Šta je novo?

Windows (phone) 10

A i ovo za ton poruke... No dobro, to za poruku nekako da im i oprostimo, kao "desilo se",

pre neki dan kad sam radio reset, prvih 3-4 puta isto nije hteo da ocita fajl za sms koji je mp3. za melodiju i alarm mp3 fajle je ocitao bez problema. posle izvesnog vrememna, naprasno ocita i taj sms mp3.

nocas me je mrzelo da cekam pa sam konvertovao iz mp3 u wma. ocitalo je iz prve.

hocu da kazem, da mi ovaj windows deluje kao lutrija. ako ti se posreci, radice ti kako treba jedno 90-95% sistema, ako te potera maler kao mene, onda ima da se mucis i razbijas glavu kako da popravis njihov problem.

a realno, niko ovde od nas nije bas mnogo informaticki nepismen da ne zna sam da resi neki problem.

a realno, niko ovde od nas nije bas mnogo informaticki nepismen da ne zna sam da resi neki problem.
Da, a sa druge strane, ni ne treba mi da ispravljamo njihove krive Drine... Kad je nešto očigledno bag...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evo i ja ponovo da se javim, 1520, napravio sam 10tak fotki danas koje je trebalo da šaljem Viberom, iz Photos odaberem Viber posle selektovanja, krene i - pukne. Pa ponovo i ponovo. Onda je iz Vibera par puta puklo. Zatim uđem u Drive, upload pa linkujem i to je uspelo...
Što se kornjačice tiče, imam je, nisam probao a nekako mi nije ni zanimljivo kad mu Share zeza (mislim, zeza me osnovno a treba slo - mo da očekujem da radi). Tako da nisam bio nešto radoznao, radi se o zadnjem Preview Release bildu.
Mnogo se vidim piše o ponašanju pločica, ama nijednom nisam obratio pažnju, koristim više pločica u više foldera...videću. Ovo danas me jako iznerviralo svakako ali nije dugo trajalo.
Edit
Evo proverio Viber koji je bio "isključen" radi (pristigla poruka) ?!? I notifikacija i pločica, zapanjen sam... Outlook ne, ni jedno ni drugo, sem toga funkcionalan je.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde su vam te opcije? :)

DODATAK: Zanimljivo, u background apps ima opcija Phone update. To znaci da mozemo da onemogucimo automatsko azuriranje na ovaj nacin ipak? Nije da to zelim da primenim, ali ipak... :)
Ta opcija ne radi :(
Ja sam je na ženinoj Lumiji isključio tj disejblovao auto apdejti i od toga ništa :d
Telefon se auto apdejtovao :D

Samo da javnem da radio apk koju mi je @gari preporučio radi normalno.

tnx

@Ivan 975
Ne znam dal ce taj Viber ikada da naprave.. stvarno cesto puca. Srecom ne koristim ga cesto.. ali sam citao da i na drugim platformama imaju problema sa njim.

Kada dodjem sa posla veceras uradicu update,samo me zanima da li se ikome ista promenilo na bolje nakon toga,kakva su iskustva?Pozz

Jos jednan high-end telefon ovog puta iz Acer kuhinje.Ozbiljna masina.

Tech specs

Operating system
Windows 10 Mobile
Processor
Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992) Hexa Core Processor
Memory2
RAM: 3GB
Mass memory: 32GB storage
microSD memory slot up to 128GB (SDXC compatible)
Microsoft OneDrive cloud storage
Network
LTE: 800/ 1800 / 2100 /2600 MHz (EU); 900/1800/2600 MHz (TW);700/1700/1900/2600 MHz (PA)
HSPA+/WCDMA: 850/900/1900/2100 MHz (EU/TW); 850/1700/1900/2100 MHz (PA)
GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
LTE Cat. 6 download speed up to 300Mbps. 3G up to 42Mbps DL.
Display
5.5" AMOLED Full HD 1080P (1920 x 1080) multi-touch screen, supporting finger touch and image auto rotation
Battery3
2870 mAh non-replaceable Li-polymer battery
Talk time: Up to 20 hours of battery life
Stand-by time: Up to 330 hours of battery life
Camera
Main, rear camera: 21MP, auto focus, Dual LED flashlight
Front-facing camera: 8MP, fixed focus
Connectivity
Dual SIM
3.5mm combo jack (headphone/speaker)
USB 3.1 (Type-C)
Bluetooth 4.0 EDR
802.11ac WiFi featuring MIMO technology (Dual-Band 2.4GHz and 5GHz)
Sensors
Light sensor, G sensor, E-Compass, Proximity sensor, Hall sensor, Gyro Sensor, GPS/AGPS
Dimensions
156.5 x 75.9 x 8.4 mm (L x W x H)
Weight
150 g
Warranty
One-year International Travelers Limited Warranty (ITW)4

In the box:

Acer Liquid Jade Primo
Dock
Keyboard
Mouse
AC power adapter
AC power cord
Registration/limited warranty card
User guide

https://www.microsoftstore.com/stor...id-Jade-Primo--Unlocked/productID.5064103000#

http://www.gsmarena.com/acer_liquid_jade_primo-7650.php

Cim su u kutiji mis,tastatura i dock pretpostavljam da je Continuum u prici

Pa da tu je,nema ozbiljna masina.:)

The Acer Liquid Jade Primo is a flagship-grade device, up there with Microsoft's own Lumia 950. And just like Microsoft took its time with coming up with a smartphone (okay, two) to fly the Windows 10 banner, Acer has been in no rush to release the Jade Primo - announced at last year's IFA in September, it's yet to make it to the shelves but yes, we've got one early. This might explain why the Primo uses last year's Snapdragon 808 as opposed to the more current Snapdragon 820. Have no worries, Windows 10 has been known to cruise on even Snapdragon 2xx, so we expect nothing but a smooth sailing.

The Liquid Jade Primo comes with an 5.5-inch AMOLED screen - arguably the best display tech for the Windows black backgrounds. Unlike the high-end Lumias, resolution has been kept at a conservative 1080p, for better or worse.

You do get Windows Continuum, a properly-equipped 21MP camera with 4K video, an 8MP front shooter (boo, 5MP Lumias!), Wi-Fi ac, USB Type-C connectivity - pretty much everything but the kitchen sink. Okay, unless you want to swap batteries and unlock with a fingerprint reader - those particular features are a no-go.

Poslednja izmena:
A jel ste primetili da vise u battery usage ne pokazuje koliko trosi system, display ,wifi i cellular?

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ja nemam problem sa viberom, ali sa fejsom imam. Naime, kada treba da kacim hd slike ili hd video app puca. I to tako nema pravila, ja uporan i iz desetog uspem sta sam se nameracio. Ali nije prijatno iskustvo.

@kjager
Nije to bas nova vest.. a i taj 808 vise nije high end cpu.
Niko da najavi neki mid-low telefon, svi se uhvatili za high klasu.. aman vise.

Microsoft ima trenutno problem što ne podržava Mediatek čipove.

Sto se pucanja aplikacija tice, manje vise sve pucaju iz nekog razloga.. Kod mene se desava i vajber i fejs, mesindzer, soundhound itd...
Nego par dana pratim i primecujem sledece stvari..
1. Ako se jako brzo javim uvek moram reci dva puta halo, sto znaci da telefonu treba par sek da uspostavi vezu... Kod 8.1 to se nije desavalo.. To me bas iritira i podseca na one tel za 3000 din majke mi
2. Sa vremena na vreme pored oznake za wifi ili mobilne podatke pojavljuje mi se onaj krug sto oznacava gps.. Kad pogledam "lokacija" je uvek iskljucena

@kjager
Nije to bas nova vest.. a i taj 808 vise nije high end cpu.
Niko da najavi neki mid-low telefon, svi se uhvatili za high klasu.. aman vise.

Upravu si nisam dovoljno strpljivo procitao naslov na win novosti,a naslov lepo kaze da su Microsoft radnje pocele sa prodajom pomenutog uredjaja.A sto se hig end klase tice slazem se ocu npr. Samsung,LG,Acer...nije ni vazno ali da je do 250eura i da je srednja klasa.Ali ajde i ovo je dobro za pocetak mozda ce u pocetku da furaju high end pa ako prodaja krene,pocnu da proizvode i low i mid range uredjaje.Sto i nije bas logicna strategija ali videcemo.

@SOUTH ubi me brzopletost :d

Poslednja izmena:
2. Sa vremena na vreme pored oznake za wifi ili mobilne podatke pojavljuje mi se onaj krug sto oznacava gps.. Kad pogledam "lokacija" je uvek iskljucena

Vise mislim da je ovo mozda vezano za onu opciju za nalazenje telefona. I meni se desava to sto kazes, i bas sam se igrao par puta - kad se ulogujes na Microsoft nalog mozes da vidis svoje uredjaje, i da vidis gde su posledji put uoceni ili "odakle su se poslednji put javili". Svaki put me je lepo upucivao na moju ili devojkinu kucu, pa ako bi ti neko capio telefon, znao bi gde da odes sa palicom. :D A mislim da on proverava svoju lokaciju i prilikom paljenja.

Doduse, ako naletis na nekog iskusnijeg lopova, verovatno bi mu samo lupio hard reset odmah, pa se ti slikaj sa svojom palicom. :D A jedna od opcija je i da se obrisu podaci sa telefona, mada i za to telefon mora biti povezan na internet da bi mu stigla ta komanda.

Isto je moguce da vidis gde ti se telefon nalazi SADA, ali isto kao i za ono od malopre sto sam rekao - ako nije telefon na netu, nece moci do njega da dodje naredba da ti posalje svoju lokaciju.

Ajde malo koristite pretragu pretragu. Još davno je pisano da se ikonica lokacije uključuje jer pojedine aplikacije to zahtevaju , ali odete u podešavana i svim aplikacijama kojima je uključeno korišćenje lokacije stavite OFF i nema više te misteriozne pojave [emoji1] .

Sent from 640

Moguce da je i to sto kazes, encarta, mada meni svakako ne smeta to sto se povremeno ukljuci lokacija. :)

@paX... Rešnje za Outlook pločicu ide ovako!
Ukloni, obriši, je sa glavne strane, zatim idi u outlook poštu (ne ono zakači na ekran), pa kad si u outlooku, tri tačke u donjem desnom uglu, izađu opcije, imaš zakači na ekran!!! Sad na live pločici imaš samo outlook bez " pošta" i radiće ti kako treba!

... e sad još za kalendar, ovo za poštu radi. :)
tapatalk by L640

... e sad još za kalendar, ovo za poštu radi. :)
tapatalk by L640
Al ček, onda kome je mejl zezao, to je zezalo kad se pinuje aplikacija, a ne zeza kad se pinuje neki nalog? Zanimljivo. Zato mene onda ne zeza, ja imam pojedinačno naloge pinovane. :)

EDIT: Za kalendar svakako rade dobro third party aplikacije. Mada ovo još nisam probao - da stavim third party aplikaciju radi pločice, a da ovu Microsoftovu koristim za baratanje podsetnicina. Zanima me koliko bi često bila osvežavana pločica, tj. da li bi bila osvežena odmah. Ti bi zavisilo od toga da li aplikacija gleda šta je ja telefonu ili šta je na serveru...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Poslednja izmena:
@rotkod

probao buraz i opet nista. posto imam spojene naloge na outlooku, na plocici koja mi se nalazi na pocetnom ekranu pise mi samo linked inbox i to non stop stoji bez obzira da li imam mail ili nemam. jedino znam da imam mail po glance screen-u.

mrzi me vise da se cimam i nerviram oko toga. to je neki bag od microsofta. do pre par nedelja savrseno je radio.

kad imam neprocitan mail ( nevezano na kom nalogu ) on mi na plocici izbaci ime posiljaoca maila, cim procitam mail vrati se na stadardnu plocicu.

sad se to ne desava i ***.

u svakom slucaju, hvala svima na pomoci i trudu ;)

Dobro to, ali ograničava raznolikost uređaja.

Mislim da podržavaju samo Snapdragon trenutno. Mada ima priče da će dodati i druge, samo se ništa nije zvanično pojavilo da znam.

Istina, ali Kinezi zato nmg da prave telefone za WP. Osim ako stave SD ili ne znam dal WP podrzava one Kirin cpuove..

Kirin se nikome ne prodaje, samo huawei ih koristi, kao i sto samo samsung koristi svoje exynose (i valjda par meizu telefona).

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Jel ste videli da u mts-u uz kupljenu l950 kao poklon daju l520? :D
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/mobilni-uredjaji/telefoni/detaljnije/95589/microsoft-lumia-950

Ne znam odakle su tu l520 iskopali samo. :D Mada pretpostavljam da je i ta l520 i dalje super stvar za nekog ko bi na telefonu koristio mejl, mape, internet, i slicno, ali ko zna koliko ce od tih servisa na tom telefonu funkcionisati za dve godine... No, poklonu se ne gleda u zube, ali sa druge strane, lepo su lupili toj l950 cenu tamo u mts-u. :D

Vrh Dno