Šta je novo?

Windows (phone) 10

Bez brige. Ti si na stabilnom kanalu i tu je .189 poslednja verzija. Ja sam na Release Preview i tu su sinoć pustili .221 da ga malo testiramo pre nego što ga puste na stabilni kanal.

Samo da ne nosi dve stare ispravke i tri nova baga. :D
Meni je na 930 najbolje radio onaj bild neposredno pre AU, telefon nije bio brz kao Jusein Bolt, ali nije bilo nijednog problema.

Za sad radi dosta fluidnije, i prelazi su cini mi se 'ispeglani'.
Nema ni treperenja ekrana u messengeru, i pojavljivanja belih linijica po ivicama ekrana kad se spusti action center.
Sent from mTalk on Lumia 640

Poslednja izmena:
Sta divljaju sa ovim updateima svakih nedelju dana a bukvalno se nista ne promeni. Onesposobi mi telefon bezveze na pola sata. Skupi vise stvari u jedan update. 189 mi je poslednji dostupan.

Poslednja izmena:
Može im se. [emoji14] Sigurnosni i isprave bug-ova kao i obično. Ne znam samo šta tačno ovaj novi ispravlja.

Zadnji ti je 189 jer si na stabilnom kanalu.

Људи, ајде мало концетрације, има посебна тема за инсајдере.
tapatalk by L640

Bukvalno, gledam o cemu pricaju, kakvi stabilni kanali..

Iš insajderi, iš! :D

Pa moramo malo da razdrmamo vas "penzionere". :D Mnogo ste se uspavali sa ovim mesečnim nadogradnjama. Na Insajder-u se bar nešto dešava pa da uključimo i vas. :D

Šalu na stranu, nisam siguran da Release Preview insajder pripada temi za Windows Insajder program. Tamo se polako prelazi na RS2 i nove funkcije. Release Preview je RS1 i donosi samo ispravke i sigurnosne zakrpe. A ove zakrpe su one koje idu i na ovaj stabilni kanal nedelju-dve kasnije.

Samo oficijelno. Tako smo u mogucnosti xD

Odjednom nece da mi radi double tap to wake. Jel se nekom mozda desavalo ? Neki fix ?
Probao sam da iskljucim pa ukljucim tu opciju u settingsu, pa potom i probao sa soft resetom i nista.. Mnogo volim ovu opciju i bas se nerviram sto ne radi..

Odjednom nece da mi radi double tap to wake. Jel se nekom mozda desavalo ? Neki fix ?
Probao sam da iskljucim pa ukljucim tu opciju u settingsu, pa potom i probao sa soft resetom i nista.. Mnogo volim ovu opciju i bas se nerviram sto ne radi..

Dugo vam je i trajao!
:D

Da odgovorim kolegi iznad, Android mozda, kad padne cena Sailfishu i kad vidimo da li ce od Surface phone biti nesto.
Proradilo je, bez nekog cackanja, samo od sebe, ne znam kako i zasto.. samo posle 2h proradilo. Glance screen ne koristim, tako da nisam proveravao sa tim.

Ne vidim čemu toliko malicioznosti u komentarima nek svako prelazi di hoće ko mu brani ali to opet nema nikakve veze sa ovom temom koliko ja vidim ...

Soilent Green is People

Ja se malopre igrao sa 640xl, mogu da kazem da me uhvatila nostalgija, lepsi mi od Meizua. Samo mi krivo sto nema Android.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja se malopre igrao sa 640xl, mogu da kazem da me uhvatila nostalgija, lepsi mi od Meizua. Samo mi krivo sto nema Android.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Pa možda meizu izbaci neki sličan model ... pa ti onda neće biti žao, iskren da budem meni meizu ni sa windowsom ne bi bio izbor, dok recimo Mi bi već bila neka druga priča ... a da ne kažem huavei sa windowsom bi bio pun pogodak

Texto del enlace
affsbkI.jpg

:D
After today you will no longer see any new articles on this app. But it's not a goodbye because there are still other ways to keep in touch. You can find us on Facebook, Twitter, and Instagram. And remember to subscribe to our newsletters to receive latest information, tips and offers from Microsoft Lumia in the future.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Microsoft prestaje da proizvodi Lumia telefone. Planiraju da izrade Surface telefon i da podrže ostale proizvođače u izradi Windows 10 telefona. Za prvi se priča da će biti više usmeren ka poslovnim korisnicima. Kakve će telefone i u kom broju ponuditi 3rd party proizvođači tek ćemo da vidimo. Na globalnom nivou za sada nema baš takvih modela. Uglavnom su pravljeni za nacionalna tržišta ili su za sada pušteni u prodaju u manjem broju zemalja.

Sa druge strane, postojeće Lumije nastavljaju da dobijaju update za Windows 10 kroz zakrpe i nove nadogradnje, bilo da su došle sa W10M ili sa WP8.

Poslednja izmena:
Smatram da je Continuum nesto sto u velikoj meri diferencira Windows OS u odnosu na Android i iOS jer omogucava koriscenje telefona u jednoj potpuno drugoj dimenziji. Evo nekih mojih iskustava posle prvog dodira sa ovom, odmah cu reci, fenomenalnom funkcijom.

Pocetkom septembra sam pazario Lumiu 950 XL i sa njom u paketu MS dock ali tek danas sam se nakanio da vidim sta sve moze (i ne moze). Svasta sam citao, cuo razne price kako je to jedno veliko sr*nje i ne sluzi nicemu. E pa, malo morgen. Korisno je jos kako. Ono sto sam odmah primetio je da nema nikakvog laga, kasnjenja niti ista slicno - sve ide glatko. Aplikacije koje ja koristim sve mogu da rade preko Continuuma ukljucujuci i AutoCAD 360! :D Naravno, ja ne bih bio ja da nisam odmah otvorio projekat stadiona od 33k mesta da vidim kako ce da radi :D Bilo je stucanja (ma nemoj) ali to je nekako bilo konstantno kroz ceo fajl, jer ipak ovaj graficki cip ne moze da istera toliki broj linija a da se ne oznoji. Elem, aplikacija je potpuno funkcionalna za ovakav vid namene: brzo pregledanje, markup i neko lakse editovanje. Sve ide na autodesk cloud i sinhronizacija je odlicna. Office takodje radi potpuno korektno, prezadovoljan sam. Multimedia takodje radi bez problema, Edge nikakvih problema nema da ocita bilo sta sa neta.

Ono sto je izrazita mana je multitasking. Aplikacija koja se ne koristi aktivno jednostavno nije aktivna uopste. Ako se npr. nesto pusti na youtube i edge posalje u "background" snimak se momentalno pauzira dok se edge/youtube tab ponovo ne postavi kao aktivna aplikacija. Koriscenje telefona preko Continuuma je VEOMA slicno koricenju windows 10 na PCu ali NIJE isto. Aplikacije su jako upotrebljive ali nista ne moze da zameni punokrvni Photoshop npr. :) Kao koncept koji je realizovan, za prvu iteraciju ovo je zaista impresivno jer je napravljen prvi pravi konkretan korak ka tome da telefon postane ono o cemu smo sanjali od malena :d Da je savrseno - nije. Da je odlicno - nije. Da ima mana - ima. Da je potrebno - jeste. Da ima buducnost - jos kako! Prvi susret je pozitivan, prijatno sam iznenadjen kako dobro radi s obzirom na to sta sam sve cuo i procitao. Ostaje zelja da MS nastavi da razvija spektar mogucnosti Continuuma, da ga ne ostavi u ovakvoj formi i naravno nada da ce se sve to obistiniti u skorijoj buducnosti.

Nisi trebao ovo da napišeš, sad će zombiji koji ne koriste WP a kamoli kontinum, da nas sve ubede po hiljaditi put da je to smeće i nema budućnost!

Sent from 640

Pa 95 posto Win korisnika ne koristi continuum

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@encarta - koristio sam i android (note 4 mesec dana) i iOS (iPad 3 cim je izasao pa narednih godinu ipo) ali windows je windows i tu nema rasprave. Mrzeli ga (s pravom) ili voleli (opet s pravom) tako je.

@telep - istina, ali i to ce doci na svoje kad se ljudi malo osveste i kad se (malo vise) poveca zivotni standard pa vise ljudi bude moglo sebi da priusti skuplji windows telefon. Budi optimista :D

Nazad
Vrh Dno