Šta je novo?

Windows (phone) 10

Meni je sve ok... Sasvim sam zadovoljan.
E sad, kao sto sam rekao više puta, sa W samo idem na ios... Stvar ukusa.

Pored stabilnosti. Notifikacioni panel ne valja ništa, isto kao i pre.
Store je loš, i kad radi update, ne može direktno da se uđe na stranu aplikacije da se vidi šta je novo. Nešto što mi je zdravo za gotovo na Android-u.
Settings previše nepreglednog teksta, i neke stvari su na pogrešnim mestima.
I najbitnije, aplikacije se predugo učitavaju, Settings pod sekcije.

Sve je to neozbiljno, teška beta.
S druge strane live tiles kao ikonice i widget u jednom je odlična stvar. Mislim da će valjati ako se posvete, do kraja godine, sledeće. Ali sada je užas. 8.1 bolje radi na slabijem telefonu.
Ја се извињавам, али морам!
У ком језику ти ово пишеш? Толику неписменост нисам давно видео! Три пута сам морао читати да схватим шта је песник са овим хтео да каже!

Zašto, šta je pogrešno? Što nije prevodio live tiles, widget, settings, store?

У ком језику ти ово пишеш? Толику неписменост нисам давно видео! Три пута сам морао читати да схватим шта је песник са овим хтео да каже!

Razumljivo je pisao, necemo se prepucavati i pozivati i na pismenist kao na Blicu. :D

Inace, treba razumeti da i svi mi u odredjenim momentima imamo manje ili vise tolerancije ka necemu. I ja imam strpljenja, al mi bude krivo kad pomislim da smo ovde kao u "Cekajuci Godoa". :D Inace, da, sistem im je dobar, al stvarno je glupo da im aplikacije imaju iste mane ili nedostatke i posle duzeg vremena. Sistem je dobar sto se mene tice, ali njihove aplikacije zezaju i iaju nedostatke. Jasno mi je da je to zato sto su sve aplikacije radili iznova, al ipak, utice to na nas i u zivotu ako imamo w10m. :) Ja sam recimo sad sebi dokupio 150MB da imam do kraja meseca jer mi w10m brze trosi net. 300MB mi sad otislo do jucerasnjeg dana ili danas, a na wp8.1 mi je 200MB bilo dosta za ceo mesec skoro... (inace imam 300MB na mesec dana) Edge nema opciju da ucitava stranicu bez slika, ili da slike kompresuje... Opera ih kompresujr, al sporo ucitava strane, UC je tu malo bolji, moze da ne ucitava slike, eto, var nesto.

I da dodam, da, slazem se, na beti smo, ne dizemo bunu ovde, ali malo smemo da komentarisemo. :) Oni i sad umesto da usavrsavaju aplikacije za svoj sistem resurse trose na android i ios, a mi cekamo kad ce te njihove aplikacije proraditi bolje - za njihove telefone koje prodaju od pre nekoliko meseci. :(

Šta je problem?

Пола речи у поруци није из српског језика. Оваквим писањем је уништен наш језик!
Пишеш невезано. Текст је изгубио поенту.
Пре свега ово је пробна верзија система и нико те не тера на то.
Ја сам заиста одушевљен овом верзијом. Има пар пропуста од стране апликација треће стране, али то није до система.
Немој да се вређаш, пре сам уживао у читању твојих порука, али ово је стварно било за критику. ;)

Ma bitno da ti koristiš SrBski na it forumu, boli te patka. ;) Verovatno si se uvredio sto je čovek rekao kako stoje stvari sa w10m. Neka ga imam i pet puta, ali isto cu i ja reci...teska beta. Cak šta više neka ios beta je pojam za ovo...

Пола речи у поруци није из српског језика. Оваквим писањем је уништен наш језик!
Пре свега ово је пробна верзија система и нико те не тера на то.
Ја сам заиста одушевљен овом верзијом. Има пар пропуста од стране апликација треће стране, али то није до система.
Немој да се вређаш, пре сам уживао у читању твојих порука, али ово је стварно било за критику. ;)
Ti si poceo sa vredjanjem... Sistem se i meni svidba, ali je u pravu, ovi iz MS se "malko" glupiraju... Evo, vidi ovo:
http://mondo.rs/a867851/Mob-IT/Apli...-otvaranje-Word-Excel-PowerPoint-fajlova.html
To za Android prave, na WM mi o tome mozemo da sanjamo. Razumem da oni tamo imaju jacu konkurenciju pa treba da se trude kad je android u putanju, al ne donositi slicne opcije i nama je custo zanemarivanje svojih korisnika. Da imaju bar toliko obraza da i mi vidimo da za nas nesto prave.

Al treba prekinuti sa prepucavanjem. OK, bio si malo neraspolozen, nesto ti je zasmetalo, idemo sad dalje. ;)

Evo prevedeno:

Pored stabilnosti. Obavestaona tabla ne valja ništa, isto kao i pre.
Prodavnica je losa, i kad radi unapredjivanje, ne može pravo da se uđe na stranu napisanog koda koji korisnik pokrece stiskom na malu slicicu, da se vidi šta je novo. Nešto što mi je zdravo za gotovo na Android-u.
Podesavanja previše nepreglednog teksta, i neke stvari su na pogrešnim mestima.
I najbitnije, napisani kod koji korisnik pokrece stiskom na malu slicicu se predugo učitava, Podesavanja ispod sekcije.

Sve je to neozbiljno, teška rana faza pisanja koda
S druge strane zive slicice kao ikonice i виџет u jednom je odlična stvar. Mislim da će valjati ako se posvete, do kraja godine, sledeće. Ali sada je užas. 8.1 bolje radi na slabijem telefonu.

Борисе седи, 1. Ошишао си латиницу на неким местима при превођенју, а посебно ћемо о томе што си користио васташку латиницу уместо нашег лепог срБског писма. :d

Anyway, da li je moguće da je meni malo pravila problem microSD kartica?
U telefonu mi je bila kartica koju koristim od 2011., preživela je 7 mojih telefona do sada i svud je radila odlično. U pitanju je Transcend(ent :d ) 16GB class4 i na njoj su mi bile neke od aplikacija i sve sa kamere je išlo na nju. Naravno nikad nisam iskoristio više od četvrtine prostora, tako da sam danas kupio Kingston microSDHC 8GB class10 i telefon kao da je živnuo malo i neki od redovnih problema mi se ne dešavaju za sada...

Iskrena poruka Majkrosoftu od moje malenkosti:
c51e08f7f754c4c48ff67e5ee71f5087.jpg
:d

Znači kako bih ih već poslao u #$&@¥ samo da imam manje strpljenja i više para! Ovo je već Monti Pajtonovska komedija!

Poslednja izmena:
Iskrena poruka Majkrosoftu od moje malenkosti:

c51e08f7f754c4c48ff67e5ee71f5087.jpg

:d

Znači kako bih ih već poslao u #$&@¥ samo da imam manje strpljenja i više para! Ovo je već Monti Pajtonovska komedija!

Ahahah...ja sam to pričao jos pre godinu dana, ali većina me je popljuvala tada. Verovatno su bili u fazonu sad kad dođe w10 ima ršum da napravi.

Ahahah...ja sam to pričao jos pre godinu dana, ali većina me je popljuvala tada. Verovatno su bili u fazonu sad kad dođe w10 ima ršum da napravi.

Mada, i sad je sistem dobar dosta (al nije bez mane, naravno...), jedino sto mi je nejasno to sto odredjene aplikacije koje su vazne za korisnika i koje su na telefonu predinstalirane nisu skroz dovedene u red. Meni je bezveze to kako na kalendaru hoce da se zaglavi obavestenje na plocici i lockscreenu, i ima tako tih sitnica, i ne mogu da verujem da ne mogu da sedni i da kazu "hajde da resimo ovo sto je lako, a sto korisnike moze da zivcira". To je jedan primer, navodili ste vi vec ostalo, svako ima svoje nesto, a sumnjam da je to toliko tesko resiti.

Mada, i sad je sistem dobar dosta (al nije bez mane, naravno...), jedino sto mi je nejasno to sto odredjene aplikacije koje su vazne za korisnika i koje su na telefonu predinstalirane nisu skroz dovedene u red. Meni je bezveze to kako na kalendaru hoce da se zaglavi obavestenje na plocici i lockscreenu, i ima tako tih sitnica, i ne mogu da verujem da ne mogu da sedni i da kazu "hajde da resimo ovo sto je lako, a sto korisnike moze da zivcira". To je jedan primer, navodili ste vi vec ostalo, svako ima svoje nesto, a sumnjam da je to toliko tesko resiti.

Ma gde teško za takvog giganta, nego njih očigledno zabole i za nas i je ovaj njihov w10 moble, izbacili tek da imaju i oni nešto. Pa bre oni vise pažnje posvećuju android aplikacijama nego čitavom sistemu njihovom. To mene izluđuje.
P.S. Jel zna bre neko kako da mi u onim buđavim mapama nađe neku adresu? Probao sam svašta da kucam i ništa ne može da nađe. Probao i latinicom i ćirilicom i ništa. Eventualno mi nekad nađe sam grad (da nije žalosno bilo bi smešno). Here me je do kućnog broja vodila. E sad, ili sam ja glup ili je ms majstor da upropasti svega čega se dotakne, bar što se tiče mobile sektora.

Ma gde teško za takvog giganta, nego njih očigledno zabole i za nas i je ovaj njihov w10 moble, izbacili tek da imaju i oni nešto. Pa bre oni vise pažnje posvećuju android aplikacijama nego čitavom sistemu njihovom. To mene izluđuje.
P.S. Jel zna bre neko kako da mi u onim buđavim mapama nađe neku adresu? Probao sam svašta da kucam i ništa ne može da nađe. Probao i latinicom i ćirilicom i ništa. Eventualno mi nekad nađe sam grad (da nije žalosno bilo bi smešno). Here me je do kućnog broja vodila. E sad, ili sam ja glup ili je ms majstor da upropasti svega čega se dotakne, bar što se tiče mobile sektora.

Da li si skinuo uopšte mapu Srbije ? Koju god adresu da kucaš nalazi, ne moraš ni ceo naziv . Još ti uvek predloži ove ulice koje su ti bliže po lokaciji.

3928b3f6b4beb5ad5658cd405b6b2ba3.png

Poslednja izmena:
Jos da se nadovezem na tolera, ne moras koristiti bas tu aplikaciju za mape koja ti je uz w10m, mozes i da koristis HERE mape, radi isto kao i na wp8.1.

WP 8.1 je mrtav,nema novih aplikacija vec mesecima,nema razvoja.
Nisu jos ni WP 10 pustili,a rade aplikacije za iOS i Android.
Ne mogu da verujem !

Zato tako sporoni ide. Kad se sve prvo radi za android i ios pa onda kad bude vremena za W10. Ako ostane ovako promenicu misljenje da zamenim moju L1520 za L950XL

WP 8.1 je mrtav,nema novih aplikacija vec mesecima,nema razvoja.
Nisu jos ni WP 10 pustili,a rade aplikacije za iOS i Android.
Ne mogu da verujem !

Kako vi ljudi ne razumete da drugi tim radi windows 10 i windows aplikacije a sasvim drugi tim radi ios i android stvari.

Ako rade aplikacije za IOS i andorid ne znaci da ce zbog toga windows 10 sporije da se radi. I obrnuto.

Kako vi ljudi ne razumete da drugi tim radi windows 10 i windows aplikacije a sasvim drugi tim radi ios i android stvari.

Ako rade aplikacije za IOS i andorid ne znaci da ce zbog toga windows 10 sporije da se radi. I obrnuto.
Tako je, razliciti su timovi, ali ko odredjuje koji tim ce imati koliko ljudi i koji ce kojom brzinom raditi (sto zavisi od toga koji koliko imaju resursa)... Razliciti timovi, al je to i dalje jedna kompanija. I da, mogu se sloziti da im ide sad sporije "jer je to nov sistem, pa ne znaju odakle da krenu, a ovi na ios i androidu samo nadogradjuju", al onda su mogli vise da uloze u razvoj tih novih aplikacija za w10m. ...ili, da su nam omogucili da koristimo proverene aplikacije sa 8.1 na w10m sistemu dok oni ove nove ne srede. Posle neka ih povuku ako hoce, sta ja znam...

Ja ne znam čime onda pravdaju toliko kašnjenje. Preko 6 meseci od najave za oktobar zvanične verzije. Iskreno su preterali. Toliki tim i tolika kompanija. Ja volim wp i koristim ga od 8.0 svidj mi se kako je zamišljen ali neodgovornost je prevazišla svaku meru

Različiti timovi?! Pa gde je onda taj tim za W10 Mobile, na utakmici?

Činjenica je 100% da od ovoga ni na duže staze nema ništa, poneko kaže da je sistem orijentisan prema poslovnim korisnicima (jedan sistem na više uređaja), ja ne vidim nikakvu korist,od toga, na Androidu sve postoji, još bolje i radi bolje. Dali su im i mape i koješta i sami sebi pucali u nogu. Google im ne da ni YouTube a oni njima svašta...i*d*ioti, ne bi me toliko nerviralo da ne lažu i ne obećavaju kule i gradove badava i to godinama. Uopšte mi nije jasno, oni kao da ne prate svoje tržište, utiske korisnika, forume...

Poslednja izmena:
Ne bi da sam "partibrejker", ali da sam ja toliko ne zadovoljan kao vi, prodao bi wp i prešao na ios ili android u vašem slučaju.

Različiti timovi?! Pa gde je onda taj tim za W10 Mobile, na utakmici?

Činjenica je 100% da od ovoga ni na duže staze nema ništa, poneko kaže da je sistem orijentisan prema poslovnim korisnicima (jedan sistem na više uređaja), ja ne vidim nikakvu korist,od toga, na Androidu sve postoji, još bolje i radi bolje. Dali su im i mape i koješta i sami sebi pucali u nogu. Google im ne da ni YouTube a oni njima svašta...i*d*ioti, ne bi me toliko nerviralo da ne lažu i ne obećavaju kule i gradove badava i to godinama. Uopšte mi nije jasno, oni kao da ne prate svoje tržište, utiske korisnika, forume...

^
nije-vazno-ciljati-u-.jpg

Sramotni su, ja sam se iskreno bas uzdao prvo u WP8, pa onda 8.1, kasnije i u W10M, ali jednostavno shvatis da puno kaskaju i kao da im je to plan neki.. Ne znam sta ocekuju da svi na svetu cekaju njih.. Zbog takvog stava sam ih i batalio... Onaj dan se igram sa 950 od druga iz CH, i malo sam poredio brzinu svakodnevnog koriscenja izmedju njegove 950ice i mog 6S.. Da se ne lazemo 950 primetno zaostaje u onim osnovnim radnjama.. Kao da su fazon za odziv dilera pozajmili od samsunga.. Kliknes na ikonu i tri dana potom BUF..

lose je, lose, zaista...

Jedno zanimljivo poredjenje, uzeo Idol 3 i moju 550, testirao browsing brzinu i otvaranje stranica. Chrome vs Edge jelte. Izdominirala je 550 na skoro svakom sajtu, mislim izdominirala, razlika je od delica sekunde, do dve, pa do toga da Chrome nikako da do kraja ucita stranicu i zabode na nekih 95%.
Kida Edge. Zanimljivo mi je jer je svaki deo hardvera bolji i novija generacija na Idolu..

Sent from mTalk

malo sam poredio brzinu svakodnevnog koriscenja izmedju njegove 950ice i mog 6S.. Da se ne lazemo 950 primetno zaostaje u onim osnovnim radnjama

Probao je u Gigatronu u Stadionu,a dosao sa kolegom koji ima 6S+....Neuporedivo je bolje sve a i lepse na Sljamfonu 6S.

Inace ja imam 640XL,i nikako da docekam official update win10.

Ako su odziv dajlera pozajmili od Samsunga znači da ni na Androidu ne cvetaju ruže.

I dalje tvrdim da ih usporava sinhronizacija sa desktop verzijom i obrnuto. Android je isključivo mobilni sistem i tako se i razvija. iOS je mobilni sistem dok je OS X desktop sistem a koji međusobno nisu povezani pa timovi mogu da rade šta god hoće. Nažalost, jedina opcija koju MS ima jeste da gura foru jedinstvenog ekosistema. Bez toga nemaju nikakve šanse na mobilnom tržištu a izgubiće tržišni udeo i na desktop i laptop tržištu jer prodaja ovih uređaja stagnira.

Vrh Dno