Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ma lako bih ja da imam L730.. :) To je i dalje veoma dobar telefon. Ili bar WP8.1 na ovoj 550-ici..

Nema veze, razumeli smo se pa da ne spamujemo dalje temu..

Evo imam i ja jedan problem da prijavim sa windows 10 M . Msm ne znam da li je ovo do sistema problem je sa Edge.

Ne mogu da pastujem nesto iz clipboarda u edge. Npr neki link ili bilo sta ne nudi mi paste ikonicu kad otvorim edge.

Jel tako i kod ostalih ili ?

Ustvari ovo moze da bude problem do sajta ili tako nesto. Jer u address bar mogu da pastujem ali ne u text box na sajtu u kome kucam id.

Poslednja izmena:
Evo imam i ja jedan problem da prijavim sa windows 10 M . Msm ne znam da li je ovo do sistema problem je sa Edge.

Ne mogu da pastujem nesto iz clipboarda u edge. Npr neki link ili bilo sta ne nudi mi paste ikonicu kad otvorim edge.

Ustvari ovo moze da bude problem do sajta ili tako nesto. Jer u address bar mogu da pastujem ali ne u text box na sajtu u kome kucam id.

Nesto slicno se meni desavalo, i uspevao sam na kraju da kopiram tako sto sam prvo kopirao u OneNote na primer, pa iz njega u Edge, ili gde vec nije tad hteo da mi kopira... :) Nisam siguran da li nije hteo da mi kopira u Outlook ili u Edge, ali rekao bih da je Edge bio tad u pitanju, a da me Outlook nije ipak zezao, no nisam siguran.

Pa nema šta da ti nudi paste ikonicu. Od kako se pojavo, na Edge je bilo da zadržiš duže prst i iskoči ti Copy/Paste funkcija. Znači tapneš na text box gde hoćeš da kucaš, kad se pojavi kursor zadržiš duže prst i izađe ti da tapneš na paste.

Poslednja izmena:
Pa nema šta da ti nudi paste ikonicu. Od kako se pojavo, na Edge je bilo da zadržiš duže prst i iskoči ti Copy/Paste funkcija. Znači tapneš na text box gde hoćeš da kucaš, kad se pojavi kursor zadržiš duže prst i izađe ti da tapneš na paste.

Sad to vidim :D . Nije mi padalo ma pamet da drzim duze za paste.

Od kako sam prešao na .122, situacija je dosta bolja nego sa verzijama pre te.
Radi stabilno, tako da ću sledeći apdejt da odradim tek kad izađe zvanična verzija.

Sad to vidim :D . Nije mi padalo ma pamet da drzim duze za paste.
Ja sam to odmah pokušao kada sam vide da nema ona ikonice za "paste", ali samo zato što sam sasvim slučajno provalio da kad duže držiš prst na tekstu iskoči "select all". :d
Tako da ti potpuno ista varijanta ide kad hoćeš da radiš kopiranje selektovanog teksta jer ti neće iskočiti ona ikonica za "copy" kad ga selektuješ. ;)

Samo da objavim da je UMi proizveo mobilni pod nazivom UMi Touch na koji ide zvaničan 8.1 i 10 WM ROM (pored raznih Android ROMova).
Difoltni ROM je Android 6.0 a ostalo se flešuje po izboru aplikacijom sa njihovog sajta.
WM ROMove zvanično sertifikovao i odradio M$ lično.
Fon u preorderu košta 150$ !!!

Fabricka Maps aplikacija za Windows 10.

"
HERE je objavio da će sve svoje aplikacije, uključujući i Maps, ukloniti iz Windows 10 Store-a kasnije ovog meseca. Takođe, HERE aplikacije više neće raditi na Windows 10 Mobile uređajima nakon 30. juna 2016. godine. "Kako bismo se pripremili za ovu promenu, odlučili smo da uklonimo HERE aplikacije iz Windows 10 Store-a od 29. marta.

Kada je u pitanju Windows Phone 8, HERE aplikacije će na ovoj platformi raditi bez problema i nakon pomenutih datuma, zbog toga što je HERE duboko integrisan u ovu verziju operativnog sistema. Međutim, treba istaći da je HERE objavio da neće razvijati nove funkcije za Windows Phone, te da će se ubuduće fokusirati samo na ispravke kritičnih bagova ba Windows Phone 8 platformi."
Pa ***e...
A drive isto ćao?

A nekad sam se kurcio na l620 kako imam besplatnu navigaciju koja radi bez neta na nasem jeziku :D
Sad ce i kurtana da bude samo na androidu :D

Sent from mTalk

Da li je neko pronasao nacin da glasovno navodjene u Maps aplikaciji bude na srpskom?

U drugoj temi je neko napisao da treba prebaciti telefon na srpski, ali to ne zelim...

Ljudi, šta paničite, probajte Maps, ne mogu da verujem da je niste nikad koristili a dođe preinstalirana.
Ustvari, kad bolje razmislim i kad pogledam šta se sve ovde piše, 80% korisnika se ni ne trudi da sami pretraže ovaj OS i koje su njegove vrline, ili to rade sasvim površno ili im je WM pre komplikovan.
Npr, pored OneNote vam , realno, i ne trebaju druge app za beleške, eventualno NoteLedge ako treba i multimedija. Čak bez problema šaljem dobijene mejlove na ON i tamo ih svrstava u beleške.
Outlook je odličan, drugi klijent skroz nepotreban, a vidim da se neki još nisu izborili sa njim.
Photos, odličan, a vidim da neki ne znaju ni šta sve može i kako da se podesi, šta da prikazuje, šta da ažurira na OD, šta da vuče da neta........

Mislim, malo delujem kritično, ali kad pet puta pročitam isto pitanje onda je to malo.......

Otkud ti ideja da nismo probali maps? Radi on odlicno, ali kao sto sam rekao, nema, ili bar nije imao, opciju za glasovno navodjenje na srpskom. A mnogo je smesno kad srpske nazive ulica izgovara na engleskom.

Ljudi, šta paničite, probajte Maps, ne mogu da verujem da je niste nikad koristili a dođe preinstalirana.

Ustvari, kad bolje razmislim i kad pogledam šta se sve ovde piše, 80% korisnika se ni ne trudi da sami pretraže ovaj OS i koje su njegove vrline, ili to rade sasvim površno ili im je WM pre komplikovan.

Npr, pored OneNote vam , realno, i ne trebaju druge app za beleške, eventualno NoteLedge ako treba i multimedija. Čak bez problema šaljem dobijene mejlove na ON i tamo ih svrstava u beleške.

Outlook je odličan, drugi klijent skroz nepotreban, a vidim da se neki još nisu izborili sa njim.

Photos, odličan, a vidim da neki ne znaju ni šta sve može i kako da se podesi, šta da prikazuje, šta da ažurira na OD, šta da vuče da neta........

Mislim, malo delujem kritično, ali kad pet puta pročitam isto pitanje onda je to malo.......

Meni su preinstalirane HERE maps...

Ala ste bukvalisti, nisam rekao svi, nego većina.

One Note - nema undo - 5 godina feedback od Android/Win phone korisnika, jok. Nazalost, naucio na tezak nacin i izgubio ne tako nebitnu belesku.
Outlook - ahahahahahaa!
Edge - ahahahahaa!
Photos meni odlican, nisam se ni zalio na njega. Moracu da probam taj Note Ledge, jel ima neki sync sa cloudoum/PC-jem?

Otkud ti ideja da nismo probali maps? Radi on odlicno, ali kao sto sam rekao, nema, ili bar nije imao, opciju za glasovno navodjenje na srpskom. A mnogo je smesno kad srpske nazive ulica izgovara na engleskom.

Meni ne smeta. A presao sam na Maps jos odavno kad su krenule jer su po meni mnogo bolje. Plus imam u jednoj app sve .

Jedini nacin za sada je ta tel prebacis na srpski.

One Note - nema undo - 5 godina feedback od Android/Win phone korisnika, jok. Nazalost, naucio na tezak nacin i izgubio ne tako nebitnu belesku.
Outlook - ahahahahahaa!
Edge - ahahahahaa!
Photos meni odlican, nisam se ni zalio na njega. Moracu da probam taj Note Ledge, jel ima neki sync sa cloudoum/PC-jem?

Meni je outlook vrhunski. Koristim ga bas puno i na kompu i na laptopu i na telefonu.

Edge je prilicno dobar i brz .

Nisam spominjao Edge!

I šta je toliki problem sa outlook poštom?
Evo i za kalendar me zanima?

Tek sinoc sam otkrio u fonu windows maps ;)Kod mene je glasovno navodjenje na srpskom mada mi je telefon podesen na srpski jezik,izgleda da se nisu setili da bi neko hteo da izabere razlicite jezike za razlicite stvari .

Ne razumem nikako ljude koji hvale Edge... Ono je bre tragedija jedna primitivna...
I sramota što nema srpskog navođenja u Maps...
Ja jedino neku opštu kozmetiku, izgled W10 mogu da hvalim kao i Outlook Mail, ostalo...

Poslednja izmena:
BTW što se tiče navigacije koristim Sygic kupljenu i radi okej preporuka s moje strane svakako.

Poslednja izmena:
Probaću i nju pored w. mapa... Navigaciju koristim svakodnevno...
Zato jer ste stoka, za ios i android pravite aplikacije, a nas, koji smo vas proslavili, nas ste izdali. Želim da vam kompanija propadne i ode u zaborav. To vam želim, kao i svi window korisnici! Da Bog da propali!!!

Moja poruka za here...

Outlook - ahahahahahaa!
Edge - ahahahahaa!

E, da se pridruzim i ja u ovaj klub. :D Lako moze pokresno da se obrise nekoliko redova, nesto se selektuje, negde premesti ili obrise, i cao...

Vrh Dno