Šta je novo?

Windows (phone) 10

cHTagQY.jpg

Dnsuj7j.jpg

q6XqAHK.jpg

Kod mene radi ok, bas sam probao da nadjem par maleckih ulica. Ne znam kako bi se ponasala da sam tipa u kolima, ali deluje mi ok.

Sent from mTalk

Ja već nedeljama koristim MAPS na Lumia 550 i prezadovoljan sam.
Ali recimo Bulevar Arsenija Čarnojevića iliti autoput (NBG) ne može da prikaže brojeve tačno. Zašto? E to ne znam.

Ali da su mape precizne i što se tiče jednosmernih ulica, PRECIZNE SU.
Daleko preciznije od PlanPlus-a i od mapa na Android telefonima koje moje ostale kolege bezuspešno koriste pa nazivaju navigaciju i mape, SMEĆEM.

Dešava se da dosta brojeva u ulicama nije uneto ili ucrtano kako god da se to tačno kaže, recimo broj 32d i sl., ali sve u svemu meni je dovovljno da ukucam npr. Cara Dušana 123 (juče je bila ta adresa), a Mape su mi ponudile da izaberem Zemun ili Beograd.

Stvarno ne vidim problem sa mapama OSIM da sporije rade ako se Mape loaduju sa SD kartice umesto sa telefona.

Ali sve u svemu sa prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Ne znam sta ti kolege koriste na androidu ali iGo, sygic, pa i here we go (iako ga ja licno bas i ne volim) su svetlosnim godinama ispred navigacije na w10m. Naravno da govorim iz licnog iskustva...

Nemam blagu predstavu šta koriste. Valjda Google Maps ili tako nešto.
Znam da kukaju. E sad, pre će biti da ili ne znaju da koriste navigaciju/mape ili koriste neko đubre od aplikacije, a hvala Bogu i na Androidu i na WP ih ima bar milion.

Najiskrenije, meni da nema Mapa na WP10, ispizdeo bih totalno. I zaista me još nijednom nisu zeznule što se tiče i ulice i adrese i filtriranja saobraćaja.

Evo recimo danas sam morao da idem u Pazinsku ulicu (između Bulevara Vojvode Stepe i Bulevara Oslobođenja) a u tu ulicu je nemoguće ući iz B. Oslobođenja jer su nekakvi radovi jelte..... :D

E sad šta je navigacija uradila, filtrirala....Boga pitaj, uglavnom sam preusmeren u Bulevar Vojvode Stepe pa u Stražilovsku pa u Pazinsku.

Sad ja ne kontam, ŠTA???

Navigacija i mape vide da je saobraćaj zatvoren u B. Osloboenja pa me preusmerila drugom rutom??? Oduševio sam se, ali kao WTF? Ima svoj mozak???

skida takve info sa interneta pa ih uzima u obzir pri rutiranju?

Niko iz Srbije ne updejtuje radove na putu i ulicama... Prosto, server je primetio da kola tu ne prolaze duže vremena pa je predpostavio da se tamo nešto radi i da je zatvorena.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

skida takve info sa interneta pa ih uzima u obzir pri rutiranju?

Ali ne kontam. Ko kači takve informacije na internet?

Gledam u telefon i ne verujem. Idem iz pravca Crnotravske i dolazim do Bulevara Oslobođenja kad telefon "re-routing".....a ja u fazonu "koji ti je sad K" jel.....i šalje me prema Vojvode Stepe pa da napravim PK na ulazu u Stepa Stepanović naselju pa da se vratim u Vojvode Stepe......JA U ŠOKU.

Au rekoh sebi al' je polupan fon za sve pare. Naravno pozitivno sam bio iznenađen....

Niko iz Srbije ne updejtuje radove na putu i ulicama... Prosto, server je primetio da kola tu ne prolaze duže vremena pa je predpostavio da se tamo nešto radi i da je zatvorena.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pretpostavljam. Zato je to "smart-phone" jel? :D

I meni nema smisla da se iko bakće takvim stvarima, apdejtuje informacije kao što su radovi na putu.

Ali sam bio u fazonu kao "VAU"! KUL!

Ja već nedeljama koristim MAPS na Lumia 550 i prezadovoljan sam.
Ali recimo Bulevar Arsenija Čarnojevića iliti autoput (NBG) ne može da prikaže brojeve tačno.
Ne prikazuje kako treba ali ti si prezadovoljan, koja kontradikcija, lol.
Ali treba pročitati postove ovog člana iz teme o WPu i sve je jasno.

Pa to što ne prikazuje brojeve nekih ulica pravilno, ne znači da je loša navigacija. Svaka ima neku falinku.
Npr. Google maps iako nema brojeve ulica, svejedno je jako dobra navigacija.

Pa to što ne prikazuje brojeve nekih ulica pravilno, ne znači da je loša navigacija. Svaka ima neku falinku.
U kom smislu google maps nema brojeve ulica, ako ukucam broj neke ulice odvesce me tu..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Ja ne znam nijednu navigaciju koja zna 100% adrese.

Google maps je zakon.
Ne koristim mnogo, imam iGo GPS u autu, ali mi je instaliran gMaps i zaista se pre nešto nađe u njemu nego u MS Maps.
Jedino što je navigacija slaba pa sam ponudi da prebaci nađenu destinaciju u neki drugi WP program, npr. Maps, Moovit....

Ne prikazuje kako treba ali ti si prezadovoljan, koja kontradikcija, lol.
Ali treba pročitati postove ovog člana iz teme o WPu i sve je jasno.

Ne prikazuje jednu ulicu. Drugo Bulevar Arsenija Čarnojevića SE VODI kao autoput. To je jedna ulica, a koristim WP prilično dugo.
Drugo nemoj da prozivaš.
Treće da su Android telefoni savršeni (vidim da si Androidaš), ne bi im trebalo 2-3GB rama da bi radili kako treba.
Radili bi sa 1GB kao WP.

Mudro zboriš.

Ti vrv pises o onlne mapama, a ja o offline.Offline ne rade nikako, pretraga ulica je katastrofa, retko koju pronadje offline.

Offline mape ne pronalaze ništa. Jedino je rešenje pronaći lokaciju i zadati rutu online pa onda isključiti cellular. Ni here na win8.1 neće isto. E sad nešto ne mogu da se setim kako je sa Sygic i MapFactor, ali mislim da je bolje.
sent from wp10 L532ds

Ti vrv pises o onlne mapama, a ja o offline.Offline ne rade nikako, pretraga ulica je katastrofa, retko koju pronadje offline.

Da. Mada imam skinute mapu Srbije u telefonu pa mi opet nije jasno zašto mi treba internet a ne samo GPS za navigaciju.

Offline mape ne pronalaze ništa. Jedino je rešenje pronaći lokaciju i zadati rutu online pa onda isključiti cellular. Ni here na win8.1 neće isto. E sad nešto ne mogu da se setim kako je sa Sygic i MapFactor, ali mislim da je bolje.
sent from wp10 L532ds

Pre ovog telefona sam imao Lumia 520 i trebao mi je samo GPS za navigaciju, a o internetu ni pomena.
Dovoljno je bilo samo da skinem mapu za Srbiju, upalim "Location" i sve je bilo OK.

Dok na Lumia 550 moram i internet da palim.

Ima li neko predstavu ZAŠTO je to tako?

Da. Mada imam skinute mapu Srbije u telefonu pa mi opet nije jasno zašto mi treba internet a ne samo GPS za navigaciju.

Pre ovog telefona sam imao Lumia 520 i trebao mi je samo GPS za navigaciju, a o internetu ni pomena.
Dovoljno je bilo samo da skinem mapu za Srbiju, upalim "Location" i sve je bilo OK.

Dok na Lumia 550 moram i internet da palim.

Ima li neko predstavu ZAŠTO je to tako?

Zato sto su nakon CU i poslednjeg azuriranja mapa nesto zeznuli, vidite da mape nisu iste vizuelno kao pre nadogradnje.Ja kad sam uzeo 550 u januaru sve je radilo super sve do pre mesec dana bas zbog tog update-a.Microfoft je tu nesto zeznuo i nikako da poprave..nadamo se da ce uskoro biti ok.MapFactor radi ok tj pronalazi ulice.

Zato sto su nakon CU i poslednjeg azuriranja mapa nesto zeznuli, vidite da mape nisu iste vizuelno kao pre nadogradnje.Ja kad sam uzeo 550 u januaru sve je radilo super sve do pre mesec dana bas zbog tog update-a.Microfoft je tu nesto zeznuo i nikako da poprave..nadamo se da ce uskoro biti ok.MapFactor radi ok tj pronalazi ulice.

MS ne bi bio MS kad nešto ne bi zeznuli.

Gresis, Google maps je zakon.

Na wp sam nekada voleo gps lock tj brzinu, mnogo brze je to radilo na wp nego na droid, ne znam kako je sad stanje...

Sent from Dead OS ☹

Ja znam da kad sam tražio tačan broj u nekoj ulici pre par meseci nije znao tačno, nije me uopšte iznenadilo.

Moja logika je uvek bila da me navigacija dovede do ulice, posle toga i sam mogu da se snađem.
:)

Bio u Oslu prosle nedelje, koristio offline map. Vodio me kroz Oslo + imao sve bitnije stvari oznacene na mapi - muzeji, stanice, restorani.

Bio u Oslu prosle nedelje, koristio offline map. Vodio me kroz Oslo + imao sve bitnije stvari oznacene na mapi - muzeji, stanice, restorani.

Velika je razlika kada vidis mapu Nemacke i mapu Srbije (dajem primer), nivo detalja kod Here mapa je na daleko vecem nivou nego kada je u pitanju periferija Evrope.

Kod Google mapa tu je vec drugacija prica, nema toliko razlike...

Sent from Dead OS ☹

Poslednja izmena:
Kada ukucam tu istu ulicu,ulica ivana lalica,prikaze mi neku koja cak i nema veze sa imenom u Poljskoj?
Ako ukucam samo ivana lalica prikaze neko mesto u Vojvodini?Lalic,Vojvodina,Sebia?
Primetio sam jos da kada kliknem na fotografiju pa na informacije o datoteci,
prikaze sve podatke ,ali nema lokacija slike,mislim gde je slikano.
Uvek je ukljucena lokacija.
Pre se pojavi lokacija gde je slikana,mini mapa,adresa.
Kada se klikne odmah otvori mapu i od trenutne lokacije prikaze rutu do mesta gde je slikana fotografija.
Sada ni toga nema?
Juce je bio neki ortak dosao po mene autom,trebalo je nesto kod njega da intervenisem,nije bitno.
Ukljucim navigaciju,sada uvek lokaciju prikaze pri gornjem levom uglu,i kako se vozimo autom,nesto cudno se dogadja,kao da ne pomera mapu?
Nemam pojma sta se dogodilo ni sta se dogadja,ali otkako je dosla .297 ispravka,od tada se desava.Pre toga je bila,mislim .271,brzo se baterija trosila,ali sve je radilo.
Probacu,mada mi se sada to bas i ne radi da sve izbrisem pa sve iz pocetka.Zato sam i pitao kako je kod vas drugih korisnika.Ako je do ove ispravke,da ne gubim vreme bezveze.
Lumia 640xl ds,verzija operativnog sistema 10.0.15063.297

Dodao bih jos nesto.Evo upravo u mapama na laptopu sta god da ukucam,sve radi kako treba.
Telefon i laptop su sinhronizovani na istom nalogu,na one drive.
Zamolio bih opet, da jos neko proba na fotografiju ,ako je tako podesio,da proveri da li ima lokacija gde je fotografisno.
Mape na mom telefonu ne rade,ili rade sa greskom?Mape su na sistemskom delu,spora mi je kartica.Na racunaru rade mape,bas kako treba.
Sacekacu jos necije misljenje,pa da probam da resetujem telefon,pa sve iz pocetka.
Hvala

Upravo provjerio na jucerasnjoj fotografiji i izbaci mi na file info lokaciju, i kad kliknem na map pokaze (samo nije u metar cca neki 10tak metara fulilo). Lumia 640xl na CU.
edit: ne pise naziv ulice samo oznaceno crnom tackom na lokaciji

Poslednja izmena:
Mozda je do nevremena, kisno naoblacilo se pa utice...

CCKEi7x.jpg

Tu sam negde kod Pozarevca, bez mobile neta nema vajde...sam gps je beskorisan, nemamo nikakva podesavanja za gps kao na droidu eto i to je problem...
Kao da je Asissted GPS jedini nacin.

Sent from Dead OS ☹

Nazad
Vrh Dno