Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jel ste videli da u mts-u uz kupljenu l950 kao poklon daju l520? :D
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/mobilni-uredjaji/telefoni/detaljnije/95589/microsoft-lumia-950

Ne znam odakle su tu l520 iskopali samo. :D Mada pretpostavljam da je i ta l520 i dalje super stvar za nekog ko bi na telefonu koristio mejl, mape, internet, i slicno, ali ko zna koliko ce od tih servisa na tom telefonu funkcionisati za dve godine... No, poklonu se ne gleda u zube, ali sa druge strane, lepo su lupili toj l950 cenu tamo u mts-u. :D
A pogledaj pod outlet cenu za n9 :D

Sent from mTalk

I sta je doneo ovaj update od juce osim sto mi je sakrio slusalicu u porukama i sad moram da stisnem tri tackice da bi se pojavila?

Ali sa druge strane, to koliko trosi displej mene manje i zanima. Vise me zanima koliko je svaka od aplikacija potrosila. Dakle, ako se jedna aplikacija povezivala na net da nesto obavi, hocu da se to racuna u njenu potrosnju baterije.

I govoreci o, po meni idealnom prikazivacu potrosnje baterije, trebao bi da pokazuje sve upravo kao ono gore sto sam napisao, ali jos i kao posebnu stavku da moze da mi pokaze i ove detalje koje ste sad pomenuli - koliko je trosio displej, koliko cellular data, koliko wifi, koliko gps, jer tako bi korisnik video koliko tacno stedi baterije kad iskljuci lokaciju na primer, koliko moze da ustedi ako smanji osvetljenje ekrana, i i slicno.

Ali sa druge strane, to koliko trosi displej mene manje i zanima. Vise me zanima koliko je svaka od aplikacija potrosila. Dakle, ako se jedna aplikacija povezivala na net da nesto obavi, hocu da se to racuna u njenu potrosnju baterije.

I govoreci o, po meni idealnom prikazivacu potrosnje baterije, trebao bi da pokazuje sve upravo kao ono gore sto sam napisao, ali jos i kao posebnu stavku da moze da mi pokaze i ove detalje koje ste sad pomenuli - koliko je trosio displej, koliko cellular data, koliko wifi, koliko gps, jer tako bi korisnik video koliko tacno stedi baterije kad iskljuci lokaciju na primer, koliko moze da ustedi ako smanji osvetljenje ekrana, i i slicno.

Isto bih voleo,bas cu da pogledam da li postoji neka aplikacija koja se placa a da realno (koliko je to moguce) prikazuje sve sto si naveo.Jer i ja bih voleo da imam precizan uvid.Znam na laptopu imam neki HP nista posebno 4 GB RAM-a AMD na 1.4 gHz ali ono integrisan GPU i CPU i lap top ima zaista dobru bateriju star je oko 8 meseci.I testirao sam mu bateriju izvuce malo preko 6h gledanja video zapisa u 720p rezoluciju ali windowsow pokazatelje za bateriju je sou te pokazuje jos 8h pa smanji jos 5h itd vrlo ne precizno.I onada sam ga lepo napunio na 100% zapamtio koliko je sati i izmerio precizno.:)

Mada, u odbranu Windowsa (sad će raščerečiti neki ako ovo vide da pišem :D ), on ni ne može da ti kaže tačno koliko imaš još sati nego stalno gleda trenutnu brzinu trošenja baterije, i u skladu sa tim koriguje. Dobro, doduše, mogli bi da naprave kompleksniju analizu potrošnje koja bi naučila "aha, ova radnja će biti gotova za toliko i toliko pa će se potrošnja smanjiti", ali je i to pitanje koliko nam treba. Prvo, ni to ne bi moglo biti mnogo pouzdano, pa zato mislim da je bolje pisalo kako je - onda ipak sam možeš da imaš bolji uvid u situaciju.

A i da ne naprave to kao jedan od onih programa za optimizaciju kompjutera koji mu pojede sav RAM... :)

No da ne idem u off. :) To je sad priča oko laptopova.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

E ovo im je pametno
Microsoft će prestati da instalira Windows 10 aplikacije koje ste prethodno uklonili

Sa objavom Windows 10 build 14926 izdanja, Microsoft je napravio neke značajne promene u načinu na koji upravlja procesom nadogradnje za postojeće korisnike. U Microsoft-u su odlučili da ne reinstaliraju unapred učitane aplikacije, i na taj način vrate neke od prethodno obrisanih. Nije tajna da mnogi korisnici unapred uklone neke od aplikacija koje su unapred instalirane jer ih retko koriste, ali ih Microsoft uz svaki novi build i veliku nadogradnju kao što je Anniversary Update, ponovo instalira.

Bilo je samo pitanje vremena kada će pojedini korisnici optužiti Microsoft da ih primorava da koriste ove aplikacije, pa je Microsoft odlučio da promeni praksu u novom build-u. Od sada svaki put kada bude objavljena nova verzija operativnog sistema, aplikacije neće biti ponovo inmstalirane. Iako ovo nije značajna promena za većinu korisnika, sigurno će poboljšati iskustvo nadogradnje jer će korisnici održati svoje računare čistim nakon što su uklonili neke aplikacije.

http://www.benchmark.rs/vesti/micro..._aplikacije_koje_ste_prethodno_uklonili-67249

Koliko sam ja skontao, oni su u Prodavnicu stavili razne alate koje ce razvijaci moci da koriste - kao njima da se pojednostavi posao. A same aplikacije bivaju dostupne za sve korisnike, jedino sto ipak mi izgleda necemo odmah videti te aplikacije na Windows 10 Mobile. Recimo, ako sam dobro skontao ova Evernote aplikacija je portovana od desktop aplikacije. Znam da ima i Evernote aplikacija pisana za WP8.1 inace.

Portovane desktop aplikacije neće biti dosutpne na telefonima.

Jel si siguran? U onom intervjuu (okacio sam link malopre) onaj bucko govori kako je desktop portovanje super bas zato sto je onda moguce dovesti aplikacije pisane za desktop na ostale uredjaje poput Xboxa, Hololensa i telefona.

Da, i sto zvuci zanimljivo iz tog intervjua - izgleda da univerzalne aplikacije nece moci da se instaliraju samo preko Prodavnice, nego ce moci i preko exe fajla ili cega vec, tako da Microsoft ipak ostavlja prostor razvijacima da sami prodaju svoje univerzalne aplikacije. Jedino ipak nije objasnjeno kako bi neko na telefonu instalirao tu aplikaciju, i ostaje pitanje da li je nama na telefonima zgodnije da na taj drugaciji nacin kupujemo aplikaciju. No dobro je da ostavljaju i to kao mogucnost.

Neći biti dostupne za telefone osim ako programeri ne rekompajliraju aplikacije tako da podržavaju i ARM. Ili dok se ne pojave x86-64 telefoni. E sad ne znam koliko je teško dodati ARM podršku. Da li je dovoljno u kompajleru odabrati i ARM ili se mora menjati sam izvorni kod.

Da rade malo programeri, da oznoje dupe a ne sve da koriste precice.

Sent from ass

Juce sam doneo odluku i vratio sam se na 8.1.. Stvarno vise nisam imao stpljenja za 10-ku..
Aplikacije koje ja koristim, mozda i najvise(runtastic me,vajber,fejs..) ili ne rade ili rade ocajno sa milion izlaza iz aplikacija.. Konkretno Runtastic me uopste ne radi(cim sam vratio 8.1 radi bez problema, a na 10ki mi pisalo da nije moguce pracenje na ovom telefonu?!), vajber manje vise radi ok ali uzasavalo me ono sa slikama(cuvanje svake posebno) a plus znao je i on da izadje sam od sebe, fejs to je prica za sebe... Izlazi iz aplikacije maltene stalno, uglavnom na istim mestima(profil ili neka grupa), i onda opet dok udjes cuveno ucitavanje od 30ak sek itd itd...
Generalno wm10 je puno lepsi i neke stvari mi mnogo vise odgovaraju nego na 8.1, ali zakljucak je da sve 10ka ipak ima vise minusa nego pluseva bar za ono sto ja koristim i sto mi je potrebno.. Nastavicu da pratim temu i sta pisete da vidim da li nesto popravljaju ili ne a do tada sigurno ostajem na 8.1 i mislim da ne bi nikom preporucio da prelazi na 10ku bar ne jos dok se aplikacije ne poprave

Jel si siguran? U onom intervjuu (okacio sam link malopre) onaj bucko govori kako je desktop portovanje super bas zato sto je onda moguce dovesti aplikacije pisane za desktop na ostale uredjaje poput Xboxa, Hololensa i telefona.

Da, i sto zvuci zanimljivo iz tog intervjua - izgleda da univerzalne aplikacije nece moci da se instaliraju samo preko Prodavnice, nego ce moci i preko exe fajla ili cega vec, tako da Microsoft ipak ostavlja prostor razvijacima da sami prodaju svoje univerzalne aplikacije. Jedino ipak nije objasnjeno kako bi neko na telefonu instalirao tu aplikaciju, i ostaje pitanje da li je nama na telefonima zgodnije da na taj drugaciji nacin kupujemo aplikaciju. No dobro je da ostavljaju i to kao mogucnost.
Na Xbox bi mogle da rade jer ima iste instrukcije kao i računari. Xbox je praktično Windows 10 računar.
Ali kao što kaže ilidan ne može na telefonima jer su ARM, a drugo nemaju UI koji će da skalira na mobilne ekrane.

Ovo što se i dalje pominje Intel za Surface telefon, ne znam kako jer Intel jedino da tajno radi na nekom mobilnom čipu i da ne znamo. Jer su se povukli sa tog tržišta. Ili da Surface uspe da nabije neki laptop slabiji čip?? Treća opcija je da Microsoft napravi i naruči custom čip kao što to radi Apple, što i nije toliko neverovatno jer su upravo to uradili za Hololens.

win32 kao uwa je nemoguca misija. Ogranicenja koja su postavljena u UWP (sandbox) efektivno ponistavaju mogucnosti rada win32 aplikacija, pogotovu ako se radi o pristupu hw, file systemu, itd. Da bi te aplikacije radile kao UWA, potrebno je da UWP emulira win32 API i da zabranjene API funkcije nekako preusmeri da UWP servise koji bi davali ocekivane rezultate. Neke app bi se mogle konvertovati, dok vecina ne bi mogla. Dodatni problem je i x86/x64 code koji ne bi mogao da se lako prebaci na ARM.
Ko zna.. mozda je MS porucio neko mesano meso od Intela, pa dobiju x64 + arm na istom silikonu.

Neći biti dostupne za telefone osim ako programeri ne rekompajliraju aplikacije tako da podržavaju i ARM. Ili dok se ne pojave x86-64 telefoni. E sad ne znam koliko je teško dodati ARM podršku. Da li je dovoljno u kompajleru odabrati i ARM ili se mora menjati sam izvorni kod.

Samo neka dodju telefoni sa procesorima koji mogu da izvrsavaju x86 instrukcije. Tad krece zabava.

Nisam ni mislio da će Intel da radi ARM. Mislim da kuva nešto novo. Suviše mi tiho na relaciji MS-Intel.

Spruga ima bas cest resuming problem i posle toga izlazak iz aplikacije-ja L650. Ima li neki lekic?

Cekaj, zar ne rekose da ce iOS portovi da ebu kevu, f*ck Android, project Islandwood ftw?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Viber je inače poznat kao "kvalitetna" aplikacija i na Android-u, a iOS portovi naravno da ne valjaju. Užas živi.

Nazad
Vrh Dno