Šta je novo?

Windows (phone) 10

ja sam samo taj prvi put morao ,posle toga nisam,azurira se i radi ,mada nekad moram soft reset da uradim.

ja sam samo taj prvi put morao ,posle toga nisam,azurira se i radi ,mada nekad moram soft reset da uradim.

Kako bre mislis soft reset...

Reset je reset... to je ciscenje svega sa telefona i dovodjenje istog u stanje u kom je bio prilikom otvaranja kutije i prvog startovanja telefona na ON/OFF dugme...

RESTERT je nesto drugo, vetovano si mislio da ga ponekad moras restartovati... pri cemu se telefon ne svodi na fabricko stanje nego samo ugasi napajanje i ponovo pokrene sistem na kome ostaju svi prethodno instalirani programi i podesavanja...

Ne radi se to tako, moras hard reset posle upgrade

Naravno da nije potrebno raditi HR posle svakog Builda, naročito ne za verziju 10586.xxx. Dovoljno je uraditi jedan HR po prelasku na W10 i to je to. Ako vam telefon radi "normalno" bez većih problema, telefon na punjač i uraditi updejt bez HR. HR je krajnje rešenje, ako ništa drugo nije pomoglo.

Kako bre mislis soft reset...

Reset je reset... to je ciscenje svega sa telefona i dovodjenje istog u stanje u kom je bio prilikom otvaranja kutije i prvog startovanja telefona na ON/OFF dugme...

RESTERT je nesto drugo, vetovano si mislio da ga ponekad moras restartovati... pri cemu se telefon ne svodi na fabricko stanje nego samo ugasi napajanje i ponovo pokrene sistem na kome ostaju svi prethodno instalirani programi i podesavanja...

Dugme za gašenje/paljenje + dugme za stišavanje tona. Rezultat nije identičan kao kod "običnog" restarta. A kako ćemo ga zvati, meni je sve jedno, mada jeste zgodno da maznemo izraz iz engleskog, pa se svi razumemo.

Dugme za gašenje/paljenje + dugme za stišavanje tona. Rezultat nije identičan kao kod "običnog" restarta. A kako ćemo ga zvati, meni je sve jedno, mada jeste zgodno da maznemo izraz iz engleskog, pa se svi razumemo.

Ma nije sve jedno...

RESET nije isto sto i RESTART !!!

Prvo je vracanje uredjaja na fabricka podesavanja a drgugo je ponovno pokretanje uredjaja bez vracanja na fabricka podesavanja...

A kako bi onda nazvao soft reset? Inače se slažem za ova dva što kažeš, mada svakako treba biti obazriv kad se čita, često ljudi ili pobrkaju ili naprave lapsus, a što ipak i nije direktno njihova krivica, ima uređaja na kojima piše reset umesto restart, pa budi pametan. Ali naravno re+set, jasno je šta bi reset trebalo da znači.

Popravili prikaz album art-a u Groove Music, sada prikazuje slike u punom kvalitetu.

Mc6ua2a.jpg

Jel neko moze da mi kaze u cemu je problem? Ovako mi stoji nedeljama... L730, poslednji zvanicni build desetke.
Jel treba da menjam region/jezik telefona mozda?

Sent from mTalk

Probaj da instaliraš insajder, da se prijaviš ili odjaviš, pa onda da skineš tastaturu. Posle toga vratiš se na staro na insajderu. Meni je ovo pomoglo od sam instalirao .338.

Možeš probati i soft reset pre toga, tj. vol up + gašenje da držiš dok se telefon ne restartuje.

Poslednja izmena:
Ne znam zašto toliko cesto izbacuju ove delta verzije za Th2,bolje da se okrenu razvoju Redstone verzije koja treba ubrzo da izađe. Nisam primetio neku nestabilnost ove zadnje Redstone verzije čak mi i bolje radi od Th2. Možda jedino baterija ako je slabija ma je u zadnjoj verziji i to popravljeno.

Sent from mTalk

Zato što je održavanje sinhronizovano sa desktopom.

.420 isto pati od Settings zakucavanja. Neopisivo iritantno.

Idi u meni gde se vrsi provera updatea za win klikni na ckeck for update i to je to skinuce ti se odabrani jezik

Neće, kliknem vrati na 9.
Ručno klizač vratim na 0 zvono ne precrta.
A inače mi je uvek na silent, sad odjednom počeo da zvoni.

Restar rešio problem, ali mi nije jasno kako je zazvonio kad je uvek silent.

Prilozi

• wp_ss_20160616_0008.png
    wp_ss_20160616_0008.png
    29.6 KB · Pregleda: 107
  • wp_ss_20160616_0009 (2).png
    wp_ss_20160616_0009 (2).png
    30.2 KB · Pregleda: 102
Imam problem sa prijemom poruka.Naime niti mi stiže zvučna notifikacija niti na ikonici za poruke.Tek kad kliknem na ikonicu i kad uđem u poruke vidim da mi je stigla poruka.Takođe nemam ni notifikaciju na glance-u.U pitanju je lumia 640 ds,najnoviji build .420.

Imam problem sa prijemom poruka.Naime niti mi stiže zvučna notifikacija niti na ikonici za poruke.Tek kad kliknem na ikonicu i kad uđem u poruke vidim da mi je stigla poruka.Takođe nemam ni notifikaciju na glance-u.U pitanju je lumia 640 ds,najnoviji build .420.
Meni je taj problem rešavalo brisanje konverzacija.

Message delivered via unladen European swallow

Isto i kod mene za sms, niti zvuka niti ikonice.
Poluproizvod je ovaj WP.

Neću da kudim, da me WP army ne napadne ponovo,
ali majku mu stalno neke nove gluposti, svaki dan nešto ne radi,
znači nemači pojma a ja još veći jer koristim njihov poluproizvod, realno.

Ja se nadam da je Redstone mnogo bolje odrađen, a koji izlazi za par nedelja.

Neću da kudim, da me WP army ne napadne ponovo,
ali majku mu stalno neke nove gluposti, svaki dan nešto ne radi,
znači nemači pojma a ja još veći jer koristim njihov poluproizvod, realno.

Isti problem imao ja pre nekoliko meseci i jos par coveka. Vidim da su od tada bas napredovali.

Da ponovim post, jer se nije video u Tapatalku...

Naravno da nije potrebno raditi HR posle svakog Builda, naročito ne za verziju 10586.xxx. Dovoljno je uraditi jedan HR po prelasku na W10 i to je to. Ako vam telefon radi "normalno" bez većih problema, telefon na punjač i uraditi updejt bez HR. HR je krajnje rešenje, ako ništa drugo nije pomoglo.

I jedno zapažanje, posle svakog novog Builda, imam utisak da su neka podešavanja vraćena na default vrednosti ili da telefon "ne sluša" neka podešavanja. Nekada je dovoljno samo otvoriti neko podešavanje i potvrditi, a neka ponovo podesiti, posle novog Builda.

Zna li neko koliko bih mogao da dobijem za lumiu 920 2god i 6-7 meseci stara ekran je pozuteo na 2 mesta, ali to nista ne utice na koriscenje. Spolja kao nov, nista sem prasine.

Ako ti dobro radi Th2 Redstone će raditi još bolje,tako je kod mene slučaj. Ne znam za ove koji su imali dosta problema sa Th2 da li Redstone to resava.

Sent from mTalk
Od zadnjih par build-ova TH2 radi podnošljivo, nikako ne bih rekao da radi dobro. Ako i Redstone bude pravio probleme u tolikoj meri onda su stvarno zeznuli stvari.

Nova verzija u Julu. Dobijaju svi koji imaju zvanično Windows 10.

Nazad
Vrh Dno