Šta je novo?

Windows (phone) 10

Biće super, samo da ga ispeglaju!

Ljudi, forum služi da pomažemo jedni drugima.
Što bi čovek gledao par postova unazad pa da se pogubi... Lepo mu kažeš/napišeš, kao što si mu napisao, šta treba da uradi i pomogao si mu extra.

Mrzim kada ti odbruse/dobiješ odgovor "koristi google" ili "imaš u nekom postu od ranije" i tako ti "pomognu" :( (lično/globalnbi stav koji nije uperen konkretno)

I ti bi mogao da procitas neki post unazad. U pitanju je post#1150 a njegov je #1155. Mnogo je stvarno...

Vidim da su azurirali mail, calendar, weather pa ako neko hoce neka ostavi screenshot da vidimo kako izgleda...

97% pa to je bolje i od androida i ios-a zajedno :)

Šta mislite hoće li se Microsoft izbezobraziti i krenuti da udara jače cene telefona ukoliko mu win10 bude uspešan?

Ili ipak neče biti još dugo u poziciji da tako nešto radi?

Neće biti još dugo u poziciji. Neke rezultate tek mogu očekivati tek krajem sledeće godine. Očigledno je da oni imaju plan da guraju softver gde kod stignu i kako kod stignu. Što naravno ne čudi , ipak su softverska kompanija.

Surface,Lumia,Ms Band i ostali hardver je samo da popuni portfolio . Bitan je softver a tek kad potpuno izađe win 10 i krene continum možemo očekivati i neke uređaje koo što su lumia ili surface pro koji će zameniti računare. Ovo je maraton a ne sprint i Ms to najbolje zna, imaju oni gde zarađuju a to je cloud-azure...

Nikada oni nece doterati wp plarformu do te mere da bi ugrozili android a ios tek nikako. Mada bih, iskreno, voleo jer imaju sve preduslove. Telefoni su im i sada skupi tako da ako pvecaju cene nece dobro proci...

Nemaju potrebe oni da ugrožavaju hardverom već softverom. Sve više aplikacija je na konkurentskim platformama a na kućnom računaru se naravno koristi windows.

Evo sada i Samsung,Lg telefoni i tableti imaju Ms preinstalirane aplikacije. To im je najbitnije, ako ne mogu da dovedu mušterije onda će oni prići mušterijama .

Ko voli wp , odnosno sada će biti windows 10 mobile on će ga i dalje koristiti, ostali će koristiti softver na androidu i iosu i to je win win... Bolje nego što je bilo do pre godinu dana.

Koristim win 10 pc i naravno da će mi prvi izbor biti win na telefonu , pogotovu kad izaće i "uhoda se" .

Poslednja izmena:
:D dosta njih misli da to MS radi tek onako, medjutim planovi su mnogo ozbiljniji :)

LG lancet 120$, ili 5$ mesčno, 2 godine ugovor, lg free... Verzon..
Ozbiljni ili ne... Ovo je ekstra ponuda za wp telefon...

Problem je samo kad lupe ovako neku ekskluzivu, verovatno taj telefon nećemo videti u Evropi a solidno bi se prodavao , Bolja prodaja i ne može biti kad telefoni nisu dostupni svuda . Da postoje par sasmung i lg telefona koji bi bili prisutni u celom svetu, priča bi bila dosta bolja.

Koliko sam video, Lumia telefoni odlično idu kao budget izbor po evropi, a poslednjih par nedelja se MS trudi da štanca sasvim solidne aplikacije na Store-u. Izbaciće MS neku zvaničnu lumiu po istoj ceni sa istim/sličnim karakteristikama. Sve su to stari SOC-ovi, nema razlike da se diže cena. Ja sa 830 sam dobio ono šta bih dobio ekvivalentnom android 400€ telefonom.

Izgleda da se opasno spreme da udare po konkurenciji sa izlaskom Win10... Šta više ja ne sumnjam da će Win10 odlično raditi na starom hardware-u, verovatno i bolje od WP8.1

Izbaciće Ms nove Lumie ali nije to poenta. Kada imaš u ponudi kod operatera izbor između jedne budzet Lumie , budzet Samsunga, budget Lg-a i par Androida veća verovatnoća da će biti više prodatih modela. Ovako imas 2-3 Lumie i 20 Androida i 2.3 Iphona...

Neki ljudi i ne znaju koji je sistem na telefonu, jednostavno im se sviđa samsung,htc...

Poslednja izmena:
Istina, estetika ima svoju ulogu, mada mislim da je glavno pitanje novac. Iskreno mislim da bi skoro svaki srbin kupio ip6 da može da ga priušti... Samo u ovim uslovima, to je ludost... Primera radi, tele2 nudi ip6 na ugovor, 2 godine 199kr, što je oko 20€. Isti nude i L930... Ko će to kod nas da ponudi...? Jedva čekam da vidim w10fm, pa da dam neki stav...

Zna li neko koliko % ima wp u srbiji? Bas cesto vidjam lumie u zadnje vreme, kontam da je iznad proseka od kolko bese 2-3%

Pravo da ti kazem i ja ,prosle god sam jedini u drustvu imao windows ,sada nas je petoro ,polako se sirimo :D

Ja imam lumiu 10tak dana i evo devojka hoće da uzme isto kao moju da proda iphone plus još jedan ortak i drugarica... Ljudi su u zabludi kada su WP telefoni u pitanju, ili jednostavno ne znaju šta je to.

Ja imam lumiu 10tak dana i evo devojka hoće da uzme isto kao moju da proda iphone plus još jedan ortak i drugarica... Ljudi su u zabludi kada su WP telefoni u pitanju, ili jednostavno ne znaju šta je to.

Upravo to, vecina je u teskoj zabludi. Imao sam prilike da se uverim i da mnogi izbegavaju da uzmu WP telefon u ruke, kao da je suga xD sacuvaj Boze...Jedna situacija vezana za L830, neka devojka u mom drustvu vidi moj tel i skoro pa odusevljeno trazi da vidi, kao bas je lep telefon. Kako je uzela u ruke i skontala da je WP, bukvalno mi je vratila istog trenutka xD
Ipak situacija se dosta popravlja, malo me je iznenadilo to da sve generacije furaju WP i mladji i matori...

Upravo to, vecina je u teskoj zabludi. Imao sam prilike da se uverim i da mnogi izbegavaju da uzmu WP telefon u ruke, kao da je suga xD sacuvaj Boze...Jedna situacija vezana za L830, neka devojka u mom drustvu vidi moj tel i skoro pa odusevljeno trazi da vidi, kao bas je lep telefon. Kako je uzela u ruke i skontala da je WP, bukvalno mi je vratila istog trenutka xD
Ipak situacija se dosta popravlja, malo me je iznenadilo to da sve generacije furaju WP i mladji i matori...

Mislim da je to bilo pre svega da se ne izblamira jer ne zna kako da ga upotrebi.

Ma ne, njoj se svideo telefon vizuelno, zato je i trazila da vidi...a kad je skontala windows taster rekla je aaa ovo je windows i vratila mi tel :D ali nije to ni bitno.
Svakako imam vise pozitivnog iskustva i mnogi su rekli da planiraju da uzmu WP.
A sto se W10 tice, ne verujem da ce ostvariti veliki napredak ako se podrska za aplikacije ne popravi. Mozda ih sada ima dovoljno, ali je podrska dosta slabija

Citao sam juce vesti o ovom novom Androidu koji treba da izadje.Kako samo kopiraju win:)Recimo google mape dobijaju offline mode(mi to imamo jos od kad).Zatim prica kako ce korisnici pomocu novog chrome-a da ustede i to 80% interneta.Ja sam na IE ustedu podataka stavio na max, i usteda se krece negde oko 75%(ako sam dobro procenio onaj grafik u IE data savings).To sve radi bez ikakvih problema, ako mi treba cela strana bez gubitaka kvaliteta slika, samo kliknem u donjem levom uglu i on ucita celu stranu...A oni to tek treba da dobiju...
Nadam se da ce ovo za data sense da bude ubaceno i u EDGE.

Nebih se ja zamarao sa tim vestima, ne idi u off :)

Ako Win10 bude zakrpio nedostatke koje ima 8.1, i omoguce programerima da prave malo bolje aplikacije, ja cu prodati svoj Android. U principu, sve zavisi od MS-a...

Znas li da mnogi developeri nisu iskoristili 8.1 kako treba a sta ce tek biti sa W10 .. Ja ne krivim MS sto ulaze napore da sistem bude stabilan i bezbedan to je primarna stvar koju Google krsi sa preteranim open source-om..

Dovoljno je biti na nekoj sredini...Android je izgubio identitet u odnosu na IOs a i WP..

Poslednja izmena:
Naravno, o sredini i pricam, ne ocekujem da bude kao Android. Ali ocekujem da mogu npr. pritiskom na dugme da aktiviram silent mod, da MS Outlook radi bar kao na Androidu, da mi voip app bude online i kada je ekran iskljucen i sl.
U principu, ne radi se o nekim krupnim nedostacima, vec uglavnom o sitnicama koje nerviraju ponekad :)

Poslednja izmena:
Neće biti još dugo u poziciji. Neke rezultate tek mogu očekivati tek krajem sledeće godine. Očigledno je da oni imaju plan da guraju softver gde kod stignu i kako kod stignu. Što naravno ne čudi , ipak su softverska kompanija.

Surface,Lumia,Ms Band i ostali hardver je samo da popuni portfolio . Bitan je softver a tek kad potpuno izađe win 10 i krene continum možemo očekivati i neke uređaje koo što su lumia ili surface pro koji će zameniti računare. Ovo je maraton a ne sprint i Ms to najbolje zna, imaju oni gde zarađuju a to je cloud-azure...
:rtfm:
Uhhh, koliko paušalnih "izjava" bez ozbiljne argumentacije.
A šta je "Microsoft's Xbox One" konzolom? To po tebi ne spada u hardwer???

Nikada oni nece doterati wp plarformu do te mere da bi ugrozili android a ios tek nikako. Mada bih, iskreno, voleo jer imaju sve preduslove. Telefoni su im i sada skupi tako da ako pvecaju cene nece dobro proci...
:lupko:
Ma Google android će sam od sebe urušiti kako je i nastao, tj. kako je nakaradno i sklepan.:d :D :d
"CyanogenMod" i OnePlus sa svojim "OxygenOS" su dokazali da se itekako može bez Google androida.Sada se u trku uključuju i svetski hardwerski giganti sa svojim operativnim sistemima.Npr.jedan Samsung koji razvija sopstveni "Tizen" OS ili Huawei koji koji na svom sopstvenom SOC-u uskoro lansira novi linuxsoidni OS.

Poslednja izmena:
Ajde spusti malo loptu.. :)

Kada bi neki oxygen os,huawei os,tizen itd itd smakli googlov android i servise sa prvog mesta to bi bilo ravno tome da kinezi osvoje 90% teritorije planete :)

Ne znam da li si upucen u to koliko je google finansijski tezak ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno