Šta je novo?

Windows (phone) 10

Lumia 930

Instalacija je prošla bez problema, čak i bez ponovnog unošenja podataka o nalogu, sve je ostalo, samo sam ja imao proveru PINa kartice i zaključan telefon. PIN kartice se ne pojavi tastatura za unos broja, ali kad se stisne hitan poziv, pa vrati nazad onda se pojavi. Problem je bio što PIN telefona nisam nikako mogao da ukucam, jer se tastatura nije nikako pojavljivala, samo natpis Enter PIN.

Hard reset kad je telefon isključen, volume down + power dugme, pojavi se znak upozorenja pa redom dugmad (volume up, volume down, power, volume down). Nakon toga je sve išlo u dobrom pravcu. Ipak neke aplikacije i dalje prave problem, MyApp Free neće da se prijavi sa facebook nalogom, Instagram Beta zaboravi login, pa se mora unositi svaki put kad se ulazi u aplikaciju, pojedine aplikacije neće da otvori iz prve. Start ekran je potpuno bio izgubljen. To je za prvih 12 sati što sam uspeo da vidim, ali ipak planiram da ostanem (za sada) na WP 10.

78163f518de255a10aaed543d14002a9.png

Mnogi su pitali za ove opcije na wp8.1 eto konacno se setili da ubace 3g only ili ti lock :)

odlicno sto ima sada 3g i 4g only. samo ne bih jos instalirao, verovatno necu biti zadovoljan a posle me mrzi da se vracam na 8.1. scekacu jos malo..

odlicno sto ima sada 3g i 4g only. samo ne bih jos instalirao, verovatno necu biti zadovoljan a posle me mrzi da se vracam na 8.1. scekacu jos malo..

Ja ga vratio na 8.1 za 5 min i kasnije restore 15 min. Izgleda mi povukao ono sto sam vec skinuo prisli put na kompu. Solidan je build ,moze se i koristiti,meni smetala losa baterija i povremeno grejanje .

Konacno je uskladjen sa win 10 pc,dark tema kao i na pc odlicna. Vec sada se nazire krajnji izgled. Licno mi se vise svidja ovaj "prekidac" nego ranije ,fino izgleda sa accent color.

Poslednja izmena:
Može li se ubaciti pozadinska slika u meni, da ne bude samo crno ili belo?

Ne znam jesam li se lepo izrazio, na ovo sam mislio.
alleged-windows-phone-10.jpg

Može li ovo da se namesti?

Kakva je situacija sa novi Edge pregledačem,da li on otvara sve na onom starom user agentu ili je konačno prilagođen user agent windows phone-u.Znam da je na IE kada otvorite google i pretražite nešto on rezultate pretrage prikazivao na klasičnom mobilnom UI,bez onih kartica i one knoweledge search mogućnosti,a kada otvarate u UC pregledaču i namestite neki drugi user agent on otvara super mobilne stranice.Slično je i kada otvarate google mape

Tolero, kad uključiš alarm piše li na lock screenu u koliko sati je namešten ili koliko je sati ostalo do zvonjave?

Tolero, kad uključiš alarm piše li na lock screenu u koliko sati je namešten ili koliko je sati ostalo do zvonjave?

Sada sam na 8.1 , ne mogu pogledati ali se ne sećam da sam video to. Očigledno je da je lockscreen još onaj iz 8.1 , tek će tu menjati i ubacivati nešto novo. Evo koliko vidim ubacili su još neki ovaj build pa mogu dati komentar .

Ma nemoj da se cimaš, hvala i za ovo.
Iritiraju me ti sitnice, a u fazi sam zamene Lumije, pa razmišljam da li da ostajem na WPu ili ne,
zato i pitam sve i svašta.
Hvala još jednom.

Mnogo ima novih stvari i to dosta toga što je zamerano ranije . Ne mogu ni da se setim svega . Evo par stvari iz glave.

Smart dial je dodat i kopiranje na sim karticu i sa sim kartice, to su dosta njih tražili. Zatim email može kačiti bilo koji dokument bez problema , dodata je podrška za usb otg , zatim za štampanje preko telefona, korišćenje raznih periferija, miša,tastature...

Izmenjen je settings, dodate dodatne boje i mogućnosti podešavanja izgleda . Dodato još prečica u action baru, ne znam da li ima u ovom buildu ali takođe dodaju direktno gašenje i paljenje mobilnog interneta a dužim pritiskom te šalje u settings .Zatim 3g only i dosta stvari kojih se ne mogu sada setiti. Battery saver je unapređen malo , jedino što još nisu ubacili koliko je korišćenje ekrana . Direktno odgovaranje na poruku bez ulaska u aplikaciju je isto dobra stvar, evo dodali su i da na većim telefonima pritiskom na start dugme gornji deo postane dostupan tako što se snizi na dole. File explorer je dobar , takođe i muzička app kao i druge univerzalne kao one note office su kvalitetnije sa dosta opcija.

Kod battery saver se ipak moze videti koliko procenta koristi sistem,ekran, za ekran bi bilo dobro da ubace koliko h se koristi a ne samo procente.

614f4801813bf54a520ad18b0342b6df.png

Poslednja izmena:
Lep napredak, nadam se da će biti stabilan i bug free, pa makar ga i čekali duže od septembra.
I nadam se da će ubaciti sot u formatu h:mm:s :) .

@tolero

Hvala na opisu, izgleda ozbiljno, ima puno stvari kojima sam se nadao...ali opet si vratio na 8.1, nisi znači zadovoljan?

Poslednja izmena:
U odnosu na 8.1, koliko brze trosi bateriju?

Jesam ja corav ili nema opcije za menjanje zvukova notifikacija vec samo ringtone? Ne nalazim ni za SMS da promenim zvuk...

Pozdrav. Malopre instalirao na 630, medjutim ima lock screen i kada ga otkljucam samo crna pozadina bez plocica, ima tac bar, indikator, mreze i bateriju. Mogu da otvorim notifikacije, kada hocu da udjem u podesavanja izbacuje mi da nadje aplikaciju. Nema ni menija na desnoj strani. Sta da radim?

I da dodam, kada izlazim iz podesavanja tj. WiFi pojavljuje mi se Loading.. i to traje, traje. Ne mogu ni u prodavnicu da udjem, isto Loading...

I da, restartovao sam ga par puta. Nista...

Sada sam procitao par strana unazad, ima neke veze sa migrating i traje 10 min. Ako mi se ne pojavi posle pola sata, vraticu ga na 8.1. Ali mi kazite sta to moze biti.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Malopre instalirao na 630, medjutim ima lock screen i kada ga otkljucam samo crna pozadina bez plocica, ima tac bar, indikator, mreze i bateriju. Mogu da otvorim notifikacije, kada hocu da udjem u podesavanja izbacuje mi da nadje aplikaciju. Nema ni menija na desnoj strani. Sta da radim?

I da dodam, kada izlazim iz podesavanja tj. WiFi pojavljuje mi se Loading.. i to traje, traje. Ne mogu ni u prodavnicu da udjem, isto Loading...

I da, restartovao sam ga par puta. Nista...

Sada sam procitao par strana unazad, ima neke veze sa migrating i traje 10 min. Ako mi se ne pojavi posle pola sata, vraticu ga na 8.1. Ali mi kazite sta to moze biti.

Ili uradi hard reset.

je l isprobao neko usb otg ?
hoce li ovo raditi na svim uredjajima ?

Vratio se na 8.1 :D vala necu vise da se cimam sve dok ne izadje rtm.. Dosta se zezam na kompu sa w10 jos mi treba to i na fonu :D

Nazad
Vrh Dno