Šta je novo?

Windows (phone) 10

Imaš problema sa čime? Ne zezam te pitam jer evo koliko sam na 10 nisam primetio neke problem mada još se upoznajem sa OS ali za sada mi sve lepo fercera ne bih da te nerviram ali tako je. Ja sam sa 8.1 preko advajzera uradio apdejt na 10. Verziju 107 i uradio sam hr nisam povlačio bekap aplikacija osim kontakata. Morao sam da uradim format sd kartice jer tel nije hteo da je vidi!? Nakon toga je tel video sd karticu bez problema. Uradio apdejt na 164 i posle toga instalirao potrebne aplikacije. Tu sam se drndao dobrih nekoliko sati dok nije sve bilo gotovo. Vredelo je po meni pogotovo mi se sviđa emajl klijent jer imam više naloga. Dosta koristim Groove aplikaciju slušam muziku po ceo dan i dosta koristim tt klasik za čitanje foruma kao i fb čini mi se da je fb aplikacija dosta bolje urađena u odnosu na onu za 8.1 onda koristim i instagram ali retko mogu reći da ne zabada radi glatko jedino me nervira što svaki put moram da ukucavam šifru prilikom logovanja. Kameru sam koristio i zadovoljan sam fotografijom tako da sve u svemu ja ne mogu da kritikujem tu bilo šta.

Meni brljavi Edge i vec pocinje ozbiljno da nervira (W10).
Kad recimo kliknem na link sa FB ili Tvitera, samo zabode i ucita prethodnu stranicu koja je bila u browseru.
Neki put upali Back pa je nekako ucita a cesto opet moram da se vratim pa opet klinem na link da bi je otvorio.
Isto ono seckanje kad se lista FB nervira za medalju....

Sve-sve ali da oni i dalje ne mogu da poprave ovaj govnjivi Edge na Lumii 735 ne da je sramno i bedno da realno više sam i prestao da se nadam da će to ikad da srede. Skoro svaki put kad kliknem na link sa FB ili Tvitera ovo ****** krene da učitava prethodnu stranicu. Da stvar bude još lepša dešava se da aplikacija za SMS poruke neće da se učita i samo se zablokira i to je to, neki put ni reset ne pomaže... Build .164
******, ******, ******...

I ajmo dalje! Ovo me sve više podseća na iskustvo sa Androidom iz ICS doba...
Listam 6tag i u jednom momentu prestane scroll da reaguje. Kontam, zveknula app pa ću da je isključim na back... Kako sam tapnuo back tel. zavibrirao i nastavio da vibrira u kontinuitetu. Da. Samo je konstantno, bez prestanka vibrirao u nedogled...
Pokušao sam da uradim soft reset, ali to je samo dovelo do toga da je ostala crna slika sa i dalje uključenim osvetljenjem ekrana i gorepomenutom vibracijom. Čupanje baterije rešilo problem.

Da dodam jos da Messages nece da se otvori ili ako se otvori onda samo crn erkan.
Edge sporo ucitava i brljavi brljavi.
Pa da jedno vreme telefon nije hteo da zvoni zbog nekakvog *****nog baga ap sam preturio ceo internet da skontam sta da radim.
Edge sporo ucitava i brljavi jos vise.
Nesto su sad zasrali sa Outlookom i sad bukvalno moras da drzis prst na email account ako hoces da ga otvori umesto samo da ga pipnes prstom. Otherwise, otvara onaj koji je po defaultu selektovan.
Tviter aplikacija je uzas, non-stop su aktivne notifikacije o dogadjajima koje sam vec video.
na FB aplikaciji do skoro nisi mogao da vidis sliku necijeg profile ako kliknes na nju- samo black screen, Gifovi nisu podrzani. Itd...
Dodaj na sve ovo generalno sporo ucitavanje aplikacija i to cak onih koje su vec aktivne u pozadini gde je najbolji na primer za to naravno -Edge.

Kod mene na Lumiji 640 DS sve radi kako treba, nikakvih zamerki nemam. Mnogo lepše i funkcionalnije nego 8.1. Doduše meni je to 2 telefon pa najviše koristim za razgovore, ali ne isključujem ga već danima jer mi je alarm vezan na njega i ni jednom nije zakočio ili zabagovao!
Supruga ima 535 DS, njoj sam namestio 10, ali ona kuka da joj je bolji bio 8.1, kame da je bolje internet radio. Kad sam pogledao oba je poorvarala 30 tabova u pretrazicacu, zato i radi sporije!
Mene samo nervira sto kad izadjem iz aplikacije ona ostane i dalje aktivna, moze li to da se iskljuci?

Kod mene na Lumiji 640 DS sve radi kako treba, nikakvih zamerki nemam. Mnogo lepše i funkcionalnije nego 8.1. Doduše meni je to 2 telefon pa najviše koristim za razgovore, ali ne isključujem ga već danima jer mi je alarm vezan na njega i ni jednom nije zakočio ili zabagovao!
Supruga ima 535 DS, njoj sam namestio 10, ali ona kuka da joj je bolji bio 8.1, kame da je bolje internet radio. Kad sam pogledao oba je poorvarala 30 tabova u pretrazicacu, zato i radi sporije!
Mene samo nervira sto kad izadjem iz aplikacije ona ostane i dalje aktivna, moze li to da se iskljuci?

I ja mislim da lošije radi internet, ali je to možda pre svega jer ne IE funkcionalniji od Edge-a, a i ovi preostali pregledači bolje rade na 8.1.

Za ovo drugo - ne može to da se isključi, tako se w10m aplikacije ponašaju, ali ja sam to shvatio kao tako i navikao sam se.

Poslednja izmena:
Može da se isključi, držiš Back button <-- i on ti prikaže sve aktivne aplikacije. Posle je sve manje-više jasno.
Nervira me isto što na Edge-u nemaš pojma koliko je tabova otvoreno, dok ne kreneš da čačkaš. Pa čak i kad nađeš moraš jedan po jedan da zatvaraš....

Poslednja izmena:
Da dodam jos da Messages nece da se otvori ili ako se otvori onda samo crn erkan.
Edge sporo ucitava i brljavi brljavi.
Pa da jedno vreme telefon nije hteo da zvoni zbog nekakvog *****nog baga ap sam preturio ceo internet da skontam sta da radim.
Edge sporo ucitava i brljavi jos vise.
Nesto su sad zasrali sa Outlookom i sad bukvalno moras da drzis prst na email account ako hoces da ga otvori umesto samo da ga pipnes prstom. Otherwise, otvara onaj koji je po defaultu selektovan.
Tviter aplikacija je uzas, non-stop su aktivne notifikacije o dogadjajima koje sam vec video.
na FB aplikaciji do skoro nisi mogao da vidis sliku necijeg profile ako kliknes na nju- samo black screen, Gifovi nisu podrzani. Itd...
Dodaj na sve ovo generalno sporo ucitavanje aplikacija i to cak onih koje su vec aktivne u pozadini gde je najbolji na primer za to naravno -Edge.

Te probleme koje si nabrojao kod mene ih nema. Sve radi kako treba edge radi ok ucitava normalno isto kao i eksplorer pre njega, sve slike su uredu nikakavih problema nema sa edge cak mislim da je bolji nego eksplorer, ali opet ne zelim da te nerviram da meni sve radi a tebi pravi probleme. Probleme sa FB ja nemam slike se ucitavju profilne slike takodje msm sta da kazem kako i zasto je tako ja sam opisao proceduru kako sam uradio apdejt na 10ku ponavljam da mi je poslednja verzija 164 i to je to, nemam nikakavih razloga da lazem pogotovo jer znam sta znaci kada imas problema sa telefonom, a ja sam ih imao bogami. Android me je namucio i to posteno, cak sam mislio da sam konacno resio problem uzevsi g2+ i nakon njega odmah g3 pa posle g4 da cu konacno imati kvalitetan telefon da cu progledati kad ne lezi vraze imao sam problema sa zapucavanjem i bagovanjem sto me je bas razocaralo sve do momenta kada mi je u ruke dopao win phone i malo pomalo ja sam se navukao na win, valjda je u pitanju neka karma bem li ga sta je ali ok radi sve.

Poslednja izmena:
Te probleme koje si nabrojao kod mene ih nema. Sve radi kako treba edge radi ok ucitava normalno isto kao i eksplorer pre njega, sve slike su uredu nikakavih problema nema sa edge cak mislim da je bolji nego eksplorer, ali opet ne zelim da te nerviram da meni sve radi a tebi pravi probleme. Probleme sa FB ja nemam slike se ucitavju profilne slike takodje msm sta da kazem kako i zasto je tako ja sam opisao proceduru kako sam uradio apdejt na 10ku ponavljam da mi je poslednja verzija 164 i to je to, nemam nikakavih razloga da lazem pogotovo jer znam sta znaci kada imas problema sa telefonom, a ja sam ih imao bogami. Android me je namucio i to posteno, cak sam mislio da sam konacno resio problem uzevsi g2+ i nakon njega odmah g3 pa posle g4 da cu konacno imati kvalitetan telefon da cu progledati kad ne lezi vraze imao sam problema sa zapucavanjem i bagovanjem sto me je bas razocaralo sve do momenta kada mi je u ruke dopao win phone i malo pomalo ja sam se navukao na win, valjda je u pitanju neka karma bem li ga sta je ali ok radi sve.

Ne kažem da lažeš, nije prvi put da čujem da kod jednog se sistem raspada da je kod drugog sve ok, iako je isti mobilni i OS u pitanju.
Evo recimo ovaj slučaj:

Ali moram da dodam, Edge nije bolji od IE. Možda je negde bolje našminkan, ali još on ima da "jede pasulja" dok ne bude ravan pomenutom. :)

1. Razvaljuje koliko troši podataka u gradu jer ne redukuje slike,
2. Često ne očitava nisi stranicu kad je slabiji signal,
3. Zbog njega svaki četvrti dan ratujem telefon jer počne da mu igra slika ili da treperi na sajtovima,
4. Nema sinhronizaciju istorije i ostalog a što je IE imao sa IE na kompjuteru sa Windows 8.1,
5. Nema swipe levo i desno za napred i nazad kroz posećene stranice - sad to najavljuju...

Ipak, ne počinjem da kukam ovde, snalazim se, imam strpljenja, ali daleko je od istine da bi Edge mogao biti bolji od IE u bilo kom pogledu. :)

Poslednja izmena:
Ne kažem da nema potencijal, verovatno će vremenom biti bolji od IE, ali ja kažem kakvo je trenutno stanje. Ovo dodajem jer može poslednja moja rečenica pogrešno ga se razume.

Edge je vizuelno meni super i učitava mi normalno stranice sa kojima je IE imao problema. E sad što mu fali većina stvari koje ima IE, rešiće se u naredne 2 - 3 godine. :d

Sent from mTalk

Kad se Microsoft u početku "verio" sa Nokijom sećam se da je SK postavio nagradno pitanje:
- Kako vidite zajedničku budućnost Nokije i Majkrosofta?

Pobednički odgovor je glasio:
Connecting people ... Disconnecting people... Connecting people... Disconnecting people...

:D

Edge je vizuelno meni super i učitava mi normalno stranice sa kojima je IE imao problema. E sad što mu fali većina stvari koje ima IE, rešiće se u naredne 2 - 3 godine. :d

Sent from mTalk

Jeste, i meni, i prikaz stranica, cini mi se, jeste na njegovoj strani - toga se nisam setio dok sam ono navodio. I i meni lepo on ucitava stranice dok sam na wifi, ili dok mi je signal bolji. Sad, ovo za ne ucitavanje stranice kad mi je signal slabiji i slicno, to ne mogu bas da tvrdim, jer ipak izbegavam u gradu da ga koristim. Da ga koristim u gradu brzo bih potrosio tih svojih 300MB, ne bi verovatno proslo ni nedelju dana. :)

Ja u paketu imam 1400 MB i pošto sam mlađi od 30 Vip mi duplirao MB. :D Još pošto radim isključivo noću, uzeo sam dodatak "Noćna Ptica" sa 20GB za korišćenje od 23 - 07h, tako da ni ne pazim mnogo na potrošnju. :D
Naravno, to je zato što sam izgrbavio popust od 65% na predplatu, inače bih malo sutra sve to mogao da priuštim. :d

Sent from mTalk

Ne vidim sta ovde nije na mestu s njihove strane. Oni ce softver ispegledati brze od te tri godine, ali ono sto on hoce da kaze je verovatno to da ce se nakon tri godine videti njihovi rezultati (da li bi to bilo povecanje udela u odnosu na android i ios, ili sta vec). Taj deo dolazi dosta vremena nakon sto je sistem uradjen skroz kako treba, i sve ono ostalo. Te stvari, kao sto je i ocekivati, idu po nekoj inerciji - ljudi ne sticu poverenje u neku platformu preko noci. Mozda nisam skroz u pravu, ali nemam preca posla nego da sad gledam i slusam ceo intervju. :) Pa mi bi u Srbiji pored naseg Blica i ostalih trebali da manje verujemo naslovima u novinama - za nas u Srbiji je "naslov nema veze sa realnoscu, nema veze, u cemu je problem, normalna stvar". :D

Tri godine kasnije:

JKCIGeN.jpg

Da li je on normalan, majke mu ga raspale???

Ne vidim sta ovde nije na mestu s njihove strane. Oni ce softver ispegledati brze od te tri godine, ali ono sto on hoce da kaze je verovatno to da ce se nakon tri godine videti njihovi rezultati (da li bi to bilo povecanje udela u odnosu na android i ios, ili sta vec). Taj deo dolazi dosta vremena nakon sto je sistem uradjen skroz kako treba, i sve ono ostalo. Te stvari, kao sto je i ocekivati, idu po nekoj inerciji - ljudi ne sticu poverenje u neku platformu preko noci. Mozda nisam skroz u pravu, ali nemam preca posla nego da sad gledam i slusam ceo intervju. :) Pa mi bi u Srbiji pored naseg Blica i ostalih trebali da manje verujemo naslovima u novinama - za nas u Srbiji je "naslov nema veze sa realnoscu, nema veze, u cemu je problem, normalna stvar". :D

I ja sam tako razumeo. Satya smatra da si na pravom putu ali da ljudina treba vremena da prihvate novu tehnologiju. Nije on tražio tri godine da dotera sistem već da će toliko vremena trebati da tehnologija bude prihvaćena od strane korisnika.

Pa da, tehnologija - a do tada sistem ko šljivi. Neka dovedu sistem do nekog podnošljivog nivoa, i to u dogledno vreme, jer, ako ovako nastave, za tri godine neće imati kom korisniku mobilnih telefona da prodaju tu novu tehnologiju.

Samo smišljaju nova opravdanja za svoju nesposobnost... Mislio sam da je MSFT mnogo ozbiljnija kompanija.

Zato Ferrari koristi XL da pruza informacije vozacima (salim se ne znam koja joj je uloga :) )

formula-1-lumia-950-XL.png

Btw bio je firmware novi za 550 juce preko OTA.

Poslednja izmena:
Continuum im je glavna zanimacija, hoce da naprave BOOM sa Surface telefonom, samo cekaju da im Intel podari najmocnije mobilne procesore. Nikad jeftiniji W10 tableti i laptopovi, nikad jeftniji telefoni, nego ako si pravi biznismen ti ces da kupis 1000$ Surface + razne dodatke preko toga, da bi na poslovnim sastancima bio faca. Izgleda da su i taj Surface phone odlozili za 2017.

To ne bih znao... Znam samo da je ovo već postalo veoma komično šta MSFT radi.

Zar nisu već pali niže? Mislim da su sad već stigli na nešto jedva preko 1%.

Sent from mTalk

Pa da verovatno će propasti i ostaće samo vrli google i njihov android koji god po redu ;) čak predviđam propast ios-a u skorije vreme eno pročitao na nekom forumu da se sprema velika akvizicija google kupuje jabukicu i umesto iosa ubacivaće android :D e ali onda sam se probudio i skotno da sanjam :D

Moramo se pomiriti sa činjenicom da su mobilni telefoni kakve mi koristimo prošlost. I ovaj WM10 je samo prelazna faza. Ide se na to da ćemo umesto mobilnih telefona sa obogaljenim ili nikakvim funkcijama jednog PC-a, imati pocket PC sa funkcijom telefona i punokrvnim operativnim sistemom. Korak bliže tome, napravio je HP sa svojim ELITE x3 mobilnim telefonom. Na njega naravno ne mogu da se instaliraju x86 odnosno x64 programi ( namerno ne kažem aplikacije ), tj. on ima procesor sa ARM arhitekturom, ali HP pruža uslugu pokretanja pravih PC programa kroz njihov CLOUD servis.
Ja sam se nadao da će surface phone biti prvi takav uređaj, odnosno prvi punokrvni pocket PC, ali koliko vidim po nekim najavama i on će koristiti ARM procesor ( Intel atom X3 ). Molim Vas da ne pomislite da branim MS ili nešto slično, ali kao što većina Vas zna, kompijuterske tehnologije ( hardver ) napreduju eksponencijalnom progresijom, tako da je stvarno teško predvideti kako će izgledati budućnost ( probajte samo da zamislite CLOUD uslugu pokretanja programa za naše telefone ili pocket PC-a gde će ulogu servera imati KVANTNI kompijuter ).
Ja lično ne vidim budućnost u android platformi, tu su MS i APLE daleko ispred ( nebitno je koliko ko drži tržišta ) i na pravom su putu. Naravno da i mene nervira kao krajnjeg korisnika sva ova nesavršenost WM10, odnosno da na dva ista uređaja imamo slučaj da jedan radi kako treba, dok je drugi pun bug-ova. Zato treba biti strpljiv i prihvatiti realnost u kojoj živimo, jer niko nije savršen.

Moramo se pomiriti sa činjenicom da su mobilni telefoni kakve mi koristimo prošlost. I ovaj WM10 je samo prelazna faza. Ide se na to da ćemo umesto mobilnih telefona sa obogaljenim ili nikakvim funkcijama jednog PC-a, imati pocket PC sa funkcijom telefona i punokrvnim operativnim sistemom. Korak bliže tome, napravio je HP sa svojim ELITE x3 mobilnim telefonom. Na njega naravno ne mogu da se instaliraju x86 odnosno x64 programi ( namerno ne kažem aplikacije ), tj. on ima procesor sa ARM arhitekturom, ali HP pruža uslugu pokretanja pravih PC programa kroz njihov CLOUD servis.
Ja sam se nadao da će surface phone biti prvi takav uređaj, odnosno prvi punokrvni pocket PC, ali koliko vidim po nekim najavama i on će koristiti ARM procesor ( Intel atom X3 ). Molim Vas da ne pomislite da branim MS ili nešto slično, ali kao što većina Vas zna, kompijuterske tehnologije ( hardver ) napreduju eksponencijalnom progresijom, tako da je stvarno teško predvideti kako će izgledati budućnost ( probajte samo da zamislite CLOUD uslugu pokretanja programa za naše telefone ili pocket PC-a gde će ulogu servera imati KVANTNI kompijuter ).
Ja lično ne vidim budućnost u android platformi, tu su MS i APLE daleko ispred ( nebitno je koliko ko drži tržišta ) i na pravom su putu. Naravno da i mene nervira kao krajnjeg korisnika sva ova nesavršenost WM10, odnosno da na dva ista uređaja imamo slučaj da jedan radi kako treba, dok je drugi pun bug-ova. Zato treba biti strpljiv i prihvatiti realnost u kojoj živimo, jer niko nije savršen.

Ne bih umeo bolje da pojasnim to je to

Čekaj da taj x3 prvo izađe. Još mu se ni cena ne zna a mani kako radi...

Nazad
Vrh Dno