Šta je novo?

Windows (phone) 10

Nazalost, ja sam imao isti problem.Verovatno ti je crkla ploca, ne pomaze ni jedan softver...

Nazalost, ja sam imao isti problem.Verovatno ti je crkla ploca, ne pomaze ni jedan softver...

Video sam da neki kazu i to . Ali inace ovako preko cega moze da se vraca u zivot brikovan telefon ili tako neki koji zabudaci. Kako da mu odradim sistem .

Ako ode hardver ne mozes nikako da ga vratis, za software valjda Lumia software recovery tool, nisam ga nikada koristio.

Ja sam imao isti ovaj problem.Gledao sam na internetu, niko nije uspeo ovakav telefon da ozivi.Odneo sam ga u ovlas. servis, za 2 nedelje sam ga dobio nazad, na onom papiru pisalo zamenjena ploca, upisan novi IMEI...

Kad izbaci "to", probaj sledeće... Imao sam takav slučaj sa L920 od drugara...
Lumia software recovery tool... Nakon što pokupi sa neta, kaže da nije podržan... Ostavio sam spojen telefon i nakon 4 puta volume down i power, pokrenuo je instalaciju, flashovanje... Probaj i javi šta si napravio...

Edit: Nije žvajznula ploča, već je zabrljavio boot... ;)

Poslednja izmena:
Kad izbaci "to", probaj sledeće... Imao sam takav slučaj sa L920 od drugara...
Lumia software recovery tool... Nakon što pokupi sa neta, kaže da nije podržan... Ostavio sam spojen telefon i nakon 4 puta volume down i power, pokrenuo je instalaciju, flashovanje... Probaj i javi šta si napravio...

Edit: Nije žvajznula ploča, već je zabrljavio boot... ;)

Evo sad cu da probam.

I ja predpostavljam da nije ploca to je problem sa boot ili u najgorem slucaju sa memorijom . E sad ako je riknula memorija sto se jako jako retko desava onda verovatno mora cela ploca da se menja . Ali ja sam 99% siguran da je ovo softwerski problem.

Kad skine fajlove it to ono na tel izbaci velikim slovima nokia i onda izbaci da nije podrzan. A kad pritisnem 4 puta down i onda jednom power nista se ne desava .

Jel treba da ostavim na kompu na ekranu ono gde kaze da nije podrzan i da to pokusavam pa ce ono samo da pokrene ?

Poslednja izmena:
Kad ti na kompu izbaci, onda istovremeno wolume down i power drži dok ne zavibrira i prati...
Znači, istovremeno volume down i power, drži dok ne zavibrira, onda pusti... Spojen na pc preko usb, naravno!
Javi...

Poslednja izmena:
Ne sećam se... Samo radi soft reset... Proći će...

Drug je imao problem sa l820, i uspjelo je iz 150-og puta, pokusavaj, mora da prodje jednom!

Evo, sad sam konačno kod kuće...
Onog momenta kad sam video da je skinuo software za L920, došao sam do zaključka da on ipak vidi, na neki način, telefon i onda sam po završenom downloadu, pokušavao, sa spojenim telefonom preko usb na računar... volume down i power istovremeno dok ne zavibrira... iz 4 puta je uspelo...

Drug je imao problem sa l820, i uspjelo je iz 150-og puta, pokusavaj, mora da prodje jednom!

Ali problem kod mene je sto kad na pc kaze da nije podrzan na telefonu stoji i dalje ono veliko NOKIA e onda ja pritisnem i drzim volume down + power i drzim tel se ugasi ali drzim tako nekoliko minuta i on ne zavibrira tek kad pustim zavibrira i vrati se na error unable to find bootable option i odatle kako god da ga restartujem uvek se vraca na to.

Ajde pokusavacu sutra ceo dan nek stoji povezan i samo cu da ga soft reset non stop .

Svaki put kad se gasi i pali cuje se onaj zvuk na windowsu da se povezuje i odkacinje sa usb, ali na kompu i dalje stoji da nije podrzan i OK.

Poslednja izmena:
Ne trudi se prijatelju.
Tako mi je crko HTC WP odnosno sa istim simptomima.
HTC ima BootLoader čip koji je riknuo jer sam ga ja brikovao a verujem da je i kod ove tvoje nokije ista situacija jer je simptomatika identična...
:(

@neogeo
To se sada popularno zove elektronski otpad.Mnogima nije jasno zašto sve manje i manje proizvođača ne stavlja u pakovanje bilo kakve slušalice.Upravo zato što žele da se reše problema zvanog e-waste.Ja bih čuvao tu L520, pa kada bude neka akcija kod naših operatera možeš da dobiješ fin popust na konto starog smartfona.

HTCa sam prodao za 50€ jer je bio potpuno nov (a već brikovan) tako da sam solidno izvuko kinte.
Kupili ljudi da prepakuju njihov kom se sj....a šasija (cela maska).

Ne trudi se prijatelju.
Tako mi je crko HTC WP odnosno sa istim simptomima.
HTC ima BootLoader čip koji je riknuo jer sam ga ja brikovao a verujem da je i kod ove tvoje nokije ista situacija jer je simptomatika identična...
:(

Zanimljivo je sto ga LSRT i pokrece sve , i vidi koji sistem ide na tel i na telu se pojavi ono veliko nokia kao kad radis sistem. I onda na samom kraju kaze nije podrzan.

Glupo pitanje... Jesi li probao hard reset dugmićima...?

Jedino ti preostaje flash u servisu, B.Brdo, oni imaju "malo" bolju opremu...

Poslednja izmena:
Raspitaj se prvo da li imaju JTAG modul baš za taj model telefona.
Ako nemaju, a pokušaju JTAG, postoji opasnost da ti sprže SoC ili sl.
Meni HTC jeste crko ali tek kasnije.
Naime, ulazio je u DownLoad mode odakle se puni fon ali ga komp nije valjano prepoznavao pa je drugar u servisu odradio direktno lemljeni JTAG i tako zafrknuo SoC i poslao fon u večna lovišta.
Značiii samo originalni JTAG modul...

Glupo pitanje... Jesi li probao hard reset dugmićima...?

Jedino ti preostaje flash u servisu, B.Brdo, oni imaju "malo" bolju opremu...

Jesam nece nikako da se pojavi onaj znak uzvika. Ma i boli me uvo **** ga telefon 50e ima kupi drugi :D

Nršto si zeznuo, ajde ovako...
Ugasi mobilni, drži vol. down i spoji na punjač, pojaviće ti se uskličnik, zatim volume up, pa down, pa power, pa volume down!
Sad se restartuje i čekaj...!

Meni je na Lumii 920 zabrljavio boot (doduše ja sam na 8.1.2), znači samo piše Nokia pri paljenju pa se ugasi i opet piše Nokia i tako u nedogled. To se desilo nakon što sam mijenjao touch na njoj (origi ispao i pukao), pa sam po paljenju mislio da sam zeznuo hw. Uglavnom probao sam onu "seljačku" varijantu koju je neko prezentovao ovdje: ugasi tel, izvadi bateriju, drži power dugme 20-ak sekundi da izvučeš svu struju iz hw-a, vrati bateriju i pali. Meni je to uspjelo, uspio se dići sistem. I moram da se zahvalim onome ko je napisao ovaj postupak :)

Seljačka pomogne... Hvala! Nego nam je bio potreban naslov za nju, kako bi probudio interesovanje za tekst... ;)

@micro
Ako ni ono gorw ne uspe, probaj i ovo, ugasi mob, down volume, spoji na usb i pc, probaj tako da ga pokreneš... Javi za ono prvo... Gore..

@micro
Ako ni ono gorw ne uspe, probaj i ovo, ugasi mob, down volume, spoji na usb i pc, probaj tako da ga pokreneš... Javi za ono prvo... Gore..

Ma jok, riknulo nesto. Nece ni tako da se pojavi uzvicnik. Cepa nokia i odmah na onaj error.

Nazad
Vrh Dno