Šta je novo?

Windows (phone) 10

Hehehe... Ja bi voleo da imaju mogućnost... Kao tom tom... Glasovi Jode, dart vedera i sl. tako svaki put kad skrenem pogrešno... Dart kaže... Noooooooooooooooo... :D
https://youtu.be/FdcJVuylmsM

Ako krene zvanicni update danas, bolje da se upucaju. Beta i polufunkcionalan OS (barem za mene, cast kome ne smeta), videcemo utiske u narednih nedelju dana i kukanje nevidjenih razmera.

Pa, ako uz taj update stigne Outlook sa normalnim renderovanjem koji imaju iOS i Android verzije, a Edge dobije navigaciju kroz stranice i da prvi tab bude upotrebljiv (nikad nista ne ucitava na prvi tab, mora drugi da se otvara), naravno da cu da budem pozitivan.

Znas li ti koliko je tesko da na Androidu podesis push notifikacije za hotmail, to bre nema nigde, a koliko je to na MSovom sistemu olaksano ;-)

Hotmail je sada outlook ( jel tako).
Šta je tako teško instaliraš outlook aplikaciju i imaš push.

Tesko je, hocu u gmailu push za hotmail.

Baš me zanima šta će to da puste i proglase za zvanično... Trebalo bi da se vratiomo na 8.1 ili možemo i iz Insidera?

Primetio sam da mi se od poslednjeg update alarma ekran ne pali kad krene da zvoni, nego moram na taster da ukljucim ekran da bi iskljucio alarm...

Tek je pola devet u Sijetlu, dok se razbude, pa jutarnja kafica... :D

Na WC forumu pise da se Upgrade Advisor aplikacija updejtuje i onda pokrene i dobije se obavestenje o nadogradnji.

Poslednja izmena:
Probao sam, ali još nema ništa novo. Lumia 640 lte.

Hehe... Da ne ispadnem glup u društvu... Drzim fon na engleskom, a trazim srpsko navođenje... Razumem da neko zeli mogućnost... Samo, čemu?!

Au *** jel moguce :) Sta 'cemu'? Nije isto da koristim prevedeni OS koji nema nikakve logike i pojma nemam sta neke stvari znaci na nasem, jer pazi sad ovo, nije OS dizajnirao nas covek niti nasa firma, niti smo mi izmislili IT a nismo bogami ni internet. Tako da mi je u rangu "cirilizacije", "srce srbije", "nolo do pobede!" kad god neko koristi Windows na srpskom, da li desktop ili mobilni.
A navigacija, pa naravno da ima jbne logike da izgovara "Palmoticeva" umesto "PalmoouuTiikovaauu". Mislim ne znam kako izgovara, ja koliko sam koristio navigaciju ni ne secam se da izgovara ulice ikad, samo "posle 50 metara skrenite levo"...

Poslednja izmena:
Na WC forumu pise da se Upgrade Advisor aplikacija updejtuje i onda pokrene i dobije se obavestenje o nadogradnji.

Upravo skinuo Upgrade Advisor i obavestio me da postoji nadogradnja. Poceo je da skida update iz Phone update. Lumia 730.
Koja je release verzija Windows 10 mobile? Nisam pratio na casu...

I kod mene na dve lumije 830 imam obavestenje o mogucnosti na nadogradnju na Win 10. Negde sam video da rekose da je .74 verzija sistema.

Znaci sada zvanicno krece win10 na ms mobovima ? Beta/insajder period je gotov ?

Poslednja izmena:
I kod mene na dve lumije 830 imam obavestenje o mogucnosti na nadogradnju na Win 10. Negde sam video da rekose da je .74 verzija sistema.

Ne verujem ta će da puste tako matoru verziju. Da je valjala pustili bi je kad je izašla. Na Windows Central kažu da ide 10586.164. Ja već imam tu verziju preko Insider-a pa ne moram ništa da radim.

P.S. Ako nešto pođe naopako WDRT i dalje pokazuje da je WP 8.1 verzija poslednja za Lumiu 640, pretpostavljam i za ostale telefone koji dolaze sa WP 8.1 pa može da se uflešuje prethodni OS.

Poslednja izmena:
@Boris Lozac

Upravo o tome ja pricam... Tel koristim na engleskom jer mi je tako logicno i navikao sam... Navigaciju hocu na srpskom, jer nazive ulica cita bas tako kako si napisao.
Koliko znam, ili barem ja jos nisam naisao, ni jedan program na srpskom ne cita nazive ulica, samo govori skrenite levo/desno, itd.. A koristio sam i igo, i sygic, i here i sada cu izgleda i maps...

Hoće li biti neke promene za nas koji imamo .164 sa insidera?

Ne bi trebalo. Mi već imamo tu verziju i ne dobijamo ništa novo. Jedino što sad možeš da izađeš iz Insider programa i čekaš sledeću stabilnu nadogradnju. Ja ću da ostanem na Release kanalu za sada. RS još uvek ne mogu da dobijem a pošto nije dovoljno testriran i ne bih pošto mi je L640 primarni telefon. Ako nešto ne radi treba da se vratim na Nokiu 301. :D

Ja sam sad sa prodavnice dobio nadogradnju za pozive i 6tag

Vrh Dno