Šta je novo?

Windows (phone) 10

I double tap i glance kod mene ,masem rukom kao lud .Al se zato na l620 glance pali pogledom :D

Meni ovo radi bez greške, pređem rukom u gornjem delu telefona i odradi uvek, double tap mi nekako radi bolje kad uzmem telefon u ruku, onda radi 99% , kad je na stolu neće uvek. Mada možda se I popravilo u zadnje vreme , mislim da sam konačno provalio tajming , kada odradim brzo dt upali se :D Evo probao sam nekoliko puta brže i ok je. Dakle mora brzo da se tapne i negde na polovini telefona, možda malo niže.

Kako se zvala ona aplikacija gestures beta ili slično , možda ona radi .

Poslednja izmena:
Kod mene jok, ko da nema senzora za pokret, a double-tap zovem 300tap.

Ja uzeo danas tašti 7" tablet, windows 10... 1GB rama, 16GB, atom intel... 50€

To je dzaba

Ja sam ga u Notepadu otvorio. Da ne pretpostavljamo samo sta treba da jeste imali bismo problem sa razumevanjem sta koji broj predstavlja. :)

Deluje mi da je:
  1. Prvi po prioritetu da dobijaju (dobijaju u prvom talasu)
  2. Treci dobijaju (dobijaju u drugom talasu)
  3. Ne dobijaju izgleda
  4. Drugi po prioritetu da dobijaju (dobijaju u prvom talasu)
Mada sta ja znam, valjda je tako.

Mislim da je i ovo dosta pouzdan izvor, tj. da odatle mozemo zakljuciti:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-supported-phones
ako daju insajder za neki telefon sigurno ce dati onda i nadogradnju, a cak i da ne daju - sta sprecava korisnike da koriste windows 10 kroz insajder. A opet, ako insajder verzija super radi na nekom telefonu - zasto ne bi pustili tu verziju ljudima i zvanicno.

Na Mondu su dali pregledniju listu.

Batch 1 (deviceUpgradeState = 1):Windows 10 vesti10 pravih razloga da pređete!Ako ti nije stigao - uradi OVO!A pirati, šta s njima?!Isprobaj Windows 10 odmah!
- XDE
- Phi
- Money Penny
- HTC One (M8) for Windows
- Lumia 1520
- Lumia 830
- Lumia 930
- Lumia 640 Dual SIM
- Lumia 640 Dual SIM DTV
- Lumia 640 LTE
- Lumia 640 LTE Dual SIM
- Lumia 640 XL
- Lumia 640 XL Dual SIM
- Lumia 640 XL LTE i
- Lumia 640 XL LTE Dual SIM.
Batch 2 (deviceUpgradeState = 4):Više o Lumia 950 i 950 XLImaju vodeno hlađenje!Šta je još Microsoft najavio?!Lumia 950 protiv SVIH OSTALIH!
- Lumia 635
- Lumia 636
- Lumia 638
- Lumia 730 Dual SIM
- Lumia 735
- Lumia 430
- Lumia 435
- Lumia 435 Dual SIM
- Lumia 435 Dual SIM DTV
- Lumia 532
- Lumia 532 Dual SIM
- Lumia 532 Dual SIM DTV
- Lumia 535
- Lumia 535 Dual SIM
- Lumia 540 Dual SIM i
- Lumia 735.
Batch 3 (deviceUpgradeState = 2):Windows 10 mobile
PREMIJERA: Windows 10 telefon! (FOTO, VIDEO)Evo čime Microsoft udara na Android i iOS!Prvi Windows 10 telefoni!
- Lumia 1020
- Lumia 1320
- Lumia 520
- Lumia 525
- Lumia 526
- Lumia 620
- Lumia 625
- Lumia 630
- Lumia 630 Dual Sim
- Lumia 720
- Lumia 822
- Lumia 920
- Lumia 925
- Lumia 928 i
- Lumia ICON.
Never (deviceUpgradeState = 3):
- Lumia 505
- Lumia 510
- Lumia 530
- Lumia 530 Dual Sim
- Lumia 610
- Lumia 610 NFC
- Lumia 710
- Lumia 800
- Lumia 810
- Lumia 820 i
- Lumia 900.

Kako se beše dodaju kreditne/debitne kartice? Ranije mi je sve to stajalo u Wallet app, sad nema opcija, a ne mogu da se setim ni kako je to išlo.

I da li je PayPal app konačno proradila?

edit: Skinuo sam PP app, vidim u komentarima da je ljudi koriste, a ja nikada nisam uspeo da se ulogujem, iako sam na 8 i 8.1 plaćao preko PP i dodao račun bez problema.

Poslednja izmena:
Neko je ranije pomenuo problem sa preuzimanjem tastature. Onda sam i ja rekao da i kod mene ima attention required, ali je tastatura preuzeta, jedino sto izgleda nisu preuzete opcije vezane za autocorrect. Jel si uspeo posle da skines te dodatne opcije, jel si se resio tog attention required? Kako je kod ostalih?

Ni meni neće da preuzme tastaturu a ni Equalizer neće da se apdejtuje... I pisan je sa S umesto Z... To mi je čudno...

Neko je vec u feedbacku napisao "I can't download text suggestions for Serbian Latin". Delimo pluseve.

Kad se uđe u opciju "potrošnja podataka" pa u podmeniju "detalji" mi stoji da je SMS potrošio određeni broj megabajta!
Zašto ?
Nisam slao nikakve poruke sms-om sem textualne.

U suštini, ako i proba da skine neku proizvoljnu verovatno će uspeti, nego treba da proba i da skine neku koja ima autocorrect. Sad sam ja probao i nemacku da skinem, isto mi se ponasa kao i za srpsku tastaturu - tastaturu sam skinuo, ali ne i autokorekt. Ovako mi izgleda. Inace, naleteo sam i na ovo na netu, mada je to od pre Hrista sad vec...

After hard reset I couldn't also download keyboard but the solution with installing inider preview (after hard reset I forgot to install it) and selecting fast ring, then resetting(did You do it after selecting fast ring? ) worked like a charm ;)

Da li su mozda oni koji nemaju problema instalirali ponovo insajder nakon azuriranja na .36, a da mi koji imamo ovaj problem nemamo insajder?

Da, a to za sms, meni je 40 i nesto megabajta na sms (fanatik :d ), a megabajt i po za Edge... :D

wp_ss_20151221_0004.png

Poslednja izmena:
Ja isto posle HR na poslednjem update-u ne mogu da podesim autocorrect na srpsku ćirilicu.
Kada pokrenem Insider app, izaberem fast ring, on restartuje tel, al opet isto sa Insiderom, kao da ga nije registrovao..

Microsoft kada je najavio WP10 objavio da ce svi telefoni sa W8; 8.1 dobiti nadogradnju na 10, cak i za teleefone sa 512 mb ram memorije. Ja imam Ativ S i poprilicno mi microsoft ide na nerve jer se osjecam kao korisnik koji je prevaren. Sa druge strane me ta cinjenica tjera da odustanem od WP platforme.... Sve u svemu dosta toga su najavili ali nisam siguran da su sve stvari na svoje mjesto. I dalje je znacajan problem sa aplikacijama, koje uzasno rade i na W10, Faceebok i ako ga Microsoft potpisuje ni dan danas ne radi kako treba, Viber i dalje losssss, izbacise Here Drive iz W10..

Sent from mTalk

Ko zna sta ce i s njime biti, a i da li je resavanje toga oko Ativ S samo do Microsofta. Mozda bi se to moglo i adresirati Samsungu... Sa drute strane, donekle jeste razumljivo da se najpre pozabavi svojim telefonima, tj. Lumijama, ovako kad Samsung skoro da ni nema ili nema Windows telefone sigurno ne bi rekao Mictosoftu hvala jer im usluzuju korisnike. Druga stvar je - da li smo sigurni da nece dobiti nadogradnju na Windows 10 Mobil, mozda ga i dobije.

I kod Androida niko ne dobija softver og Googlea nego od proizvodjaca, a odluka o tome mogla bi uslediti tek nakon sto windows 10 mobil izadje, ne sad kad jos nije ni izasao zvanicno.

Mozda i malo lupam glućosti po pitanju nekih stvari, al zaista mi se cini da nije do Microsofta da trci za svakim telefonom koji je ikada izasao sa njihovom platformom i da se pozabave njime i da zadovolje kupce tog drugog proizvodjaca. Vise mi deluje da je Samsung taj koji bi trebao da ulozi neki minimalni trud da pomogne svojim korisnkcima da dodju do novijeg sistema.

EDIT: Inace, slicno bismo mogli reci i za HTC Radar - odlican telefon, prilicno je zanimljiv, al zaglavio sa Windows Phone 7.8... E, sad, da li je do HTCa ili Microsofta sto on sa 512MB RAMa i procesorom od 1.4GHz (jedno jezgro) nije dobio Windows 8.1, ne znam... Ali trebali bismo biti upoznati u detalje da bismo nesto rekli, s tim da sam 99% siguran da Microsoft ni ne treba da trci da unapredjuje svaki telefon, nego da treba malo i proizvodjac da se angazuje. Opet, mozda gresim, onda me ispravite.

Poslednja izmena:
Slazem sa tobom da ne treba da trce, ali ako su to najavili onda treba da ispostuju. Ja se samo drzim za njihovu rijeci. A sto se tice 7.8 i bilo kod drugog modela, ni jedan nijje dobio update na 8.1 bez obzira na hardver koji posjeduje.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ako su najavljivali ranije, to je druga prica... Mada opet, oni nikad, cini mi se, nisu rekli jasno i glasno "evo, dajemo windows 10 za ove telefone", uvek je bilo neko nagadjanje. Mozda je ovo sad najnovije sto smo ovde i okacili, al i na toj listi tvoj telefon se ne spominje, tqko da su ga mogli samo i zaboraviti. Mozda ipak dobija windows 10. Ti ne mozes da instaliras insajder na njega? I jel si probao da pronadjes svoj telefon u onoj listi u xml fajlu? Mada, sad sam pogledao ja, Ativ S je pod oznakom 3, tj. ne bi trebso dobiti nadogradnju, mada opet, ko zna...

EDIT: Ako pogledas i druge modele: lumia 530 i lumia 820 su obe na insajderu, a stoje na onom spisku kao da nece dobiti windows 10... Ipak deluje da ova lista nije skroz tacna. Razumem da lumia 530 ima 4GB memorije, ali zasto bi davali lumiji 530 da ide na insajder, a da ne da i zvanicnu nadogradnju. Za lumiju 820 bi bilo suvisno i govoriti, a u slicnoj klasi je ako se ne varam i Ativ S.

Poslednja izmena:
Slazem sa tobom da ne treba da trce, ali ako su to najavili onda treba da ispostuju. Ja se samo drzim za njihovu rijeci. A sto se tice 7.8 i bilo kod drugog modela, ni jedan nijje dobio update na 8.1 bez obzira na hardver koji posjeduje.

Sent from mTalk

Na wp8 ,kasnije je stigao 8.1 ,ali upravu si nijedan wp7.8 nije dobio sledecu nadogradnju.

aj da probam ponovo

kako ste povezali kartice na W10?

Kako se beše dodaju kreditne/debitne kartice? Ranije mi je sve to stajalo u Wallet app, sad nema opcija, a ne mogu da se setim ni kako je to išlo.

I da li je PayPal app konačno proradila?

edit: Skinuo sam PP app, vidim u komentarima da je ljudi koriste, a ja nikada nisam uspeo da se ulogujem, iako sam na 8 i 8.1 plaćao preko PP i dodao račun bez problema.

Ako su najavljivali ranije, to je druga prica... Mada opet, oni nikad, cini mi se, nisu rekli jasno i glasno "evo, dajemo windows 10 za ove telefone", uvek je bilo neko nagadjanje. Mozda je ovo sad najnovije sto smo ovde i okacili, al i na toj listi tvoj telefon se ne spominje, tqko da su ga mogli samo i zaboraviti. Mozda ipak dobija windows 10. Ti ne mozes da instaliras insajder na njega? I jel si probao da pronadjes svoj telefon u onoj listi u xml fajlu? Mada, sad sam pogledao ja, Ativ S je pod oznakom 3, tj. ne bi trebso dobiti nadogradnju, mada opet, ko zna...

EDIT: Ako pogledas i druge modele: lumia 530 i lumia 820 su obe na insajderu, a stoje na onom spisku kao da nece dobiti windows 10... Ipak deluje da ova lista nije skroz tacna. Razumem da lumia 530 ima 4GB memorije, ali zasto bi davali lumiji 530 da ide na insajder, a da ne da i zvanicnu nadogradnju. Za lumiju 820 bi bilo suvisno i govoriti, a u slicnoj klasi je ako se ne varam i Ativ S.

Da, zanimljivo je da 820 ima potpuno isti hardver kao Ativ S, jedina je razlika sto Ativ dolazi sa 16/32 Gb a 820 sa 8Gb memorije. A procesor im je identican kao i ram memorija. Mozda je problem u ovom procesoru, mada ja koristim w10 na Ativ S preko editovanja registra i mogu ti reci da on ok radi, cak mi se manje grijao telefeno nego na 8.1 dok nisam uradio HR.

Sent from mTalk

aj da probam ponovo

kako ste povezali kartice na W10?

Ja nisam nista odgovarao, ovde su ostali, kako mi se cini, pominjali wallet aplikaciju, ali ja nju nikad nisam koristio... Kupovao sam par aplikacija u Storeu, ali tom prilikom sam uneo podatke sa moje kartice, oni su ostali sacuvani uz Microsoft nalog, ali sam ih ja odmah posle toga uklonio odande.

Nazad
Vrh Dno