Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mi cemo ga porediti sa Continuumom, dok ce raji Samsung to predstaviti kao nesto novo i nevidjeno do sad, revoluciju.
A ljudi ce brze bolje potrcati u radnje i pazariti telefone od 1000 evra, zbog te neverovatne funkcije koju nema niko osim Samsunga.

Mi cemo ga porediti sa Continuumom, dok ce raji Samsung to predstaviti kao nesto novo i nevidjeno do sad, revoluciju.
A ljudi ce brze bolje potrcati u radnje i pazariti telefone od 1000 evra, zbog te neverovatne funkcije koju nema niko osim Samsunga.

Videli smo i ranije tako nesto...mada iskreno to meni nije uopste zanimljivo, nisam ni isprobao Continium XD
Mogu li direktno preko type c kabla na kompu imati taj continium sa 950?

Poslednja izmena:
Da budem iskren ni meni, ali ipak fino je imati i tu opciju.
Ne treba ljudima puno toga, pa kupuju.. a Samsung kad naduva marketing sa tom funkcijom, bice ludilo, da ponovim - revolucija. Videces :D

@dex Continuum koristis putem dock-a ili putem miracast protokola, bilo putem bezicnog adaptera ili direktnim povezivanjem na uredjaj ako ima integrisan miracast (opet bezicno). Continuum ne koristis na kompu jer je on predvidjen kao zamena za komp, vec ga koristis na eksternom displeju (monitor, tv).

S obzirom da samsung pati za tim da postane novi apple, nema sumnje da ce biti upravo tako kao sto kazes DeLarge.

Interesantno kako je Continuum bio irelevantan (uocima konkurencije) ali je zato split screen opcija na androidu pravila svu razliku na svetu u domenu produktivnosti. Continuum, namenjen iskljucivo i samo za ekrane velikih dijagonala je fuj ali su zato dva prozora na ekranu od 5" prava stvar. MS pokrene windows 10 na ARM-u sa sve fotosopom, koji radi neverovatno dobro s obzirom na hardver, i onda nam pricaju ko ce da koristi programe na 5-6"... (niko normalan, zato i jesu napravili Continuum). Opet, dva prozorcica na 5" su kul. No dobro, apple je sekta, windows je za botove a android je tu da donese svetlo u nas tamni svet. Zivo me zanima kakva ce sad opravdanja da se nadju za nosenje dock-a, misa, tastature i kablova koji trazi taj pc mod a koja nisu vazila za windows telefone. Interesantan period sledi. A MS da je pametan ukinuo bi sve svoje aplikacije za konkurenciju.

@dex Continuum koristis putem dock-a ili putem miracast protokola, bilo putem bezicnog adaptera ili direktnim povezivanjem na uredjaj ako ima integrisan miracast (opet bezicno). Continuum ne koristis na kompu jer je on predvidjen kao zamena za komp, vec ga koristis na eksternom displeju (monitor, tv).

S obzirom da samsung pati za tim da postane novi apple, nema sumnje da ce biti upravo tako kao sto kazes DeLarge.

Interesantno kako je Continuum bio irelevantan (uocima konkurencije) ali je zato split screen opcija na androidu pravila svu razliku na svetu u domenu produktivnosti. Continuum, namenjen iskljucivo i samo za ekrane velikih dijagonala je fuj ali su zato dva prozora na ekranu od 5" prava stvar. MS pokrene windows 10 na ARM-u sa sve fotosopom, koji radi neverovatno dobro s obzirom na hardver, i onda nam pricaju ko ce da koristi programe na 5-6"... (niko normalan, zato i jesu napravili Continuum). Opet, dva prozorcica na 5" su kul. No dobro, apple je sekta, windows je za botove a android je tu da donese svetlo u nas tamni svet. Zivo me zanima kakva ce sad opravdanja da se nadju za nosenje dock-a, misa, tastature i kablova koji trazi taj pc mod a koja nisu vazila za windows telefone. Interesantan period sledi. A MS da je pametan ukinuo bi sve svoje aplikacije za konkurenciju.

Hvala :)

Ti i dalje ne kapiras da skoro niko nece kupovati bilo koji smartfon samo zbog nekakve continuum-like funkcije? :) Nebitno da li je ona u MS, Apple ili Samsung/android izvedbi.

Ok, progurace i Samsung takvu funkciju kao nekakvu ''revoluciju'' ali ce hajp biti kratkog ''zamaha'' i 99% korisnika ce na sve to gledati kao na mogucnost da na smartfonu imas i tu opciju koja, eto, mozda ponekad nekada nekome zatreba.

Vecina korisnika ce i dalje kupovati smartfone koji imaju OS po njihovoj zelji, dakle ios/android, iz dobro poznatih razloga. Continuum-like mogucnost ne moze da bude ''okidac'' ni za 1% kupaca pa da izaberu uredjaj koji to podrzava, daleko bitnije im je sve ostalo sto cini jak smartfon ekosistem.

Za par godina, kada hardver znacajnije napreduje, Continuum i slicni derivati ce biti daleko upotrebljiviji u smislu brzine/pouzdanosti ali mislim da ce biti tek malo manje nebitniji nego sto je to danas ;)

I u slucaju da takva opcija zvanicno postane masovnije koriscena to ce biti zbog cinjenice da ce i dalje 99% ljudi pre izabrati ios/android smartfon nego ostale ''statisticka greska OS'' pa ce mozda i koristiti neki continuum derivat - povremeno. Ili veoma retko.

Poslednja izmena:
Na žalost moram da se složim. Smartfon je postao sinonim za uredjaj za lakše korišćenje društvenih mreža. Uz to eventualno muzika (gde džepni računar gubi bitku), kamera i igrice, ali je svakome prioritet komunikacija putem društvenih mreža. Eto npr. imate profil na Viberu i messengeru i učestalo komunicirate u toku dana sa prijateljima, rodbinom, šaljete slike, video... I sad se pojavi neko čudo od tehnike "džepni računar" na kome loše radi gore navedeno i ja kažem svima da više nećemo moći da komuniciramo jer moj Surface sve ima ali social buguje pa ne koristim te app. Samo navodim primer.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Klasika... Za 6 meseci će to deliti za dž uz telefon, baš kao i sat i gear VR.
Nije to pravi evolucioni korak.
Stara vest.... http://news.softpedia.com/news/ubun...han-windows-continuum-here-s-why-496163.shtml
Bilo je i ranijih pokušaja, ali bez uspeha.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Na tvoju zalost Ubuntu na telefonima je zavrsio kao zesci fail, gore nego W10M...
Nista to Sammsung ne daje za djabe kako ti to tvrdis, daje obicno smece koje cak uracuna u cenu tog telefona, tableta ... :wave:

Ja prosto ne verujem da traze skoro 600 funti za ovaj Dock.. pogledajte samo kako radi, ima i video.

http://allaboutwindowsphone.com/reviews/item/21963_HP_Elite_x3_Lap_Dock_part_2.php

Jesam ja bas neupucen u cene, ali mislim da za 400, 500 funti moze da se uzme skroz dobar laptop/netbook/chromebook?

Na kojim drogama su bili.. Cena treba da bude maks koliko kosta ekran, tastatura i baterija.. plus da radi savrseno.

Ima li negde brojka o broju prodatih komada flagship killera, x3?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Pre ce biti oko 7500 - isporucenih, verovatno nisu jos uvek svi prodati :)

A sta si ti ovde, neki M$ inspektor? :d

Da si pratio L550 temu znao bi otkud mi L550 i ko je zapravo taj ''super-zahtevan'' korisnik :)
Meni svakako ne treba.

Poslednja izmena:
A sta si ti ovde, neki M$ inspektor? :d

Da si pratio L550 temu znao bi otkud mi L550 i ko je zapravo taj ''super-zahtevan'' korisnik :)
Meni svakako ne treba.

Da da a visis ovde danima na Wp temama ... ma da.. pazari 950 i bices miran :) bar ces praviti bolje fotke nego sa z2 ;)

Moras malo da kontrolises emocije u vezi sa MS/W10M, to ti je onako najiskreniji savet :)

A i ako ''napadas'' nekoga onda se bar ''malo'' vise informisi o tome koji telefon koristi, od kada, koji su sve problemi bili vezani za uredjaj i zasto je neko uopste prinudjen da prati ovaj zamrli podforum.

Neka hvala, meni L950 ne treba, mozda nekada dodje kao zamena za L550, za nezahtevnog korisnika.

HSV, realno dal si osetio zid kad je rec o PQ na Z2, pitam te to jer u zadnje vreme vidim da kacis fotke sa filterima raznoraznim, pa ono, mozda te je stock photo koje izbacuje Z2 smorila, ako je to slucaj sta gledas kao sledeci upgrade ?

Moras malo da kontrolises emocije u vezi sa MS/W10M, to ti je onako najiskreniji savet :)

A i ako ''napadas'' nekoga onda se bar ''malo'' vise informisi o tome koji telefon koristi, od kada, koji su sve problemi bili vezani za uredjaj i zasto je neko uopste prinudjen da prati ovaj zamrli podforum.

Neka hvala, meni L950 ne treba, mozda nekada dodje kao zamena za L550, za nezahtevnog korisnika.

A sta da ti kazem , odavno ja znam sta je i kako na WP :) ja zaista uzivam kada gledam u tileove i koristim W10M :)
Nije nikakav napad, ja ti dajem dobronameran savet :) ako sam bio napadan onda izvini.

Poslednja izmena:
Ti i dalje ne kapiras da skoro niko nece kupovati bilo koji smartfon samo zbog nekakve continuum-like funkcije? :) Nebitno da li je ona u MS, Apple ili Samsung/android izvedbi.

Ok, progurace i Samsung takvu funkciju kao nekakvu ''revoluciju'' ali ce hajp biti kratkog ''zamaha'' i 99% korisnika ce na sve to gledati kao na mogucnost da na smartfonu imas i tu opciju koja, eto, mozda ponekad nekada nekome zatreba.

Vecina korisnika ce i dalje kupovati smartfone koji imaju OS po njihovoj zelji, dakle ios/android, iz dobro poznatih razloga. Continuum-like mogucnost ne moze da bude ''okidac'' ni za 1% kupaca pa da izaberu uredjaj koji to podrzava, daleko bitnije im je sve ostalo sto cini jak smartfon ekosistem.

Za par godina, kada hardver znacajnije napreduje, Continuum i slicni derivati ce biti daleko upotrebljiviji u smislu brzine/pouzdanosti ali mislim da ce biti tek malo manje nebitniji nego sto je to danas ;)

I u slucaju da takva opcija zvanicno postane masovnije koriscena to ce biti zbog cinjenice da ce i dalje 99% ljudi pre izabrati ios/android smartfon nego ostale ''statisticka greska OS'' pa ce mozda i koristiti neki continuum derivat - povremeno. Ili veoma retko.

Ti ne kapiras mentalitet prosecnog coveka od 20 godina (pogotovu sa Balkana) koji ce kupiti automobil sa v8/v10/v12 motorom ZATO STO ETO. Ista analogija se prenosi i na mobilne telefone, kao i na mnogo drugih stvari uostalom. I danas se trosi po 700e na telefon da bi se bio faca u drustvu a ne koristi se ni 50% mogucnosti uredjaja delom sto su ljudi nesposobni, delom sto im ne treba, delom sto ih ne zanima. I cemu onda posedovanje takvog uredjaja ako nije poremecaj mentalnog sklopa? Kad bi svako koristio uredjaj krojen prema svojim potrebama 99% ljudi na planeti bi nosilo nesto u klasi Lumia 650 telefona jer je ocigledno da su samo social networking aplikacije bitne i kamera. Zasto onda ljudi kupuju telefone od 200+ evra ako ne da bi se osetili bitnijim/boljim/premium kad OS radi podjednako dobro na svakom uredjaju, i onom od 100e i onom od 700e. Iz istog razloga kupuju i dzipove koje voze samo po asfaltu. Iz istog razloga ce kupovati i telefone koji ce im i dalje sluziti samo za selfije i viber. Ne, nece odmah kupovati samo i iskljucivo najskuplje uredjaje (koji ce u pocetku i jedini imati Continuum-like mogucnosti) ali kako tehnologija bude napredovala, prvenstveno QC cipovi, i kako miracast, dlna, wifi, widi i ostale tehnologije budu postale standardan paket u buducim tv uredjajima, i kako budu osetili da s lakocom mogu da pokazu tetki, teci, ujaku, kumu, ortaku slike sa mora i kako je bilo "preludo" na sinocnoj zurci na ekranu od 50" iz svoje fotelje, e tako ce i cela prica dobiti jednu drugu dimenziju. Samsung je bitan ovde iz razloga sto je to VW u svetu mobilnih telefona. Krs za mase koji treba da progura mit o nemackom kvalitetu (androidu) u svaku zemlju na svetu i to za dinar. Ljudi su na to naseli i sad je to sto je. Neka koristi ko kakav OS zeli, ali nemoj pricati da odredjeni feature ne prodaje uredjaj u svetu mozgova ispranih reklamama. A znamo koja firma zivi od reklama.

Ljudi a sto nebi naprravili neku anketu da se prebrojimo mi na forumu ko koristi Wp :)

Ti ne kapiras mentalitet prosecnog coveka od 20 godina (pogotovu sa Balkana) koji ce kupiti automobil sa v8/v10/v12 motorom ZATO STO ETO. Ista analogija se prenosi i na mobilne telefone, kao i na mnogo drugih stvari uostalom. I danas se trosi po 700e na telefon da bi se bio faca u drustvu a ne koristi se ni 50% mogucnosti uredjaja delom sto su ljudi nesposobni, delom sto im ne treba, delom sto ih ne zanima. I cemu onda posedovanje takvog uredjaja ako nije poremecaj mentalnog sklopa? Kad bi svako koristio uredjaj krojen prema svojim potrebama 99% ljudi na planeti bi nosilo nesto u klasi Lumia 650 telefona jer je ocigledno da su samo social networking aplikacije bitne i kamera. Zasto onda ljudi kupuju telefone od 200+ evra ako ne da bi se osetili bitnijim/boljim/premium kad OS radi podjednako dobro na svakom uredjaju, i onom od 100e i onom od 700e. Iz istog razloga kupuju i dzipove koje voze samo po asfaltu. Iz istog razloga ce kupovati i telefone koji ce im i dalje sluziti samo za selfije i viber. Ne, nece odmah kupovati samo i iskljucivo najskuplje uredjaje (koji ce u pocetku i jedini imati Continuum-like mogucnosti) ali kako tehnologija bude napredovala, prvenstveno QC cipovi, i kako miracast, dlna, wifi, widi i ostale tehnologije budu postale standardan paket u buducim tv uredjajima, i kako budu osetili da s lakocom mogu da pokazu tetki, teci, ujaku, kumu, ortaku slike sa mora i kako je bilo "preludo" na sinocnoj zurci na ekranu od 50" iz svoje fotelje, e tako ce i cela prica dobiti jednu drugu dimenziju. Samsung je bitan ovde iz razloga sto je to VW u svetu mobilnih telefona. Krs za mase koji treba da progura mit o nemackom kvalitetu (androidu) u svaku zemlju na svetu i to za dinar. Ljudi su na to naseli i sad je to sto je. Neka koristi ko kakav OS zeli, ali nemoj pricati da odredjeni feature ne prodaje uredjaj u svetu mozgova ispranih reklamama. A znamo koja firma zivi od reklama.

Au koliko konfuzno napisano :)

Ajmo polako.. zasto pominjes samo Balkan?

Pa upravo se na Balkanu (i u blizem okruzenju) Lumie jos i dobro prodaju (posebno dok su nosile Nokia natpis), mada je u poslednjih 12-ak meseci cak i na trzistu Italije, VB, Skandinavije itd doslo do primetnog pada prodaje a sve u doba promovisanja, navodno revolucionarnog W10m, sta mislis zasto? Da li stvarno mislis da postojece WP korisnike nisu oterali sa ocajnim radom W10m u prvih 6, 7 meseci na trzistu i uz market/app koji napreduje ali veoma sporo? Neka ti odgovore Boris Lozac, pshnd, tolero i ostali ex-WP korisnici koji su se kleli u WP.

Ovo ostalo ne bih komentarisao, jasno je meni odavno da su telefoni ''statusni simboli'', ta pojava prakticno datira od same pojave iole modernih mob telefona, dozivela je ekspanziju dveiljaditih (najvise zahvaljujuci Nokiama) a od pojave iphone/galaxy modela sve to prelazi u ''visu fazu'' pa se zbog agresivnog marketinga danas odlicno prodaju cak i kineski telefoni, npr Huawei.

Ali svi oni (ios/androidi raznih proizvodjaca) imaju nesto zajednicko - OS i market koji su u skladu sa kalendarskom godinom :) Zamisli da Huawei ima neki svoj Tizen/W10m, pa propali bi za 6 meseci i pored najjaceg marketinga.

Ostala poredjenja i imaju smisla ali vise nemaju, mrzelo me sve i da citam. Nadam se da znas da je itekako moguce ''pokazivati slike i klipove sa mora tetkama i tecama'' na TV-u i bez continuuma.
Pokusavas na sve nacine da opravdas failove i lose poteze MS-a pa ides cak dotle da se radi o ''zaveri'' protiv MS-a umesto da prihvatis cinjenicu da kasne nekoliko godina za konkurencijom, neka samo i market kasni i dobijes udeo na nivou statisticke greske. Ja im nisam za to kriv.

Continuum-like mogucnosti i derivati nikada nece ''prodavati'' neki uredjaj ali ce sa unapredjenjem hardvera u narednim godinama odredjenom procentu korisnika biti zanimljivo da koristi sve to na ios/android uredjajima, shvatice to kao bonus-opciju OS-a koji vec odavno koriste a ne kao motiv za promenu OS-a/marketa i oprostaj od kupljenih aplikacija :) Mozda i ima takvih korisnika koji bi se odrekli boljeg OS-a/app zbog continuuma ali kapiram da ih je jako malo.

Poslednja izmena:
MS je jasno pokazao da zna sta hoce povodom Continiuma, ostali ce kopirati ... nimalo inovativno.. da ne idem u off Samsung posle 2 godine donosi i type c ... jos jedna pobeda...

@hsv.stoned tema je unistena od strane tih sto ne vole MS, tj hejtuju sve sto MS uradi , bilo da je dobro ili lose... ti ih jos namerno prizivas...

Poslednja izmena:
Nije MSu namera da Continuumom reklamira nove smartfone. To će biti neki hibridni uređaji sa cenom od preko 500€ koji će kod nas stići NIKAD. Win 10 m strašno različito radi na različitim uređajima. Čak najbolje radi na uređajima koji su poslednji izašli sa win8.1. A kasniji koji su izvorno imali win10 bagovali. Sve je to jako neozbiljno. Naravno da niko neće da toleriše faličan sistem koji će onda da se popravlja na svakih par meseci. E a ja ću z'inat da koristim dok ne crkne ova Lumia[emoji16]

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Vrh Dno