Šta je novo?

Windows (phone) 10

Krenuo Patch Tuesday za PC i Mobile (build .218)

Ovo bismo sada trebali da dobijemo i bez insajdera?

Da, pušteno je za sve sa Official Build-om.

Ja sam na zvaničnom, neInsajder bildu i upravo se skida. :D

I meni se skinuo .218, ali baterija nije dovoljno puna, treba prvo da bude na 40%... Videćemo šta će od ovoga da bude.

Windows Central je napisao(la):
Windows 10 Mobile Build 10586.218 Changelog

Reliability, performance and stability improvements.
Support for Visual Voicemail on Dual SIM phones.
Improvements for Bluetooth connectivity, including the reliability of connecting to and staying connected with Bluetooth devices.
Fix for a problem that caused audio playback to get occasionally interrupted in Groove Music and other music apps when phone display was turned off.
Improvements for Microsoft Edge browser, including support for configuring a prompt before a file download occurs, support for background downloads, and a fix for a problem where opening a link from an another app wouldn't load the web page.
Reliability improvements for Cortana reading text messages aloud and usability improvements for Quiet Hours feature.
Improvements for Store reliability, including a fix for a problem that prevented some apps from being updated and installed.
Fix for a problem that occasionally caused some apps to show blank tiles after upgrading from Windows Phone 8.1.
Improvements for PC connectivity via USB on some phones that were upgraded from Windows Phone 8.1.

Overall, it sounds like a substantial update, and we're applying it now to our phones. Let us know in comments what you think!
http://www.windowscentral.com/here-what-new-windows-10-mobile-build-10586218

Navedeno je i ono sa pustanjem muzike sto je mucilo neke od nas. Nisam imao s time problema, al valjda ce i ostalima raditi kako treba. :)

EDIT: "a fix for a problem where opening a link from an another app wouldn't load the web page"
Ovo je kod mene bilo, nije nekad hteo iz mejla da mi otvori stranicu, a kad idem sa copy/paste onda je otvori. Ipak, sa vecinom linkova je ovo radilo, samo sa linkovima sa nekog sajta konkretno mi je bio problem. Valjda je sad reseno.

Poslednja izmena:
http://www.windowscentral.com/here-what-new-windows-10-mobile-build-10586218

Navedeno je i ono sa pustanjem muzike sto je mucilo neke od nas. Nisam imao s time problema, al valjda ce i ostalima raditi kako treba. :)

EDIT: "a fix for a problem where opening a link from an another app wouldn't load the web page"
Ovo je kod mene bilo, nije nekad hteo iz mejla da mi otvori stranicu, a kad idem sa copy/paste onda je otvori. Ipak, sa vecinom linkova je ovo radilo, samo sa linkovima sa nekog sajta konkretno mi je bio problem. Valjda je sad reseno.

Da li treba HR posle apdejta ? Da li je neko instalirao apdejt i kakvi su utisci?

Da li treba HR posle apdejta ? Da li je neko instalirao apdejt i kakvi su utisci?

Za sad sve radi super, ne treba hard reset. Inače mi deluje sve isto za sad. Ono što je mene zezalo, i što se nadam da je ispravljeno mogu videti tek za četiri - pet dana. Glavno mi je to što mi je svaki četvrti dan u Edgu počinjala igrati slika ili nešto drugo, pa sam morao da restartujem telefon, videćemo da li je to sada ispravljeno. Ne javim ipak prevelike nade, to možda i nije sitnica koja se brzo luči i ispravi. I videću kako će držati baterija...

Poslednja izmena:
Koje ažuriranje je objavljeno?
Edit: .218 i skidam ga :)

Poslednja izmena:
.218 za TH2, ko je na release preview i za one koji nisu na insajderu a imaju Windows 10 Mobile.

PRVA ZAPAŽENA PROMENA
Sad kad menjam pesme dok puštam muziku na Groove Music sa početne strane, ime pesme ne luduje onako kao pre. :)

Poslednja izmena:
Super. Znači napreduje :)

Prilično brzo radi ovako na kratko što sam probao. Samo još da ne bude povremenog kočenja.

Ja čekam da se napuni baterija pa da ga instaliram. Ima li još nekih promena na bolje?

Ja sam na W10M, insajder od nekog dvocifrenog builda. Radio sam HR samo kada sam prešao sa 8.1 jer nisam imao tastaturu. Od tada nikad nije rađen HR i telefon mi radi fino osim mTalka koji povremeno pukne. U pitanju je 640DS.

mTalk puca sam od sebe... Nema veze sa sistemom. Čim ti na momenat malko oslabi net signal, ovaj ne uspe lepo da učita i samoubije se. :d

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

Nadam se da ce baterija nesto duze trajati :) nisam bas siguran da treba koristim bateri sejver jer nemam pojma da li ce i kako raditi tel. Lepe ispravke samo nek peglaju :D Btw nisam odradio HR slazem se sa vama nema potrebe lepo je sve odradio tako da bum videli za sad je sve stabilno kao i pre i da i ja sam primetio na grove da prilikom promene pesme iz nekog razloga podivlja naziv pesme ali mislio sam da je to feature :D heheh

Poslednja izmena:
i da i ja sam primetio na grove da prilikom promene pesme iz nekog razloga podivlja naziv pesme ali mislio sam da je to feature :D heheh
To me je izludjivalo kada sam tako gore menjao nekoliko pesama... :D

Cisto da me neko ubuduce ne optuzi da sam Googleov placenik, Vucicev bot, ne rade mi slusalice ili neko ko ne zna da koristi telefon. Potvrdjujem da sad sve radi normalno.

Ma ja ti i dalje ne verujem, drzim te na oku. :D

Salim se malo. :) Sve mi je to logicno - ipak nemamo svi iste telefone, a mi koji imamo iste modele ne koristimo telefone na isti nacin.

Lepo, lepo! I posle kažu da je MS napustio W10M. Probaću na leto kad izađe RS1. Test verzije mi uglavnom ne rade dobro a ovo mi je primarni i jedini telefon koji koristim i ne mogu da se zezam ako nešto ne radi dobro

Sent from mTalk

Nadam se da ce ovaj build da sredi edge, jer brljavi opasno, pogasim sve tabove, i kad ga pokrenem posle nekog vremena, nekih 6 tabova koje sam pozatvarao su i dalje tu, a ako zatvorim sve tabove ne mogu na back da izadjem odmah, vec sacekam nekoliko sekundi, i onda izadje. I jos nesto, kad radi radio, i hocu da otkljucam ekran ne reaguje iz prve, tacnije dok su komande za za radio tu, otkljuca se iz druge.

Ja neznam koliki su hejteri kad vecbizjavljuju da je W10 mrtav sistem, bez podrske... Postoje dosta problema i sve to ide sporo ali ce ici napred. Mora da se malo da gas ako hoce veci uspeh. Da ispeglaju sistem maximalno da radi bar kao 8.1 sa ovim novim funkcijama. I jos veci problem je da se privuku developeri da izbacuju sto vise kvalitetnih aplikacija. Mislim da treba njima MS da plati da se vise angazuju

wp_ss_20160413_0002.png

Jel se nekome javilo ovo posle update-a na .218? Doduse, odradio je azuriranje, zavrsio migriranje podataka, nedugo zatim sam restartovao telefon, ne znam da li je to uzrok ovoga.. I takodje, ta poruka se javlja poske svakog restarta telefona (nisam radio hard reset, samo soft).

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 197935

Jel se nekome javilo ovo posle update-a na .218? Doduse, odradio je azuriranje, zavrsio migriranje podataka, nedugo zatim sam restartovao telefon, ne znam da li je to uzrok ovoga.. I takodje, ta poruka se javlja poske svakog restarta telefona (nisam radio hard reset, samo soft).
Jeste meni a sve je vraćeno kako je bilo

Ma ja ti i dalje ne verujem, drzim te na oku. :D

Salim se malo. :) Sve mi je to logicno - ipak nemamo svi iste telefone, a mi koji imamo iste modele ne koristimo telefone na isti nacin.

Upravo tako... primer Lumia 640 XL:

Kumasin je svoju Lumiu napucao da mu na Glance izbacuje tust i tma informacija...
Inace covek je IT manager jedne ozbiljne domace firme i za poslovnu primenu ne dozvoljava android telefone...
Striktno iPhone i WP/W10M...

Kod mene samo na glance samo vreme poruke/email i kalendar...

Komsinica je svoju L640 XL uredila kao i svaka teen klinka drecavo roze, sa nekim usima a kad krene da plete po BiBeru, Vine-tu'u, iGramu, FB-u i ostalim programima "koji na ovom forumu nikome zivom ne reade"...
Prosto se zapitam da li svo troje imamo istu spravu...

Vrh Dno