Šta je novo?

Windows (phone) 10

To i ja gledam. Nista bolje nista losije. Osim mozda baterije ne znam igrao sam se malo vise sa tel danas mozda zato sad imam 30% uglavnom u ovo vreme sam trebao biti na vise. Videcu ovih dana.

Najvise ga probam sad jer ako uzmem L950 da znam dal mogu da idem na redstone.

I ja sam primetio da se baterija brže prazni (lumia 930).

Problem na L730-memorijska kartica (class10,32gb) javlja gresku. Uradila i HR, i formatiranje...nista nije pomoglo. Sve sa kartice je obrisano (nema slika u Photos, muzike u Groove itd), a u Podesavanjima-Skladiste i dalje zauzeto 10 od 29gb. Kartica radi u tabletu (zato i odradih HR misleci da je do telefona nesto)... Ponudi opciju da skenira i resi problem-nista. /mi sou sed/

Sent from mTalk

Ubacio sam 14295, i da, malkice se brze trosi baterija, ali mi deluje da brze radi, ne greje se, radi i wifi i cellular data. U odnosu na .164 nisam primetio neke vizuelne promene.

Ja sam se pokajao što sam prešao na WP10. Imam L830.
Na 8.1 mi je telefon radio besprekorno.

Sada ima gomilu bagova zbog kojih mi dođe da ga polomim. Sa 8.1 sam zavoleo wp, sad ću ga zamrzeti.
Na PC mi ne pada na pamet da prelazim na 10, imam ga na tabletu, isto je njesra.

Imam problem da prekinem vezu kada jednostavno ne reaguje na END CALL, dešava se na start dugme i na običan pritisak "prepolovljava" ekran, muzički plejer se nekad prekine sam od sebe, browser lošije radi, dešavalo se i da se restrartuje sam od sebe...

Osim što je lepši, i što su neke aplikacije našminkanije, ne vidim koje su dobre strane apdejta.

Nisam nešto upućen, ako ima ovde aktivnih WinPhone developera...

Razumeo sam da Win10 donosi glavne promene iznutra, tj. da omogući univerzalne Windows aplikacije.
A spolja treba da radi bar isto ako ne može bolje (malo veće pločice, nove settings ikone, ovo-ono... to su mogli i skin da naprave).

Pitam jer ne bih da prelazim dok se ne omasove te univerzalne (bitno bolje) aplikacije koje koriste novi API pa ću onda morati.
(Lumia 735, radi uglavnom sve na 8.1)

Nisam nešto upućen, ako ima ovde aktivnih WinPhone developera...

Razumeo sam da Win10 donosi glavne promene iznutra, tj. da omogući univerzalne Windows aplikacije.
A spolja treba da radi bar isto ako ne može bolje (malo veće pločice, nove settings ikone, ovo-ono... to su mogli i skin da naprave).

Pitam jer ne bih da prelazim dok se ne omasove te univerzalne (bitno bolje) aplikacije koje koriste novi API pa ću onda morati.
(Lumia 735, radi uglavnom sve na 8.1)

Da najvece promene su under the hood. Ali ima mnogo novih stvari i u koriscenju. Najvise nove aplikacije za poruke , phone , outlook mail, itd.
Npr ja obozavam to sto sad kad vidis baner za poruku mozes direknto tu da odgovoris ne moras da ulazis u poruke niti da prekidas sta si radio ili gledao na tel.
Novi action centar je mnogo bolji.
Settings itd.

I da tu su puno UWP Aplikacija , npr maps app je odlicna , i dosta third party apps.

Ja sada kad uzmem od drugara 640 koja je na 8.1 ne mogu da verujem koja je razlika toliko sam navikao na 10 .

Sto se tice performansi poredio sam dakle na potpuno istom telefonu. Neke od ovih novih UWP app prilikom prvog pokretanja brze se pokrecu na 8.1 verovatno zato sto su te iste apps na 10 dosta kompleksnije i vece i samim tim zahtevnije.
Ali ako vec stoje u pozadini , brze se pokrecu na 10 jer animacija traje krace. Tako da ja uglavnom apps koje otvaram stalno drzim u pozadini i sve radi savrseno.

Baterija je tu negde sa ovim .164 buldom. Nikakve restartove ni crashove nisam imao.

To ti je to odprilike ali odmah da te upozorim znam bar troje njih licno koji su presni na 10 i nisu mogli da se naviknu pa sam im vratio telefone na 8.1.

Problem na L730-memorijska kartica (class10,32gb) javlja gresku. Uradila i HR, i formatiranje...nista nije pomoglo. Sve sa kartice je obrisano (nema slika u Photos, muzike u Groove itd), a u Podesavanjima-Skladiste i dalje zauzeto 10 od 29gb. Kartica radi u tabletu (zato i odradih HR misleci da je do telefona nesto)... Ponudi opciju da skenira i resi problem-nista. /mi sou sed/

Sent from mTalk

Probaj drugu memorijsku karticu, btw da li si format kartice uradila na kompu ili na telefonu.

Excel i blic mi muljaju boje kad skrolujem... ****** živo.

P.S. Edge kad otvorim blic.rs sam hteo reći. Lumia 535, .107 glupi...

Sve-sve ali da oni i dalje ne mogu da poprave ovaj govnjivi Edge na Lumii 735 ne da je sramno i bedno da realno više sam i prestao da se nadam da će to ikad da srede. Skoro svaki put kad kliknem na link sa FB ili Tvitera ovo ****** krene da učitava prethodnu stranicu. Da stvar bude još lepša dešava se da aplikacija za SMS poruke neće da se učita i samo se zablokira i to je to, neki put ni reset ne pomaže... Build .164
******, ******, ******...

A što nisi prešao na .164? :) Sad sam probao kod mene na 640 i ne primećujem problem. ;)

Zato što nemam šest sati viška da se drkam levo desno gore dole, vraćaj fleshuj update-uj... sve sam čekao da isprave grešku iz update-a ili da ga nabace na WDRT, ali sve mi se čini da ću nazad na 8.1....

Što si neurozan? :d Ja sam bio na .164 insajderu i prebacio se na public .164. :)
WDRT na 8.1 odradio za 10 minuta sa downloadom i flešovanjem, .107 se podigao za max pola sata, odmah na njega bez HRa legao .164 i tu sam mu pukao HR. Vratio app i tel. je bio spreman za max 2h. :)

Što si neurozan? :d Ja sam bio na .164 insajderu i prebacio se na public .164. :)
WDRT na 8.1 odradio za 10 minuta sa downloadom i flešovanjem, .107 se podigao za max pola sata, odmah na njega bez HRa legao .164 i tu sam mu pukao HR. Vratio app i tel. je bio spreman za max 2h. :)

Samo 2h??? Ja zadnji put izgubio nesto vise od 4h, bas te u*ralo... :D

Pazi kad sam i ja bio iznenađen! :D Na 8.1 sam se samo ulogovao na Store i skinuo Upgrade Advisor, krenula instalacija, kako je podigao .107 imao sam i tastaturu i sve je bilo ok. Odmah otišao na apdejt i već me je čekalo da tapnem na download .164. Kad je to odradio za svaki slučaj sam mu pukao HR i to je to. Apdejtovi app se baš brzo protrčali (41 komad) i onda lagani podigao sve moje app (36 komada). :)

A jeeeste... 99.99%! :d
Šalu na stranu, da, od kako sam prešao na public .164 resuming mi prave jedino TapaTalk i Messenger. Ostalo sve šljaka manje više momentalno... TT kad mi odvali 10sec resuminga i onda se isključi, dođe mi da frljnem tel. na drugi kraj ulice. :D

A jeeeste... 99.99%! :d
Šalu na stranu, da, od kako sam prešao na public .164 resuming mi prave jedino TapaTalk i Messenger. Ostalo sve šljaka manje više momentalno... TT kad mi odvali 10sec resuminga i onda se isključi, dođe mi da frljnem tel. na drugi kraj ulice. :D

Meni je opet tapatalk na ovoj škrbavoj .107 jedino što radi ok.

Redstone 14295 radi sasvim ok, nisam primetio neke vece bagove, cak se i potrosnja baterije stabilizovala pa je negde kao na .164. Resuming i loading skoro da nema, jedino mi se javljalo prilikom prvog pokretanja aplikacija posle restarta.
HR nisam radio, samo sam instalirao build. Navbar moze da se sakrije u svim aplikacijama, ALI ostaje crna traka iznad, recimo ako u Messengeru ukljucite tastaturu, i sakrijete navbar, na vrhu tastature se pojavi crna traka sirine navbara,
kao kad se pojavi dugme paste. U tim trenucima se desava da tastatura baguje, tj da se spusta i dize i da ne moze da se kuca, ali ponovnim podizanjem navbara problem nestaje. Pri skrolovanju pesama, nazivi ne flickeruju, tek svaka peta
zatreperi dva puta, i pojavi se neki simbol pored naziva, verovatno oznacava stereo. Alarm radi lepo, Mail radi lepo, Edge ne baguje, poruke i pozivi rade super. Ispade da mi bolje radi Redstone nego Insider .164. :D

Znam da je negde bilo ali ne mogu pronaći, ne mogu instalirati srpsku tastaturu. Može pomoć?

Probao sam 14295 na L640, bez HR i imao problem sa cellular data. Čim pokušam da upalim telefon se ukoči. Vratio sam se na zvanični .164. Inače, bilo je već reči o tome, TT i Messanger imaju resuming kao i većina drugih WP 8 aplikacija. W10M aplikacije nemaju resuming.

Probao sam 14295 na L640, bez HR i imao problem sa cellular data. Čim pokušam da upalim telefon se ukoči. Vratio sam se na zvanični .164. Inače, bilo je već reči o tome, TT i Messanger imaju resuming kao i većina drugih WP 8 aplikacija. W10M aplikacije nemaju resuming.

Pa da ali to je problem do aplilacija nisu optimizivane za 10.

Ja cu nazalost verovtno da kupim S7 edge. Jer trenutno nemam odgocarajuci windows flagship. Lumia 950 je odlican tel ali realno ne izhkeda kako ni jedan flagship trebalo da izgleda. Tako da na jedno godinu dana bicu na androidu dok me izadje neki surface phone.
Ostacu da pratin ovu temu i desavanja na windowsu kao veliki windows fan i siguran sam da cu da se vratim na windows kad bude izasao windows telwfon koji izgleda kao surface i kad se stvar sa aplikacijama jos dodatno poboljsa itd.

I onda ces da pricas kako je android los [emoji48] Ne vidim zasto ne bi isao na 6p, ako vec hoces android da koristis.

Da, kupi Nexus umesto Samsung a.

Može li neko da se konektuje na N standard Wi-Fi? Dakle, samo Lumia 550 neće da mi de poveže. Do nje je. Ne znam zašto. Čipset koliko sam video podržava.

I onda ces da pricas kako je android los [emoji48] Ne vidim zasto ne bi isao na 6p, ako vec hoces android da koristis.

Cekaj bre malo...

Ovde kad se prica o windowsu vs androidu prica se kako windows ima samo 3% a andorid 83% market share. Koji to andorid ima 83% svaka moguca verzija i prerada njega se racuna. A ne samo stock androdi. Ajde kazi mi koliko je market share stock andorida.
Ako oni tvoji komentari kako je windows godinaam iza andorida se odnose samo na stock android, ako je samo on dobar. I ako se stabilnost odnosi samo na njega. Onda nemoj da pricas kako windows ima 3% a andorid 83% .

Vi androdid fanovi mnogo uzimate samo ono sto vam odgovara. Ako poredimo andorid vs windows u market share e onda andorid ima 83% i windows je smesan.
A ako poredimo stabilnost e pa nemoj da poredis sa ona 80% i vise koje drze razne verzije andoida nego samo sa stock.

Pa cekaj kako je to fer i realno?

Ako ja kupim andorid od 800e sa 4gb rama i imam lose iskustvo na tom androidu onda ja stvarno ne znam cemu ove vase price. Onda vi andorid fanovi treba da se pokrijete po glavi i cutite.

Vrh Dno