Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja se vratio opet na 8.1. Najviše zbog kamere jer je dosta koristim, a na 10ci se nikako ne mogu osloniti na nju.
Ono što sam i ranije primetio je da kad fotkam nešto, pa i bez rich capture moda, izbaci adding finishing touches i tu stoji i preko 30 sekundi nekad. Ne mogu ništa osim da ubijem app i da se nadam da je sačuvao fotku.
Druga stvar mi se desila juče. Pokrenem kameru i slajdujem kontrole za ručna podešavanja i app pukne, pokrenem opet i opet isto, treći put isto, četvrti put isto.
Rekoh, aj automatski ću da fotkam - hoćeš, ali juče, opet pukla app.
I morao sam restartovati tel. da bi kamera proradila.

Svaka čast , ne bih mogao nikad nazad na 8.1. Kad to izbacuje adding finishing izađeš na win key ,odeš u photos I to je to. Trebao si da pitaš za savet :) Možeš i proshot da probaš .

Odlično mi radi na 640. .

Poslednja izmena:
Da je to bio jedini problem ne bih se vraćao. Ovo je bio samo presudni. Facebook koji jedva radi, neobavaštavanje o pristiglim porukama, mešanje kontakata koji se razlikuju samo u jednoj cifri u broju telefona (da su neki random ljudi pa bih preživeo, nego keva, matori i sestra sa kojima se čujem svaki dan), kamera koja zeza, galerija koja puca kad nešto hoću da uploadujem na FB ili TT, @ koji se na srpskoj tastaturi ponaša kao paste i svaki put moram switchovati na englesku kad kucam e-mail adresu ... Malo po malo i nakupi se.

Poslednja izmena:
Ja sa kamerom nisam imao problema, ali je retko koristim, par puta sam nesto slikao... Ipak, imao sam ranije iskustva sa jednim telefonom koji je imao nepouzdanu aplikaciju za kameru, i saosecam. :)

Vezano za Edge, ne bih se slozio da je toliko los, ali kad je on u pitanju - to kazem vise racunajuci na to da ce ga unapredjivati, i da je to jos sasvim nova aplikacija koju jos razvijaju. Slazem se i da je glupo da nisu do sad stavili opciju da prevlacimo levo i desno da bismo gledali ranije posecene stranice.

E, ali kad je aplikacija za fotografije u pitanju... Jeste korisno to sa OneDriveom, ali sto se ostalog tice - mogu se samo sloziti sa tobom. :) Zgodno je i to sto sad imamo file info, ali to je nesto sto je bilo prilicno losa strana wp8.1 - da nije ovo moglo da se gleda iz te aplikacije. To je i na najstarijem simbianu moglo. :) Zato ne bih tu mogucnost navodio kao prednost, jer to je svakako moralo u njoj da postoji, i apsurdno je toga da nema. Malo mi je samo bezveze kako aplikaciji treba sto godina da ucita slike, onda posle kad brzo skrolujem slike ne vidim medju kojim sam slikama, i moram povremeno da usporim i da sacekam da on te slike procita.

Jel zna neko dobro aplikaciju koja je zgodna za gledanje slika, neka alternativa za photos?

Inace, i to je dobro, ipak je to jos pre zvanicne objave, a vremenom ocekujemo da bude bolje. Ipak smo mi u insajderu, treba to da nam bude na umu. :)

EDIT: E, al napatim se ko Isus dok pokusavam da sklonim neku obavezu sa live tile-a. :D

Poslednja izmena:
Ne znam koliko vama to nedostaje ali meni bas, onaj lockscreen iz WP8x, kad se cela slika pomera pri otkljucavanju.. prelepo je bilo. Sad je klasican Android fazon.. Takodje i kakav je bio Photos u 8.0, kad je cela pozadina neka random fotka tvoja.. Kako im padne na pamet da pljunu na takve unikatne stvari.

Ne znam koliko vama to nedostaje ali meni bas, onaj lockscreen iz WP8x, kad se cela slika pomera pri otkljucavanju.. prelepo je bilo. Sad je klasican Android fazon.. Takodje i kakav je bio Photos u 8.0, kad je cela pozadina neka random fotka tvoja.. Kako im padne na pamet da pljunu na takve unikatne stvari.

cek, ne znam da li sam dobro razumeo jel to znaci da nema vise lock screen-a kod 10ke nego odmah na plocice? daj reci da sam pogresno razumeo.

Sad slika stoji dok ne otkljucas, a kad povlacis prstom na gore podizu se slova. OK je i to sto se mene tice.

Inace, sto se tice nekih slicnosti koje se zapazaju sa androidom, ipak moramo priznati da ako hoce da privuku korisnike onda treba malo i da naprave sistem slicnijim sto se tice funkcionalnosti. Kao recimo kad je neko koristio Nokiju, pa nikako nije ni pomisljao da kupi Samsung zbog onih sitnih razlika - sta je gde u podesavanju, razmak se kuca drugacije, i to sve...

I jos bih dodao - nisam do sad nesto cackao windows 10 na kompjuteru, al malo sad kad sam pogledao vidim da su dosta slicni, i to im je bas super stvar. Sad kad znas nesto da podesis na jednom relativno lako ces to isto umeti i na drugom. :)

I jos bih dodao - nisam do sad nesto cackao windows 10 na kompjuteru, al malo sad kad sam pogledao vidim da su dosta slicni, i to im je bas super stvar. Sad kad znas nesto da podesis na jednom relativno lako ces to isto umeti i na drugom. :)

Nisu slicni nego su isti. Kad okrenes fon horizontalno skoro sve sistemske (citaj MS) aplikacije dobiju izgled kao na kompu koji fura win10. :)

Pogotovo telefoni kojima je povecano skaliranje prikaza na ekranu.

Meni je messaging fenomenalna u landscape. Na 640 držim 175% veličinu i 4 kolone ,5 prečica i action centru .

Poslednja izmena:
Kako si namestio 5 precica u actipn centru? Inace, to mislis na one quick actions?

Kako si namestio 5 precica u actipn centru? Inace, to mislis na one quick actions?

Mora ekran id 5inca minimun i onda se podesi u settings-system-display na onim klizaču.

Inače bi danas trebao da bude free myTube za win 10 korisnike a sutra 10centi,biće u toku dana.

Valjda srede skoro tastaturu ne mogu da se mlatim više bez swype-a . Samo grešim .

Sent from mTalk

Poslednja izmena:

Slazem se za photos aplikaciju ,al sto me nervira sto store ne daje nikave notifikacije dal imam update dal je nesto apdejtovano ,msm stvarno ne razumem sto su to izbacili ,a edge je kriminalan na nekim sajtovima.

Ovo što neko napisa za Edge, da je još uvek nova aplikacija i da se još razvija, ma kakvi, na Exploreru je bazirana i nije napredovalo ništa, sramota. Interesantno, baš ono što ljudi najviše koriste, Photos, Edge, Viber - najlošije radi...s tim što Viber nije native app pa ajde...i to me nervira koliko se zapostavlja Viber za WP, puca non stop, (na W10).
Sa devojčinog telefona nisam uspeo da pošaljem mail sa par fotki, koje nisu bile prevelike, jer je valjda radio upload na O. Drive, strašno.

Poslednja izmena:
Meni najviše ide na živce integracija skype.. Prvo mi je falila na 8.1 kroz Messenger, sad me smara na dva mesta... Navikao sam se na skype... Ovo kroz sms nije loše... Samo kad bi nekako mogao isključiti sms skype... Eto... Vratio sam 10ku ponovo...

Mora ekran id 5inca minimun i onda se podesi u settings-system-display na onim klizaču.

Inače bi danas trebao da bude free myTube za win 10 korisnike a sutra 10centi,biće u toku dana.

Valjda srede skoro tastaturu ne mogu da se mlatim više bez swype-a . Samo grešim .

Sent from mTalk

Hvala, ubodoh ga. :)
Meni je tubecast najbolji, ali ne moze da se sakrije navbar na win10 jer je silverlight aplikacija, ali priznajem odlicno radi na w10. Perfect tube je isto dobar, samo me nervira sto nema automatski fullscreen kad se rotira. Metrotube ne pusta vise od 720p zbog iste rezolucije ekrana. Znaci, svaki od njih ima sitne nedostatke, myTube mu dodje neka zlatna sredina.

Da, al moj je 4", onda ja to ipak ne mogu onda da imam 5 precica. Meni bi se svidjalo da mogu to da namestim tako, a bilo bi super i zbog toga sto ima ukupno 15 precica, pa bi sve stale u pravougaonik 3x5, ovako imam prazno polje. :D Naravno, nije to bitan detalj.

Meni najviše ide na živce integracija skype.. Prvo mi je falila na 8.1 kroz Messenger, sad me smara na dva mesta... Navikao sam se na skype... Ovo kroz sms nije loše... Samo kad bi nekako mogao isključiti sms skype... Eto... Vratio sam 10ku ponovo...
Ja sam sebi podesio da mi to preko messengera bude podrazumevana aplikacija, a onda sam se na samom skypeu izlogovao. Posto mi je skype nalog povezan sa microsoft nalogom kojim sam na telefonu onda kad idem na sam skajp samo ga pokrenem i bez kucanja sifre se ulogujem.

Ovo što neko napisa za Edge, da je još uvek nova aplikacija i da se još razvija, ma kakvi, na Exploreru je bazirana i nije napredovalo ništa, sramota. Interesantno, baš ono što ljudi najviše koriste, Photos, Edge, Viber - najlošije radi...s tim što Viber nije native app pa ajde...i to me nervira koliko se zapostavlja Viber za WP, puca non stop, (na W10).
Mozda je baziran Edge na IE, al ipak je sigurno nov browser. Ako je IE imao neke opcije, a Edge napravili od njega, zasto bi ovog napravili tako da ne podrzava neke stvari zbog kojih windows 10 korisnici odustaju od njega... I dalje tako mislim - nije sramota sto on sad nema neke funkcije, nego smo mi sad insajderi, tj. mi sami zelimo da probamo nov sistem, a mozda i da saljemo microsoftu feedback kako bismo dali simbolican doprinos novom sistemu i kako bismo makar malo uticali na razvoj odredjenih aplikacija - trazenjem odredjenih funkcija i primecivanjem gresaka.
Za vajber - to je ispalo tako kako je ispalo, lose na windows 10 radi, al opet, razumljivo je sto to sad niko ne ispravlja - nije Microsoftov posao, a ovi drugi - verovatno misle "zasto bismo to sad radili, windows 10 mobile jos nije ni izasao". Posle ako bi losije radio i nakon zvanicnog izlaska vajbera - to je samo razlog vise da poslusamo sve one koji govore da je to smece od aplikacije, i da je bolje dati prednost boljim alternativama.
Sa devojčinog telefona nisam uspeo da pošaljem mail sa par fotki, koje nisu bile prevelike, jer je valjda radio upload na O. Drive, strašno.
Haha, zato ja nisam devojci instalirao windows 10 mobile na njen telefon - ne treba mi taj ocin da me razbije... :d

Hvala, ubodoh ga. :)
Meni je tubecast najbolji, ali ne moze da se sakrije navbar na win10 jer je silverlight aplikacija, ali priznajem odlicno radi na w10. Perfect tube je isto dobar, samo me nervira sto nema automatski fullscreen kad se rotira. Metrotube ne pusta vise od 720p zbog iste rezolucije ekrana. Znaci, svaki od njih ima sitne nedostatke, myTube mu dodje neka zlatna sredina.

Ja koristim perfect tube I imam instaliran tubecast kao rezerva kada mi zatreba history.

Koliko sam primetio samo tubecast ima history svih uređaja, sve što si posetio .

@gari

Ovo sa devojčinim 640 je bilo smejurija, započeli na WiFi-ju nekog kafića i morali da idemo negde pred kraj restore-a, pa je fon izgubio konekciju, bilo joj sve ok samo što nije imala tastaturu, uopšte, nigde...cirkus...morali posle HR i sad je ok...ali kako je izgorela kad je videla da nema tastature hahahah

Poslednja izmena:
Hahaha, tako bi i moja reagovala, i bilo bi "vidi sta si uradio, nema tastature, sta si mu uradio, nisam trebala da ti dam da ga diras, priznaj da nemas pojma kako se ovo radi...". :d To nije ni blizu punog repertoara, a nesto slicno je bilo dok smo joj instalirali windows 7 na kompjuteru, pri cemu je tad sve teklo bez problema... :D

Ma prosto me jako iritira 8.1, baš mi je nekako primitivan u poređenju...zato smo to i uradili

dalije neko probao selfi stap na lumiu . na ajfon radi na lumiu nece

Skroz je dobra fora sa win tasterom kad se aparat drži jednom rukom i ne može se dodirnuti gornji deo ekrana. Taster ga spusti u donju polovinu i sve je na dohvat prsta.

Da samo sto ne mora TOLIKO da ga spusti, ekran bude 2 inca bukvalno, slobodno moze za jos trecinu gore.

Razumem, tako se i meni ne da da se vratim sad na windows phone 8.1... Nije tolika razlika, ali ovaj je ipak kompletniji, mada jedino sto neke stvari ne sljakaju bas najbolji - sto smo i komentarisali vec... Treba imati strpljenja. I ovo za tastaturu sad je bas malo bezveze, to mu je super mnogim ljudima kako su napravili korekciju i pisanje sa povlacenjem (swipe), al dzaba - ne moze to sad da se skine...

EDIT: A za to sa windows tasterom - mislim da je bolje sto je tako, na ovaj nacin taman lepo dohvatim palcem onaj gore crni deo kad hocu da ponovo prosirim sliku. U sustini, ja to ni ne dozivljavam kao opciju da spustim ekran, pa da tako na njemu radim, nego samo da dohvatim nesto odozgo sto mi treba, pa da nastavim dalje. :) (dobro, sad sam probao, vidim da mogu da ga vratim gore i tako sto ponovo zadrzim prozor)

Poslednja izmena:
To je jedina stvar koja mi nedostaje sad kad sam se vratio na 8.1. Meni osim toga 10ka ima jedino još vizuelnu prednost tako da mi se ne žrtvuje stabilnost i fluidnost zbog te dve stvari... Čekam januar pa da vidim šta će tako lepo da nam spreme... Još bugova ili lep sistem. :d

Ja neke bagove ne primećujem, u principu mi sve radi kako treba a što su Photos i Edge bez veze, druga je stvar...jedino mi smeta kad idem na "share" opciju, ne izlistava Viber, mislim da je to do samog Vibera, baš je bez veze na 10ki iako ga mnogo koristim, ljudi sa WA ili drugim su retki oko mene

Vrh Dno