Šta je novo?

Windows (phone) 10

@rotkod:
Here je kupio konzorcijum proizvodjaca automobila...
http://www.ibtimes.co.uk/nokia-confirms-here-maps-acquisition-by-german-automakers-2-8bn-1513787

Prvo je bio Navteq, pa ih kupila Nokia, promenili ime u Nokia Maps pa u Ovi Maps, pa malo kasnije u Here Maps, pa su to prodali Nemcima.
U vreme kada je Here Maps postao deo WP ekosistema, bilo je vise Symbian uredjaja sa ovim mapama, nego WP uredjaja, tako da se ne bih slozio sa tvojom konstatacijom da ste ih proslavili.

Konačno dobar tviter !

Uu, vrh je. Mada koristim Twittone neko vreme i sjajna je. Nadam se da su ispravili da recimo kad ne proverim twitter tipa 12 sati, ucita mi recimo 4 sata i onda rupa do 12, nekoliko sati totalno iskulira.

E, da se pridruzim i ja u ovaj klub. :D Lako moze pokresno da se obrise nekoliko redova, nesto se selektuje, negde premesti ili obrise, i cao...

Ovo je veliki nedostatak same aplikacije. Na svu sreću, izgubljeni tekst može da se vrati preko OneNote Online. Samo idite na View - Page versions i možete da vratite prethodnu verziju stranice.

@rotkod:
Here je kupio konzorcijum proizvodjaca automobila...
http://www.ibtimes.co.uk/nokia-confirms-here-maps-acquisition-by-german-automakers-2-8bn-1513787

Prvo je bio Navteq, pa ih kupila Nokia, promenili ime u Nokia Maps pa u Ovi Maps, pa malo kasnije u Here Maps, pa su to prodali Nemcima.
U vreme kada je Here Maps postao deo WP ekosistema, bilo je vise Symbian uredjaja sa ovim mapama, nego WP uredjaja, tako da se ne bih slozio sa tvojom konstatacijom da ste ih proslavili.
Nije to suština, mogala je kompanija "kemo i šemo, Istanbul" biti vlasnik... Suština je da su izostavili windows uređaje, a pritom i dalje mislim, da je najviše slave ovoj aplikaciji, doneo upravo windows phone. I da, da ponovim, proslavili smo ih... Između ostalog, kako si i sam (indirektno) naveo... I sam BMW će koristiti isti za navigaciju, bmw zaposleni, ne koriste android, ne koriste ios, naprotiv... Nokia uređaje, odnosno danas MS.
Ja osobno sam bar na 20tak iphone, dao ljudima saznanje za istu...
Opet zašto i oko ovog praviti polemiku...
Kako sam na početku napisao... Suština je da će ih razvijati za ios i android, ali ne i za windows.
Zato ostajem pri istoj... Da Bog da propali... Eto!

YooYo... "no a fens"

Poslednja izmena:
Na androidu do nedavno nije postojala normalna offline maps aplikacija. Google maps nije imao mogucnost rada u offline rezimu niti mogucnost skidanja mapa na uredjaj i koriscenje u inostranstvu. Korisnici su se dovijali sa iGo i slicnim resenjima, pa su budzili skinove, kombinovali mape, itd. Onda su se pojavili Sygic i Here maps koji su dopunili rupu koja nedostaje. Google Maps i dan danas nisu pogodne za koriscenje dok si u roamingu, zato pored Google Maps imam instalirane i Here i Sygic mape.
Mislim da je MS je zadrzao prava na pristup mapama, dok sam sw koji managuje navigaciju, pretragu, itd. se vise nece praviti za WP.

Ovaj put stajem na stranu yooyo. :D Ali stvarno jeste tako, te mape su prisutne na telefonima od Nokija sa Simbijanom, i baš bih rekao da nije Windows Phone "proslavio" Here mape, nego konkretno Nokia. Posle su se pojavili i Nokia X telefoni, i oni bi brzo dobili Here mape (ako ih nisi odmah i dobili).

I na kraju, to su sve vreme iste mape, jedino se aplikacija za pristup mapama menjala u zavisnosti od platforme. Isto tako je i sad, Here mape mi imamo, samo kroz drugu aplikaciju. :) Ne vidim problem osim što će trebati ručno obeležene lokacije da se prenose, bilo bi dobro da ovo može automatski, ali hajde. Dobra je i ta Microsoft Maps, ja je koristim pod kad sam na w10m stalno.

Here Maps više nisu Nokijine, nema razloga da se išta čudimo, i "ne ostavljaju oni nikoga na cedilu", znaju oni da mi imamo sad drugu aplikaciju za pristup njihovim mapama, mi te mape možemo da koristimo. :)

Poslednja izmena:
Možda da to sročim ovako...E52, E71, E72...L900..........L920.....L1020. Šta oni imaju zajedničko, nokia ime. Ok, danas imam vezu između nokia brenda i MS brenda, koji ih povezuje... Windows OS.
Kontinuitet je još uvek prisutan u lumia imenu...
Zar zaista mislite da ovi, here... Nazovite kako hoćete, svoju offline popularnost nije stekao na nokia, pardon window uređajima...?
Opet, to nema nikakve veze sa ovim... Suština je da podrška izostaje za wp uređaje, dok se uređajima, koji nikad nisu imali ni jednu dodirnu tačku sa here, omogućuje ta podrska... Dali smo se sad razumeli?! Nadam se da jesmo, jer ako nismo... Pročitajte ponovo...
Edit: to sto ms zadrzava prava... Bas me briga, navikao sam se na here...

Poslednja izmena:
Nije samo sa Here, i kompletan Office paket je na Play-u besplatan... B.udale rade za druge a sami propadaju. Google im nikad nije dao YouTube a oni njima i Here i Office i One Drive... Zato tako i prolaze i treba da propadnu i hoće. Prodaja im i jeste na nivou statističke greške, što je šteta, hardverski kvlitetno odrađeni uređaji sa odličnim kamerama... Ali nije mi ih žao. Ja 1520 nisam platio puno kao neki ali opet, odlična kamera i baterija na 6" ostaju "drugi telefon", dakle neiskorišćen zbog sakatog sistema koji nikuda ne napreduje... Još malo pa bačen novac. Ipak mi je predobar sve u svemu da bih ga prodao ali opet...

Poslednja izmena:
Office i here su na play store free iz razloga što je 87>2

Ja sam uzeo lumiju baš zbog here maps aplikacije. Što neko napisa, na Androidu sam morao da se mučim sa igo, a ovde sve šljaka bez problema i džabe! Sad me zanima, na 8.1 ko ima tu aplikaciju, hoće li moći da je koristi posle 30.6? Uzeo sam novu 640 ds za 100 evra i koristim kao drugi, realno ne bih ni apdejtovao na 10 jer ovo radi ok, a ne bih da koriatim nešto što baguje, koči i restartuje svaki dan pa me zanima da li će here maps moći da se koristi i kasnije?

Moći ćeš da je koristiš sve dok je ne izbrišeš, jer posle neće biti na store-u, ali uvek će biti načina da je instaliraš sideload putem.
Jedino što se neće apdejtovati HERE mape potrebne za Here Drive, ali mislim da će HERE Drive moći da koristi windows mape. Tako da možemo Here Drive koristiti još dosta vremena.

Poslednja izmena:
Kako ne razumes, microsoft je softverska kompanija, da nisu izbacili iOS i Android aplikacije bili bi nepostojeci na mobilnom trzistu. Gugl je izbacio aplikacije za dva sistema koji zajedno pokrivaju preko 95%/trzista. Simple as that

Poslednja izmena:
Stvari oko YT i WP su jasne. Svaki developer ima svoj api key i ako taj api koristi ispravno google mu nece blacklistovati aplikaciju.
MS aplikacija za YT nije postovala YT api, te je key stavljen na crnu listu.
Možda jednog dana google napise YT app za Windows Phone ili Microsoft to uradi kako treba.. U svakom slucaju, MS cak ni sa wp8.1 nije imao potrebnu tehnologiju da prikaze YT onako kako Google to zamislja. Možda se u wp10 stvari promene.
Ah, da.. Mesecima pre zabrane YT aplikacije za wp, Microsoft je gurao kampanju "don't get scroogled" u kojoj su otvoreno pljuvali google, pa je i to jedan od razloga za googleovu tvrdoglavost u slucaju YT app.

@telep:
Da pojednostavimo... MS mora da se pokaze kao stabilan i pouzdan developer mobilnih aplikacija. Ovo je novi teren gde još nisu stekli pozitivnu reputaciju. Sa druge strane, moraju da privole korisnike drugih platfotmi na svoje servise tako da im eventualni prelazak na wp ne bude bolan.
Ovo što sad radi Microsoft je jedini i ispravan način, ali se bojim da su debelo zakasnili.

Poslednja izmena:
Tacno, zatvori temu yoyo.

Nešto te žulja?

Ipak ne možemo reći da su zakasnili... Ako tako gledamo, svi koji su se kasnije pojavili u odnosu na nekog drugog su "zakasnili", ali ipak ipak ima i takvih koji su se lepo snašli. Evo od vašeg Googla browser Chrome, pojavio se i posle IE i posle Mozille, pa ipak. :)

Prodah svoju lumiu 640. Dosta mi je bilo ms zafrkancije. Tri godine sam na wp, vecina onih koji ga sad kuju u zvezde tad nisu ni znali da ms ima mobile os. Tako da ne moze meni neko da prica kakav je wp. Sve ono sto mi se svidelo na njemu se polako izgubilo. Brzina i fluidnost sa odsustvom bagova na wp 8 i wp 8.1 je misao na imenica za w10. Super je radio i na slabijem hardveru. Svidelo mi se to sto si pre par godina mogao da kupis fon i dodje ti bre sa lepo instaliranim mapama i navigacijom i vozi, dok si na androidu morao da se dovijas. Sad su i to izgubili. Ostale te win mape koje nemaju nav na srpskom, a koje uzgred meni ni ne rade, ja ne znm sta je, ali koju god ulicu da otkucam pise da nema rezultata, probao sam i na cirilici i na latinici po 100 puta i nista. Na here je to bar radilo super, sad nema ni toga. Beda. Bicu tu sa vama, pratim situaciju sa winom i dalje, ali mu ne prognoziram svetlu buducnost, iako bih voleo. Sto neko rece, sistem se drzi vestacki na aparatima. Drzi ga ms jer mu se moze, jer je prejak u drugim poljima i uz google i apple ima ubedljivo najveci prihod od svih u it svetu, pa i sire tako da moze sebi da dozvoli ovaj luksuzan hobi zvani wp. Da je neka druga kompanija u pitanju koja nije toliko finnsijski mocna kao ms davno bi wp bio gotova prica. Cist primer je bb sa bb10 os koji je bio i bolji i savrseniji sistem od wp pa je ipak zavrsio, jer bb nije mogao da dozvoli sebi da posluje sa gubitkom kao sto to ms moze.

Mape rade sasvim normalno i bez problema. Navigacija je takođe na srpskom ako je telefon na srpskom. Kad je na engleskom onda, zamisli, i navigacija je na engleskom. Koristim je svakodnevno i nema razlike u odnosu na Here.

Videću ovih dana stavim klip kako radi desetka kod mene. Pa da upoređujemo:)

Kad je na engleskom onda, zamisli, i navigacija je na engleskom.

Zamisli, sve normalne navigacije imaju promenu glasovnog navodjenja nezavisno od jezika telefona. Ovo je takav *****izam da nemam reči. Inače, sama aplikacija je ok, navodjenje i pretraga radi ok. Valjda će promeniti to u nekoj od narednih verzija, mada sumnjam.

Hehe... Da ne ispadnem glup u društvu... Drzim fon na engleskom, a trazim srpsko navođenje... Razumem da neko zeli mogućnost... Samo, čemu?!
Ne razumem engleski, a drzim fon na engleskom, opet ne razumem i ispadoh glup u društvu... "Ajm sori, hebi ga"

Prodah svoju lumiu 640. Dosta mi je bilo ms zafrkancije. Tri godine sam na wp, vecina onih koji ga sad kuju u zvezde tad nisu ni znali da ms ima mobile os. Tako da ne moze meni neko da prica kakav je wp. Sve ono sto mi se svidelo na njemu se polako izgubilo. Brzina i fluidnost sa odsustvom bagova na wp 8 i wp 8.1 je misao na imenica za w10. Super je radio i na slabijem hardveru. Svidelo mi se to sto si pre par godina mogao da kupis fon i dodje ti bre sa lepo instaliranim mapama i navigacijom i vozi, dok si na androidu morao da se dovijas. Sad su i to izgubili. Ostale te win mape koje nemaju nav na srpskom, a koje uzgred meni ni ne rade, ja ne znm sta je, ali koju god ulicu da otkucam pise da nema rezultata, probao sam i na cirilici i na latinici po 100 puta i nista. Na here je to bar radilo super, sad nema ni toga. Beda. Bicu tu sa vama, pratim situaciju sa winom i dalje, ali mu ne prognoziram svetlu buducnost, iako bih voleo. Sto neko rece, sistem se drzi vestacki na aparatima. Drzi ga ms jer mu se moze, jer je prejak u drugim poljima i uz google i apple ima ubedljivo najveci prihod od svih u it svetu, pa i sire tako da moze sebi da dozvoli ovaj luksuzan hobi zvani wp. Da je neka druga kompanija u pitanju koja nije toliko finnsijski mocna kao ms davno bi wp bio gotova prica. Cist primer je bb sa bb10 os koji je bio i bolji i savrseniji sistem od wp pa je ipak zavrsio, jer bb nije mogao da dozvoli sebi da posluje sa gubitkom kao sto to ms moze.

Srećan put :)

Hehe... Da ne ispadnem glup u društvu... Drzim fon na engleskom, a trazim srpsko navođenje... Razumem da neko zeli mogućnost... Samo, čemu?!
Ne razumem engleski, a drzim fon na engleskom, opet ne razumem i ispadoh glup u društvu... "Ajm sori, hebi ga"

Razumem engleski odlicno, ali me nervira kad cita srpske nazive ulica na engleskom, mnogo je smesno i iritantno. Kad bi mogla samo navigacija, left, right itd, bilo bi ok.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno