Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kako da raspoznam koji je taj "novi" FB i ne instaliram njega..?

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Lepo ne azuriraj aplikaciju preko Store-a zato sto gazi ovu MSovu za fb...

Na store-u je taj bagovit fb od facebooka, samo startovanje app traje i do 10s, dok msova to radi za sekundu ili dve - govorim o prvom startovanju app..

Ovo je ms-ov fb.

h57WvdI.jpg

Sent from Dead OS ☹

Ok, zahvaljujem. Onda cu pomocu tog gore uputstva da instaliram stari, definitivno.

Sta im bi da izbace nesto losije..? Ili je ta "nova" verzija po necemu bas bolja..?

Ok, zahvaljujem. Onda cu pomocu tog gore uputstva da instaliram stari, definitivno.

Sta im bi da izbace nesto losije..? Ili je ta "nova" verzija po necemu bas bolja..?

To je svakako pitanje za facebook a nije mali market share razlog w10 podrzava univerzalne aplikacije a fb nisu izbacili kao uwp nego odvojeno za w10 i w10m...eto razloga da odvoje sam kvalitet aplikacija, inace ta fb app je ios port.

Sent from Dead OS ☹

Odradjeno. Dobro izgleda, videcemo sad kako radi...

Ako uspem veceras da podesim fon, od sutra krecem sa smaranjem. :D

Ono sto sam ja prometio kod tog "novog" FB,dosta je brz,nervira sto cesto se na vrhu pojavi sinhronizacija kontakta.Grafika bolja.Kada se pusti video,pojave se opcije,preko celog ekrana,strimovanje na nesto(smart tv,laptop,bilo sta)pauza,jacina zvuka.Vizuelno ,na vrhu ikonice lepse izgledaju,podesavanje ima nove funkcije i izgled.Otpremanje sadrzaja,da ne trosi prenos podataka,ide samo preko wifi(moze da se ukljuci/iskljuci).Moze da se odjavi sa FB,da se iskljuci pracenje i lokacija.Ima jos svasta nesto,da sad ne prepricavam,treba malo istraziti.
Jedino sto meni nedostaje,sto ne moze iz imenika kao pre da se kada kliknes na osobu u imeniku vidis sta je sve objavila.Mislim bila je zgodna fora,ali nisam uopste nikakav zavisnik od FB tako da moze i ovako_Od svega sto menjaju/unapredjuju,zeznu,najvise me pogodilo sto windows mape vise ne sluze nicemu na telefonu,a navigacija mi je najpotrebnija.
Razmisljao sam se da resetujem telefon,pa sve iz pocetka,i juce rekoh, da prvo odjavim telefon iz oblaka.Prijavim se na onedrive,preko internet pregledaca,kliknem na racunar,onako bezveze,kad ono sve,ama bas sve sto ima na racunaru i na C i na D disku, stoji tamo.Radi on meni sinhronizaciju samo slika i dokumentata iz racunara,i svega sa telefona,ali da sve zivo sto je na racunaru stoji tamo,stvarno sam iznenadjen.Nije nista osim slika i dokumenata nije preneo,500gb hdd mi je,ali je bas ....ne znam sta da kazem?Proverite.OneDrive,racunari,pa stoji ime racunara i iznenadjenje.Cak i dvd uredjaj,cak i flash memorija,mem kartica?

Da nisi mozda ukljucio da imas remote pristup? Onedrive ima foru da prijavljenim racunarima mozes pristupiti daljinski, ako je ova opcija ukljucena i komp radi...

Sent from mTalk

ја кад инсталирам фб с овог последњег постављеног линка добијем
wJR3tWI.jpg
верзију 8.3.7.0 :/ а члану који је поставио скриншот пише 10.нешто :/

Sent from mTalk

Raja, hvala na pomoci. Pozitivno sam iznenadjen aktivnosti na forumu i susretljivosti

ја кад инсталирам фб с овог последњег постављеног линка добијем
wJR3tWI.jpg
верзију 8.3.7.0 :/ а члану који је поставио скриншот пише 10.нешто :/

Sent from mTalk

To je starija verzija msove app ... dobra je i ta.

Ta od ms je totalno outdated. A oficijalna fb je djubre neoptimizovano,
Takodje fali dosta opcija.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Hm, ja ovu od MS-a njakah sinoc i danas (kad mi je net proradio) i ne deluje mi da fali nesto krucijalno. Mada, nisam neki zahtevan korisnik kada je FB u pitanju, moguce je da svasta postoji sto ne koristim.

Dizajnom sam posebno zadovoljan, fino i radi, samo dugo load-uje feed ponekad. Mozda je do neta, mozda ne.

Men čudi da i dalje radi ta app, u svakom slučaju neće od RS3.

Jeste,bilo je ukljuceno.Iskljucio sam ,sada tu opciju.
Ne znam da li sam siguran,ali cini mi se da to sto je u oblaku,moze i da se tu i pokrene?Znaci pokrece stvari u oblaku ili sam to nesto umislio?Da li je neko probao?

Znaci, FB aplikacija je toliko losa, da je to pakao. :D Mislim, sreca pa mi zivot bas i ne zavisi od nje, nisam neki zagrizeni FB-ovac, ali ovo je zasu...

Feed dnevno ne izbaci ni 10 story-ja, KONSTANTNO se vrsi neki contact syncing, ucitavanje notifikacija traje kao da skida film, a i tako kasno osvezi UI... Neverovatno. Mogu misliti kakva je tek ona druga varijanta aplikacije (port sa iOS-a), kad svi kazu da je losija od ove. :D Kod ove je jedino pozitivno sto je dizajnerski besprekorna.

Znaci, FB aplikacija je toliko losa, da je to pakao. :D Mislim, sreca pa mi zivot bas i ne zavisi od nje, nisam neki zagrizeni FB-ovac, ali ovo je zasu...

Feed dnevno ne izbaci ni 10 story-ja, KONSTANTNO se vrsi neki contact syncing, ucitavanje notifikacija traje kao da skida film, a i tako kasno osvezi UI... Neverovatno. Mogu misliti kakva je tek ona druga varijanta aplikacije (port sa iOS-a), kad svi kazu da je losija od ove. :D Kod ove je jedino pozitivno sto je dizajnerski besprekorna.

FB app od MS (za W8.1) se brže otvara, pri prvom pokretanju, i ima tu integraciju sa Osobama/Šta je novo, sve ostalo je na strani FB app od FB (portovane). U svakom slučaju sad možeš da imaš obe app istovremeno, pa uporedi.

PS

FB (portovana) ima tu osobinu da svakim danom korišćenja postaje sve "veća". Srećom W10 CU ima mogućnost resetovanja app i vraćanja na "nulu".

Poslednja izmena:
Sta tacno nosi ta integracija sa Osobama i Novostima..? Moram priznati da to ne razumem najbolje.

Na kraju cu verovatno i morati da isprobam obe...

EDIT:
FB app ima ocenu 1.7 i svi review-i prikazuju da konstantno puca. :D

Mozda je ipak i necu isprobati, bar dok je ne srede malo.

Sent from a fantastic Lumia 950 XL

Poslednja izmena:
Sta tacno nosi ta integracija sa Osobama i Novostima..? Moram priznati da to ne razumem najbolje.

EDIT:
FB app ima ocenu 1.7 i svi review-i prikazuju da konstantno puca. :D

Mozda je ipak i necu isprobati, bar dok je ne srede malo.

Upravo to, ja sam resio da je kuliram sve dok je FB ne odradi bar na nivou kao na PC-u isto na W10 ...

Do tada kombinacija Slim Social + FB (ms edition) i sve kul.

U osobama možeš povezati kontakt sa telefona i prijatelja sa FB u jedan kontakt, sa FB preuzimaš sliku, br. tel. i možda još nešto. Ako prijatelja sa FB nemaš u kontaktima možeš ga videti u spisku kontakata, ovo možeš da uključiš ili isključiš. Ovo važi za obe FB app i za W10 i za W8.1.

Kad uđeš u osobe/kontakt možeš videti njegove aktivnosti na FB, ovo važi za staru FB app od MS i za W8.1, za W10 ne znam.

PS
Vidi datume komentara i sa kojih su uređaja poslati, pa sudi ;). Ni sa jednom FB app nisam imao problema, mada su dosta "siromašnije" od verzija na drugim OS.

Poslednja izmena:
Kad kazes da mogu povezti kontakt sa telefona sa prijateljem sa FB, je l' nesto bas treba da se uradi sa tim u cilju, ili to automatski radi?

Inace, What's New tab u People aplikaciji, koji mozes odabrati za svaki kontakt, i koji prikazuje FB aktivnosti - stoji prazan. Dakle, sumnjam da je to sredjeno za W10 verziju aplikacije...

Ah, bagovi i propusti. :D

Kad kazes da mogu povezti kontakt sa telefona sa prijateljem sa FB, je l' nesto bas treba da se uradi sa tim u cilju, ili to automatski radi?

Inace, What's New tab u People aplikaciji, koji mozes odabrati za svaki kontakt, i koji prikazuje FB aktivnosti - stoji prazan. Dakle, sumnjam da je to sredjeno za W10 verziju aplikacije...

Ah, bagovi i propusti. :D

Kada uđeš u kontakt dole imaš "lančić" (poveži), izaberi to i pojaviće ti se spisak predloga za povezivanje (sa Skypa, FB...). Ako predlozi nisu dobri izaberi iz ostalih kontakata. Neke kontakte može povezati automatski ako se recimo poklapaju ime i prezime i možda još nešto (i-mail). Isto tako možeš i da ih "razvežeš".

Povezao mi je sam, samo nisam potrefio sa prva dva predloga nekoga kod koga cu to videti.

Jedino taj What's new deo ne radi uopste. Mislim, ni kod koga nista ne prikaze. Sreca pa me za to zabole uhce. :D

Samo da se onaj syncing contacts u aplikaciji zavrsi vec jednom... To, i da Feed radi dobro, i ne bih se zalio na app.

Povezao mi je sam, samo nisam potrefio sa prva dva predloga nekoga kod koga cu to videti.

Jedino taj What's new deo ne radi uopste. Mislim, ni kod koga nista ne prikaze. Sreca pa me za to zabole uhce. :D

Deo People > What’s New je predviđen za socijalne mreže. A šta će biti tu prikazano mislim da zavisi od same soc. app, a ne samo od W10. Inače još još nisam našao takvu app :D.
Inače u kontaktima imaš timeline, gde vidiš istoriju SMS, poziva, mejlova... sa tim kontaktom.

Navigaciju jos nisam isprobao, ali pre odlaska na more svakako hocu. Za svaki slucaj. :D A i devojka ima kod sebe moju donedavnu Moto Z, pa cemo i tamo skinuti mape. Za svaki slucaj. :d

Viber i WA bez greske. Dizajn je drugaciji, Viber mi je lepsi, WA ruzniji, ali moze da se menja tema, pozadina i ostalog, pa se moze i to srediti (donekle).

Mislim da cu posle mora napisati test za Lumiu. Ima do tad mesec dana, ali taman cu imati potpun utisak o njemu do tad. :)

Sad sam provalio da ni ivaj ms-ov face nema vise integraciju u imeniku ,kad idem na what's new pise no network selected.

Sent from mTalk

Sad sam provalio da ni ivaj ms-ov face nema vise integraciju u imeniku ,kad idem na what's new pise no network selected.

Sent from mTalk

Ostala je integracija nego People hub je dobio azuriranje i ne prikazuje vise...

bd073Yb.jpg

Ova verzija...

Sent from Dead OS ☹

Šta raditi kad nece da upali ekran dok se ne završi poziv?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Vrh Dno