Šta je novo?

Windows (phone) 10

A zaista se dogadja svasta. Na WP sam doveo bar desetak rodjaka/prijatelja, a sada meni dodje da bezim. MS pravi korisnike ludim definitivno.

Ipak, ne bih rekao da si učinio loše sto si predložio rođacima wp8.1. I ja i dalje svima govorim da je sistem dobar, a što i jeste slučaj. Sve prednosti koje su imali oni sa wp8.1 oni imaju i dalje, a dok njima dune da kupuju noviji telefon w10m će biti skroz dobar sistem. Ja bih baš namerno mogao probati da ne koristim Edge nego "vevericu" ili Operu, i sigurno bi mi telefon radio bez restarta nedeljama. Hajde, ako ne zaboravim, mogu baš probati tako nakon sledećeg restarta.

A što se tiče kritika na Ivanov račun - ovo je tema o windows 10 mobile, pišemo ovde o svemu, i šta nam se sviđa, i šta nam se ne sviđa, a i o onome što nas muči. Evo, i ja sad pišem ovakav komentar, a bivalo je nekoliko puta da nešto pročitam, ili nešto ne uspem da uradim, pa ovde to pomenem tako malo frustriran i pokrenem lavinu... :d Ali to je verovatno i normalno kada tako pratiš razvoj određene platforme, i imaš neke svoje želje u kojem pravcu bi voleo da se platforma razvija. Na primer, ono što hoće da omoguće i android korisnicima da im na kompjuteru izlaze obaveštenja o propuštenim pozivima, primljenim porukama, i slično! Mi pomislimo "ma daj, pa šta oni rade, kako oni hoće da razviju svoj sistem, daju drugima sve u svemu su dobri", ali nije njima cilj samo w10m. :) Ipak oni žele da navuku što veći broj korisnika da koriste w10, a onda postepeno da dolaze ljudi i na w10m. Mislim, to je samo primer, mi gledamo to sad najviše iz ugla w10m, a oni ipak imaju da vagaju šta će i kako će, a i jaka su kompanija, mogu oni da podnesu da im procenat korisnika na njihovoj platformi bude malko niži. I još da dodam - nije udeo sistema nizak jer korisnici biraju android, nego jer je android najzastupljeniji u prodaji - ovo drugo da uspeju da postignu i dolaziće i korisnici, jer većina ipak uzima na šta naleti. :)

Samo mi nije jasno, ako ti je vec win toliko savrsen i ne koristis android, kako znas kakvo je stanje na androidu? Posto vidim da ga stalno spominjes?

Spominje ga isto kao što neki spominju wp8.1 navodeći neke probleme koje na tom sistemu odavno ne postoje, nego su bile tu možda prilikom samog izlaska 8.0, ili čega već...

No, ipak, ja ovako da dodam - windows telefoni lepo rade, i to svim tim korisnicima koji se nisu bakćali sa insajderom, a zapravo - i android telefoni lepo mogu da rade čak i sa 512MB RAM-a! Mojoj mami HTC Desire C radi odlično za njene potrebe, sad joj je u decembru isticao ugovor, nije ni htela da ga menja! Rade joj Skype, Viber, i te osnovne stvari, namestio sam joj i Tetris, sve bez ikakvih problema! Nije joj se telefon restartovao sam od sebe i nešto slično, jednom sam joj uradio hard reset samo, eto, malo joj se time ubrzao telefon. Eto, a to je "krš od telefona", pogledajte specifikacije. ;) E, da, i to sa Ice Cream Sandwich. ,)

Pocisticu temu.. 15 minuta nisam gledao i odmah flejm war.

Pocisticu temu.. 15 minuta nisam gledao i odmah flejm war.

Flejm je počeo ranije .. Pitanjce kako da podesim da na tilu od imenika mi se prikazuju samo fotke od ljudi koji su mi u imeniku a ne svih drugara sa fb.

Poslednja izmena:
Flejm je počeo ranije .. Pitanjce kako da podesim da na tilu od imenika mi se prikazuju samo fotke od ljudi koji su mi u imeniku a ne svih drugara sa fb.

Kad otvoris People, Ispod search bara - Showing... E, sad ne znam da li to vazi i za tile. Nemam FB, ali znam da kad sam skrivao twitterase, da su im slike ostajale na plocici.

Problem Windowsa je sam Microsoft i dokle god Gates ne napravi čistku (jer ova prethodna očigledno nije bila dovoljna) ****** će samo nastaviti da se gomilaju. Gledajte šta rade sa Windows 10 mobile, W10, Windows store, UWP i Xbone! Ili krenu da rade nešto kako valja pa ga posle ili batale ili useru, ili krenu naopako od starta i glavom kroz zid.
Ajde na stranu što Android baguje i štatijaznam, ali Windows phone sam uzeo vodeći se logikom da kakvi god bili retardi u MS, nisu toliko tupavi da iskeširaju 20 milijardi za Nokiu samo da bi sve upropastili.
Microsoft je firma koja nema kompas niti viziju, a i kad je ima to se negde izgubi na pola puta i mi imamo ovo što imamo.
Gotovo sve što su počeli u prethodnih nekoliko godina se završilo fejlom.
Može biti da su svi tamo autistični, uključujući i Gejtsa. Ne znam, nisam pametan.

Poslednja izmena:
Nije Microsoft, nego Nadela i njegova "cloud" vizija. Kad kazem cloud, mislim da mu je pamet duboko zamagljena i da ne vidi dalje od santimetra. Otpustili toliko radnika, ali broj Indijanaca se uveliko povecao. Evo citam njihov support forum, 90% odgovora od Kumara Patela & Co...

5VKzIYo.png

Koncept 10ke je odlican ali je izvedba nikakva. Iako na kraju nisam uzeo L950 (ili bar za sad) pratim sta se desava sa 10m jer bi za moje licne potrebe bilo odlicno kad bih imao objedinjen ekosistem na relaciji racunar - telefon. Prosto mi je neverovatno dajedan MS sebi dozvoli da nakon ovoliko vremena i dalje nema tip-top sredjen OS za mobilne uredjaje. Sve mi nekako lici na pricu da oni pokusavaju da budu veci Apple od samog Apple-a. "Daj da kontrolisemo sve". ***, pa najveca baza korisnika racunara u svetu, odlicni servisi, kupili skajp, kupili nokiu i onda? Nisu ulozili dovoljno da privuku programere na svoj tas za 8.1 pa kao ajde resicemo to sa novim OSom koji cemo da izbacimo u "kako vam zapadne" stanju. Pa bolje da su dali fincima da urade mobilnu verziju OSa samo da su im rekli "hocemo to to to i to tako i tako". Napravi ga neka bude zatvoren sistem, ko iOS. Imas ko ce ti proizvoditi telefone, ulozi kes u store, u prvih godinu dve ponudi 30% bolje telefone za isti ili manje novca pa vremenom stanji razliku sa konkurencijom pa da vidis sta ce da bude. Desktop trzistem dominiraju i ne vidim kako im nije u interesu da sve resurse kroz mesec dana preusmere lepo na proizvod koji skripi i odrade ga ko Mikelandjelo Davida.

Napustio wm10 i vraćam se na wp 8.1 ... ako ga ne završe do kraja godine da bude u rangu sa 8.1 po brzini i stabilnosti, napuštam windows phone generalno... prodam lepo 535 i u pm...

Napustio wm10 i vraćam se na wp 8.1 ... ako ga ne završe do kraja godine da bude u rangu sa 8.1 po brzini i stabilnosti, napuštam windows phone generalno... prodam lepo 535 i u pm...
Meni se samo zbog nekih app koje su bolje na 10ki ne vraća na 8.1, ali se sa ovim drugim delom potpuno slažem. Da sam u mogućnosti to bih već učinio, ali ovako im bar dajem priliku još neko malko duže vreme.

Sent from mTalk

To verujem da će biti dovedemo u red. Samo kad pogledam kako mi sada radi telefon sa ovim buildom. Radi lepo i brzo, glatko mi skače i iz aplikacije u aplikaciju, brzo i ulazi u njih, jedino malko sporije ulazi u primljenu poruku ako idem u nju direktno preko banera na primer. Inače je sam ulazak u aplikaciju za poruke brz. Uvek može bolje, ali vremenom bolje i biva.:)

Brzina je ok, ne žalim se, ali ubiše me aplikacije i ove gluposti što mi se dešavaju povremeno sa restartovanjima i smrzavanjima... Ako ću već imati nestabilan OS, uzeću prvom prilikom LG K10 ili neki u tom rangu i imaću bar normalne app. :d
Nadam seda će se srediti to uskoro jer ne menja mi se ni tel. ni OS. :)

Sent from mTalk

Da li micorosft mape imaju javni prevoz za Beograd? Opcija u mapama je tu ali prevoza nema...kaže no transport direction kada se traži pravac ka nekoj lokaciji. Inače moovit (koji mi je preporučen) radi posao ali to je 3rd aplikacija...mene interesuje da li postoji u samim microsoft mapama ova opcija za Beograd. Inače Here mape ne mogu da instaliram kažu ne mogu više da se instalraju...

Nadam seda će se srediti to uskoro jer ne menja mi se ni tel. ni OS. :)

Sent from mTalk

Isto ovde... ali kako da ne popizdiš, vratim se na 8.1 i sada ne mogu da podešavam srpsku tastaturu, niti bilo koje napredne opcije za tastaturu... prvo slovo u rečenici moram ručno da unosim, tačka na dva spejsa ne radi... a ne radi mi se HR....

Ja se pitam da li je moguće da w10 radi besprekorno na Lumii 735 a da na ostalim uređajima ima problema. Da li ti uređaji koji su problematični su na listi uređaja koji treba da dobiju w10. Mada ja nisam imao problema ni sa w8.1 msm nisam pametan.

Lumia 640 LTE takođe odlično radi. Koristim osnovne MS aplikacije i one standardne društvene, WA, mtalk.. i sve radi kako bi trebalo.

Sent from mTalk

Lumia 640 LTE takođe odlično radi. Koristim osnovne MS aplikacije i one standardne društvene, WA, mtalk.. i sve radi kako bi trebalo.

Sent from mTalk

Pratim ovu temu i nemogu da verujem da sam u manjini , naime potpuno sam zadovoljan sa W10,
imam sinhronizovanih 5 mailova, dual sim radi besprekorno-uvek dostupan, wifi i 3g rade ok kao i bluetooth u kolima, itd. Baterija uz nonstop wifi i 3g uz korišćenje neta oko 20min. dnevno, 10-tak poruka i 15 razgovora (oko2-3min) traje minimum dva dana i ostane oko 25procenata
Inače koristim 640xl dual sim

Jel se desava na jos nekom telefonu (osim 550) da ponekad kad stisnete power dugme, treba mu par sekundi da uopste pokaze lock screen? Nekad se pojavi samo sat, ili samo datum.. To je jedino sto me sprecava da kazem da .164 radi pa skoro bez ikakvih vecih problema. Ali ovo kad se desi bacio bi ga u zid.

Jel se desava na jos nekom telefonu (osim 550) da ponekad kad stisnete power dugme, treba mu par sekundi da uopste pokaze lock screen? Nekad se pojavi samo sat, ili samo datum.. To je jedino sto me sprecava da kazem da .164 radi pa skoro bez ikakvih vecih problema. Ali ovo kad se desi bacio bi ga u zid.

Ne

Ja se pitam da li je moguće da w10 radi besprekorno na Lumii 735 a da na ostalim uređajima ima problema. Da li ti uređaji koji su problematični su na listi uređaja koji treba da dobiju w10. Mada ja nisam imao problema ni sa w8.1 msm nisam pametan.

Korisnik sam L830, od bug-ova imam samo problem sa " namigivanjem " ekrana, tj u sred rada ponekad ( nema pravila ) se ekran isključi na 1-2 sekunde. Takođe, kod pojedinih korisnika L830 se javlja i problem sa treperenjem gornjeg dela ekrana u portret modu prilikom skrolovanja, odnosno na levoj strani ekrana u landscape modu, ali to kod mene nije slučaj ili ja imam problem sa vidom ,)
Jedino sa čim ja nisam zadovoljan u vezi wm10 je vreme trajanja baterije u odnosu na WP8.1 ( da sam objašnjenje u prethodnom postu ), ali sam se ubrzo i na to navikao i ako sam u jednom trenutku hteo da se vratim na wm8.1.

P.S.
Off topic - Soylent Green, gde se seti toga, na mene je taj film kao klinju od 10-11 godina utero strah u kosti :-devil-:

Poslednja izmena:

Verovatno to više zavisi i od toga koje aplikacije neko koristi. Na primer, ja se secam da mi je mtalk ranije pucao, posebno kad sam pokušavao da objavim neke postove. Možda je to čak i jedini slučaj kada mi je mtalk pucao... Možda je se tako ponašao i zbog u tom trenutku slabijeg signala. Valjda te što pucaju treba još malo da se dovedu u red.

Korisnik sam L830, od bug-ova imam samo problem sa " namigivanjem " ekrana, tj u sred rada ponekad ( nema pravila ) se ekran isključi na 1-2 sekunde. Takođe, kod pojedinih korisnika L830 se javlja i problem sa treperenjem gornjeg dela ekrana u portret modu prilikom skrolovanja, odnosno na levoj strani ekrana u landscape modu, ali to kod mene nije slučaj ili ja imam problem sa vidom ,)
Jedino sa čim ja nisam zadovoljan u vezi wm10 je vreme trajanja baterije u odnosu na WP8.1 ( da sam objašnjenje u prethodnom postu ), ali sam se ubrzo i na to navikao i ako sam u jednom trenutku hteo da se vratim na wm8.1.

P.S.
Off topic - Soylent Green, gde se seti toga, na mene je taj film kao klinju od 10-11 godina utero strah u kosti :-devil-:

I meni se čini da baterja se više troši nego što je to bio slučaj sa 8.1, ali više i koristim telefon. Soylent green sam kopirao (uzeo) iz serije milenijum kada Frenk Blek :) glasom otključava komp :D

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da bi i meni radilo dobro da sam se cimao 4 sata pa prebacio na .164 verziju, ali ja to NE ŽELIM! Ako je zvanični update, ako sam krenuo preko NJIGOVOG upgrade savetnika, onda nek ga onda zvanično i srede, ili nek ga nabace na WDRT, a ne tu da bacam neke vradžbine, 8.1 wp flash. pa upgrade advisor, pa .107 pa HR šest puta itd. da bi mi radilo. Ili nek ga puste ispravnog, ili nek ne jedu *****, nisu ni trebali izdavati upgrade advisor već ga držati na insajderu...

Upgrade advisor je nista drugo do prepakovani insajder.

Meni na Lumii 735 radi sve osim besprekorno. Vidi moje ranije postove.

Poslednja izmena:
Jedine zamerke kod mene na l735 od kada sam na win10 su povremeno pucanje facebook aplikacije i možda nešto lošiji kvalitet kamere. Inače vrlo stabilno još od .29. Za veće probleme koje ljudi imaju uvek sam mislio da je do porekla aparata..

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Meni na Lumii 735 radi sve osim besprekorno. Vidi moje ranije postove.

Imaš problema sa čime? Ne zezam te pitam jer evo koliko sam na 10 nisam primetio neke problem mada još se upoznajem sa OS ali za sada mi sve lepo fercera ne bih da te nerviram ali tako je. Ja sam sa 8.1 preko advajzera uradio apdejt na 10. Verziju 107 i uradio sam hr nisam povlačio bekap aplikacija osim kontakata. Morao sam da uradim format sd kartice jer tel nije hteo da je vidi!? Nakon toga je tel video sd karticu bez problema. Uradio apdejt na 164 i posle toga instalirao potrebne aplikacije. Tu sam se drndao dobrih nekoliko sati dok nije sve bilo gotovo. Vredelo je po meni pogotovo mi se sviđa emajl klijent jer imam više naloga. Dosta koristim Groove aplikaciju slušam muziku po ceo dan i dosta koristim tt klasik za čitanje foruma kao i fb čini mi se da je fb aplikacija dosta bolje urađena u odnosu na onu za 8.1 onda koristim i instagram ali retko mogu reći da ne zabada radi glatko jedino me nervira što svaki put moram da ukucavam šifru prilikom logovanja. Kameru sam koristio i zadovoljan sam fotografijom tako da sve u svemu ja ne mogu da kritikujem tu bilo šta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno