Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pazi sada.
Jednog od prošlih puta kada sam radio apdejt, brikovao mi se fon (L730DS) i u jednom trenutku mi je napisao sitnim ali jako čitljivim slovima da je instalirani windows, na fonu, za test svrhe i da će trajati par dana... Što će reći da to isto mogu i sada da urade kada izbace finalnu verziju wm10, a mi koji imamo instalirane insider bildove možemo da kukamo tj. da se vraćamo na wp8.1 pa da se .ebavamo sa sistemom i da čekamo zvaničan apdejt...
Možda je i pametnije držati 8.1 instaliran do finalnog apdejta...

Pazi sada.
Jednog od prošlih puta kada sam radio apdejt, brikovao mi se fon (L730DS) i u jednom trenutku mi je napisao sitnim ali jako čitljivim slovima da je instalirani windows, na fonu, za test svrhe i da će trajati par dana... Što će reći da to isto mogu i sada da urade kada izbace finalnu verziju wm10, a mi koji imamo instalirane insider bildove možemo da kukamo tj. da se vraćamo na wp8.1 pa da se .ebavamo sa sistemom i da čekamo zvaničan apdejt...
Možda je i pametnije držati 8.1 instaliran do finalnog apdejta...

Restore sada radi odlican posao. Koliko vidim sve je vratio samo cekam da se instaliraju sve aplikacije.
Tako da reset i nije neki problem.

Nije problem pod WM10 već vice-versa...

Ne znam zašto ne bi bio RTM. Radi stabilno, ne koči, ne baguje, aplikacije ne pucaju, sve funkcije su tu.

Baguje, ima graficke gliceve, store ne radi kako treba, ne moze sve da updatuje. Apsolutno nista bolje od poslednjih par buildova.
Puczaju i app, tj izadje iz njih. Peopele i sms do sada

Lumia aplikacije,motion data,extras i druge app izlaze verovatno tek sa zvaničnom verzijom,jos nisu sređene za win 10. Ispravljene su su neke sitnice kao storage,ostalo isto. Meni radi normalno i bez problema. Da li si resetovao? Hard reset,ostaviš telefon da završi,instalira i posle par sati kada sve završi radiće ok. Tako je bar kod mene slučaj.

Ja sam stavio svež 8.1, odradio upgrade na 10581, nisam radio hard reset. Koristio sam ga nedelju dana bez problema. Noćas sam odradio update na 10586, opet bez hard rešeta i sve radi kako treba. Jednom je samo pukla igra Siegefall i ne mogu da nađem Facebook aplikaciju verzije 10.1 o kome se piše već dva dana jer mi nudi samo 8.3 verziju.

Da li je neko probao gde bluetooth stavlja faljove na 10, juce sam prebacivao nesto na 8.1 i nemam pojma gde ih stavlja.

Al da ne srede extras i jos neke sitnice i tako puste telefone u prodaji je stvarno van svake pameti .

Pitanje za iskusnije insajdere: postoji li način da Outlook Calendar live tile pokazuje datum kao na WP8.1?

Nasao sam uzrok problema kod moje kamere. Pregrevanje. Kada je telefon jako zagreje (pri instalacijama kada se odradio update, telefon se usija) i kamera jednostavno ne radi. Kada je telefon ladan, radi bez problema.
I jos jedna stvar. Ne mogu da koristim Rich Capture.

Instalirao sam ovaj build, deluje mi dobro ali sam primeto par stvarcica. Sa kamerom nisam imao problema ali se povremeno pojavi crn ekran. Samo trepne crno. Takodje kad iz starta manija scrolujem levo desno u gornjem delu se pojavljuje prekidanje ikonica.Ne Kao da je do mzd graficke, nzm ne razumem se.

Ja ubacio event u kalendar i tile proradio.

Groove music dobio apdejt sad kao moze da se bira tema ligh,dark ,use system setting ,medjutim kod mene ne funkcionise ,a kod vas ?
Edit proradilo posle restarta .

Poslednja izmena:
Kako vam se inače čini Groove ? Meni mnogo lepši i bolji od xbox music . Dobro radi

Ja sam morao da odradim HR. Taman cu da vidim da li ce nesto da se promeni po pitanju pregrevanja. Sada kada sam na netu ili nedaj boze nesto skidam, telefon se kod kamere usija. Bojim se da ne skenjam samu kameru. Kad je startujem dok je telefon usijan, pojavljuju se neke ljubicaste strafte. A i baterija nije nesto za pohvalu. Jes da sam ga koristio danas dosta a baterija spade na 30% od jutros, sto je gotovo nemoguce bilo na 8.1

Da li je neko imao problema u toku updata na ovaj najnoviji build? Imam Lumiu 640 XL, prošli put je sve bilo u redu sa updatom, ali je sad zaglavila na početnom ekranu i restartuje se u krug, piše Microsoft pa onda plavi logo i tako stoji određeno vreme pa onda restart pa u krug. Šta da radim?

Bio je build 10581, uspeo sam da pokrenem hard reset sa postupkom iz linka gore, nadam se da će sad sve biti ok. hvala Dusan2510

Nema na cemu, valjda ce i drugima posluziti ako bude bilo slicnih prob.

Vrh Dno