Šta je novo?

Windows (phone) 10

Evo da javim utiske posle par dana korišćenja. Baterija ista kao na 8.1. Kamera lošija malo. Treba popraviti neke stvari, ali generalno ogroman napredak sa 8.1. Ima sitnica koje mi smetaju, pisaću kako se budem prisećao. Evo na primer kad pinujem neku stranicu iz egdea ne prikazuje mi onako lepu pločicu kao na 8.1, neka sličica sa sajta, ako znate o čemu pričam. Recimo na benchmarku je bila žuta pločica sa onim trouglom, izgledalo je kao da imamo wp aplikaciju. Sad ništa, pločica ista kao ikonica za edge.

Univerzalnom kamera aplikacijom s*ebali su ekstra Lumia kameru a samim time i auto fotke sa L735 koje su pre smene aplikacija bile ~perfektne i time poravnali nižu i srednju klasu telefona... ***, ne može se imati i jare i pare. Sve ostalo je, relativno, ok i dobro funkcioniše (na mojoj L735)...

...negde se spominjalo da ce official win10 doci na danasnji dan...??

@Bad Habbit

Što se tiče imenika, ja sam imao taj problem ako su brojevi telefona upisan u polju "Other" kad otvoris contakt. Nisam našao drugo rešenje, osim da ih ručno editujem i prebacim broj iz other pod mobile ili home

Hvala na odgovoru. Problem je bio u tome sto sam brojeve uvezao preko iCloud-a, sa iOS tableta, koji je brojeve pisao u formatu +381 63xxxxxx, dakle stavljao je razmak izmedju +381 i nastavka. Kad sam to rucno spojio, sada je sve ok.

Nego imam jos jedno pitanje. Da li se moze nekako namestiti da se delivery report za sms ne prikazuje kao zasebna poruka, vec samo neki check mark ili tako nesto kao na androidu recimo?

Hvala na odgovoru. Problem je bio u tome sto sam brojeve uvezao preko iCloud-a, sa iOS tableta, koji je brojeve pisao u formatu +381 63xxxxxx, dakle stavljao je razmak izmedju +381 i nastavka. Kad sam to rucno spojio, sada je sve ok.

Nego imam jos jedno pitanje. Da li se moze nekako namestiti da se delivery report za sms ne prikazuje kao zasebna poruka, vec samo neki check mark ili tako nesto kao na androidu recimo?

Ne

Možeš da mutiraš , pritisni i izaberi mute na taj Mobile operater gde ti stižu poruke . Neće te obaveštavati zvučno ali ćeš videti izveštaje kada uđeš . Ja tako koristim već 2 godine.

Što se SMSa tiče, ne može.
Jedino možeš mutirati trejd sa SMS notifikacijama, da ti se ne oglašava zvučnim signalom a da notifikacije prolaze.

Preteče me čovek...
Sporo kucam :d

Imas besplatnu verziju ovog Torrexa, pa probaj. Torrex lite

Ništa free? Naravno, nije stvar u jednom dolaru, nego nemam karticu pa ne mogu da kupim. I da jel i vama tt neće u pozadinu? Kad god odem na win taster on ga zatvori i sve posle moram ispočetka. Neke aplikacije ne zatvara ni na back, a tt i na home ubije.

Idi na setings pa na privacy pa aplikacije u pozadini i tu biraš kako će se ponašati po napuštanju tj. da li će raditi u pozadini ili će ih gasiti.

Sent from mTalk

Stare 8.1 app zatvaraš na strelicu nove win 10 ostaju u pozadini i čekaju da ih pokreneš. Na home ne gasiš ,ne znam šta je kod tebe problem,kod mene tt na home radi normalno i vraća se kad klikneš na ikonicu .

Stare 8.1 app zatvaraš na strelicu nove win 10 ostaju u pozadini i čekaju da ih pokreneš. Na home ne gasiš ,ne znam šta je kod tebe problem,kod mene tt na home radi normalno i vraća se kad klikneš na ikonicu .

E a kod mene na home ubije tt i posle niti ga vise ima u onom spisku, a kad ga pokrenem učita ponovo i baca me na početni ekran. Mora da je do mene. Probaću reinstal tt.

Ne

Možeš da mutiraš , pritisni i izaberi mute na taj Mobile operater gde ti stižu poruke . Neće te obaveštavati zvučno ali ćeš videti izveštaje kada uđeš . Ja tako koristim već 2 godine.

Hvala. Reci mi jos samo ako znas, da li postoji neki trik da se slike koje su na onedrive-u koriste za slanje preko vibera?

Moje zapažanje, od kako sam instalirao najnoviji. 63 update, telefon radi kao sat, nisam do sada naišao na nekakve bug-ove, sve radi kako treba, lumia 830 je u pitanju, jedino mi se čini da notifikacije od vibera kasne ali ništa strašno, kome je hitno da mu odgovorim nek nazove☺ sve u svemu ok je ali ipak mi se cini da mi više odgovara Android pa mozda i stavim tel na oglase...

Meni čak i notifikacije za Viber rade, i devojci na 640XL LTE

Први питање.
Када шаљете слике преко вибера, је ли им стигну у нормалној величини или их смањи?
Други питање. Је ли се могу повећати слике у ТТ? Када их гледам, увек су мале и мутне.

Meni stižu normalne, sa drugog W10 a za 8.1 zavisi koja kamera se koristi. Za slike na TT zavisi od rezolucije koja je postavljena, nisu sve sitne

Nešto sa TT zeza jer i meni se gasi na home, pa čak i ako sam u TTu i zaključam telefon i otključam za par sekundi zna često da se ugasi. U onom bekgraund podešavanju ga ni nema na listi.

Moram izneti još samo da mi i dalje stoje oni problemi da mi brojeve koji se razlikuju samo u jednoj cifri povezuje sa jednim kontaktom i uvek njega pokazuje bilo ko da me zove ili šalje poruku od njih, a imam i svaki dan bar jedan restart...

Ostalo za sada ok.

Jeli i vama na WM10 nema ikonice starta kao i kod mene. Tako mi je bilo i na.29 i na .38 i sad na.63

Prilozi

• wp_ss_20160119_0001.png
    wp_ss_20160119_0001.png
    661.1 KB · Pregleda: 141
Pa kad kažete da nema ni jedan bag ja hoću da dokažem da ima

To je minorno da se i ne obraća pažnja , koristeći insider verzije videli smo svakakve probleme , ovo je milina :) Ima još par tih sitnih problemčića, zna se za sve to odavno.

Ponekad pokazuje neku aplikaciju više puta u battery saver , ne prikazuje ikonicu News i Weather u aplikacijama , ispraviće se to. Očigledno im je to nije prioritet.

Poslednja izmena:
Ikonica starta je windows logo? To sam uvek imao...

Postoje bagovi, sitni i malobrojni ali mene jedan još uvek gadno nervira, nedostatak Vibera na Share listi iz Photos...
Devojci se dešava da F. Messenger rikne, da neće da se pokrene, ni njoj ni meni ne radi Call&SMS filter samo se drugačije ponaša pri tome.
Sve u svemu ja sam prilično zadovoljan sem ovog baga i retardiranog Edge-a i Photos appa.

Poslednja izmena:
To je minorno da se i ne obraća pažnja , koristeći insider verzije videli smo svakakve probleme , ovo je milina :) Ima još par tih sitnih problemčića, zna se za sve to odavno.

Ponekad pokazuje neku aplikaciju više puta u battery saver , ne prikazuje ikonicu News i Weather u aplikacijama , ispraviće se to. Očigledno im je to nije prioritet.

Imam weather ikonicu u aplikacijama :D

Sent from mTalk

Upravo to i jeste problem, oko tih sitnih bagova. Manje vise decje bolesti za razvijeni sistem, a nikako da se rese. Sad me vec sve vise i vise kopka da se vratim na android. Kao sve ce biti reseno u zvanicnoj verziji...eventualno...jednog dana...
Ej bre, pa sync ne radi! Od, cini mi se, maja/juna prosle godine najavljuju sync za Edge izmedju uredjaja...ej sync! pa cela prica sa 8.1 pa na dalje je bila bazirana na prici na svakom uredjaju isto, blablabla, pa im to ne radi.
Nisu u stanju da nameste sinhronizaciju tabova, history-ja, pa cak ni one njihove reading liste. Od ucitavanja sajtova i hiljade kojekakvih security-ja, compatibility view-a, sam se smorio neopisivo.
Nisam od korisnika koji imaju instalirano zilion aplikacija, ali one najosnovnije bi stvarno bilo u redu da rade.
FB app, ne prikazuje u grupi temu koju je neko postavio, vidim samo komentare, pa ono, skontaj kroz komentare o cemu se radi.
Ono sto je vec neko spomenuo za Viber i pristup OneDrive-u, sto ga nema u listi. Svaki put d/l fotke na fon, da bi nakacio na viber...
Mail app, kriticna...kako na racunaru, tako i na fonu. Za ovu temu mi ne prikazuje link ka njoj. Znaci kad stigne obavestenje o novom postu, stoji adresa ali nije hyperlink, a na 8.1 radi sve normalno.
Onaj pojedinacni sync foldera, je prica za sebe. Ako sam namestio sync mailova jos od Adama i Eve, onda hocu kad otvorim folder da su unutra mailovi, a ne poruka not synced yet...
Verovatno ce neko reci, pa nije MS i OS kriv sto ne radi normalno FB app, viber ili sta vec, jer nije njihov program. To apsolutno nema veze. Ne radi kako treba na W10 i kvari utisak o samom OS-u, resite problem.
Definitno mi je splasnulo odusevljenje i entuzijazam prema win telefonu.
Verovatno ne bi bilo ni u pocetku toliko da nisam presao sa osakacenog S3, pa mi je delovalo kao da sam uzeo najbrzi telefon na svetu, ali sad vec to pada u senku pored sitnih disfunkcionalnosti...

Nazad
Vrh Dno