Šta je novo?

Windows (phone) 10

Meni ovaj Redstone build na Lumiji 950 ima dosta problema, i na prošloj i na ovoj novoj verziji, pa sam se vratio na službeni .164 koji sasvim dobro radi (baterija jedva izdrži ceo dan ali ok).
Inače na Redstonu mi najviše baguje kamera, nova aplikacija Mape lepo izgleda ali nema srpski glas za razliku od stare verzije na .164 a najviše zbog novih mapa sam ga i instalirao. Najviše sam se iznenadio jer nisam mogao da pokrenem Here drive, instalira se ali neće da se pokrene dok ostale Here aplikacije rade normalno. Takođe baterija je katastrofa.
Možda telefon deluje malo brži ali ima dosta bagova iako sam dva puta radio hard reset, tako da za sada ostajem na službenoj verziji .164.

Meni je to isto bilo, mislim da je isto bio .164 build u pitanju. Mozda da probas opet da mu cacnes ta podesavanja. Ugasis poruke, pa namestis opet na 12 sati, pa udjes u poruke, zatvoris ih, vratis na 24 sata, pa opet u poruke, vidis sta se desava, ako nista, onda opet restart... Meni je tako nekako nestalo.

... Dovede popa, Oce nas 3 puta, sveta vodica, gospodi pomiluj... :D

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/contacts-message-backup/9nblgggz57gm
Da li ovo radi da se prebace sms poruke sa 8.1 na 10?

Poslednja izmena:
Meni je to isto bilo, mislim da je isto bio .164 build u pitanju. Mozda da probas opet da mu cacnes ta podesavanja. Ugasis poruke, pa namestis opet na 12 sati, pa udjes u poruke, zatvoris ih, vratis na 24 sata, pa opet u poruke, vidis sta se desava, ako nista, onda opet restart... Meni je tako nekako nestalo.

jel mi verujes da trenutno ne mogu da nadjem 24h vreme. juce sam nasao, danas ne mogu. datum i vreme su mi namesteni na automatsko. jezik na engleski. region, oba na srbiju. tastatura na engleski.

jel mi verujes da trenutno ne mogu da nadjem 24h vreme. juce sam nasao, danas ne mogu. datum i vreme su mi namesteni na automatsko. jezik na engleski. region, oba na srbiju. tastatura na engleski.

Settings/Time & language/Date & time
i tu moze da se ukljuci i isljuci opcija za 24 sata. :)

EDIT: Ja cesto i kucam u onu pretragu sta me zanima. U ovom slucaju, ako se ukuca time ponudi date & time odmah.

Poslednja izmena:

Region i vreme isključi automatsko vreme i pojavi se 12/24

Niko normalan neće olupati svoj telefon, ti samo moj burazer ume da uradi, nego ljudi jednostavno kupe nešto drugo.

Ja sam za sebe kažem, kupiću i sledeći Windows, ali mislim da bi Microsoft trebao malo više da se potrudi, ili barem da da još malo šansu ovim uređajima, a ne da kaže ovako samo i da to ostane kao definitivno. OK je i insajder, ali čini mi se da to ipak nije "trajno" rešenje. Ili da može da se koristi Windows 10 sa insajdera, a da znamo da će aplikacije pravljene za RS raditi i na TH2. Ovo poslednje - bilo bi mi logično da i bude tako. Ne kažem ni ja da očekujem da ulože ogromnu sumu novca u pozivanje sistema za slabije uređaje. Samo bi bilo dobro da ljudi imaju izbor, mnogi bi koristili Windows 10 i takav da mu bude malo slabiji odziv pre nego 8.1, pa zbog tih ljudi.

Ma ne pada mi napamet to da radim nego citam sta ljudi pisu pa reko jel to sad doslo dotle da se gadjamo sa telefonima pa reko ako neko hoce da se gadja neka me pogodi sa 950kom ako moze :)

Prilozi

• wp_ss_20160319_0002[1].png
    wp_ss_20160319_0002[1].png
    52 KB · Pregleda: 92
Ma ne pada mi napamet to da radim nego citam sta ljudi pisu pa reko jel to sad doslo dotle da se gadjamo sa telefonima pa reko ako neko hoce da se gadja neka me pogodi sa 950kom ako moze :)
A to, pa sto da ne... :)

evo podesavanja na mom aparatu. nigde mi ne prikazuje 24h vreme, a sinoc jeste. jedino da promenim ovo region gde mi je trenutno srbija da stavim na primer usa?
Ne znam, ovako kod mene izgleda... Region Srbija, jezik English US, a u Region mi je Regional format na match phone language. Mozda bi mogao da probas da promenis regional format. Ja sam stavio ovo kod sebe kako sam stavio da mi ne bi pisalo 21.31, nego da bude 21:31, a ako mi datum pise kao Amerima, to mi ne smeta. :)

... Dovede popa, Oce nas 3 puta, sveta vodica, gospodi pomiluj... :D
To smo probali, sad pokusavamo da igramo ko indijanci oko vatre dozivajuci kisu. :D

Prilozi

• wp_ss_20160319_0001.png
    wp_ss_20160319_0001.png
    41.4 KB · Pregleda: 113
  • wp_ss_20160319_0002.png
    wp_ss_20160319_0002.png
    50.7 KB · Pregleda: 110
  • wp_ss_20160319_0003.png
    wp_ss_20160319_0003.png
    46.8 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
namestio sam sve isto kao sa tvoje slike. dobio sam opciju za 24h ali mi ono a i p u sms porukama i dalje stoje.

namestio sam sve isto kao sa tvoje slike. dobio sam opciju za 24h ali mi ono a i p u sms porukama i dalje stoje.

Mozda sad opet koji restart, onako kako sam rekao prvobitno da je meni proradilo. Mislim da je meni jedan restart bio dovoljan. Po podrazumevanom telefon je bio na 12 sati namesten, prebacio sam ga na 24 sata, ostalo mi u porukama sa 12 sati, i nakon restarta mislim da se i u porukama pojavilo vreme na 24 sata.

ugasio sam 24h vreme i restartovao fon. nakon paljenja opet mi je stajalo da je upaljeno 24h vreme. svuda na telefonu mi stoji 24h vreme i ono sto je najbitnije, izgubilo mi se a i p u sms. necu sad nista vise da cackam. neka ostane ovako. hvala bato na pomoci. ziv bio ;)

Al me nervira ovaj 107, resetuje se svakih 5-10min, poruke sam bakapovao na kompu uz program za PC sa store-a za win10, neverujem da cu uspet da ih prebacim nazad na isti, strasno :)

posto tastatura neradi poslao link za store za phone aplikaciju za backup na email, pa sam i nju uspeo da instaliram, sad jedino ako ne trazi da se upise ime za backup, onda sam opet popusio :d

contacts+message backup se zove, backup sms-va napravljen i kopiran na komp, nudi i restor, znaci bice necega, sad opet da vrnem 8.1 pa sve iz pocetka :-devil-:

Poslednja izmena:
kod mene je verzija 164. odes na settings zatim na extras tu nadjes glance screen i to je to.

ugasio sam 24h vreme i restartovao fon. nakon paljenja opet mi je stajalo da je upaljeno 24h vreme. svuda na telefonu mi stoji 24h vreme i ono sto je najbitnije, izgubilo mi se a i p u sms. necu sad nista vise da cackam. neka ostane ovako. hvala bato na pomoci. ziv bio ;)

Drago mi je uspelo. :D

probaj neki hard reset ili obican reset. ja imam 640xl lte. win 10, 164 izdanje. radi mi glance bez problema i ovde i na prethodnoj 8. wp_ss_20160319_0007.png

Ma, zeza glance aplikacija. Neko reče da se namesti telefon da instalira aplikacije na internu memoriju pa onda update preko Store.

Inače glance kao glance radi, ali je nema u podešavanjima, nažalost stoji na always on pa se plašim za bateriju ;)
A prodavnica kaže
88614a22a07f09aac8995671f928b9bc.png

smesno lumia 640 i ja primetio da nemam glance screen podesavanja (iako je isti aktivan), cak nema ni u store kad trazim, inace sms se posle zadnjeg factory reseta pojavili, da ne kazem sta M$ radi ;)

Meni sve radi super i na 640 DS i na 535 DS, lepše, bolje, funkcionalnije!

Kako ste zadovoljni baterijom na Win10? Meni se cini, za sada da se nesto brze troši. I jel vam se desi da vam se ekran s vremena na vreme ugasi na sekund, pa upali?

Ja mislim da mi traje isto ko na 8.1 i tada i sada zavrsavam dan sa 20-35%

Borise to su Švedske krune...

Bravo, al ne znamo napamet to da konvertujemo u eure ili dinare.

Kako ste zadovoljni baterijom na Win10? Meni se cini, za sada da se nesto brze troši. I jel vam se desi da vam se ekran s vremena na vreme ugasi na sekund, pa upali?

Meni baterija bas drzi na 550. U proseku ostajem sa 50% posle 24h. To drugo mi se ne desava ali se desava da stisnem da se otkljuca, i bleji upaljen crni ekran par sekundi.

Poslednja izmena:
I kod mene je sad na .164 buildu isto kao u slucaju kod Micro V91, s tim da sam na primer iskljucio skype video. Izlogovao sam se odatle i ne koristim tu mogucnost jer je ranije to trosilo malo vise baterije, a od onda nisam proveravao.

Nazad
Vrh Dno