Šta je novo?

Windows (phone) 10

Opusti se, uzeo se extra mob za na astal ako ništa drugo [emoji1] .
Uzeo si super mob, uživaj.

Znaci ne mogu da verujem sta citam.

Pljuvali ste po windowsu i pricali kako je andorid savrsen ovde na WINDOWS temi .
Ja kupio najbolji telefon na svetu koji radi NA ANDROIDU oni mi sad pricaju e pa ne mozes sa tim da poredis znas to je proizvodjac napravio djubre od andorida .

A to nije problem andorida sto to dozvoljava? JESTE. I stock android kad instaliras gomilu launcera, icon packs, prebudzene widgete , antiviruse i ostale glupostine bice lagodroid i krs, krivicom korisnika ali i krivicom Androida.

Daj budite bar malo realni i objektivni. Do pre neki dan ste me zvali ovde windows fanboyem ja ne znam sta ste vi ovde sada.

Btw naravno da nije razmisljao o iphone jer nema 500e za bacanje. Vec mu se svidja kako windows 10 radi na mojoj 640 koja kosta 150e
Ovo razumem u potpunosti,
i ja da kupujem mob za 150€ izbor bi mi bio 830 ili 640xl.
Lično sam se uverio da 8.1 bolje radi od jeftinih Androida.

Hahahahaha odo da se ubijem odma.

Samo ako kupim najbolji android na trzistu na nexus telefonu samo tako mogu da sudim o androidu???????? ODO DA SE UPUCAM SA BUDAK!!!

A ti mozes da kupis najjeftiniji windows 10 i da pljujes po njemu. Bravo za vas.

Btw naravno da nije razmisljao o iphone jer nema 500e za bacanje. Vec mu se svidja kako windows 10 radi na mojoj 640 koja kosta 150e

Pa idi, zavrsi pos'o :)

Ja ti pricam kakva je situacija na trzistu i da je Samsung odavno poznat po najgore skinovanoj verziji Androida.

Znaci cist Android je samo onaj sa Nexusa, zato lepo kupi Nexus, testiraj i pljuj ako treba, sve ostalo su light ili heavy modifikacije androida i onda imas solidne, dobre i (potencijalno) lose opcije.

Ne najbolje dodjete ovde poredite Windows 10 na Lumia 550 sa iskljucivo samo Andoridom na Nexusu. Ma da to je bas realno poredjenje andorida i windowsa.

Ta Lumia 550 ima cist, izvorni W10M i naravno da cu da je poredim sa cistim androidom sa Nexusa 4 npr koji radi 1000x bolje od krsine L550 sa W10m :) Svako iole realan i neostrascen to moze da potvrdi (naravno ako direktno uporedi te telefone posle iole duzeg koriscenja).

Zamisli da na ovako nestabilne W10m bete razni proizvodjaci trpaju svoj bloat i vrse teske modifikacije sistema, pa to bi bio horor na kub! :d

A ti mozes da kupis najjeftiniji windows 10 i da pljujes po njemu. Bravo za vas.

Naravno, jer daleko stariji telefoni (L520/525) rade neuporedivo stabilnije, bolje i fluidnije i to sa WP osmicama. Jedini i logican zakljucak je da je MS izbacio poluproizvod W10m, vecite betice :)

Znam da si hardkor Lumia/WP fan ali nemoj se blamirati dalje :) Jer nisi ti kriv sto je MS nesposobna kompanija, dzaba se nerviras.

Poslednja izmena:
Samo cu jos jednom da kazem cisto posto vidim da ovi hejteri ili sta su vec vise ne znam ni sam odmah skacu.

Ja ni jednog trenutka nisam rekao da je andorid los sistem za razliku od njih sta pricaju o windowsu.
Ja nisam kupio najjefitniji andorid kako bih mogao da idem na android teme i da pljujem po njemu.

Ja sam rekao da sam sa andoidom zadovoljan, radi odlicno, ima prednosti u odnusu na windows nekih, ima i mana. Ne radi savrseno. I nije savrsen.
Instalacijom nekih aplikacija i stock android mozes da useres totalno. Dok je sa windowsom to mnogo teze mozda i nemoguce da uradis jer nema aplikacija koje imaju takav pristup sistemu.

Znaci uporedio sam andorid na telefonu od 800e sa windowsom na telefonu od 150e .

Oni mene napadaju kako nemam prava da sudim androidu na tom telefonu, nemam prava da pricam o andoridu i da poredim jer sam kupio samsung koji vidi cuda radi na ANDOIDU!
Morao sam da kupim nexus od 350-500e da imam prava da pricam o njemu.

Kad kupim njega bice e pa instalirao si glupe launcere i widgete i aplicakije i antiviruse pa si ga usrao i sad ne radi kako treba pa nemas prava da pricas????
Mora da ga ostavis da ga ne diras nista da sve bude stock bez ulepsavanja bez icega mora da bude taj i taj telefon eeeee tek sad imam prava da pricam??????

Ja stvarno ne znam sta vise da kazem.

Ne mislim da ti zele ista lose ili da te pljuju, samo ti ukazuju na probleme koje je pratio Samsungov android. Lagdroid je nastao zahvaljujući Samsungu, svi oko mene koji su ga pljuvalji i pljuju ga i dan danas, zahvaljujući Samsungu. Ne secam se da mi se neko zalio skoro na Android, ukoliko to nije Samsung.

Sent from mTalk

@ Micro

Dzaba se koprcas, i dalje ti tu ne pricas o cistom Androidu vec o fabrickoj modifikaciji zvanoj TW koja vec godinama vazi za najlosije resenje kada su poznati proizvodjaci u pitanju :)

Znaci brate, kupi Nexus 5X za 250e, makar 16gb verziju pa onda poredi sa cim hoces, mozes i sa L640 i brzo ce ti biti jasno zasto je Nexus - Nexus ;)
Pa cak je i stari Nexus 5 svemirski brod za ove W10m raspade u smislu kako brzo, stabilno i fluidno radi (a ima i dobru kameru).

Ovde te ljudi savetuju (ok, jeste offtopic) da ako hoces android onda to mora da bude minimum sony, htc a daleko bi bolje bilo da kupis Nexus ;)

Ne kazem da ce ti S7Edge raditi lose, to je opasna masina ali jednostavno TW je uvek rizican na neki nacin jer je jbno najvise modifikovana verzija Androida, kao OS preko OS-a da imas + Samsung ume (ne mora da znaci ali..) da ispaljuje korisnike losom podrskom ili bagovitim apdejtovima a za te bagove su oni krivi a ne google/android, to je ogromna razlika.

Na tvom mestu ja bih kupio Nexus 6P, ako i njemu nadjes 100 mana onda nista, vrati se da testiras vecite W10m bete i cekajte da MS ideje zazive negde tamo za 5 godina (ako zazive) :)

Poslednja izmena:
Pa idi, zavrsi pos'o :)

Ja ti pricam kakva je situacija na trzistu i da je Samsung odavno poznat po najgore skinovanoj verziji Androida.

Znaci cist Android je samo onaj sa Nexusa, zato lepo kupi Nexus, testiraj i pljuj ako treba, sve ostalo su light ili heavy modifikacije androida i onda imas solidne, dobre i (potencijalno) lose opcije.

Ta Lumia 550 ima cist, izvorni W10M i naravno da cu da je poredim sa cistim androidom sa Nexusa 4 npr koji radi 1000x bolje od krsine L550 sa W10m :) Svako iole realan i neostrascen to moze da potvrdi (naravno ako direktno uporedi te telefone posle iole duzeg koriscenja).

Zamisli da na ovako nestabilne W10m bete razni proizvodjaci trpaju svoj bloat i vrse teske modifikacije sistema, pa to bi bio horor na kub! :d

Naravno, jer daleko stariji telefoni (L520/525) rade neuporedivo stabilnije, bolje i fluidnije i to sa WP osmicama. Jedini i logican zakljucak je da je MS izbacio poluproizvod W10m, vecite betice :)

Znam da si hardkor Lumia/WP fan ali nemoj se blamirati dalje :) Jer nisi ti kriv sto je MS nesposobna kompanija, dzaba se nerviras.

I stock na nexusu mogu da skinujem samo aplikacijama iz app stora i da ga userem totalno. Tako da to ne vazi. Ako nemam prava da ga ulepsavam i skinujem da bi radio savrseno onda o cemu mi ovde pricamo?

To skinovanje je problem ANDORIDA , rade ga proizvodjaci rade ga i korisnici na stock androidu jer MOGU. Zele da im telefon bude lepsi da im intefrejs bude ko iz zvezdanih staza andorid im to dozvoljava i time mogu da ga ga useru totalno. Pogotovo sto velikih broj tih aplikacija su lose odradjene osim Nova launcera i jos nekih.

Ne mozes da mi kazes da na s7 ovo nije android i nemam prava da poredim jer je tesko skinovan android pa ne mogu da mu sudim jer to jeste android i to jeste stock andorid skinovan koji mogu i sam da skinujem i jos gore userem i na nexusu jer hocu da mi bude lepsi jer sam kupio andorid zbog te customizacije.

Opet kazem ja sam ovaj sredio , ugasio sve blotware apps, ne interejuje me da ga skinujem i opteretim glupostima , telefon radi odlicno. Ali mogu da ga upropastim antivirusima i ostalim glupostima , da ga skinujem jer eto imam tu mogucnost jer sam kupio andorid otvoreni sistem. Naravno da to necu ja da uradim ali mnogi korinici hoce.

Samo trazim da budete realni. Naravno da stock andorid radi odlicno dok se ne instaliraju raznorazne gluposti koje ga opterete nepotrebno i sjebu nekim odvratnim laucnerima i skinovima.

Zato nemojte da pricate kako on radi savrseno samo dok mu ne instairas nista. Najbolje uzmes ga iz prodavnice i ne instalirs nista iz stora i radice savrseno pa onda imas prava da ga poredis sa windowsom.

Ruzno je .

Ja ne pljujem po andoridu i nikad necu jer je odlican sistem. Ali imam puno pravo sada da pricam o njemu i o realnosti i ovde i bilo gde.

Jer necu da dozvolim da trujete ovu temu vredjanjem ljudi koji koriste windows i velicate android koji uopste nije toliko savrsen. Jer ce mozda neko da predje i pokaje se.
Ja se nisam pokajao jer znam kako da koristim andorid i sta ne treba da radim da bi nastavio da radi kako radi. Ali mnogi ce preci sa windowsa i krenuce u nenormalnu customizaciju i pocece da baguje i onda ce da da bude haos.

Ništa, i ovo što si rekao je dovoljno da zaključimo da mešaš babe i žabe, Nexus i TW.

Svaki korisnik i nexus moze da skinuje jos gore od touch wiza i da radi mnogo mnogo gore , i to samo skidanjem aplikacija iz play store bez roota bez icega.

To nisu babe i zabe oba su Andorid mozete vi da pricate ovde gluposti koliko hocete OBA SU ANDROID!

Ne pricam o cistom andoridu, tacno!

Ali ni jedan androdi vise nije cist kad mu instaliram razne launcere, icon packs , widgete i antiviruse.

Oba su ista verzija andorida. Toliko o tome.

Vracam se na temu. Napravio sam kratko poredjenje poceli ste da skacete po meni jer ne poredim sa nexususom... Ma daj bre...

Poslednja izmena:
A šta si ti, MS rijamu, WP žandar, a?
Ae citiraj to gde mi to vređamo ljude koji koriste WP?!

Mislim da ti konkretno nisi. I nije se odnosilo na tebe.
Ali mnogim imenima su nas nazivali ovde.

To sam rekao jer ce ljudi koji citaju da predju na andorid ko zna koji. Verovatno ne nexus jer je mnogo mali procenat nexus proizvoda i onda ce da uporede a vi cete odma da im skacete po glavi jer nemaju prava da porede jer nisu kupili nexus.

Nije uredu.

Ne volim ovakve rasprave na forumima i mnogo je ruzno ovo sto radimo.

Dao sam kratko poredjenje Windowsa i Andorida , niti sam pljuvao po andoridu niti sam rekao da je los niti da lose radi jer i nije tako.
Rekao sam da nije savrsen jer i nije.
Poredio sam sa andoridom. S7 radi na sistemu koji se zove android , radi na istoj verziji na kojoj je nexus , dobro sad valjda ima jednu noviju. Ali to jeste android, taj sistem nije Touchwiz, vec android.
Vi skacete odmah i necte to da priznate.

Sta bi tek bilo da sam kupio andorid od 150e i poceo da pljujem po njemu.

Nije uredu to sto radite, budite bar malo objektivni i realni. Ja se trudim da to budem. I dok nisam imao android ja nisam pljuvao po njemu jer sam windows fanboy. Niti sad kad sam presao na androdi ne pljujem po windowsu vec realno sagledavam situaciju.

Poslednja izmena:
Samo trazim da budete realni. Naravno da stock andorid radi odlicno dok se ne instaliraju raznorazne gluposti koje ga opterete nepotrebno i sjebu nekim odvratnim laucnerima i skinovima.

Prvo se zapitaj za realnost toga sto pises :) Naravno da android moze da se upropasti instalacijom ocajnih aplikacija, launchera i slicnih gluposti sa ocenama 1.x-2.x iz marketa ali to niko normalan nece raditi :)
Isto tako moze da se uspori forsiranjem nepotrebnih klinera, AV-a itd a to niko malo upuceniji u smartfon svet svakako nece ni pokusati.

Zato nemojte da pricate kako on radi savrseno samo dok mu ne instairas nista. Najbolje uzmes ga iz prodavnice i ne instalirs nista iz stora i radice savrseno pa onda imas prava da ga poredis sa windowsom.

Ovo je stvarno ogromna glupost :) Imam 2+ godine star android model sa fabrickim sony skinom (light modifikacija androida), skoro 100 aplikacija instaliranih i radi kao sat od prvog dana (sto mogu da potvrde svi ostali vlasnici telefona) a dodatno sam ubrzao fon jednostavnim custom podesavanjima iz developer moda i uz Nova launcher pa sada radi samo za nijansu losije od Nexusa ;) Kao munja, sve klizi.

To skinovanje je problem ANDORIDA , rade ga proizvodjaci rade ga i korisnici na stock androidu jer MOGU. Zele da im telefon bude lepsi da im intefrejs bude ko iz zvezdanih staza andorid im to dozvoljava i time mogu da ga ga useru totalno. Pogotovo sto velikih broj tih aplikacija su lose odradjene osim Nova launcera i jos nekih.

Svaki proizvodjac moze da radi sa Androidom sta hoce, to je tacno. Sto ne znaci da ti treba da kupis fon sa najlosijim Android skinom pa jos za 700e. Rekoh ti, kupi 6P pa onda sudi o cistom androidu, pa na 6P beta N softvera radi daleko bolje od ''finalnog'' W10m.

Mozes ti da kupis S7e, vrlo verovatno ce raditi munjevito brzo jer je hardver brutalan ali za lagovanje i bagovanje TW je uvek potencijalno opasan - jer je heavy modifikovan od strane Samsunga a ne zato sto je cist android los. U teoriji, S7E sa Nova launcherom bi trebao da radi sjajno (brzina, fluidnost) tako da mozes da probas svakako pa ako se pojave bagovi pre kuknjave i pljuvanja androida ipak ti probaj pravu verziju na Nexus 6p ;)

Poslednja izmena:
Prvo se zapitaj za realnost toga sto pises :) Naravno da android moze da se upropasti instalacijom ocajnih aplikacija, launchera i slicnih gluposti sa ocenama 1.x-2.x iz marketa ali to niko normalan nece raditi :)
Isto tako moze da se uspori forsiranjem nepotrebnih klinera, AV-a itd a to niko malo upuceniji u smartfon segment svakako nece ni pokusati.

Ovo je stvarno ogromna glupost :) Imam 2 godine star android sa fabrickim sony skinom, skoro 100 aplikacija instaliranih i radi kao sat od prvog dana (sto mogu da potvrde svi ostali vlasnici telefona) a dodatno sam ubrzao fon custom podesavanjima iz developer moda i uz Nova launcher pa sada radi samo za nijansu losije od Nexusa ;)

Samo kazem to je ono sto je samsung uradio , i sto moze svaki korisnik da uradi. Nisam mislio na obicne aplikacije i koliko moze da se instaliraju. Ne bi smelo da utice na rad sistema broj aplikacija.

A sto je najgora stvar od svega ovde jeste da ovaj touchwiz najnoviji na s7 je dosta sredjen i smanjen je uticaj. I radi sasvim dobro. I ja ni jednog trenutka nisam rekao da radi lose.

Samo me nervira sto vi meni nedajete za pravo da poredim Andorid sa Windowsom. A sada koristim Android. Vi me ovde ubedjujete da koristim sasvim drugi sistem i nemam prava da poredim.
A onda predpostavljam da bi me isto ubedjivali da andorid ima 83% market share jer je dosta vas ( ne znam da li ti konkretno) ovde postovao statistike kako je windows mrtav kako androdi ima 83% share a windows 1% .

Koji je market share nexus telefona? Da li neko kad prica o andoridu i market share njegovom i broju aplikacija itd prica o nexusu samo ili o svim proizvodjacima koji rade na Androidu.

Samo zato kazem da niste fer.

Ali ovaj razgovor smo trebali da vodimo privatno a ne ovde na ovoj temi.

Ja cu da prestanem ali vas molim da i vi prestanete jer cu opet morati nesto da odgovorim :D .

Msm da diskusija andorid (koji po vama nije andorid) vs windows ovde treba da bude zavrsena. Hvala vam.

Edit: ja ni u jednom trenutku nisam hteo da sudim o cistom androdiu. Jer ne koristim cist android. Koristim skinovan androdi. Koji cak nije ni razlicita verzija androida vec par aplikacija instaliranih na stock android. Sto mogu i na stocku sam da uradim.

Ne mogu da kupim 6p jer mi telefon ne odgovara ni dizajnom ni velicinom. Kupio sam andorid koji mi odgovara. Ja nisam zaludjenik za andoridom pa da moram da kupim samo stock i da pravim kompromise pri kupovini telefona i kupujem tel koji mi se ne svidja da bi imao stock android. Vec kupujem andorid koji mi se svidja hardverski.

I kao sto sam rekao niti sam kukao niti pljuvao jer i na s7 radi odlicno.

Neko ko kupi taj telefon ne zna sta je nova launcer , ne zna koji su dobri, skidace gluposti iz stora jer mu na screenshotovima izgleda prelepo sa helo kitty ikonicama i glupostinama.

Poslednja izmena:
Mislim da ti konkretno nisi. I nije se odnosilo na tebe.
Onda ok, jer ja sam tu da bi se inormisao o W10, ovo prepucavanje po internetu mi je ......
Pisao sam pre par strana da sam dao ponudu za 735, a onda sam video da je 830 130-140€,
pa se sad razmišljam vredi li doplate 40-50€ bolja kamera a lošija baterija, zato sam u ovoj temi,
jer su teme o konkretnim modelima zamrle, samo je ova aktivna, pored 640.

Onda ok, jer ja sam tu da bi se inormisao o W10, ovo prepucavanje po internetu mi je ......
Pisao sam pre par strana da sam dao ponudu za 735, a onda sam video da je 830 130-140€,
pa se sad razmišljam vredi li doplate 40-50€ bolja kamera a lošija baterija, zato sam u ovoj temi,
jer su teme o konkretnim modelima zamrle, samo je ova aktivna, pored 640.

Iskreno mislim da je 830 daleko bolji telefon. I lepsi.
Baterija na tom telefonu sa 8.1 je super. Mislim da je ok i na windows 10 jer ja na 640 nemam neku veliku razliku u trajanju bat. Lagano drzi ceo dan do nocu kasno.
Drugar imao 830 dok ga nije potopio u reku na 4-5 sati. Telefon je odlican baterijom je bio prezadovoljan, tel je bio na 8.1.

On je sa 830 koja je bila na 8.1 presao sada na 640 jer nije imao neki kes, instalirao sam mu .164 build i kaze da mu baterija drzi negde isto da nema razlike u odnusu na 830.

Ali sa kamerom na 640 je totalno razocaran jer voli da se fotka u diskotekama :D .

Poslednja izmena:
Pa tacno je da je Samsung dosta sredio taj svoj TW u poslednje vreme ali ti kao neko ko nije hteo da koristi ''bag/lagdroid'' treba da predjes na cistu verziju tog OS-a a ne na produkt djubrenja koji je odradila fabrika iz JK :)

To sto su Samsung androidi najprodavaniji je posledica nekih drugih okolnosti i cinjenica, budi siguran da ce udeo Nexus uredjaja rasti a i da ce proizvodjaca morati da predju na light skinovane verzije koje su sasvim solidne ;)

A to sto WP/W10m ima 1-2% ili koliko vec.. to je neka druga tema i trenutni razvoj situacije svakako ne obecava i tu je pre svega MS kriv.

Ti mozes da kupis S7e i verujem da postoji sansa da ces biti (pre)zadovoljan uredjajem ali isto tako neki novi apdejt moze da donese probleme pa ces onda cekati na ''fix''. Ko ocekuje maksimum od Androida treba da kupi Nexus uredjaj i to je to, aj razumem da su nekada Nexusi bili hardverski neubedljivi ali sada 6P kida na svim poljima a cena mu je pala na neke normalnije cifre pa je super kupovina a cak ima i premium izradu, stereo zvucnike, dobru bateriju i vrhunsku kameru, sta ces vise za 460-500e?

Poslednja izmena:
Pa tacno je da je Samsung dosta sredio taj svoj TW u poslednje vreme ali ti kao neko ko nije hteo da koristi ''bag/lagdroid'' treba da predjes na cistu verziju tog OS-a a ne na produkt djubrenja koji je odradila fabrika iz JK :)

To sto su Samsung androidi najprodavaniji je posledica nekih drugih okolnosti i cinjenica, budi siguran da ce udeo Nexus uredjaja rasti a i da ce proizvodjaca morati da predju na light skinovane verzije koje su sasvim solidne ;)

A to sto WP/W10m ima 1-2% ili koliko vec.. to je neka druga tema i trenutni razvoj situacije svakako ne obecava i tu je pre svega MS kriv.

Ti mozes da kupis S7e i verujem da postoji sansa da ces biti (pre)zadovoljan uredjajem ali isto tako neki novi apdejt moze da donese probleme pa ces onda cekati na ''fix''. Ko ocekuje maksimum od Androida treba da kupi Nexus uredjaj i to je to, aj razumem da su nekada Nexusi bili hardverski neubedljivi ali sada 6P kida na svim poljima a cena mu je pala na neke normalnije cifre pa je super kupovina a cak ima i premium izradu, stereo zvucnike, dobru bateriju i vrhunsku kameru, sta ces vise za 460-500e?

Nisam ja nikad bio u fazonu necu da koristim bag/lagodroid niti sam ga kada tako nazvao. Ne secam se da jesam.
Imao sam iskustva samo sa jeftinijim andoridima iz telenora za 1din i oni su totalni krs.

Nexus 6P jeste odlican telefon i to stoji. Mozda je i bolji od S7e ako se uzme u obzir cena/kvalitet. Ali sudeci po vecini ovih sto rade review telefona samsung S7e je trenutno najbolji telefon na trzistu, ne samo android vec generalno najbolji telefon.
To i cinjenica da mi je telefon prelep, da je velicina taman ok da mogu da ga koristim jednom rukom relativno lako je doprinela tome da kupim bas njega. Znaci uopste mi nije bilo bitno da koritim stock android jer svaki sistem bi trebao na takvom telefonu da radi odlicno. I radi odlicno, ali ne savrseno. A ne radi savrseno ni na nexusu sudeci po najgledanijim i najboljim yt kanalima. Da ne trazim sad tacno gde su to rekli, mada mogu i to ako treba.

Samo me iznerviralo to sto sad ja koji sam kupio takav telefon znaci ne neki za 1din u telenoru ili neki za 120-150e , ja nemam prava da pricam o andoridu?
A koliko god se vi bunili to jeste android, isti sistem ista verzija samo sa tim preteranim skinom.
To skinovanje je jedna od velikih mana androida i morate da se pomirite sa tim. Andorid bi bio mnogoooo bolji da imaju samo stock verziju da ne dozvoljavaju toliko skinovanje proizvodjacima a ni aplikacijama koje mogu da naprave mnogo gore.

Naravno svako ko je malo normalan tezice tome da koji god andorid da kupi da ga priblizi stocku sto je moguce vise i pogasi sve gluposti koje su oni dodali , bloatware aplikacije itd.
Ali mnogi to ne umeju i samo ce ga upropastiti jos vise i mogu da imaju lose iskustvo zbog toga. To je cinjenica i to je problem andorida.

Ja ako mi nekad touchwiz na samsungu bude pravio probleme instaliracu neki rom koji ga priblizava stocku sto je moguce vise ali i sa tim moze da bude problema.
Tako da andorid nikako nije savrsen kao ni jedan drugi.

Zbog toga sam rekao koristite sta volite sta vam odgovara i sta vam zavrsava posao.

Nisam ja nikad bio u fazonu necu da koristim bag/lagodroid niti sam ga kada tako nazvao. Ne secam se da jesam.
Imao sam iskustva samo sa jeftinijim andoridima iz telenora za 1din i oni su totalni krs.

Nexus 6P jeste odlican telefon i to stoji. Mozda je i bolji od S7e ako se uzme u obzir cena/kvalitet. Ali sudeci po vecini ovih sto rade review telefona samsung S7e je trenutno najbolji telefon na trzistu, ne samo android vec generalno najbolji telefon.
To i cinjenica da mi je telefon prelep, da je velicina taman ok da mogu da ga koristim jednom rukom relativno lako je doprinela tome da kupim bas njega. Znaci uopste mi nije bilo bitno da koritim stock android jer svaki sistem bi trebao na takvom telefonu da radi odlicno. I radi odlicno, ali ne savrseno. A ne radi savrseno ni na nexusu sudeci po najgledanijim i najboljim yt kanalima. Da ne trazim sad tacno gde su to rekli, mada mogu i to ako treba.

Samo me iznerviralo to sto sad ja koji sam kupio takav telefon znaci ne neki za 1din u telenoru ili neki za 120-150e , ja nemam prava da pricam o andoridu?
A koliko god se vi bunili to jeste android, isti sistem ista verzija samo sa tim preteranim skinom.
To skinovanje je jedna od velikih mana androida i morate da se pomirite sa tim. Andorid bi bio mnogoooo bolji da imaju samo stock verziju da ne dozvoljavaju toliko skinovanje proizvodjacima a ni aplikacijama koje mogu da naprave mnogo gore.

Naravno svako ko je malo normalan tezice tome da koji god andorid da kupi da ga priblizi stocku sto je moguce vise i pogasi sve gluposti koje su oni dodali , bloatware aplikacije itd.
Ali mnogi to ne umeju i samo ce ga upropastiti jos vise i mogu da imaju lose iskustvo zbog toga. To je cinjenica i to je problem andorida.

Ja ako mi nekad touchwiz na samsungu bude pravio probleme instaliracu neki rom koji ga priblizava stocku sto je moguce vise ali i sa tim moze da bude problema.
Tako da andorid nikako nije savrsen kao ni jedan drugi.

Zbog toga sam rekao koristite sta volite sta vam odgovara i sta vam zavrsava posao.

Jedino prijatelju što je ovo tema "windows mobile" a o androidima imate drugu temu pa do mile volje pišite. Očigledno da je ovo postala tema za raspravku izmedju dva tabora umesto da bude pomoć i savete oko telefona sa win platformom.

Say what? :d
3UDzf5b.jpg

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

Naravno da ne. Samo citam i ne komentarisem nista. Telefon je odlican. Kosta malo puno previse ali ***.
Glupo je smarati nekog pricom eto i on ima probleme kad i oni to znaju i svi to odlicno znaju. Samo ljudi koji dolaze ovde pisu o savrsenosti androida a isti ti ljudi na android temama kukaju na neke probleme koje imaju sa njim :) .

Glupo je pricati o tome. Oba sistema imaju bagove i probleme , (da nemaju ne bi android dobijao update svaki mesec i u change logu pise "bug fixes and stability improvements" :D ) bio sam svedok par puta na nexus 4 restart i nexus 5 brick prilikom updatea, i da ne pricam sta sve.
Iskreno i sad kad direktno poredim tek sad vidim koliko i ovaj windows nije tako odlican kao sto sam mislio. Dosta stvari android radi bolje , dosta stvari windows radi bolje.

Kao sto rekoh koristite sta volite i sta vam odgovara i ne ubedjujte ljude koji vole nesto drugo da je to bolje. Jer se mozda razocaraju :D .
Ja se nisam razocarao ali nisam se ni odusevio sa andoridom na telefonu od 800€ .

U tome jeste poenta zato sam to napisao upravo radi tih nekih sto me ubedjuju u android a mene to ne zanima ...
Naravno da neces ici okolo i pricati koje su prednosti windowsa u odnosu na android nema potrebe za tim

Ne kapiram u čemu je tvoj problem, koliko kontam ti nas ovde ubeđuješ da win drugorazredan da ga batalimo a mi se kao pravdamo da je okej :) gubiš vreme jer da si u pravu odavno bi svi koristili androide ali kao što vidiš ne odustajemo od windowsa pa to ti je :D
Loše kontaš, što me i ne čudi. Zabole mene šta ćeš ti da koristiš.
Odreagovao sam na par grubih neistina, i to je sve.

Uf, kasnim na čas. Znači otvorenost, podešavanje,...,tragikomedija, drugorazredni OS, sekta, neistina, Kalimero...

Najbolje ne odgovarati na takve njihove komentare, ili ako i odgovoriš, odgovoriš minimalno. Što manje nastavljanja...

Poslednja izmena:
Meni je svaka preterana rasprava suvišna, još uvek važi ono do 400€ Windows a preko te cifre Android...

dajte ljudi drzite se teme ili obavestite kada se izduvate. otvorite win 8.1/10 vs android (ako nema) pa se odvaljujte tamo.

Vrh Dno