Šta je novo?

Windows (phone) 10

YT aplikacija imas gomilu, npr. My Tube, koji je ovih dana besplatan, Outlook mail radi odlicno sa gmailom. ako pod cast mislis da pustis video na telefonu paprebacis na tv/uređaj, to mozes i iz edge browsera a i iz svake aplikacije. Viber i whatsapp rade, viber malo sporije.

Za continuum ne znam kako radi, nemam odgovarajuci telefon.

Ipak, da sad kupujem tel. uzeo bih android....

Koji su konkretni razlozi za to..? :)

A licno, nemam nikakav poseban razlog da razmisljam o WP10 telefonima, osim cinjenice da volim da menjam i istrazujem, a vidim da su sad dzaba; pritom, uskoro idem na more, nemam kameru i generalno sve slikam telefonom vec godinama, a u tu svrhu - 950XL je recimo nesto gotovo nepobedivo. :D

kamera kod 950 jeste odlična i bez obzira na to što na tržištu sad ima boljih telefona ali su oni i skuplji, moj izbor bi i dalje bila 950-ka (i polovna odlično očuvana bi došla u obzir) pod uslovom da imam keša, od nabrojanih aplikacija na WP koristim i Viber i whatsapp na mogu reći da rade ok sasvim zadovoljavajuće, youtube gledam preko edge ili preko aplikacije tube cast koja je ok, obzirom da je moj slabiji model Lumie verujem da je 950 za klasu bolja ...

Po meni ima par gluposti, dve koje me jako nerviraju...
Prva je što se ponekad desi da omiljenih mesta nema, na sva tri modela isto. Ne uvek, ali se desi...
Druga je još gluplja, nisam mogao pronaći adresu u Danskoj, u nekoj zabiti... Mape su redovno update, a telefon je uvek online... Nije uspeo pronaći, ali na here we go na samsungu sam pronašao bez problema. Mape su iste.

Windows mape u offline ne rade tj. ne nalaze ulice, dok HERE na Androidu rade odlicno u offu. Koliko vidim karte nisu iste, nesto tu Microsoft brlja :) valjda ce ispraviti te greske uskoro. :) *** kad se setim Here na Nokia Lumijama, kidale su, zbog toga sam i pazario Lumiu 2013. :)

Windows mape u offline ne rade tj. ne nalaze ulice, dok HERE na Androidu rade odlicno u offu. Koliko vidim karte nisu iste, nesto tu Microsoft brlja :) valjda ce ispraviti te greske uskoro. :) *** kad se setim Here na Nokia Lumijama, kidale su, zbog toga sam i pazario Lumiu 2013. :)

Da u odnosu na Here ove ms mape i nisu nesto... Bedak je sto je Here prestao da pravi app za wp..

Da u odnosu na Here ove ms mape i nisu nesto... Bedak je sto je Here prestao da pravi app za wp..

Mene je uvek nerviralo sto Here Drive nema POI na WP i w10m...
Upravo sam proverio neku adresu u Dorninglund-u gde sam letovao pre tri godine iako nemam off line 111mapu Danske adresu je nasao...
Dalje takodje me nervira glupost Here Drive navigacije koja izbacuje vazdusnu razdaljinu pa se put od 80km razvuce na tri sata zato sto put ide okolo naokolo...
A da ne spominjem glupost navodjenja na seoske i makadam puteve koji su cekirani za izbegavanje... ovo ne radi kako treba ni na Here ni na MS navigaciji...

iGO je daleko kompletnija navigacija sa VIA opcijom koja radi za razliku od Here Drive... a tek o grafici ne treba trositi reci...

Ima li neka free da radi offline kako treba ? Probao sam i MapFactor Gps ali i ona ne radi dobro

Sent from mTalk

Kod mene radi offline search na win 8.1.
Inace, rezevni telefon mi je n97mini i na njemu isto rade mape, danas mi je ispao dok sam vozio bicikli na beton i nista mu nije :)

Opa izgleda ipak planiraju rs3 buildove za mobile, ali ne savetuju da ovo instaliramo za sada zbog nekih bugova ...

0a1551225beb97aef87a6152fc088f86.png

Da mi nije žena jutros morala ranije na posao, ja bih zakasnio :(
Telefon mi tokom noći ( na punjaču bio ) upao u boot loop L830. Da nije bio neki update ? Ja sam na CU insider slow.
Upravo ga ,na poslu, preko WDRT-a vraćam u normalu.

Da mi nije žena jutros morala ranije na posao, ja bih zakasnio :(
Telefon mi tokom noći ( na punjaču bio ) upao u boot loop L830. Da nije bio neki update ? Ja sam na CU insider slow.
Upravo ga ,na poslu, preko WDRT-a vraćam u normalu.

Da blokiraj insider nalog tj pauziraj bar na 7 dana shebali su nesto, pustili su iot build za telefone, a navodno to na sadasnjim telefonima ne radi...

Vise o tome https://mspoweruser.com/microsoft-a...ows-10-mobile-build-which-bricks-your-device/

Blokirajte svi insider ili pauzirajte, desava se na svim ringovim@! MS je napravio zesce sranj€!

Eto tako Dona slavi godisnjicu insider-a :D Djenosajd

Poslednja izmena:
Koji su konkretni razlozi za to..? :)

A licno, nemam nikakav poseban razlog da razmisljam o WP10 telefonima, osim cinjenice da volim da menjam i istrazujem, a vidim da su sad dzaba; pritom, uskoro idem na more, nemam kameru i generalno sve slikam telefonom vec godinama, a u tu svrhu - 950XL je recimo nesto gotovo nepobedivo. :D

Nisam koristio te skuplje lumie (950 i ostale), ali recimo 640 sa 1gb rama sa vec dosta muci sa pojedinim aplikacijama(fb i ostale). Zatim, nemas neke aplikacije koji bi mogle biti korisne (npr. intesina aplikacija, blic, i sl. a i dosta aplikacija radi losije nego na androidu). Iznenadio sam se pre par dana kad su izbacili aplikaciju za play radio na sva 3 sistema (imate besplatno do kraja juna).

I tesko se prodaju lumia telefoni, meni je jedna lumia 550 stajala mesec dana u oglasu, 1 lik je pitao. Ortak okaci s3 sav izubijan i proda ga za pola sata. Pa ti vidi... :D

Da, svestan sam vecine nedostataka, pre svega tzv. App gap, ali jos dok sam koristio L830 (poslednji moj WP), samo Erste app mi je "falila", sve ostalo sam imao, tako da nisam mnogo zalio za tim.

Ono sto me vise brine je sto sad citam da mape za*ebavaju, a donekle i ta postprodaja, mada - ako uzmem, bice bas jeftino, pa ne mogu mnogo izgubiti na njemu, kako god okrenes.

Najvaznije mi je da me sluzi tokom leta, idem na Lefkadu pa nesto kasnije na kanjon reke Uvac, i navigacija i kamera ce mi biti primarne. Ostale nedostatke mislim da bih preziveo, posebno sto mi je izbor aplikacija manje bitan otkako radim u SW firmi, i ceo dan sam pred racunarom. :D

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Pa ***** im bre materina glupa treba ih bre sve najuriti. Prosecan korisnik bi bolje vodio kompaniju, bar bi znao koje novine da uvede. Gube bitku sa aplikacijama, aj to, nego sto imaju brda neobjasnjivih bagova, i sto je jos gore sa svakim update sjebu nesto. Ja stvarno ne verujem, kao da dizajniraju os u supi necijoj, a ne...

Sent from mTalk

Da blokiraj insider nalog tj pauziraj bar na 7 dana shebali su nesto, pustili su iot build za telefone, a navodno to na sadasnjim telefonima ne radi...

Vise o tome https://mspoweruser.com/microsoft-a...ows-10-mobile-build-which-bricks-your-device/

Blokirajte svi insider ili pauzirajte, desava se na svim ringovim@! MS je napravio zesce sranj€!

Eto tako Dona slavi godisnjicu insider-a :D Djenosajd
Šta će nekome virusi na WP10 kad imaju ovo...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Odavno su oni odustali od bitke sa aplikacijama ... meni deluje da planiraju da se prebace na x32 aplikacije, jer od ovih univerzalnih nema leba

Poslednja izmena:
Ono sto me vise brine je sto sad citam da mape za*ebavaju, a donekle i ta postprodaja, mada - ako uzmem, bice bas jeftino, pa ne mogu mnogo izgubiti na njemu, kako god okrenes.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Nisam koristio mape par meseci, ali nisam primetio da nesto posebno za*ebavaju. Ukucas odrediste, izaberes jednu od ponuđenih alternativa i vozi. Još se nijednom nisam izgubio, osim svojom greškom. Rade brzo i precizno. Jedino sto meni fali jeste mogućnost da se izabere medjuodredište, možda su i to ubacili u medjuvremenu.

I ne znam kako da prebacim mape na srpski, a da telefon bude na engleskom, ima valjda neka opcija, ali me mrzi da tražim

Zloba ili ne, realno jesu zasrali, da prostite...

I to bas sad kad ja razmisljam o tome da (privremeno) uzmem jedan njihov uredjaj. :D

Šta će nekome virusi na WP10 kad imaju ovo...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Procitaj polagano , insajder je u pitanju.

A sto se tice virusa, ja nebih to poredio nikada sa ovim.

I da mi se desilo, sve je backupovano a preko wdrt brzo se vraca telefon.

Niko nas nije prisilio na insider, sami smo odlucili da koristimo te buildove.

Btw odavno su povukli taj buuild, treba obesiti onoga ko je takav pustio ;)

Poslednja izmena:
Imam problem niti u jednom kaficu ne mogu da se spojim na wifi, tj. nemam net a spojen sam. Probao app static ip ali ne pomaze, gasio/palio tel nista...ima li rjesenja ? Vidim da se ostali spajaju i radi net bez problema

Sent from mTalk

Ista stvar mi se desava,doduse u jednoj kafani. Svi oko mene su prikaceni a meni pise da je pogresna sifra,iako je tacna 100%. Do sad nisam nasao ni razlog ni rjesenje,a posto sam na mobilnom netu, nije mi toliko strasno.

Nisam koristio mape par meseci, ali nisam primetio da nesto posebno za*ebavaju. Ukucas odrediste, izaberes jednu od ponuđenih alternativa i vozi. Još se nijednom nisam izgubio, osim svojom greškom. Rade brzo i precizno. Jedino sto meni fali jeste mogućnost da se izabere medjuodredište, možda su i to ubacili u medjuvremenu.

I ne znam kako da prebacim mape na srpski, a da telefon bude na engleskom, ima valjda neka opcija, ali me mrzi da tražim
Pa pre par meseci su radile savrseno, bar meni, i nakon azuriranja na CU i azuriranja mapa nista vise ne radi, probaj i sam, pa ces videti. Pokusaj pretragu ulica offline po NS i BGD i bice ti sve jasno. Sygic radi odlicno, ali se placa glasovna, tako da je samo MapFactor zamenska cini mi se.

Pa pre par meseci su radile savrseno, bar meni, i nakon azuriranja na CU i azuriranja mapa nista vise ne radi, probaj i sam, pa ces videti. Pokusaj pretragu ulica offline po NS i BGD i bice ti sve jasno. Sygic radi odlicno, ali se placa glasovna, tako da je samo MapFactor zamenska cini mi se.

Kako su upropastili navigaciju,stvarno neverovatno.
Pre azuriranja je radilo sve kako treba.Sada ne moze skoro ni jednu adresu da pronadje,nemam reci,beskorina stvar.
Da bi pronasao adresu,dok je sve radilo,ukucam samo ime,kao primer lipa.Odmah mi izadje ulica.
Sada ,to tako ne moze.Moram da ukucam: 10 Ulica Lipa,Beograd,Centralna Srbija 11090
Iskreno se nadam da ce to da poprave,citao sam komentare u prodavnici da se svi zale,slicno se ponasa,ovako nicemu ne sluzi.
Taman pronasao nacin da gledam tv na telefonu,rekoh sada imam sve sto mi treba,kad ono,malo sutra.Najpotrebnija stvar,ne radi.
Koliko sam primetio,dodata je nova opcija,moze da se napravi/doda vise ruta,kao na iGo,ali sta vredi kad ne mozes da nadjes adresu?
Pocinje polako da me nervira.
Kakava su vasa iskustva ?

Nazad
Vrh Dno