Šta je novo?

Windows (phone) 10

Juče upoređivao moju l925 i drugov l730 razlike u performansama su mizerne, negde kaska 1-2 sekunde i zbog toga da ne dobije update...

Juče upoređivao moju l925 i drugov l730 razlike u performansama su mizerne, negde kaska 1-2 sekunde i zbog toga da ne dobije update...

I ja baš juče gledao neki video sa lumijom 630, build .63, isto je radio sistem solidno. Šteta što nisi i za nju zvanično dali desetku.

I kod mene je sad na .164 buildu isto kao u slucaju kod Micro V91, s tim da sam na primer iskljucio skype video. Izlogovao sam se odatle i ne koristim tu mogucnost jer je ranije to trosilo malo vise baterije, a od onda nisam proveravao.

Sad sam proverio kod sebe i skontao da sam bio ulogovan u Skype video, iako sam mislio da sam isključio to, pa cu da vidim sad:)

Sad sam proverio kod sebe i skontao da sam bio ulogovan u Skype video, iako sam mislio da sam isključio to, pa cu da vidim sad:)

Ja to isto ne koristim.

Ali zato mi stizu notifikacije sa: Whatsapp, Telegram, messenger, fb, email...

Pritom telegram i wac mi notifikacije stizu non stop, znaci wac malo manje iz grupe jedne a na telegramu bukvalno non stop jer ga koristim za posao.
Ja sam iznenadjen da mi sa tim i lokacijom uvek ukljucenom tel izdrzi ceo dan.

Telegram je vrhunska aplikacija odlicno odradjena za windows, odlicna sinhronizacija sa pc bukvalno ako otvorim poruku u pola tona da je stigla ton se prekida na drugom uredjaju i markira je kao procitanu. Ne znam kako su to uspeli ali vrhunski je odradjeno. I pritom ne trosi puno baterije.

Koja je fora sa tim Telegramom, to i Snapchat odjednom preko noci svi zivi koriste, kako se to uopste desi i sta natera ljude da sad odjednom to koriste :)

Sent from mTalk

Telegram je odlicna aplikacija i postao je popularan zbog enkripcije valjda a UI je slican kao kod WA.
Ova drugu aplikaciju uglavnom koriste deca..

Kod mene samo 2 kontakta od 120 imaju Telegram.

Koja je fora sa tim Telegramom, to i Snapchat odjednom preko noci svi zivi koriste, kako se to uopste desi i sta natera ljude da sad odjednom to koriste :)

Sent from mTalk

Pa 15x bolja od wacapp. Ima odlicnu enkripciju , self destroying chat, odlicne grupe do 5000 ljudi, bitcoin wallet integrisan itd itd...
Mi je koristimo za posao ovako privatno slabo ko je ima.

Kod mene samo 2 kontakta od 120 imaju Telegram.

Takodje, mali broj ljudi koristi tu odlicnu aplikaciju, bas steta. Ali je zato 99% Srbije ''na viberu'' koji je smesan u odnosu na WA/Telegram.

Ja imam problema sa baterijom, od pre neki dan izgura ceo dan, a mogao sam sa dan i po komotno.
Kad se napuni u bat.saveru pise da je ostalo jos 18,5h, a ranije je pisalo
1 day i nekoliko sati. Takodje mi pise da mi fb messenger trosi 65% baterije, sto je previse, a neretko me izbacuje iz njega, na start, i tileovi se refresuju svi. Kad otkljucavam, lock screen "pobrljavi" ali otkljuca se, to se desava jednom u 10 puta.
Takodje edge ima neki bug da prilikom skrolovanja krene da treperi stranica, pa moram da se prebacim
na drugi tab i da se vratim da bi se unormalilo. Da napomenem da sam ostao na insider .164 trenutno nemam net
pa nisam instalirao "zvanicnu" verziju. Nista mi nije jasno, do pre neki dan nikakvih problema, sad odjednom sve ovo...

Meni je tako na 630. Nekolika dana potpuno skrenula. Mislim da su se ukopali ovim sto nece da nadograde uredjaje sa 512 mb rama. Ja sam primijetio da su vecinom odustali od uredjaja sa Nokia logom. Vidjecemo sta ce biti :D

Jel probao jos neko da odradi test. Rezultat izgleda pristojno za n735. Mada koliko je realan u odnosu na android.

Prilozi

• wp_ss_20160320_0001.png
    wp_ss_20160320_0001.png
    83.7 KB · Pregleda: 146
Jel probao jos neko da odradi test. Rezultat izgleda pristojno za n735. Mada koliko je realan u odnosu na android.

Teško da je merodavan u odnosu na Android telefone, nije isto imati 20.000 na Android telefonu i Windows-u, zbog toga što aplikacija nema univerzalnu skalu.

Da li neko zna da li ima neka aplikacija preko koje mogu da gledam tv online,imam lumiu 550...

Pokrenuo sam upgarade na lumiji 830 i zapeo je kod "Migrating data". Ovo non stop pise i vremenom se restartuje telefon i tako vec satima. Ne verujem da je ovo normalno ponasanje. Kada ga resetujem, opet isto. Ako ga ukljucim na power dugme, javi mi se lock screen, ali ne mogu nicemu da pristupim jer mi trazi PIN kod, a nemam tastaturu da ga ukucam. Pokusao sam hard reset preko kombinacije tastera, ali nista. Jel patio neko od ovakvih stvari? :/

Prilozi

• wp_ss_20160320_0001.jpg
    wp_ss_20160320_0001.jpg
    113.3 KB · Pregleda: 107
Pa 925 ima krait 8960 dual core sa adreno 225. Mozda i jeste brzi. Definitivno igrice mi bolje rade na win10m u odnosu na 8.1m.

Da li neko zna da li ima neka aplikacija preko koje mogu da gledam tv online,imam lumiu 550...

Neko je ranije u ovoj sekciji foruma pomenuo varijantu sa Tvizl aplikacijom, za nju je trebalo nesto skidati sa neta (neke liste iptv kanala), pa da se nakacis na streamovanje odredjenih kanala, ali to je legalno koliko i torent. Pored toga, ne radi bas savrseno, i to bas zbog veceg broja ljudi koji se nakace.

Neko je ranije u ovoj sekciji foruma pomenuo varijantu sa Tvizl aplikacijom, za nju je trebalo nesto skidati sa neta (neke liste iptv kanala), pa da se nakacis na streamovanje odredjenih kanala, ali to je legalno koliko i torent. Pored toga, ne radi bas savrseno, i to bas zbog veceg broja ljudi koji se nakace.

Steta,hvala u svakom slucaju,kolega sa posla ima android pa koristi neku app mttv i tu ima nasih kanala,konkretno arena...Treba mi da gledam utakmice kad sam na poslu...

Sa ovim Tvizzle sam ja uspeo bas Arenu relativno lako da uhvatim, problematicni kanali su mi bili oni tipa FOX, valjda se na njih ljudi vise nakace. Ne znam koliko ljudi gleda Arenu u odnosu na FOX, ali pretpostavljam da je manje i da bi manje imao problema sa ovim kanalom. Ja kad sam skontao da to nije legalno onda sam obrisao aplikaciju ipak jer mi i nije toliko potrebna, ali radilo bi. Takodje, oni s vremena na vreme menjaju tu neke paramentre zbog ljudi koji se nakace na taj nacin, pa onda i ti treba ponovo da preuzmes tu listu.

Sa druge strane, dodao bih, ako je ta aplikacija kod druga besplatna i gleda arenu (koja je inace na kablovskoj ako se ne varam?), onda ni to njegovo mozda nije skroz legalno, tako da ti odluci da li ces da nastavis da "zivis u ne znanju". :) No, u svakom slucaju, ako je Arena kanal koji se i inace moze gledati ovako na TVu bez nekog placanja, onda se na tvom mestu ne bih ustrucavao. Ja da sam hteo da gledam RTS na svom telefonu i dalje bih ga gledao preko Tvizzle-a, jer: taj kanal je besplatan, pa sto da ga ne bih mogao gledati i na telefonu, a jos za njega placam i taj RTV harac. :D A to za te liste koje trebas da pronadjes - trazis na googleu "iptv lista srbija".

postoje domace aplikacije za gledanje tv-a za mts i sbb korisnike ali su za android. za wp nista ni u najavi kao i obicno. mozes gledati n1 preko njihove aplikacije..

evo test sa 830

28749

Pa šta je ovo l925 najjbolji na testu aha aha :D
8458d96b9ad35fcb764eef67a381ceae.png

Ja imam jedan problem za koji nisam siguran da je problem :)...Uzeo sam Lumiu 950 kada u meniju za konekciju stoji maksimalna brzina 4g telefon poludi i svakih par sekundi se konektuje i diskonektuje sa mreže i vrti 4g, 3g, e i tako u krug. ili samo 3g, e ako nema 4g signala, naravno kada se diskonektuje sa mreže nisam ni dostupan.
Ako stavim da je maksimalna brzina 3g telefon radi bez problema. Zvao sam korisnički centar mts-a ali ništa mi pametno nisu rekli...kao nema u tvom kraju 4g pa je zbog toga, a kada sam im rekao da mi se to dešavalo i naušću rekli su mi da je to do vremenskih prilika i opterečenja mreže...!?!...na forumuim nisam ništa pametno našao tako da me zanima da li još neko ima ovaj problem sa windows telefonima? Ostaje mi i da danas odem do poslovnice možda je nešto do kartice...

Kako ste zadovoljni baterijom na Win10? Meni se cini, za sada da se nesto brze troši. I jel vam se desi da vam se ekran s vremena na vreme ugasi na sekund, pa upali?

Nisam još siguran sa baterijom, testiram upotrebu ( palim i gasim pozadinske app ). Čini mi se da ipak traje nešto kraće u odnosu na wp 8.1. Što se tiče ekrana i meni se do sada desilo par puta da se ugasi na jedno sekundu do dve. Inače u pitanju je L830.

Vrh Dno