Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mnogo je to vremena, sad je jun, znaci treba jos 4 meseca minimalno da cekamo da bi mozda dobili novi OS...Ne znam stvarno, nisu mi jasni. Jos kad su pustili tp i nista, i dalje neupotrebljiv.Pa mnogo, ali mnogo je lakse napraviti OS za telefon nego za racunar, a evo za PC su rekli i datum tacan, a ovo jos nagadjaju.

Za pc su rekli 2 meseca pre izlaska . Verovatno će krajem jula ili početkom avgusta objaviti zvaničan datum. Bolje je da bude kasnije ali da vredi , nego da ga zbrzaju, sada ove početne verzije i ne deluju toliko loše što se tiče novih funkcija kada vidimo da će tek septembra izaći.

Sta se desava na wp10 sto se tice onog resuming ekrana?
Na 8 ga nisam imao nikad, a na 8.1 ga cesto vidjam, kao da im se sistem usporio. Jesu sredili sta sto se toga tice?

Sta se desava na wp10 sto se tice onog resuming ekrana?
Na 8 ga nisam imao nikad, a na 8.1 ga cesto vidjam, kao da im se sistem usporio. Jesu sredili sta sto se toga tice?

Prvo se dodaju nove opcije pa ide optimizacija, do sada nije ko zna šta sređeno. Isto tako je bilo i na pc. A taj resume je zbog starih silverlight aplikacija , nove winrt rade brže fast resume.

Možda ovaj novi build bude bolji . Vlc je winrt app , da li ti se kod nje dešava taj dugi resume , naravno ako je koristiš :) FB messenger je valjda silverlight, nisam je skoro koristio ali kod nje se verovatno dosta javlja taj resume, isto viber...

Poslednja izmena:
ja sam opet ovih dana instalirao na l 830 desetku. i opet se vratio na 8.1. zanimljive su nove opcije ali jako lose radi. nece Files da mi otvori i pola drugih aplikacija. radi mi resuming kad otkljucam telefon da bi prikazao live tiles na start ekranu. jos uvek nije za upotrebu. mislio sam da je za lumiju 830 pusten i gdr2 zvanicno, ali ne nalazi ga telefon..

Jedna dobra vest: Opera lansira univerzalnu aplikaciju za win10 do kraja ove godine!Svaka im cast, sad cu da obrisem chrome na racunaru i potpuno prelazim na operu...

ja sam opet ovih dana instalirao na l 830 desetku. i opet se vratio na 8.1. zanimljive su nove opcije ali jako lose radi. nece Files da mi otvori i pola drugih aplikacija. radi mi resuming kad otkljucam telefon da bi prikazao live tiles na start ekranu. jos uvek nije za upotrebu. mislio sam da je za lumiju 830 pusten i gdr2 zvanicno, ali ne nalazi ga telefon..
Pisali smo ovde kako da instaliraš GDR2 preko Insider-a, evo za dan-dva izlazi i novi Build desetke...
http://www.wpnovosti.com/2015/06/windows-10-mobile-tp-build-10136-ce.html
:type:

Poslednja izmena:
da, znam kako se instalira gdr2, ali mozda cu sacekati da izadje zvanicni, valjda ce uskoro.

Taj gdr 2 na 1020 ima dosta bagova, tako da javim onima da ne instaliraju isti ako koriste starije lumie iz 2013..

Za sada sam primetio:

1. Problem sa kontrastom (kao da ekran crkava)

2. Losija baterija (drain)

3. Bug ikonice za mobile data (i dalje je prisutan) pokazuje da je ukljuceno a nije...

--------

Sledeci build a treba da izadje ovih dana bi trebao da bude ok, u odnosu na ove druge do sada. Polako peglaju stare stvari koje su ubacili u predhodnom periodu i jos neko vreme ce dodavati jos zanimljivih funkcija.

Poslednja izmena:
ja na 830 nisam primetio drain a ni problem sa kontrastom. mobile data mi je stalno ukljicen i nemam ga u notifications pa za to ne znam.
(dok sam imao gdr2 nezvanicni koji je stigao pre w10)

Poslednja izmena:
Noviji SoC ...bolja podrska ;)
Nadam se da ce zvanican gdr2 uskoro na lumie 2013 generacije.. Posto nece skoro W10 tek za jedno 6 meseci za stare lumie a oko 4,5 za ove ostale.

Ja imam drain na 1520 sa GDR2...a i bug sa ikonom za mob. data postoji....čekamo...

Ma... M$ jede g... Dođe mi da se vratim na 8icu, stvarno mi je bila super... Ovo sad me već nervira polako... Mada i ja sam ludak, radujem se update-ima kao lud brašnu... :D

Ma... M$ jede g... Dođe mi da se vratim na 8icu, stvarno mi je bila super... Ovo sad me već nervira polako... Mada i ja sam ludak, radujem se update-ima kao lud brašnu... :D
I ja bih da se vrati Tito, kažu da se bolje živelo, al hebi ga...:d

Živelo se bolje, ali ovo danas nije kapitalizam, već feudalizam... Ja sam kmet... 'bem ti ž... :D

Ne preteruj, nije katastrofa nikakva a i biće brzo sređeno. Ko zna šta nas čeka sa 10kom, biće vrućih tema....:D

Danas izlazi nova verzija W10? TP

Samo neka izlazi.
Zvanična Septembarska ili Oktobarska verzija je "daleko" tako da su svi ovi TPi praktično igrarije razvojnog tima (po meni).

Samo neka izlazi.
Zvanična Septembarska ili Oktobarska verzija je "daleko" tako da su svi ovi TPi praktično igrarije razvojnog tima (po meni).

Pc je postao upotrebljiv još marta , tako da početkom avgusta očekujem dosta upotrebljiv sistem sa ne mnogo ozbiljnih problema .

Rekoh sebi da ga neću instalirati bar još mesec dana , mada mislim da nema ništa od toga, moram bar na kratko da probam :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno