisnik, tako da bi mi i 7.8 odgovarao (jeftiniji telefoni od uredjaja sa osmicom). Kao student, budzet je ogranicen... razmisljao sam o Omniji w i Lumiji 710, cena je ista...od Lumije me odbija slabija baterija i losija konstrukcija ali ima tih nekoliko Nokia ekskluzivnih aplikacija...Omnia W - AMOLED, jaca baterija, izrada ali lepsa je Nokia... ili mozda polovna Lumia 800? Ali to su sve modeli iz oglasa, bez garancije, malo me to odbija od 800... HTC ne bih uzimao jer se mnogi zale na losu optimizaciju baterije....Sta vi preporucujete? Hvala unapred na sugestijama ;)

Sve redom sam ih probao i za sada je najbolja SAMSUNG OMNIA 7 po pitanju uložen novac/mogućnosti/kvalitet.
Svima njima redom, baterija ne može da izgura više od 2 dana pa kakogod ga okreneš...
Omnia 7 se najbolje i najbrže otključava (uz HTCa) i prebacivanjem na NOKIA OEM možeš skidati NOKIA softver samo tako koji radi na Omniji 7 ;).

+1 za Omnia 7 !!!

Sve redom sam ih probao i za sada je najbolja SAMSUNG OMNIA 7 po pitanju uložen novac/mogućnosti/kvalitet.
Svima njima redom, baterija ne može da izgura više od 2 dana pa kakogod ga okreneš...
Omnia 7 se najbolje i najbrže otključava (uz HTCa) i prebacivanjem na NOKIA OEM možeš skidati NOKIA softver samo tako koji radi na Omniji 7 ;).

+1 za Omnia 7 !!!

Takodje i od mene +-cina za Omniu 7... Uzeo sam pre par dana za devojku, ali evo jos je kod mene, prosto mi se svidja telefon, na stranu to sto je WP kao WP isti, jednostavno telefon mi se svidja.. Neko moje razmisljanje, kad sam kupovao sad telefon za devojku:

HTC HD7 - losa izrada, IZUZETNO podlozan ostecenjima kucista, jer je sav plastican, gore gde je slusalica i dole gde je mikrofon ima neke otvore, koji se brzo napune prasinom i telefon izgleda ocajno. Ima S-LCD, ali je toliko los da je smesan naspram AMOLED-a (Omnia, Lumia), kamera je po meni opet bolja kod Omnie, a tek kod Lumie i msm da od ima i najmanju autonomiju..

Lumia 800 - Kvalitet izrade VRH, ali onda dolazis do velikih roblema, 1. Ne mozes da je otljucas i instaliras neke aplikacije mimo Store-a; 2. ekran od 3., mada je oo subjektivno. Kamera je super, a kao sto rekoh ima amoled, tako da je i ekran..

Omnia 7 - Kvalitet izrade je odlican, nije kao kod Lumie, ali je zaista dobar i sto kaze Neo, najbolji je kad sve saberes.. Mozes da ga utkljucas, mada ja jos nisam odradio full unlock i nesto ne nadjoh lak nacin za to, iako sam stavio custom 7.8 rom, dozvoljava mi da instaliram .xap ali npr root tools nece da mi instalira..

Nisi rekao koji ti je budzet samo. I da, msm da ne treba garancija da bude ta koja treba da ti odluci kupovinu telefona...

@ ProMaster:
1) Open up your Samsung WP7's browser and head to http://windowsphonehacker.com/windowbreak

2) Click "WindowBreak Me"

3) Tap on "windowbreak" (part of it is obscured, but there should be an arrow pointing at it)

4) A browser window should open up. Ignore it.

5) Go to the dialer and dial ##634#

6) A diagnostics keypad should appear. Dial *#9908#

7) Select "windowbreak" from the dropdown list

8) Press Save and reboot the device to restore your data settings.

Profit! You can now sideload anything, such as WP7 Root Tools. That was easy. Don't believe me? Just watch the video.

As for people wondering about other devices, hang tight. Once HTC, Nokia, etc., are ready, we'll post about it.

..........

Troubleshooting:

If it doesn't work right, make sure you note the following:

1) If installed, uninstall the Diagnostics application and try the process again.

2) You do not need to reset your phone prior to windowbreaking. Follow the video tutorial starting at the halfway point.

Meni je jednostavno, posao odrađivao samo odlazak na ovu gornju adresu http://windowsphonehacker.com/windowbreak

I ja bih Omniu 7 najradije ali ne vidjam ih po oglasima, ima ih ali stare vise od godinu, pa mi je malo rizicno, a prodavci nemaju garanciju... razmislicu. A sta mislite o Omniji W? Znam da smaram ali mogu da je uzmem novu sa 2 godije garancije za 155 evra, mislim da je dobra ponuda...

I ja bih Omniu 7 najradije ali ne vidjam ih po oglasima, ima ih ali stare vise od godinu, pa mi je malo rizicno, a prodavci nemaju garanciju... razmislicu. A sta mislite o Omniji W? Znam da smaram ali mogu da je uzmem novu sa 2 godije garancije za 155 evra, mislim da je dobra ponuda...

Ne smaras druze . . :)

Pa koliko vidim ona ima nesto brzi proc od Omnie 7, ali zato nesto manji ekran, ako ti nije bitna velicina ekrana, uzmi ga.. Msm da je to ok cena za nov uredjaj..

Garanciju od telefona možeš okačiti o klin!
Omnia W nije dobro podržana od strane developera tako da Omnia 7 rules.

Poslednja izmena:
Garanciju od telefona možeš okačiti o klin!
Omnia W nije dobro podržana os dtrane developera tako da Omnia 7 rules.

Da, upravu je neo.. Evo bas sad gledam i tako je.. Bolje daj 120e uzmi lepo ocuvanu, staru par meseci Omniu 7 kupi neku zastitu, cisto zbog ekrana, posto je to najskuplja popravka na telefonu, pa cisto da ako fljusne nekad da ne strada ekran...

@ ProMaster:

- Evo LINKa za tebe.
Dooobroo proprati uputstva šta sve treba uraditi pre flešovanja custom ROMa, skini rom, unesi šifru, raspakuj i prati uputstvo za dalje flešovanje...

Srećno!

P.S. Skini 1L ROM verziju jer ti ne traba nijedan drugi jezik sem USA ;)

Poslednja izmena:
@ ProMaster:

- Evo LINKa za tebe.
Dooobroo proprati uputstva šta sve treba uraditi pre flešovanja custom ROMa, skini rom, unesi šifru, raspakuj i prati uputstvo za dalje flešovanje...

Srećno!

P.S. Skini 1L ROM verziju jer ti ne traba nijedan drugi jezik sem USA ;)

Skinuo sam onaj Dynamic upravo.. Ovaj sto si mi poslao sam vec imao.. Bolji je dynamic..

Od danas sam vlasnik htc 8s telefona :D e sad posto nema teme za htc wp8 modele neka pitanja cu postaviti ovde... Kako se moze promeniti zvono za poruke ili pozive, znaci da stavim nesto svoje, a ne ona glupa zvona sto se dobijaju uz telefon. I da, posto sam korisnik deezer pretplate kod telenora i sad imam problem da sacuvam pesme za offline mode tj moze ali samo memoriju telefona, a to mi ne odgovara, jer je memorija telefona ionako mala... :p

Presnimis mp3 u folder ringtones kada pretrazejes telefon na racunaru i mozes da ga koristis kao ringtone.

Postao sam vlasnik OMNIA 7, vidim da ima root tools instaliran (ver 0.12), pa sam update-ovao na 1.2. Pretpostavljam da to znaci da je fon root-ovan :)? Nemam nikakvih iskustva sa WP, pa ako imate neke savete, bio bih zahvalan, moze na PM ili na mejl. Svidja mi se mobilni, sad mi preostaje da prodam g300, pa da se naviknem na WP do oktobra kad produzavam ugovor sa vip-om, i nadam se nekoj LUMIA varijanti... mada, iskreno, ovaj s amoled mi se mnogo dopada, ne znam da li prelazak na WP8 uopste donosi neke velike novine. Ne spadam u power user-e, ne igram igrice na telefonu, pa ako imate neke predloge za korisne aplikacije, shibnite neki predlog na PM! Za sad mi jedino nedostaje planplus koji sam bezbroj puta koristio na androidu, najvise zbog ucrtanih autobuskih stanica i adresa sa brojevima jer nemam kola... u svakom slucaju, unapred hvala na vremenu!

Jel ima neki vlasnik OMNIA 7, SPISAK kako treba da budu policies po default-u pri koriscenju root tools? Kupio sam telefon pa da eventualno nesto ne zabrljam bez potrebe...

Jel ima neki vlasnik OMNIA 7, SPISAK kako treba da budu policies po default-u pri koriscenju root tools? Kupio sam telefon pa da eventualno nesto ne zabrljam bez potrebe...

Policies nemeštaš prema svojim potrebama. Nema difolta tu.
Ja sam sve svoje aplikacije preko polices-a enejblovao osim igrica npr.

Pa i biles su skoro enejblovane, znaci da ne diram. Nego vidim da se softver na marketplace-u prodaje u dinarima. Kako to ide sa placanjem, jer se uvecava racun preko provajdera ili se vezuje npr preko paypal-a ili sl?

Zna li neko zašto mi se Bluetooth file transfer app ne pojavljuje na Marketu - odradio sam preko Zune update na 7.8, a samo nje nema (tu je npr Ringtone maker i još neke Nokia aplikacije, a izgleda da nisam jedini sa ovim problemom)
Inače, neko je već i pomenuo - Nokia Drive 2.0 već neko vreme ima updateovane mape Srbije koje su bolje nego kod Garmina i mogu da se koriste u offline modu, sve za džabe - pa gde ćeš bolje :)

Vrh Dno