Šta je novo?

Windows (phone) 10

Izgleda da stize novi build uskoro(tm).

Meni je svaka preterana rasprava suvišna, još uvek važi ono do 400€ Windows a preko te cifre Android...
Plašim se da su davno prošla ta vremena. Do 150-200€ plafon, pa i to da ih častiš. Već oko te cifre ima sasvim solidnih Kineza, a na 250 je Nexus i tu se svaka priča završava.

Meni je svaka preterana rasprava suvišna, još uvek važi ono do 400€ Windows a preko te cifre Android...

Ta prica ne vazi odavno :)

Plašim se da su davno prošla ta vremena. Do 150-200€ plafon, pa i to da ih častiš. Već oko te cifre ima sasvim solidnih Kineza, a na 250 je Nexus i tu se svaka priča završava.

Upravo tako, za 90-110e tu su polovni Nexus 4, htc M7 ili Xperia Z koji su bolji telefoni od svih jeftinih Lumia i rade odlicno na 5.1.1, nesto skupji su Nexus 5, Sony Z1, LG G2 a vec za oko 200e je moguce kupiti polovne htc M8/sony Z2 koji imaju MM softver i rade odlicno, 250-300e je nov Nexus 5X.. ;)

Poslednja izmena:
Poredite cene polovnih telefona i novih... Veze s vezom...

Svi telefoni koje sam pomenuo mogu da se nadju novi do 200/300e tako da ne vidim sta je tu problem, nijedna nova Lumia do 300e nema sta da trazi pored N5/Z1/G2, M8/Z2, 5X i slicnih telefona. Ako se gledaju samo novi telefoni za oko 100e e onda ok, Lumie su tu bolji izbor (ili su egal sa slicnim androidima) ali ne znam koja to ozbiljna kompanija misli da prezivljava samo od najjeftinijih smartfona?

Kad ces da skapiras u kojoj temi se nalazis? Neverovatne stvari..

Sent from mTalk

Lozacu, u cemu je problem? Vidis, meni su ovo neverovatne stvari :

Kukate kad se pise o uzasnim W10m bagovima i propustima, smeta vam malo offtopic-a a u vecini tema na forumu se offtopici.. iskuliraj malo, zabole me i za lagdroid i za iOS i za WP/10m ali sve to iznad su cinjenice.

Poslednja izmena:
Brate na 15 strana pisete kao da je "koji telefon kupiti" podforum.. ubiste ***. Cuj ja da iskuliram, skoncentrisite se malo i otvorite jbnu posebnu temu za pljuvacinu.

To ok, nije ovo tema za preporuke ''sta da kupim'' itd ali i takve polemike nalete cesto.

I inace se slazem, otisli smo u off i postojala je ranije jedna tema WP vs ostali gde se iole normalno polemisalo ali izgleda da je nestala.

Da, ali je ovih dana teško naći neki post koji nije off topic, a to nije ok, što jeste jeste... Hvala bogu, bar nije kao ono od pre par dana ali ipak...

Izvinjavam se ako je off, ali ne bi trebalo, radi se o Indijcima (CEO je Indijac), Lumiji 650 i Windowsu 10:
http://mspoweruser.com/indian-windows-phone-fans-express-anger-lumia-650-pricing-low-review-scores/

Svakako nije off ovo...

"Do our readers agree? Let us know below."
I, da, u potpunosti se slažem... Ali to ti je sad, oni s ovim telefonom iz nekog razloga ni ne pokušavaju da pridobiju nove korisnike koje će namamiti cena, nego verovatno ciljaju na ljude kojima se već sviđa Windows Mobile, i gledaju koji će odabrali, pa je tu on kao lep. Eto kod nas crna 32.000 dinara ili tako nešto. Nema zašto bi taj telefon reci da vredi toliko.

MS je debelo zakasnio sa razvojem W10. On je trebao da se pojavi u oktobru. I da se tad pojavio kao finalan proizvod sa stabilnoscu ili brzinom 8.1 razbijao bi. OvaKo se kilavi i pucaju sami sebi u noge. Da su to uradili do sad bi razbijali i privukli bi developere da izbacuju vise univerzalnih dobrih aplikacija. Ali oni su sve neozbiljno shvatili iako je zamisao i vise nego dobra. Bas je imalo potencijala da bude pravo osvezenje u odnosu na Android i IOS. Al *** opet se tu dosta kasni. Samo ne znam sta rade sa tolikim resursima i parama. Kad su tako spori i aljkavi

Ja sam kupio Flex 2 kao glavni telefon, koristim ga za sve poslovne operacije, a i za osnovnu namenu - telefoniranje i poruke. Za 240 evra koliko sam platio, fantastičan telefon.
Kako mi treba još jedan telefon, našao sam 640 ds za 100 evra, nov, donet iz Švajcarske. Na njemu realno najviše razgovaram jer mi je tu ubačena firmina kartica, a i neka stara kartica, tako da mu je to glavna namena. Namestio sam w10 i moram reći da meni sve radi bez greške, telefon ne gasim danima i nemam nikakvih problema, premda ponovo napominjem telefoniranje mi je najvažnije, malo net, čitanje emailova i ponekad otvaranje nekih dokumenata.
Realno Win na fonu nije loš, ali realno nikada ne bih uzeo da mi bude primarni telefon i nikada ne bih dao više od nekih 150 evra, ali i za to bi uvek razmislio!
Sad Android telefoni mogu da se uzmu za 250 a da su baš ekstra, a ja lično za telefon ne bih dao više od 250 evra dok god živim u Srbiji i nikada neću razumeti mentalitet ovog naroda da kupi najbolji telefon, a kući jede paštetu ili još gore uzme najbolji telefon, a koristi samo za pozive i poruke, nema pojma ni šta znači podesiti nalog, a takvih je popriličan broj ne samo kod nas već i u celom svetu!

MS je debelo zakasnio sa razvojem W10. On je trebao da se pojavi u oktobru. I da se tad pojavio kao finalan proizvod sa stabilnoscu ili brzinom 8.1 razbijao bi. OvaKo se kilavi i pucaju sami sebi u noge. Da su to uradili do sad bi razbijali i privukli bi developere da izbacuju vise univerzalnih dobrih aplikacija. Ali oni su sve neozbiljno shvatili iako je zamisao i vise nego dobra. Bas je imalo potencijala da bude pravo osvezenje u odnosu na Android i IOS. Al *** opet se tu dosta kasni. Samo ne znam sta rade sa tolikim resursima i parama. Kad su tako spori i aljkavi

MS je po mom misljenju pozurio u nameri da se pohvali sa novim OS ali naravno u svemu tome ima i neke trapavosti nekako slicno game develperima koji izbace igru i onda je peglaju da bi vremenom bila to sto su zeleli, naravno nije opravdanje ali opet su izbacili novi (stari) OS i svakako tu nije kraj nego ce ga dalje razvijati sto je jako dobro dakle necemo imati neki novi marsmelov ili neki kikiriki pa da ne mozemo da ga instaliramo nego ce razvijati tu 10 koju imamo instaliranu. Naravno neki modeli nece moci ali to ne znaci da su digli ruke da nece pokusati da optimizuju 10 i za te uredjaje.

Poslednja izmena:
MS je po mom misljenju pozurio u nameri da se pohvali sa novim OS ali naravno u svemu tome ima i neke trapavosti nekako slicno game develperima koji izbace igru i onda je peglaju da bi vremenom bila to sto su zeleli, naravno nije opravdanje ali opet su izbacili novi (stari) OS i svakako tu nije kraj nego ce ga dalje razvijati sto je jako dobro dakle necemo imati neki novi marsmelov ili neki kikiriki pa da ne mozemo da ga instaliramo nego ce razvijati tu 10 koju imamo instaliranu. Naravno neki modeli nece moci ali to ne znaci da su digli ruke da nece pokusati da optimizuju 10 i za te uredjaje.
Upravo to njih najvise boli i nervira jer to sto mi sa Win 10 imamo, oni na svojim platformama nikada nece imati.

Ja sam kupio Flex 2 kao glavni telefon, koristim ga za sve poslovne operacije, a i za osnovnu namenu - telefoniranje i poruke. Za 240 evra koliko sam platio, fantastičan telefon.
Kako mi treba još jedan telefon, našao sam 640 ds za 100 evra, nov, donet iz Švajcarske. Na njemu realno najviše razgovaram jer mi je tu ubačena firmina kartica, a i neka stara kartica, tako da mu je to glavna namena. Namestio sam w10 i moram reći da meni sve radi bez greške, telefon ne gasim danima i nemam nikakvih problema, premda ponovo napominjem telefoniranje mi je najvažnije, malo net, čitanje emailova i ponekad otvaranje nekih dokumenata.
Realno Win na fonu nije loš, ali realno nikada ne bih uzeo da mi bude primarni telefon i nikada ne bih dao više od nekih 150 evra, ali i za to bi uvek razmislio!
Sad Android telefoni mogu da se uzmu za 250 a da su baš ekstra, a ja lično za telefon ne bih dao više od 250 evra dok god živim u Srbiji i nikada neću razumeti mentalitet ovog naroda da kupi najbolji telefon, a kući jede paštetu ili još gore uzme najbolji telefon, a koristi samo za pozive i poruke, nema pojma ni šta znači podesiti nalog, a takvih je popriličan broj ne samo kod nas već i u celom svetu!
Isto i ja. Samo sto sam ja imao 640ds i prodao pa kupio g flex 2. Iskreno super ti je kombinacija lumia za osnovne stvari pozivi poruke...plus je dual sim, a flex za sve ostalo. Mislim da su to trenutno dva best buy telefona u android i win svetu, kada se pogleda ulozeno i dobijeno. Meni je iskreno krivo sto nisam imao kesa da zadrzim i l640, ali *** sta da se radi.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Mislim da MS nije zakasnio nigde. Problem ne lezi u tome. I sada ima masa ljudi koje poznajem ili sretnem, koji imaju win telefone i koriste ih isto kao kada su ih uzeli. Isti slucaj je i sa Droid korisnicima. OS verzija im je i dalje ista ona kao kada su kupili telefon, da i ne znaju da imaju 10ku da skinu. Slabo imaju naviku da cackaju po njemu, pogotovo da prate novosti. Na pocetnom ekranu velike plocice (normalno) Fb, pozivi i poruke i par igrica. Nakace se na WiFi i to je cela pamet koristenja pametnog telefona. Tako isto u razgovoru sa drugima kada pitaju "Kakav je to telefon?" (L930, jer je stvarno lep telefon i elegantno izgleda, pogotovo sto je upecatljive drecavo zelene boje) i kada im kazem koji je, prva reakcija im je tipa "Kako se ti snalazis na tome?" i "Meni je to komplikovano", bez da su ga uzeli u ruku i probali. Po meni ljudi ga ne kupuju jer su puni kojekakvih predrasuda, ekstremno naviknuti na android, reklama svedena na nulu, i po servisima i prodavnicama ga bukvalno sklanjaju sa rafova i prodavci te odbijaju od njih cim ih pitas da ga pogledas. Mislim da tu treba vremena i puno reklame (pogotovo onog tipa kada prikaze polu-poremecenu osobu koja drzi Samsung/iPhone i naravno nista mu u zivotu ne ide, i onda mu kaze neki cool lik ili riba "pa kupi Lumiu i resi se problema, sedne u nekog napucanog kabrioleta i 5 km mase telefonom toj istoj polu-poremecenoj osobi dok odlazi u bolji zivot) i takvog psihickog silovanja po televiziji da bi se tu ista promenilo.
OS kao i svaki na pocetku je pun bubica, ali vremenom se ispravlja.
Meni licno je jednostavniji i bolji od drugih i zato ga i koristim. Ali i to je stvar ukusa i ne treba raspravljati puno.

***, mene koliko god da nerviraju MSFT gluposti i potezi koji nemaju mnogo smisla, nekako želim da im uspe sistem i da se pokrenu već jednom od ove skoro pa mrtve tačke... Jeste dosta urađeno, ali mora mnogo više od toga da bi napredak bio primetan. :)
Iskreno bih voleo da mi neki od narednih telefona bude neki Surface phone, ako ga izbace i ako bude mogućnosti.

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

Šta će Surface promeniti?
Nokiju ne bi kupili da su mogli sami da razviju platformu, te će i surface biti baziran na Nokia Lumia platformi... Značiii, isto s..nje-drugo pakovanje ;)

Poslednja izmena:
Sad Android telefoni mogu da se uzmu za 250 a da su baš ekstra,

Za 150 a ne za 250 ... :) Xiaomi i Meizu se pobrinuli .

Otprilike suma sumarum

@NeoGeo Sinoć sam pročitao da će Surface phone pokretati prave x86 programe.....za mene je to dovoljno, pocket PC ( pisao sam o tome u ranijim postovima - pre ovog prepucavanja WM10 vs Android ).
Bez da me pogrešno shvatiš, Surface phone NEĆE biti zasnovan na LUMIA platformi, ona je definitivno mrtva.

Poslednja izmena:
Upravo to njih najvise boli i nervira jer to sto mi sa Win 10 imamo, oni na svojim platformama nikada nece imati.

U pravu si, 99% korisnika smartfona (ostalih sistema) na svetu prosto pati zbog toga sto nece moci da testira vecitu W10m betu i sto nece osetiti ''dramatican'' napredak za 3-4 godine, pojedose se ljudi :)

Poslednja izmena:
@NeoGeo Sinoć sam pročitao da će Surface phone pokretati prave x86 programe.....za mene je to dovoljno, pocket PC ( pisao sam o tome u ranijim postovima - pre ovog prepucavanja WM10 vs Android ).
Bez da me pogrešno shvatiš, Surface phone NEĆE biti zasnovan na LUMIA platformi, ona je definitivno mrtva.

LUMIA PLATFORMA !?!?!?!

Poslednja izmena:
E pa taj standardni Nokia Lumia dizajn vise ne postoji, tako da od 2014 vazi MS Lumia brend a bogami i dizajn nije kao na L 800, 920 od kojih i potice LUMIA a sve je pocelo od dizajna N8 i N9.
Novi Gazda, Nova pravila ali sa minusom, posto im se moze. A ako batale Lumiu, tj bolje receno uniste brand, onda ce i Surface phone da im bude popularan kao i KIN, ZUNE ...

Flopppp news:
Stephen Elop Joins Telstra After Nokia, Microsoft Turmoil
http://www.bloomberg.com/news/artic...mer-nokia-optus-executives-in-technology-push

Izvinjavam se zbog off-a ali znamo ko je on ... i Telstra u najavi kao MS Communications :D daj Boze da ne unisti tu firmu.

Poslednja izmena:
On je rec platforma iskoristio da opise standardni nokia lumia dizajn. Znaci telefon nece izgledati niti ce biti napravljen na lumia platformi. Kao kada pricaju o kolima.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kad je dizajn značio isto što i platforma, i šta pa dva imaju zajedničko... OK, možemo se možda složiti da Microsoft hoće da napravi "nešto drugačije", i da kažemo "OK, razumemo se" ali da je on mislio samo konkretno na dizajn - onda nije mogao lošije da se izrazi.

I za same Lumije, ako budu i u budućnosti imali neke jeftinije modele - onda će svakako preživeti i Lumia, a sad da li je isto ili drugačije ime telefona - to je nebitno. Ovo noviji mogu samo da budu "drugačiji" zbog kontinuuma.

Nazad
Vrh Dno