Šta je novo?

Windows (phone) 10

Inace FB je ms-ov program ili ti aplikacija :D
Nego evo novog bug-a na wm 10
yJUsb3N.jpg

Znaci nisam mogao da pustim nijednu pesmu iz groove music uvek je ovo pokazivalo ,naravno restart resio problem .

Poslednja izmena:
Ja citam ove windows phone teme vec neko vreme i ne verujem sta vam se sve desava.. Jako sam odlucio da batalim ovo bagovito smece od androida i da predjem na windows phone ali sad bas i nisam tako siguran..

Ma pravićemo mi lagdroid od blata, vidim ja. Nije se ms proslavio sa w10, a univerzalne app i dalje mizerne. Sve je to generalno lose. Ajde čekaću ih do posle redstonea, a posle stvarno cao zdravo ako se nastavi ovako.

Nazalost sve ide presporo. Trebao je zvanicno da izadje u novembru. Oni kasne dobrih 6 meseci. To nije u redu. Ipak su oni velika kompanija i uvek mogu da angazuju vise inzinjera da peglaju sistem i stabilizuju. A aplikacije suni dalje tanke nazalost. Nikako MS da shvati da trena da ulozi par stotina miliona da podstakne ljude da naprave krstene aplikacije. Ne mora sve ali one bitnije. Samo da se to pokrene nekako ali i tu ide presporo

Ne prestaje da mi menja odabranu boju :) sad plavu menja u ljubicastu :)

Poslednja izmena:
Groove čoveče ne radi ako isključiš slušalice i utakneš nazad, dok ne restartuješ telefon!
A onda opet isto.

Groove čoveče ne radi ako isključiš slušalice i utakneš nazad, dok ne restartuješ telefon!
A onda opet isto.

Pritisneš play i radi , kada isključiš slušalice on pauzira i moraš da pritisneš play. Bar tako kod mene radi . Što je po meni dobro rešenje ako slučajno izvučeš slušalice .

Poslednja izmena:
@zojape: Koji ti je ono app sa satom na prvoj slici?

A juče sam primetio nešto zanimljivo... Bacim pogled na fon kad ono ikonica od Messaging umesto :) pokazuje :-( I provalim da sam dobio neku poruku, pročitao je iz notifikacione fioke i nisam odgovorio, tj. nisam otvarao konverzaciju... Nije bilo više broja pored ikonice niti notifikacije u fioci ali me messaging sa tom :-( ikonicom podsećao da imam "nepročitanu/neodgovorenu/neotvorenu" poruku! I kad sam otvorio konverzaciju i izašao iz nje vrati se :) na ikonici od Messaging... Smejao sam se ko blesav! :D

@zojape: Koji ti je ono app sa satom na prvoj slici?

A juče sam primetio nešto zanimljivo... Bacim pogled na fon kad ono ikonica od Messaging umesto :) pokazuje :-( I provalim da sam dobio neku poruku, pročitao je iz notifikacione fioke i nisam odgovorio, tj. nisam otvarao konverzaciju... Nije bilo više broja pored ikonice niti notifikacije u fioci ali me messaging sa tom :-( ikonicom podsećao da imam "nepročitanu/neodgovorenu/neotvorenu" poruku! I kad sam otvorio konverzaciju i izašao iz nje vrati se :) na ikonici od Messaging... Smejao sam se ko blesav! :D

Meni se pojavio ovakav smajli :-O kad sam imao preko 10-ak poruka.

Hehe, da, ima to i na wp8.1, i ja sam tako reagovao... :) I kad neka poruka ne bude uspesno poslata isto stavi tuzan smajli, a ako imas 4-5 neprocitanih poruka onda bude ":-O"... :D

Jel Trial verzija ili ne ?

Uzgred,opet rumor,apdejt na win10 oficijalni mozemo biti spremni od 31 Januara,do 9 Februara...
Muka mi je vise...

Koji telefon imaš ? Ne znam zašto čekaš toliko , isti taj update koji dobiješ tamo 31 januara mi već koristimo. Nećeš dobiti drugi .

640XL,necu insajdera.Nisam ga hteo od pocetka.
Nego,ne mogu da verujem zasto vise odugovlace..?!!

Al dobijas potpuno isti apdejt preko insidera .

Sent from mTalk

Isto kao moj brat. On je spreman čekati do nove godine da bi dobio official.

Da prijavim da koliko sam pre mrzeo predikciju texta, toliko sad ne mogu bez nje, i na engleskom a pogotovo na srpskom radi perfektno. Skoro da 99% grešaka ispravim jednim tapom.

Na srpskom me nervira, naročito što koristim puno engleskih reči pa mi onda i ne znači mnogo, ali na engleskom se samo svajpuje, sad već i bez mnogo gledanja u tel. Samo još da ga naučim da psuje kako treba, a ne stalno neke patke da mi spominje. :d

Pritisneš play i radi , kada isključiš slušalice on pauzira i moraš da pritisneš play. Bar tako kod mene radi . Što je po meni dobro rešenje ako slučajno izvučeš slušalice .
Cenim da misliš da ne znam da pritisnem Play.
Pokazuje tri tačkice da učitava, ubijem i aolikaciju, ništa, samo restart.

Vezano sa stampanje sa telefona... Ovde mozete videti spisak podzanih stampaca.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3083720

Ipak, deluje to kao jedna smejurija, bar za sad... Nadam se da ce dodati vecinu stampaca kasnije jos, al po ovome i dalje vecina nece moci da koristi stampac, i opet zaostaju za ostalima, reklo bi se. Ne bi me cudilo da Andoid i iOS to vec imaju i da im radi na skoro svim stampacima (?), a Microsoft koji bi u tome trebao biti najbolji ipak ovu mogucnost nema.

Vezano sa stampanje sa telefona... Ovde mozete videti spisak podzanih stampaca.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3083720

Ipak, deluje to kao jedna smejurija, bar za sad... Nadam se da ce dodati vecinu stampaca kasnije jos, al po ovome i dalje vecina nece moci da koristi stampac, i opet zaostaju za ostalima, reklo bi se. Ne bi me cudilo da Andoid i iOS to vec imaju i da im radi na skoro svim stampacima (?), a Microsoft koji bi u tome trebao biti najbolji ipak ovu mogucnost nema.

Zašto smejurija ? Pa ovde na listi ima sigurno 500-1000 štampača . Valjda i štampač treba da podržava bežično štampanje... Verovatno su u pitanju noviji štampači koji su podržani .

Poslednja izmena:
Pa ja imam Samsung ML-2850ND laser i Canon MFP MX850 inkjet i oba su povezana na ruter (HG) i regularno wireless štampam da laptopa i androida. Windows 10M ih ne vidi ili ja možda negde grešim. I gde uopšte ima opcija skeniranja uređaja na mreži ?

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Osim toga, ako ce to biti samo za nove stampace, pa onda to nikome i ne koristi bas... Pre ce moj telefon zastariti i biti zamenjen nekim drugim nego sto kod mene na poslu kupe novi stampac, a puca nekom uvo da kupuje stampac da bi tamo neki lik stampao sa svog telefona... :D Oni ako hoce da to bude ljudima korisno onda treba da podrze i ne samo najnovije stampace...

Inace, pise da treba da podrzava svaki stampac koji je u toj mrezi, tako da ne moze da bude povezan i preko kabla sa tom mrezom, a kojoj ja pristupim preko wifija. Tako bi trebalo da funkcionise valjda... Inace, sta ce nam mogucnost stampanja sa telefona, ali iskljucivo na svemirskim stampacima. :D

Ja sam rekao da sam s ovim zadovoljan ali generalno, ovo je daleko od funkcionalnosti Androida, ložio sam se na 950XL ali nešto čisto sumnjam da će mi sledeći uređaj biti Windows...kad oni nemaju ljudski odrađene native aplikacije, niti se developeri bave njima, samo obećavaju nešto i lupetaju, ništa od toga. Ljudi moji oni browser kršten nemaju godinama...džabe što je 950XL na papiru jak hardverski kad je sistem ubogaljen i blago rečeno nedorađen.

Pitao je neko šta nam smeta kod Edge. Pa lepo, opcija za save/download sa biranjem gde nešto sačuvati, popup blocker, pametnija manipulacija tabovima...dakle osnovne stvari. Meni Mail radi besprekorno i stvari koje svakodnevno koristim i to me teši inače da mi je telefon neki slabiji model išao bi u oglas na keca.

Poslednja izmena:
Pored stabilnosti. Notifikacioni panel ne valja ništa, isto kao i pre.
Store je loš, i kad radi update, ne može direktno da se uđe na stranu aplikacije da se vidi šta je novo. Nešto što mi je zdravo za gotovo na Android-u.
Settings previše nepreglednog teksta, i neke stvari su na pogrešnim mestima.
I najbitnije, aplikacije se predugo učitavaju, Settings pod sekcije.

Sve je to neozbiljno, teška beta.
S druge strane live tiles kao ikonice i widget u jednom je odlična stvar. Mislim da će valjati ako se posvete, do kraja godine, sledeće. Ali sada je užas. 8.1 bolje radi na slabijem telefonu.

Vrh Dno