Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ljudi ozbiljan problem, odjednom ne čujem sagovornika, hard resetom postigao samo da može speaker da se upotrebi ali na uvo nikako, ni Viber...dva hard reseta sam radio i jedno vraćanje na 8.1...digao sam ruke, pojma više nemam a pretragom sam video da se masa ljudi i sa 8.1 žali na taj bug, ionako se ne bih vraćao na njega...ako neko nešto zna, molio bih za pomoć. 100% sam siguran da je softverski, sluške rade, muzika i video na speakeru rade...samo poziv bez speakera ne radi..kao da su sluške ubodene...

Ljudi ozbiljan problem, odjednom ne čujem sagovornika, hard resetom postigao samo da može speaker da se upotrebi ali na uvo nikako, ni Viber...dva hard reseta sam radio i jedno vraćanje na 8.1...digao sam ruke, pojma više nemam a pretragom sam video da se masa ljudi i sa 8.1 žali na taj bug, ionako se ne bih vraćao na njega...ako neko nešto zna, molio bih za pomoć. 100% sam siguran da je softverski, sluške rade, muzika i video na speakeru rade...samo poziv bez speakera ne radi..kao da su sluške ubodene...

Samo na viberu ne čuješ ili i obični pozivi ? Nisam to primetio do sada.

E da, isto sam na ovom buildu imao problem sa kontaktima da kad iz imenika hoću da pozovem nekoga ko mi je upisan sa 2 ili više brojeva (ili više mobilnih ili mob i kućni) app sve svaki put rušila i morao sam ručno u dialer da unosim broj da bi zvao.
Osim toga mi je mešao kontakte koji imaju iste brojeve sa različitim pozivnim. Npr. keva i sestra imaju isti broj samo što je jeda 064, a drugi 069 i uvek mi je pokazivao kevin kontakt.

Hvala hektor. Imam sledeci problem. Bar mislim da je to. Skidao sam neke aplikacije velike koje su skinute i nisu instalirane i mislim da je to razlog sto sad nemam prostora na telefonu. Neznam kako da dodjem do tih podataka i da ih obrisem. Nov sam na win pa mozda i pitam gluposti. Hvala.

Photos je katastrofalan, non stop šibaju apsekte i nikako da proradi na logičan i pregledan način, užas koliko ovo loše radi...imam gomilu toga na kartici ali to neće da prikaže ako ne namestim da prikazuje cloud?!? Veze nemaju...

Jel to Lumia camera permanentno uklonjena sa Store-a ili samo privremeno (nadam se)?

Hvala hektor. Imam sledeci problem. Bar mislim da je to. Skidao sam neke aplikacije velike koje su skinute i nisu instalirane i mislim da je to razlog sto sad nemam prostora na telefonu. Neznam kako da dodjem do tih podataka i da ih obrisem. Nov sam na win pa mozda i pitam gluposti. Hvala.

Ako si na WP10 odes na settings/system/storage pa tu kliknes na phone (kod mene pise nesto na japanskom :)) i vidis lepo sta koliko zauzima
Ako si na WP8.1 odes na settings/storage sense pa tu kliknes na phone ili sdcard i vidis sta ti od programa/pesama/filmova/slika zauzima mesto

Na w10 sam. Bio sam u storage ali tu imam samo sd card. Trenutno kad nakacim phone na comp imam free 1.8gb od 7.28gb ,lumia 535, inace je bilo 0, pa me zanima koliko w10 zauzima rom memorije. I da tu sam ispod ranije mogao da odaberem da li nove aplikacije, muzika i slicno idu na phone ili sd card. Sad je to crno, bez mogucnosti izbora. Hvala Hektore. Pozz.

Poslednja izmena:
145158e5e465471e6b68a1e8cd17e92e.png
Npr. kako do ove gluposti dolazi?

Dešava se za ove Lumia aplikacije koje još nisu sređene za windows 10 . Tek treaba da izbace nove.

Ja sam imao istu situaciju kao Ivan na starom bildu, na 10581 nema takvih problema, sve aplikacije se normalno instaliraju be ikakve greske.

http://www.dodaj.rs/?a/IY/3xiDETbU/wpss201511180001.png

Ovaj mail sam dobio jutros, lumiasi znate sta vam je ciniti. :D
Inace imam manjih problema sa baterijom, sa ukljucenim 3g i malo dopisivanja na messengeru i provere benchmarka, za 2 sata baterija je pala 10%... Do 90 padne relativno brzo, kasnije ide polako. Jedan lik mi rece kao, to je zato sto je punis preko noci, pa kao isforsira se bat.
Ako gasim net povremeno, mogu da izvucem 2 dana.l640.

Sinoć su pustili neki update, nije novi bild, ne znam šta je. Posle toga su krenula ova silna ažuriranja. Ja i dalje na spikerfon...sjajno...:D

Ja dobio mejl da je, valjda, Gabe Aul (ili kako već) objavio download dostupnost 10.586 ali nema ničega do sada... :(

Meni baterija na L735 neznatno kraće traje nego li pod wp8.1 i zadovoljan sam (generalno).

Ja dobio mejl da je, valjda, Gabe Aul (ili kako već) objavio download dostupnost 10.586 ali nema ničega do sada... :(

Meni baterija na L735 neznatno kraće traje nego li pod wp8.1 i zadovoljan sam (generalno).

Dobio sam i ja, ali je to za racunare, ne spominje se nigdje phone u mailu.

Hmmmh. U pravu si.
10ku stonu sam apdejtovao ali mi se učinilo da se mejl odnosio na w10m... ali niijeee

Nema novosti od Gabriela, mozda sutra novi build?

To njihovo Američko kasnije može nama biti sutra tj. posle ponoći.
A i druga stvar glupe su mi ove informacije možda... Možda ne sme da se desi ozbiljnoj firmi. Ne volim to izazivanje i bacanje udice, MCSF je ozbiljna firma.

Vrh Dno