Šta je novo?

Windows (phone) 10

E kad bi double tap na windows phonu bio tako osetljiv

Mozda ako je ukljucena opcija "double tap" za otkljucavanje ekrana pa kada prelazi preko rupa aktivira se ekran. Meni se to na androidu desavalo.
Iskljucen je doubletap, al kakve rupe mi imamo ovde, ne bi me cudilo da po koji put telefon padne i na dugme za otkljucavanje... :d Ili kad grune tocak preko neke rupe, a ovaj telefon pravljen za civilizovan svet pa se sokira "sta to bi, brate, jel nas bombarduju :zgran: ". :D (nadam se da ipak necu naleteti na takvu neku :) )

Cura ima l535 wp8.1 i desava joj se da se ekran upali sam od sebe i ne gasi se dok ona ne pritisne lock dugme .

Sent from mTalk

Vreme je za HR... Što se rupa po putu tiče... Ima ih i ovde... Ne znate vi šta je sve i koliko, bolje u Srbiji...

Ne znam da li je neko spomenuo bug koji se dešava u Edge posle korišćenja jednoručnog moda?

Znači radim u Edge normalno, zadržim start, ekran se prepolovi, sve ok... ali problem nastane kad se slika vrati u normalu.

Edge i dalje misli da je u jednoručnom modu i gorja polovina ekrana za njega ne postoji. Uopšte ne reaguje na touch, dok tapkanje po donjoj polovini ekrana kontroliše gornju polovinu slike. :d

Ne znam da li je neko spomenuo bug koji se dešava u Edge posle korišćenja jednoručnog moda?

Znači radim u Edge normalno, zadržim start, ekran se prepolovi, sve ok... ali problem nastane kad se slika vrati u normalu.

Edge i dalje misli da je u jednoručnom modu i gorja polovina ekrana za njega ne postoji. Uopšte ne reaguje na touch, dok tapkanje po donjoj polovini ekrana kontroliše gornju polovinu slike. :d

I meni to dešava. Ne znam da li se uvek to desi, al desi se uvek na Mondu recimo kad spustim ekran, otvorim meni, pa nešto odaberem i podignem ekran, ili podignem pa probam da odaberem nešto iz menija.

Za l535, ako kažem može da isključi double tap rekao bi "ne s***, Kolumbo", pretpostavljam. :D

Poslednja izmena:
Sve radi normalno, sad sam probao.
Ako samo spustiš pa podigneš ekran neće se to desiti, ali ako se spusti i tako koristi pa se vrati na normalno meni se desi svaki put. :(
Evo npr. idi na Google, Facebook, 9GAG pa isprobaj. Tu najčešće mi i treba jednoručno korišćenje.

Poslednja izmena:
Evo probam vec 10 min 9gag i fb, nista cudno nisam primetio. Jedino što ako ništa ne diram par sekundi se vrati u normalu, ali pretpostavljam da to tako treba.

Moguće je da izađe još jedan mali update za ovu verziju pre Redstona , 10586.71 je u pitanju . Verovatno sledeće nedelje, naravno mislim za insidere.

Valjda neće da zezne bateriju...
Primetio sam da ne radi Data sense uopšte, niti prihvata određeni dan za obračun niti se javlja kad treba (3. u mesecu) već mi je iskakao juče?! Mada mi to nije bitno naročito

A jel .63. još uvek poslednji na fast ringu i da li su ga možda ubacili i na slow?

Sent from mTalk

Ima li double tapa na tom .63 za 550, 950..

Nema

Ali svakako vredi instalirati, telefon osetno brze i bolje radi. Eventualno sacekaj najavljeni .71 build sledece nedelje.

Ma cekam zvanicno, kakvi insideri.. Ladno nece biti dt-a uopste, ne verujem.

Pa zvanična će ti biti neka od insider verzija, na 640 su pustili update na .29. A za dt se priča po nete, ne verujem da će ostaviti l950 bez toga.

Čime konkretno nisi zadovoljan? Ja stvarno nemam nijednu krupniju zamerku. Ako bih tražio dlaku u jajetu, ok, da, lag tu i tamo ali ništa preterano. Ovako nekih problema u radu tipa pucanja aplikacija, sam rad sistema itd - 0. Koristim .63 build.

Telefon nije u upotrebi skoro 2 dana pa nisam nista dalje testirao, razmisljam da li da prodam i jurim neku skuplju i bolju Lumiu ili da cale koristi L550 x meseci dok cena polovnih L930 ne padne ispod 200e.

Aj razumem da telefon ne moze da bude munjevito brz kao flagship uredjaji ali me bas nervira sporadicno lagovanje i ta losa fluidnost.. od bagova se desavalo da nece da prihvati touch na ikonicu iz vise puta (iako sam touch radi tj vidi se da displej prihvata kompandu ali sw kao da ''zaglupi''), kamera nekoliko puta nije htela da okine i snimi fotku u indoor uslovima (soba sa vestackim osvetljenjem) a nekoliko puta uopste nisam mogao da otvorim snimljenu fotografiju ni iz 20 pokusaja. A i samo ponasanje kamere me nervira kao i to sto na nekim poljima 6 godina star Wave telefon ostavlja dosta bolji utisak ali to je vec za L550 temu.

I tastatura je pri kucanju poruke zakucala nekoliko puta, jednom je i ''nestala'' a telefon se restartovao.
A ovako inace posle restarta jednom sve je ostalo zaglavljeno na nekakvom crnom ekranu i morao je da se odradi jos jedan restart..

Da napomenem da je telefon nov i hardverski deluje ispravno, nista od dodatnih app jos nisam instalirao.

WP tj WM je takav-kakav je i uopste necu da pokrecem polemiku droid/google vs WM/MS vec sam jednostavno ocekivao da ce sve raditi veoma dobro i stabilno, zato sam i izabrao L550 sa W10m za oca jer on nije sad neki zahtevan korisnik a na kraju ispade da bi mozda bolje bilo da sam uzeo neki grandprimecore+ samsung koji je bio samo malo skuplji.. a nisam hteo jer su ti samsung telefoni do sada bili tesko djubre.

E sad, sutra uvece cu ponovo testirati fon (danas nemam vremena) pa ako moze neki savet, mozda neki hard reset da se odradi? Ima li nekih sitnih apdejtova za L550?

Nemam nista protiv ovog os-a, vidi se da ima potencijal da bude bolji i upotrebljiviji od osmice + moze da bude bas dobro resenje za neke korisnike ali jednostavno nisam ocekivao nikakve softverske probleme pa cak ni te vezane za sporadicno losu fluidnost i lagove, ocekivao sam relativno ''spor'' telefon (tj sve u skladu sa cipsetom i ram memorijom) ali i 100% stabilan i pouzdan softver.

Valjda ce MS uskoro srediti sve W10m verzije, od najjeftinijih lumia do L950/XL.. a i ako srede realno je bolje imati bar neku L830 u dzepu a da ne pricam o L930 :)

Poslednja izmena:
Bio je neki update kad sam tek uzeo, proveri jel ima i odradi posle toga hard reset..

Sent from mTalk

Verovatno ce to srediti bar deo problema jer nisam nista apdejtovao, samo izvadio fon iz kutije, upalio i to je to :) Ali cu tek sutra uvece apdejtovati i odraditi HR pa javljam..

Nego sad se prisecam.. cini mi se da je i bio ponudjen apdejt ''za nesto'' kada sam upalio wi-fi ali sam sve to preskocio.. e sad da li je bio neki os apdejt/fix ili za neku aplikaciju, nemam pojma.

Poslednja izmena:
Double tap nema na L950, ima double tap lock screen... Trebalo bi da ima u budućnosti... Kad? E... I ja bi to voleo znati...

Koji build imas? Fabricki .29 je dosta losiji, instaliraj insider .63, telefon radi mnogo bolje i sa mnogo manje bagova. Ne moze da se poredi.

Ne, mislio sam na @hsv.stoned, ti si uleteo izmedju dok sam pisao :)

wp_ss_20160123_0002.png
Kako ste poređali tilove... I koja vam je boja najvidljivija... Meni zelena...

Glupo pitanje - kako si postavio plocicu sa datumom?:) na 8.1 sam znala, na 10 ne :D :)

Nazad
Vrh Dno