Sta rade,pokusavaju da naprave budalu od svakog ko nesto smisleno ovde napise.Zavrsavam ovu temu jer stvarno nema smisla sta radite.
Ovo razumem u potpunosti,Btw naravno da nije razmisljao o iphone jer nema 500e za bacanje. Vec mu se svidja kako windows 10 radi na mojoj 640 koja kosta 150e
Hahahahaha odo da se ubijem odma.
Samo ako kupim najbolji android na trzistu na nexus telefonu samo tako mogu da sudim o androidu???????? ODO DA SE UPUCAM SA BUDAK!!!
A ti mozes da kupis najjeftiniji windows 10 i da pljujes po njemu. Bravo za vas.
Btw naravno da nije razmisljao o iphone jer nema 500e za bacanje. Vec mu se svidja kako windows 10 radi na mojoj 640 koja kosta 150e
Ne najbolje dodjete ovde poredite Windows 10 na Lumia 550 sa iskljucivo samo Andoridom na Nexusu. Ma da to je bas realno poredjenje andorida i windowsa.
A ti mozes da kupis najjeftiniji windows 10 i da pljujes po njemu. Bravo za vas.
Ništa, i ovo što si rekao je dovoljno da zaključimo da mešaš babe i žabe, Nexus i TW.Ja stvarno ne znam sta vise da kazem.
Pa idi, zavrsi pos'o
Ja ti pricam kakva je situacija na trzistu i da je Samsung odavno poznat po najgore skinovanoj verziji Androida.
Znaci cist Android je samo onaj sa Nexusa, zato lepo kupi Nexus, testiraj i pljuj ako treba, sve ostalo su light ili heavy modifikacije androida i onda imas solidne, dobre i (potencijalno) lose opcije.
Ta Lumia 550 ima cist, izvorni W10M i naravno da cu da je poredim sa cistim androidom sa Nexusa 4 npr koji radi 1000x bolje od krsine L550 sa W10mSvako iole realan i neostrascen to moze da potvrdi (naravno ako direktno uporedi te telefone posle iole duzeg koriscenja).
Zamisli da na ovako nestabilne W10m bete razni proizvodjaci trpaju svoj bloat i vrse teske modifikacije sistema, pa to bi bio horor na kub! :d
Naravno, jer daleko stariji telefoni (L520/525) rade neuporedivo stabilnije, bolje i fluidnije i to sa WP osmicama. Jedini i logican zakljucak je da je MS izbacio poluproizvod W10m, vecite betice
Znam da si hardkor Lumia/WP fan ali nemoj se blamirati daljeJer nisi ti kriv sto je MS nesposobna kompanija, dzaba se nerviras.
Ništa, i ovo što si rekao je dovoljno da zaključimo da mešaš babe i žabe, Nexus i TW.
A šta si ti, MS rijamu, WP žandar, a?necu da dozvolim da trujete ovu temu vredjanjem ljudi koji koriste windows
A šta si ti, MS rijamu, WP žandar, a?
Ae citiraj to gde mi to vređamo ljude koji koriste WP?!
Samo trazim da budete realni. Naravno da stock andorid radi odlicno dok se ne instaliraju raznorazne gluposti koje ga opterete nepotrebno i sjebu nekim odvratnim laucnerima i skinovima.
Zato nemojte da pricate kako on radi savrseno samo dok mu ne instairas nista. Najbolje uzmes ga iz prodavnice i ne instalirs nista iz stora i radice savrseno pa onda imas prava da ga poredis sa windowsom.
To skinovanje je problem ANDORIDA , rade ga proizvodjaci rade ga i korisnici na stock androidu jer MOGU. Zele da im telefon bude lepsi da im intefrejs bude ko iz zvezdanih staza andorid im to dozvoljava i time mogu da ga ga useru totalno. Pogotovo sto velikih broj tih aplikacija su lose odradjene osim Nova launcera i jos nekih.
Prvo se zapitaj za realnost toga sto pisesNaravno da android moze da se upropasti instalacijom ocajnih aplikacija, launchera i slicnih gluposti sa ocenama 1.x-2.x iz marketa ali to niko normalan nece raditi
Isto tako moze da se uspori forsiranjem nepotrebnih klinera, AV-a itd a to niko malo upuceniji u smartfon segment svakako nece ni pokusati.
Ovo je stvarno ogromna glupostImam 2 godine star android sa fabrickim sony skinom, skoro 100 aplikacija instaliranih i radi kao sat od prvog dana (sto mogu da potvrde svi ostali vlasnici telefona) a dodatno sam ubrzao fon custom podesavanjima iz developer moda i uz Nova launcher pa sada radi samo za nijansu losije od Nexusa
![]()
Onda ok, jer ja sam tu da bi se inormisao o W10, ovo prepucavanje po internetu mi je ......Mislim da ti konkretno nisi. I nije se odnosilo na tebe.
Onda ok, jer ja sam tu da bi se inormisao o W10, ovo prepucavanje po internetu mi je ......
Pisao sam pre par strana da sam dao ponudu za 735, a onda sam video da je 830 130-140€,
pa se sad razmišljam vredi li doplate 40-50€ bolja kamera a lošija baterija, zato sam u ovoj temi,
jer su teme o konkretnim modelima zamrle, samo je ova aktivna, pored 640.
Pa tacno je da je Samsung dosta sredio taj svoj TW u poslednje vreme ali ti kao neko ko nije hteo da koristi ''bag/lagdroid'' treba da predjes na cistu verziju tog OS-a a ne na produkt djubrenja koji je odradila fabrika iz JK
To sto su Samsung androidi najprodavaniji je posledica nekih drugih okolnosti i cinjenica, budi siguran da ce udeo Nexus uredjaja rasti a i da ce proizvodjaca morati da predju na light skinovane verzije koje su sasvim solidne
A to sto WP/W10m ima 1-2% ili koliko vec.. to je neka druga tema i trenutni razvoj situacije svakako ne obecava i tu je pre svega MS kriv.
Ti mozes da kupis S7e i verujem da postoji sansa da ces biti (pre)zadovoljan uredjajem ali isto tako neki novi apdejt moze da donese probleme pa ces onda cekati na ''fix''. Ko ocekuje maksimum od Androida treba da kupi Nexus uredjaj i to je to, aj razumem da su nekada Nexusi bili hardverski neubedljivi ali sada 6P kida na svim poljima a cena mu je pala na neke normalnije cifre pa je super kupovina a cak ima i premium izradu, stereo zvucnike, dobru bateriju i vrhunsku kameru, sta ces vise za 460-500e?
Nisam ja nikad bio u fazonu necu da koristim bag/lagodroid niti sam ga kada tako nazvao. Ne secam se da jesam.
Imao sam iskustva samo sa jeftinijim andoridima iz telenora za 1din i oni su totalni krs.
Nexus 6P jeste odlican telefon i to stoji. Mozda je i bolji od S7e ako se uzme u obzir cena/kvalitet. Ali sudeci po vecini ovih sto rade review telefona samsung S7e je trenutno najbolji telefon na trzistu, ne samo android vec generalno najbolji telefon.
To i cinjenica da mi je telefon prelep, da je velicina taman ok da mogu da ga koristim jednom rukom relativno lako je doprinela tome da kupim bas njega. Znaci uopste mi nije bilo bitno da koritim stock android jer svaki sistem bi trebao na takvom telefonu da radi odlicno. I radi odlicno, ali ne savrseno. A ne radi savrseno ni na nexusu sudeci po najgledanijim i najboljim yt kanalima. Da ne trazim sad tacno gde su to rekli, mada mogu i to ako treba.
Samo me iznerviralo to sto sad ja koji sam kupio takav telefon znaci ne neki za 1din u telenoru ili neki za 120-150e , ja nemam prava da pricam o andoridu?
A koliko god se vi bunili to jeste android, isti sistem ista verzija samo sa tim preteranim skinom.
To skinovanje je jedna od velikih mana androida i morate da se pomirite sa tim. Andorid bi bio mnogoooo bolji da imaju samo stock verziju da ne dozvoljavaju toliko skinovanje proizvodjacima a ni aplikacijama koje mogu da naprave mnogo gore.
Naravno svako ko je malo normalan tezice tome da koji god andorid da kupi da ga priblizi stocku sto je moguce vise i pogasi sve gluposti koje su oni dodali , bloatware aplikacije itd.
Ali mnogi to ne umeju i samo ce ga upropastiti jos vise i mogu da imaju lose iskustvo zbog toga. To je cinjenica i to je problem andorida.
Ja ako mi nekad touchwiz na samsungu bude pravio probleme instaliracu neki rom koji ga priblizava stocku sto je moguce vise ali i sa tim moze da bude problema.
Tako da andorid nikako nije savrsen kao ni jedan drugi.
Zbog toga sam rekao koristite sta volite sta vam odgovara i sta vam zavrsava posao.
Naravno da ne. Samo citam i ne komentarisem nista. Telefon je odlican. Kosta malo puno previse ali ***.
Glupo je smarati nekog pricom eto i on ima probleme kad i oni to znaju i svi to odlicno znaju. Samo ljudi koji dolaze ovde pisu o savrsenosti androida a isti ti ljudi na android temama kukaju na neke probleme koje imaju sa njim.
Glupo je pricati o tome. Oba sistema imaju bagove i probleme , (da nemaju ne bi android dobijao update svaki mesec i u change logu pise "bug fixes and stability improvements") bio sam svedok par puta na nexus 4 restart i nexus 5 brick prilikom updatea, i da ne pricam sta sve.
Iskreno i sad kad direktno poredim tek sad vidim koliko i ovaj windows nije tako odlican kao sto sam mislio. Dosta stvari android radi bolje , dosta stvari windows radi bolje.
Kao sto rekoh koristite sta volite i sta vam odgovara i ne ubedjujte ljude koji vole nesto drugo da je to bolje. Jer se mozda razocaraju.
Ja se nisam razocarao ali nisam se ni odusevio sa andoridom na telefonu od 800€ .
Loše kontaš, što me i ne čudi. Zabole mene šta ćeš ti da koristiš.Ne kapiram u čemu je tvoj problem, koliko kontam ti nas ovde ubeđuješ da win drugorazredan da ga batalimo a mi se kao pravdamo da je okejgubiš vreme jer da si u pravu odavno bi svi koristili androide ali kao što vidiš ne odustajemo od windowsa pa to ti je
![]()
Odreagovao sam na par grubih neistina, i to je sve.
Uf, kasnim na čas. Znači otvorenost, podešavanje,...,tragikomedija, drugorazredni OS, sekta, neistina, Kalimero...
sta ces vise za 460-500e?
Ovo mi je jako teško da poverujem, moj je radio kao Doxa, sem kamere taj telefon manu nema.
Lol, ali ok ako je dostupan na kompu za W10 zastonstati IE11 nebi bio dostupan na W10MSay what? :d
![]()
Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari