Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa 12. Novembar su rekli da ide... Mada evo i ja provjeravam svaki dan da slucajno ne procuri ranije.

Ljudu pratite Gabriel Aul na twitteru i nema zabune :)

Čudno da danas nije nijednom cvrkutnuo :) Obično odgovori na par pitanja . . Obično su puštali oko 10 ujutru kod njih a 19h kod nas. Sada je 13 h kod njih, teško da će pustiti danas. Mada dešavalo se pre da puste oko ponoći.

Jel vam se desi nekad da vam je tastatura ovakva
95edc3c410f9c1285e95367df7f4bb00.png

Ne. Hoću ja takvu tastaturu! :d

Bas je kul ,al se pojavljuje nekad kad odgovaram direktno iz ac :D

E sad prvaljujem da kamera vise n šušti ne znam dal je bio neki apdejt jer su moroni uklonili history iz store .

Meni se desava, kada odgovaram na poruku iz ac. Tastatura lici na Android tastaturu haha.

Uradio sam download srpske tastature, cirilica i latinica. Trazio mije reset i vrsio migraciju. Sada mi je pola aplikacija na cekanju. I tako stoje. Istini za volju po koja se povratila, ali ovo nece do sutra, a mozda ni tad.

Sad tek provaljujem kad udjem u storage pa sd card (phone i ne pokazuje) on prikaze sve aplikacije koje su na telefonu a ne na sd ?? A ekstra je sto sad stvarno mozes da udjes u other i zaista vidis koji su to fajlovi .

Poslednja izmena:
Zdravo, ja sam samo hteo da pitam da li Windows 10 Mobile ima autocorrect (ili spellcheck) za srpski jezik? Cini mi se kao da sam procitao negde da ima, ali nisam siguran gde, a ne mogu ni da pronadjem takvu informaciju. Hvala.

Inace, vidim dobio Windows Phone posebnu sekciju ovde na forumu, aleluja! :D

Zdravo, ja sam samo hteo da pitam da li Windows 10 Mobile ima autocorrect (ili spellcheck) za srpski jezik? Cini mi se kao da sam procitao negde da ima, ali nisam siguran gde, a ne mogu ni da pronadjem takvu informaciju. Hvala.

Inace, vidim dobio Windows Phone posebnu sekciju ovde na forumu, aleluja! :D

Ima i za srpsku i swipe i auttocorrect i radi super.

Strava! Nadam se da ce uskoro biti da ce uskoro izaci nadogradnja za sve korisnike, tj. i one koji nisu u insajderu. Jasno mi je da bih mogao i ja da uskocim u insajder, al nemam mnogo vremena ovih dana, pa da prebacujem s vremena na vreme sa desetke na osmicu i obrinuto.

Windows 10(Mobile) je završen,tako je jedan od radnika iz MS "odeljenja" UX rekao na Twitter-u:
readywm10_0_thumb.png
Izvor:Windows Central

Bližimo se zvaničnom puštanju OTA update-a, nestrpljiv sam :d. Priča se već o 12.11, ali nešto je to čudno jer Insider-i još nisu dobili RTM izdanje. Ali kažu kako je MS već većini mobilnih operatera poslao konačnu verziju,kako bi na vreme pustili WM 10.
Brzo će proći ta 3 dana,pa ćemo videti.

Pokazuje li vama data usage bilo kakve upotrebljive podatke? Kod mene ima koliko je protoka bilo na wifi i na svakoj od kartica. A inače tu obe kartice isto zove (telenor) a na drugim mestima piše mts i telenor. Kad se uđu detalje pokazuje po aplikacijama samo jedan broj (valjda zbirno wifi i mobile) i to je to. Na 8.1 sam bio ceo jedan dan, ali čini mi se da je tamo bilo sve mnogo preglednije i jasnije.

Meni je mobilni net omašio totalno, a wifi nisam imao kako da potvrdim da li je dobar.

Pokazivao mi je potrošeno nešto preko 1GB, a Vip prijavljivao skoro 4GB što je sigurno tačno. K'o da je računao samo net potrošen baš sa telefona, ne i potrošen šerovanjem.

Poslednja izmena:
Windows 10(Mobile) je završen,tako je jedan od radnika iz MS "odeljenja" UX rekao na Twitter-u:
Pogledajte prilog 184039
Izvor:Windows Central

Bližimo se zvaničnom puštanju OTA update-a, nestrpljiv sam :d. Priča se već o 12.11, ali nešto je to čudno jer Insider-i još nisu dobili RTM izdanje. Ali kažu kako je MS već većini mobilnih operatera poslao konačnu verziju,kako bi na vreme pustili WM 10.
Brzo će proći ta 3 dana,pa ćemo videti.

Mislim da nece zvanicni update tako brzo da se pojavi, te ce Insider idalje biti neophodan. Link

Ili danas ili u četvrtak,od 18h ali verovatnije 19h po našem vremenu.

Meni je mobilni net omašio totalno, a wifi nisam imao kako da potvrdim da li je dobar.

Pokazivao mi je potrošeno nešto preko 1GB, a Vip prijavljivao skoro 4GB što je sigurno tačno. K'o da je računao samo net potrošen baš sa telefona, ne i potrošen šerovanjem.

Rekao bih da meni dobro pokazuje ukupan potrošen mobilni net, ali po aplikacijama mislim da daje zbir wifi i mobilnog neta. I kao što rekoh pogrešno imenuje jednu karticu.
I da, deo tog potrošenog mobilnog neta je otišao na šerovanje.

Posto se moja 1520 pocela raspadati, odlucih se za insajder model :) Sve je proslo kao ok ALI, nijedan kamera program ne radi. Evo sad odradjujem hard reset pa da vidimo. Neko je skoro spomenuo kako se resava problem biranja SD kartice kao medija za instaliranje programa i snimanja slika...
Nije jos ovo sazrelo. Samo sto sam ga instalirao i vec sam primetio nekoliko sran1a. "Desktop" bez ikonica, kocenje pri izlasku iz galerije, pucanje one note, kamera ne radi, resuming... non-stop. Bem li ga, lepo izgleda ali nije to-to.
Dacu mu sansu posle hard reseta, pa ako i dalje pravi njesra, vracam se na 8.1

PS. Nasao sam ovo za karticu...

Poslednja izmena:
Meni tako radi na l620 dok na l640 ne videh resuming do sada ,i radi mi mnogo bolje nego na8.1 ,jes da ima po neki bag al cekamo sledeci build .

Nazad
Vrh Dno