Šta je novo?

Windows (phone) 10

Bezveze ovo da mora na 8.1 pa na 10586, taman mislio danas da odradim update al odustao sam. Dok sad uradim backup na cloud slika i muzike... Aj podesavanja, manje vise al ostalo... Ne radi mi se hard reset opet. :/

Kako vam se inače čini Groove ? Meni mnogo lepši i bolji od xbox music . Dobro radi
Meni jede playliste.
Stari xBOX je imao liste i čitao one koje pravim sa kompa. Sada groovy samo neke vidi a pola ne vidi, nema pravila, sve imaju istu ektezniju. Nisam zadovoljan.

Ljudi, čitam Vaše utiske i probleme. I nekako mi se čini da W10 ništa nije bolji u odnosu na WP8.1, izgleda mi kao da tapkaju u mestu.

Rece neko da ove app sto ne dozvoljavaju da im se sakrije navbar - su win8.1 app. Radi samo win 10 i univerzalne aplikacije.

Da li je neko imao problema u toku updata na ovaj najnoviji build? Imam Lumiu 640 XL, prošli put je sve bilo u redu sa updatom, ali je sad zaglavila na početnom ekranu i restartuje se u krug, piše Microsoft pa onda plavi logo i tako stoji određeno vreme pa onda restart pa u krug. Šta da radim?

Isti problem bio i kod mene. Nisam sad pogledao link gde ti je ponuđeno rešenje ali pretpostavljam da je onaj reset sa kombinacijom tastera.
Još ja bio ostavio da se apdejtuje tokom noći. Ko zna koliko je puta prošao kroz loop.
Sad radi ok, ali ne vidim neku razliku u odnosu na prethodni build.

Bezveze ovo da mora na 8.1 pa na 10586, taman mislio danas da odradim update al odustao sam. Dok sad uradim backup na cloud slika i muzike... Aj podesavanja, manje vise al ostalo... Ne radi mi se hard reset opet. :/
Ako ti je uključen backup, fon ga radi, sam, u pozadini (često) a najveći bauk id svega he hard reset.
Neko je morao da ga odradi a neko ne. ROLLBACK NA WP8.1 NE MORA!!!

Aj sad ovako:

- da li vam se telefon usija kad pocne da skida i instalira silne programe na pocetku novog builda ili posle HR.
- koliko vam se preko noci potrosi baterija? Meni otprilike nekih 1% na sat vremena, mozda nesto manje.

Aj sad ovako:

- da li vam se telefon usija kad pocne da skida i instalira silne programe na pocetku novog builda ili posle HR.
- koliko vam se preko noci potrosi baterija? Meni otprilike nekih 1% na sat vremena, mozda nesto manje.

E sad, ja imam l730 i zadnja 2 builda nisam morao HR jer sve radi kako treba.
Telefon se malko zagreje dok surfujem preko wifi-ja (mislim da je to najvise zbog zastitne silikonske maske) a preko noci u airplane modu 2-3% padne baterjia za 7-8 sati.
Sa kamerom nemam problema kao ni sa AC. :smoke:

Edge deluje malo bolje na 512mb,mnogo manje puca. Baterija mi je otprilike kao i prethodne dve verzije . Da li sam lud ili ne mogu da nađem trajanje razgovora, kao da su izbacili. Ajde bar se sve app mogu kasnije srediti preko stora.

Poslednja izmena:
Mene samo brine pregrejavanje. Ne znam kako su to postigli ? Recimo, lumia panorama pise da ne radi na WP10. Ja je skinem za svaki slucaj, upalim, krenem da skljocam i kod druge slike se zamrzne i telefon pocinje zagrevanje kod kamere. Znaci za tih 10ak sekundi pocinje njesra. Jedino mi je to ogroman problem.

To jeste suština... Kao i dali je w10 potreban, ako ne mogu slikati slike sa L1020... Slikati sa istim podešavanjima kao na L. Camera... Videćemo kad bude zvaničan update, jer isti bez odgovarajućeg firmware ne vredi...

Meni na 640XL vec nekoliko buildova unazad 16:9 slika u 1280*720. Moze da se prebaci na 4:3, pa onda opet na 16:9 i onda radi full 13mp, ali posle prve fotke opet ista prica...

Probao neko maps na windows 10 a da mu je podešen naš region, da li je glasovno navođenje na našem jeziku onda ?

Dosta dobro deluje ovo sada. Nisam imao nijedan problem, sve radi ok. Nove aplikacije se ažuriraju skoro svaki dan i sve su bolje. Messaging se dosta stabilizovao posle zadnjeg ažuriranja , ranije se dešavalo po neko rušenje, izgleda je ispravljeno.

Mislim da posle instalacije i poželjnog hard reseta treba da prođe bar 48 sati da se da neki konačni sud. Prošao je taj period I moram priznati da je super. Ako i postoji neki problem, to je do neke stare 8.1 aplikacije . Nove rade dobro. Posle instalacije i baš dosta ažuriranja aplikacija , normalno je da se telefon malo zagreje , ima baš dosta toga da skine. Ako se uz to doda sinhronizacija za edge, poruke i podešavanja to baš potraje, takođe i backup koji treba da odradi. Kada sve to odradi , uradiš jedan soft reset I to je to.

Popravile su se i one lumia aplikacije koje nisu htele da se ažuriraju, store je bolji sada. Omiljena stvar mi je kada imam propušteni poziv na telefonu koji mi je ostao u drugoj sobi a ja pored pc-a. Lepo vidim ko je zvao i odgovorim na sms :)

Kako je kod drugih ? Ovo još koristim na lumia 630 . Na 64o ću kada mi stigne verovatno zvanični da instaliram decembra.

Dosta dobro deluje ovo sada. Nisam imao nijedan problem, sve radi ok. Nove aplikacije se ažuriraju skoro svaki dan i sve su bolje. Messaging se dosta stabilizovao posle zadnjeg ažuriranja , ranije se dešavalo po neko rušenje, izgleda je ispravljeno.

Mislim da posle instalacije i poželjnog hard reseta treba da prođe bar 48 sati da se da neki konačni sud. Prošao je taj period I moram priznati da je super. Ako i postoji neki problem, to je do neke stare 8.1 aplikacije . Nove rade dobro. Posle instalacije i baš dosta ažuriranja aplikacija , normalno je da se telefon malo zagreje , ima baš dosta toga da skine. Ako se uz to doda sinhronizacija za edge, poruke i podešavanja to baš potraje, takođe i backup koji treba da odradi. Kada sve to odradi , uradiš jedan soft reset I to je to.

Popravile su se i one lumia aplikacije koje nisu htele da se ažuriraju, store je bolji sada. Omiljena stvar mi je kada imam propušteni poziv na telefonu koji mi je ostao u drugoj sobi a ja pored pc-a. Lepo vidim ko je zvao i odgovorim na sms :)

Kako je kod drugih ? Ovo još koristim na lumia 630 . Na 64o ću kada mi stigne verovatno zvanični da instaliram decembra.

Ja koristim na 640 radi sve skoro savrseno.

Desavalo mi se samo par puta da kad hocu da udjem u sms iz action centra da duze stoji resuming. Ali u zadnje vreme se ne desava.

I meni se mnogo svidja to sa propustenim pozivima ali se nadam da ce Messaging + skype app na PC uskoro da bude kao ova na telefonu da moze da ti stizu poruke tu i odgovaras tu. A ne preko kortane.

Inace evo vidim da 950 podrzava otg ne znam da li ostali podrzavaju sad cu bas da vidim da testiram
http://www.windowscentral.com/lumia...8e2&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook

Podržava preko USB Type-C a to je jedini trenutno telefon sa takvim priključkom. Moraće to da se omogući kroz firmer kod starih telefona ako postoji mogućnost. Ili je to jedna od onih funkija rezervisana samo za novije telefone.

Kako Edge radi na Lumia 640 ? Na 630 vidno bolje . Mislim da su to sredili sa action centrom i sms sinoć . Sada radi baš brzo , takođe se odmah notifikacija čisti kada odgovoriš preko action centra , ranije nije bio slučaj.

Ja ne znam da li je ono bug kada se postavi slika i transparentnost i ode u settings , onda na trenutak bljesne pozadina . To sam jedino primetio, mada sam pre mislio i da je lockscreen i ne pomeranje pozadine bug :)

Poslednja izmena:
Podržava preko USB Type-C a to je jedini trenutno telefon sa takvim priključkom. Moraće to da se omogući kroz firmer kod starih telefona ako postoji mogućnost. Ili je to jedna od onih funkija rezervisana samo za novije telefone.

Kako Edge radi na Lumia 640 ? Na 630 vidno bolje . Mislim da su to sredili sa action centrom i sms sinoć . Sada radi baš brzo , takođe se odmah notifikacija čisti kada odgovoriš preko action centra , ranije nije bio slučaj.

Ja ne znam da li je ono bug kada se postavi slika i transparentnost i ode u settings , onda na trenutak bljesne pozadina . To sam jedino primetio, mada sam pre mislio i da je lockscreen i ne pomeranje pozadine bug :)

Edge radi super.
Koristio bih ga na PC nego nema ****ni Ad block :D

Inace za 950 sam stavio da me obaveste kad bude dostupna na Microsoft sajtu i verovatno cu da ga narucim cim ga postave :) .

Poslednja izmena:
Imam neke aplikacije u store koje daju error 0x803F8006 u store koje nece da se updatuju.

Extras, network, motion data, i par blank bez imena.

Imam neke aplikacije u store koje daju error 0x803F8006 u store koje nece da se updatuju.

Extras, network, motion data, i par blank bez imena.

Mene su isto zezale do sinoć , posle se skinule bez problema. Pogasi ih na x , uradi soft reset pa probaj ponovo. Valjda je bio problem do servera.

Sada vidim na 950 review da se isto vidi onaj kao prelazak na tamno kada se ide u settings , izgleda nije bug :)

Poslednja izmena:
Meni se to desava i kad otvaram neku notifikaciju .Ne mozemo da znamo na osnovu ove lumie dal je bag jer i sama ima nedovrsen sistem :D

@tole...
Volim kad pišeš o w10... Nadam se da neće zaboraviti podršku za L1020

Da li je moguce da sam syebao kameru, hardwerski, sto bi se reklo. Posto mi je telefon sa wp10 bio kao tempirana bomba, resio sam da ga vratim na wp8.1.
Odradio downgrade, pokupio backup od wp10, sve se lepo instaliralo ali situacija sa kamerom ista kao i na wp10. Kad je ladan radi bez problema ali kad se zagreje nece da radi.

E sad, mrzi me da probam da odradim HR i da ne startujem backup, nego ono, bas klot da krenem (mada nesto ne verujem da cu ista dobiti pa me stoga mrzi :D) Jedinu nadu polazem u to da sam pokupio backup od 10ke pa da se tu kao nesto skenj@lo.

Druga opcija je da ga prodam sa naglasenom falinkom i da se lepo oprostim od WP-a. Ponovo da kupujem 1520 mi ne pada napamet a nista bolje (za te novce) od WP ne postoji.

Poslednja izmena:
Jel radi mobile hotspot na 10581? Citao sam da hoce da zeza kad treba da se gasi, pa me interesuje jel isprobavao neko?

Jel ima neko još, sem mene, u Store-u jedno 6-7 update-a bez ikakve ikonice? Kad kliknem na X ili ponovo samo krešuje Store... :smash:

Probao sam Power i Volume- i isto je... Najgore što je sve ostalo ok apdejtovano a ove ni ne znam šta su... I još nešto, jeste posle HR instalirali ponovo Windows Insider app?

eqX6w7c.jpg

Evo kako izgleda...

Sent from mTalk

Vrh Dno