Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sad probao na L640 DS i slika je pune veličine i u 16:9 i u 4:3 formatu sa uključenim HDR-om i isključenim blicem.

Da li vam telefon čuva slike na kartici ili u internoj memoriji? Kod mene je u internoj memoriji. Kad stavim da čuva slike na kartici onda zaglavi na Applying finishig touch i posle javlja grešku kad pokušam da podesim HDR efekat. Isto je bilo i sa ranijim verzijama Windows Camere. Lumia Camera nije imala taj problem.

Kod mene na kartici.

Edit: Lol, promenio u Storage na internu memoriju, otvaram kameru i jos stoji Saving... od pre 3-4 sata.

Edit2: Pazi, stvarno normalna velicina kad se cuva u internoj memoriji.

Poslednja izmena:
Inace, ko ima par istih brojeva u People (gde se razlikuju samo po pozivnim), a samo jedan se vidi - vide se oba u Speed dialu. Slucajno provalio kad sam okretao komsiju.

Kad uključim kameru i blic bljesne? L925

Tako je i kod mene (L925), a to je zato što čim upališ kameru ona odmah po paljenju odradi autofocus, a ako ti je uključen blic i u podešavanjima kamere Focus light koristiš Use flash settings ili Auto svaki put će ga paliti ako nema dovoljno svjetla (zavisno od podešavanja istog). Što bi neko rekao "it's not a bug, it's a feature" :D

Sent from mTalk

I da WP ili W10 ima isti broj aplikacija koje su isto funcionalnr kao na IOS-u ili Androidu onda bi MS imao 15-20% udela a ne 3-4%
У овоме је суштина, другари, јер то је истина. Просечног корисника заболе ***** за рутовање, ромове и лаунчере. Битно им је да им апликације које користе свакодневно раде што боље могуће. Будимо реални, ниједна од најпопуларнијих апликација (ма колико она била небитна и беспотребна, као, рецимо, Снепчет - кога Лумије чак и немају, ако добро знам) не ради боље на W10M него на друга два ОС-а. Напротив. Користим јаку Лумију и просечан Андроид, па могу да упоредим. Наравно, није само то разлог успеха Андроида, али да не дужим о томе у овој теми.

Pitenjce:
Može li mi neko linkovati post gde je napisano da treba isključiti SYNC MESSAGES BETWEEN DEVICES i još par caka koje štede bateriju a, Bog me i same resurse telefona...
tnx

P.S. Ne mora da linkuje. neka napiše ako zna...

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu 10-15 dana, koji su aktuelni buildovi i kako rade?

Pitenjce:
Može li mi neko linkovati post gde je napisano da treba isključiti SYNC MESSAGES BETWEEN DEVICES i još par caka koje štede bateriju a, Bog me i same resurse telefona...
tnx

P.S. Ne mora da linkuje. neka napiše ako zna...

Settings/System/Messaging, pa tamo bude ponuđena opcija. Ne znam samo da li je ovo bilo i neophodno, možda si ovo znao, a pitao više zbog tih ostalih caka. To bi i mene zanimalo.

Inače, imam utisak da i isključivanje lokacije pomogne više nego što sam prvobitno očekivao - mislim da mu baterija traje koji sat duže.

Nisam pratio temu 10-15 dana, koji su aktuelni buildovi i kako rade?

.164 je najnoviji, mislim da je ispravio dosta toga što smo pominjali ranije... To je Threshold 2 zapravo (možda ne pružam odgovor koji su očekivao), na Release Preview i ko nije na insajderu, a na slow ide Redstone, ne znam koji su tamo buildovi, ali sad kad mi ne donose ništa drastično novo, nemam potrebu ni da eksperimentišem.

Settings/System/Messaging, pa tamo bude ponuđena opcija. Ne znam samo da li je ovo bilo i neophodno, možda si ovo znao, a pitao više zbog tih ostalih caka. To bi i mene zanimalo.

Inače, imam utisak da i isključivanje lokacije pomogne više nego što sam prvobitno očekivao - mislim da mu baterija traje koji sat duže.

Toga se jedino i sećam kao i isključivanja Skajpa iz Messages Settings-a. Znam da ima još par stvari ali yaba kada se ne sećam :(

.164 sam koristio i bio je ok, vidim da je najavljen .228 ili tako nesto. A rs sam probao i posle njega vradio na 8.1

Na insajderu je 14295 i ima problem sa Cellular Data koji nije ispravljen ni u 14316 pa zato nije javno pušten kad i za PC.

Ja sam kod sebe kod odabrao tamniju temu, tamniju pozadini, isključio sam ono oko providnosti - početni ekran mi je kao na 8.1, ali i tako je lepše jer su pločice veće.

Probaću, polako, jedno po jedno...

Na insajderu je 14295 i ima problem sa Cellular Data koji nije ispravljen ni u 14316 pa zato nije javno pušten kad i za PC.

Kakav problem imaš, jer ja na mojoj 730 nemam problem sa Cellular Data?

Kakav problem imaš, jer ja na mojoj 730 nemam problem sa Cellular Data?

Kad kliknem da uključim Cellular Data telefon se ukoči i mora soft reset preko Volume Down i Power tastera.

Radio sam upgrade sa 10586.164 na 14295. 14291 sam preskočio i nisam radio HR nakon upgrade-a. Možda je nešto i do toga. Uglavnom, vratio sam se na 10586.164. Sad čekam ovaj 218.

Za tih pola sata korišćenja nisam primetio neka poboljšanja u performansama samog sistema ali meni su performanse OK i na .164.

Nego, kad sam se vratio na 164 nisam se odmah prijavio na MS nalog. Sad neće da me prijavi samo kod sinhronizacije poruka i ne mogu da povučem poruke sa servera. Nije da mi trebaju ali eto, neće. Ni soft reset ne pomaže. Sad kad puste 218 ili neki drugi buld radim opet HR i prijavljivanje tokom instalacije.

Da se nadovežem da diskusiju oko trajanja baterije. Mislim da treba balansirati trajanje baterije sa funkcionalnošću telefona. Nije poenta sve isklučiti i koristiti telefon kao Nokiu 3310. Meni je uključen Double tap to wake, Glance je na 30 sekundi jer samo pređem rukom preko senzora da vidim ima li šta novo, mejlove sinhronizujem na 2 sata za Gmail i 1 dan za Outlook jer na njemu ništa i ne dobijam pošto ga uglavnom koristim zbog telefona, Skype preko Messaging aplikacije troši malo pa mi je uključen a imam i FB Messanger i WA. Viber ću da instaliram kad/ako izdaju univerzalnu aplikaciju. Baterija mi traje 1,5-2 dana dok ne padne na 15-20%.

Poslednja izmena:
Meni je 14295 pravio problem sa konekcijom na kućni wi fi, nikako nije mogao automatski da se konektuje, morao sam da isključim pa uključim wi fi i da svaki put unosim šifru. Zato sam se vratio na 164. U pitanju je Lumia 640ds

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Odlično ti je to oko trajanja baterije!

Opet si ovde, problemi šta li je?
Boli kad neko kaže da ste kopija iOS.
Tolika silna podešavanja i na kraju se sve svede na telefoniranje, sms, socijalne mreže i slikanje.
Ovde sam kao WM/WP korisnik još od HTC HD2 dana, zaključno sa Lumijom 930 o kojoj sam više puta pisao na forumu.
Pravo pitanje je šta ćeš ti ovde, jer ovo nije navijačka tribina i mesto za imaginarne primitivne podele na "nas" i "vas", već IT forum čija je svrha sučeljavanje različitih mišljenja i iskustava.

Sasvim dovoljno da mogu da procenim kad je neko pristrasan u onome sto pise.
Sam si suviše pristrasan da bi tvoje procene bile ozbiljno shvaćene.

@Yojimbo
Mene te stvari oko podešavanja iskorišćenosti procesora kao korisnika apsolutno ne zanimaju. Ja hoću da mi telefon radi, imam svoj posao i svoje obaveze, i čekam vremena da "napredno" štelujem telefon...
Poenta "štelovanja" i jeste da omogući bolji rad telefona i efikasniju upotrebu + brže se odradi nego hard reset na WM.
Dodatne mogućnosti su uvek i svuda prednost. Mana je kada tih mogućnosti nema.

I ono za "kaniš li pobediti...", da tako je, ali promašio si šta sam hteo da kažem. Ljude zabole ovi za to štelovanje, to je bila poenta.
O tome šta ljude zanima govore tržišni rezultati, a ne tvoje ili bilo čije loše sročene šuplje fraze.

I dajte, ljudi, zašto nam zatrpavate temu? Sad prvi put da i opisujem - boli me k**** za Android, i kad ne toliko smatraju da Windows na telefonu ne valja, ja ću iz principa da ostanem na Windowsu! Par nas primeti nešto zanimljivo, i vi zatrpate par toj normalnih postova vašim smećem. Kad stignem kući počeću sve redom da vas prijavljujem!
Niti je ovo tvoja privatna tema, niti forum služi za sektaško međusobno tapšanje po leđima istomišljenika.
Potpuno je normalno bilo koji proizvod upoređivati sa konkurencijom, ne vidim zbog čega bi Windows bio izuzetak.

Ljudi kako da synchornizujem moj facebook calendar sa outlook calendarom na windows 10 mobile... Proshli put mi je sve sam odradio, ali kada sam preshao na .164 i hard resetovao mobilni izgubih sve evente... Pomagajte...

@Yojimbo
Zašto nam onda ovde prosipaš svoje znanje o kopiji iOSa, kao da su ovde neka deca.

@Yojimbo
(da bih nastelovao sistem brze od hard reseta treba da utrosim vise vremena oko toga sta i kako da uradim, a na kraju uvek skoro prost hard reset ili reinstalacija sistema ispadnu bolje resenje od vasih naprednih gluposti. I ja sam ranije tako cackao simbijan, i brisao nepotrebne stvari da bih oslobodio prostor i slicno, a na kraju ipak treba da se uradi hard reset sto je daleko jednostavnije.
Aha, da, znaci kineski kisobrani su najbolji kisobrani koji postoje! Hvala sto si mi objasio.)

Samo cu reci - nije ovo moja privatna tema, niti se ja tako ponasam, ali nije ni tema za poredjenje androida i windows mobile-a. Nije mi problem pomenuti poredjenja i reci svoje misljenje kada ne preterujete, ali u ovoj temi mi pratimo aktuelna desavanja vezana za windows mobile, i razmenjujemo utiske o istom.

@jocic10
Nemoj mu ni odgovarati na poruke, nema poente. Trosimo vreme bezveze. I ja cu se od ovog trenutka truditi isto.

Ljudi kako da synchornizujem moj facebook calendar sa outlook calendarom na windows 10 mobile... Proshli put mi je sve sam odradio, ali kada sam preshao na .164 i hard resetovao mobilni izgubih sve evente... Pomagajte...
Nemam fejsbuk, pa ne znam tacno kako bi to trebalo da izgleda, ali probacu da pomognem...
Probaj u Kalendaru da ides na Settings, pa na Manage accounts. Da li ti se tu pojavljuje opcija vezana za fejsbuk? Meni se pojavljuju Outlook nalog i Gmail nalog. Na Gmailu mi je iskljucen kalendar na telefonu, prikazuje mi samo Outlook, a kad tapnem na Gmail to me vodi u Gmail account settings (kao da sam isao da vidim email naloge iz glavnih podesavanja za telefon), pa kad idem na Change mailbox sync settings dole mi se pojave opcije sta da se sinhronizuje - email, kalendar i kontakti... Kod mene je omoguceno samo prvo, ona druga dva nisu. Tako mi je Gmail iskljucen, tako bih ga i ukljucio kada bih hteo.
Jasno mi je da ovo nije kod tebe slucaj - ti si govorio o mejlu, ali nadam se da je od pomoci vezano za to kako da resis problem. Ili da omogucis u fejsbuku direktno da se sinhronizuje kalendar, ili da pristupis tako nekim podesavanjima na ovaj moj gore opisani nacin. :) Nadam se da ces uspeti. :)

U kalendaru, gore levo, sendvič bar, tri linijine, i izaberi kalendare... Ako si ulogovan na FB biće i ti kalendari.

Nazad
Vrh Dno