Šta je novo?

Windows (phone) 10

Taman da sredim prvo pc :) Meni ionako trenutno nije žurba, telefon mi nije još stigao . Zadnji build radi posao , RTM neće biti nešto mnogo drugačiji.

Toliko dobro radi na maloj 435 da bi opet pokusao da stavim na 1520...U stvari sacekacu da poprave zahebanciju sa odredjivanjem gde idu programi, slike, muzika.

Toliko dobro radi na maloj 435 da bi opet pokusao da stavim na 1520...U stvari sacekacu da poprave zahebanciju sa odredjivanjem gde idu programi, slike, muzika.

Fini telefoni 435 I 532 , imaju neki poznanici i stvarno je šteta što nisu bili u ponudi kod operatera za mali novac.

No official release date has been set yet. That’s because development of Windows 10 Mobile is running out of sync with development of Windows 10 for PCs. While Windows 10 launched on PCs this July, Windows 10 Mobile won’t arrive until the end of this year. But the wait will be worth it because Windows 10 Mobile will be a free download for all Windows Phone 8.1 users.

Microsoft has now officially launched the Lumia 950 and Lumia 950 XL and these phones will debut Windows 10 mobile when they arrive in December, which according to comments from Microsoft is also the official launch bracket for Windows 10 for phones - but a vague one.

Microsoft has remained quiet on any further details. Fortunately, sources in Poland got hold of some database information from the Polish branch of phone network Orange, which details that updates for existing Windows Phone 8.1 devices will begin from December 14. There's even a list of which phones will be part of the rollout:
◾Lumia 630
◾Lumia 635
◾Lumia 640
◾Lumia 745
◾Lumia 830

This will be followed by a second phase rollout for remaining devices in February 2016:
◾Lumia 520
◾Lumia 532
◾Lumia 625
◾Lumia 720
◾Lumia 820
◾Lumia 920
◾Lumia 925
◾Lumia 930
◾Lumia 1020
◾Lumia 1320

Pa piše ti gore, u decembru, 745 je greška, a za dual SIM modele nije objavljeno.

Procitala sam sta pise nego mi je neverovatno da ni u prvom ni u drugom "krugu" ovi modeli nece dobiti apdejt a svi drugi hoce :) al ok ako je greska...

A šta reći za 1520....dno...
Ja čekam utiske kad dođe na 1520 (ako dođe uopšte..) , ako je baterija gora od 8.1 - neću ni da stavljam

Koliko je stabilan trenutni build,razmisljam da ga sibnem na 620 xl..Smorih se vise cekajuci..

1520 bi trebalo da radi sa w10 podjednako dobro kao na 950 zaista i dan danas 1520 ima jak soc sa obzirom koliko ima slabijih modela a pritom na njima lepo radi w10.
E sada sve je na njima, kako ce da optimizuju.

Instalirao juce poslednji build na L720 i odlicno radi, kako je bilo pre sada stvarno deluje da su na korak od finalne verzije.
Najvise me je iznenadilo kako su sredili manage aplikacija, nakon sto ih jednom otvoris, bukvalno se instant otvaraju povratkom na njih. Cak i kada prodje neko vreme ili bude otvoreno jos 5-6 vecih aplikacija i dalje se svaka otvara poprilicno brzo uz eventualno mini flesh (pojavi se beo/crn ekran na pola sekunde, zavisi od izabrane teme).
Probao sam samo ms aplikacije, ovo mi je drugi tel bez kartice, pa me je mrzelo da instaliram sve zivo.
Skype je naravno ista aplikacija kao na WP sto je bezveze, zanimljiva mi je ideja da skype integrisu sa sms aplikacijom, ali bih radije da radi skroz odvojeno.
Store nije los, ali je iritirajuce da su stranu sa info aplikacije stavili kao single page. I da, jos uvek je spor...
Edge deluje sporiji nego ie :)

A da, baterija na stand by odlicna, jedva 1% preko noci, ovako nije losa, mozda trosi malo vise nego 8.1

Poslednja izmena:
To sam čekao, sad ću ja na moju l720 da šibnem,ko će da čeka februar. Samo mi je baterija bila kritična prošli put kad sam instalirao. Al pošto kažeš da je to sad sređeno probaću i ja.

Kako šljaka 10ka na 640DS? Planiram možda da se ponovim uskoro pa kontam da radi bolje nego na 630 zbog džidže RAMa. :)

Nadam se da će rtm biti dosta bolji. Čini mi se da nije baš optimizovan za dual core, mada možda i grešim (ne znam kako je kod ostalih). Ponekad ekran "pliva" prilikom skrolovanja, kao da mu nedostaje Ram-a ili Cpu-a. Iako su pogašene sve app..nakon restarta neko vreme radi ok. Na lock screenu se nekad čeka da se pojavi sat..notifikacije se sa zakašnjenjem brišu sa ekrana itd.. Baterija.. slabija nego na 8.1. L1020, ima bagova ali sveopšti utisak je da nije blizu nekog public release-a. Iako planiraju za Decembar..

Interesantna stvar , komentar sa wc-a :)

try turning on developer mode in settings (Settings>Update and Privacy>for Devs>). Turn on device discovery and device portal. Coonect your phone and anotherr phone or pc to the same wifi, fire up a browser and go to the ip address mentioned and enter the passcode displayed on your phone. Now you have access to the windows phone task manager. Try opening lots of apps and look what happens to the memory. Even try playing some Full HD videos.

What happens is that the OS has reserved about 450MB of RAM for itself (irrespective of how much it is using at the moment). That means the memory available for the other apps to run on is only TOTAL - 450MB. That's one of the reasons why Windows Phones don't get OOM exceptions. They can only be hung by an app using a lot of CPU cycles. When you close an app using Windows button (or even the back button for new apps) you can see that the RAM isn't freed up. Instead the committed memory drops and paged memory increases. That means the apps are still in the RAM for quicker access. After firing up about 7 or 8 apps, the paged memory also reaches the limit of about 400MB and that's when opening new apps closes the older ones. I haven't checked for devices with 2GB of RAM but the similar thing happens on 512MB devices too with one exception. On the 512MB devices, the app memory limit is about 120MB. When the paged memory reaches that limit, opening new apps doesnt change the memory usage but I can see some increased disk activity. I assume it starts writing the paged RAM contents to disk, similar to how PCs have pagefiles.

Nije ovo ni blizu gotovog sistema, sinoć skinut telefon sa punjača i sad kad sam pogledao on na 10% baterije.Plus što baguje kao blesav pri otključavanju i jedva me pustio da se logujem na microsoft nalog. U pitanju je lumia 720.

Vec sam pisao kako radi ocajno na l620 i 520 ,ukoliko se ne varam 720 ima isti hardwer,gledao sam jedan lik na youtube ima nekoliko Lumia na ovim malo jacim radi odlicno a na 520 katastrofa.

Nešto kod tebe ne valja (obavezno Hard Reset posle apdejta).
Meni na L735 ladno 2 dana sa 3G/WiFi non stop.

Negooo, đe li je taj 10.586?!?!

Ja ne videh ni da su ga inostranci pokupili...

Ko zna šta rade kad ga ne puštaju? Čitao sam na wp novosti da su ga pustili. Medjutim mućak.

Vidim na internetu pojedini Insider-i koji imaju veliki broj poslatih Feedback-ova, dobili su od MS-a upitnik da se priključe Hardware Insider-u. Traže adresu na koju će slati uređaje na testiranje.
Vrlo dobra ideja.

Da li ce u novom buildu da se popravi stavka storage, gde ce lepo moci da se izabere gde ce sta da se snima. Ukoliko bi to sredili, stavio bi na 1520, jer ocigledno da je zvanicni update daleko od skorog :)

Dva puta sam mu uradio hard reset i džabe. Ide natrag na 8.1 do zvanične verzije.

Instalirao sam sinoć w10 I danas sam vratio 8.1, lepo radi, ali mi se ne sviđa par stvari...

Ispravite me ako grešim...
Outlook tile ima mali broj u dnu za mailove, lepše mi je kad je kao na 8.1, ali to je do sam aplikacije...
Crni kružić I u njemu broj ne otvorenih mailova...
Nisam uspeo naći lumia camera... Probao sam preko sysapp pusher-a, ali ni tamo mi nije dao...
Dakle... Kamera app lepo slika, ali više volim lumia camera app...
Ispravite me ako grešim...

Ne grešiš ali to su, sve, stvari navike.
Lumia Camera je sada samo Camera itd.

Moj komp pokupio 10.586 apdejt a za WM ni traga...

Lumia camera je cas na store cas ne ,ni ja je nisam nalazio al pre nedelju dana negde procitah da je ponovo na store i stvarno je bila ,al sam je obrisao jer stalno izbacuje poruku da predjem na windows camera .

Pozdrav svima, ja sam sinoć odradio update na desetku. Mislim da je gulio dobrih sat vremena pošto je odmah odradio i recovery svih aplikacija. Za sada nisam imao nekih većih bugova, nekad neće da prebaci pesmu, ili da otvori neku aplikaciju, tipa Prognoza, iako njen Live Tile radi. Jedino što možda srče bateriju malo više. Sad, ja nisam odradio factory reset nakon update-a, ne znam dal da ga radim, možda to poboljša malo bateriju...

Vrh Dno