Šta je novo?

Windows 8

Au... Ako je dosta njih koncentrisano na jednom mestu, imaš neku šansu. Skroluj dole na parametar C5, mislim da su to weak sectori, bad sectora je 974. Mnogo.

Zamena HDD-a i RAM-a ne ponistava garanciju
meni za tošiba laptop nisu hteli da uvaže garanciju na adapter/punjač, ako izvadim hdd bili su izričiti oko toga. hteo sam da izvadim hdd jer su mi tu podaci pa onda da im dam laptop na servis zbog punjača jer su tražili i laptop ne samo punjač. wrong on so many levels... :/

Zato sto bi ti otvorio taj laptop, sa tim bi izgubio garanciju. Nema veze sa HDD-om. Isti je slucaj i sa brendiranim desktop kucistima.

Poslednja izmena:
Ako nema nalepnice a nesme je biti na hdd i poklopcu za memoriju, mozes otvarati koliko zelis, drugo je to sto neki ***** bez mozga radi tamo gde netreba...

Mene su iz HP bas smorili da sam menjam HDD na njivom desktop racunaru jer je njima smor da se to donosi jer je po drugi put riknuo hdd za mesec dana, a stranka zeli da bas to oni urade :) sta reci

Zato sto bi ti otvorio taj laptop, sa tim bi izgubio garanciju. Nema veze sa HDD-om. Isti je slucaj i sa brendiranim desktop kucistima.
odgovorio sam gore extreme-u na post, jer on kaže da može da se menja hdd. besides, moj laptop (kao i svi sa kojima sam se sretao uostalom) nije imao nalepnicu preko šrafova za hdd tako da si mogao da ga menjaš kako si hteo. ja sam samo hteo da zadržim svoj hdd i podatke na njemu dok mi je laptop kod njih, ali neeeee gubi se garancija :/

Kod mene na probook-u nema nalepnica i srafova, jednostavno imaju ona dva klizaca koja kad se sabiju poklopac iskoci iz lezista i onda imas pristup HDD, RAM, ventilatoru i to sam vec otvarao da bi cistio ventilator.. Problem je samo sto ja laptop mora da saljem za Leskovac jer je tamo kupljen pa da ih cekam jedno 10 dana dok ga vrate, a ne mogu bez racunara toliko dugo tako da cu verovatno uzeti neki ovde, ima za 60e sasvim ok HD 2.5 WD (750GB 16MB 7200rpm) ..

Evo sad sam sa jos neki programima radio scan..
Screenshot (6).png

Pomirio sam se sa cinjenicom da moram da uzmem drugi, pala odluka za Samsung 120GB SATA3 SSD MZ-7TD120BW (840 Series SATA 6Gb / s)..
- E sad ae ovde da pitam posto je bila kraca diskusija pa da ne pocinjem negde drugde.. Kakve su sanse da ovaj (stari) posluzi kao neko skladisno resenje, znaci za slike, dokumente i tako to.. Posto se ispostavilo da nema 900+ bad sectora vec ``samo`` ~50 . . . ?

od 60 gb?? :D I sta da radim sa njim?? :D
od 107gb recimo. više nego dovoljno za sistem. ostale diskove kačiš preko usb-a ja tako godinama radim, imam 5tb podataka toliko u laptop ne može da stane okreni obrni.

eh vidim da si bacio oko na 840 super izbor. taj hdd iz laptopa pokušaj da popraviš hdd regeneratorom, prilično sam siguran da će moći da ti služi kao usb storage...

Poslednja izmena:
Pa to sam i ja mislio, za prvo vreme da mi posluzi ovaj moj, a onda posle da ili uzmem externi neki veci ili da izvadim cd i stavim tu neki odgovarajuci, ali mi je samo bitno da ovaj radi neko vreme, da ne kupujem sad i SSD i neki externi od jednom..

pa ako izvadiš cd i staviš tu hdd i on će da ti crkne isto kao i taj prvi od potresa, pošto ruku u vatru stavljam da si pomerao laptop dok je radio... externi hdd kao gotovo rešenje ti ne preporučujem jer su drastično skuplji od internih hard diskova za desktop.

pa ako izvadiš cd i staviš tu hdd i on će da ti crkne isto kao i taj prvi od potresa, pošto ruku u vatru stavljam da si pomerao laptop dok je radio... externi hdd kao gotovo rešenje ti ne preporučujem jer su drastično skuplji od internih hard diskova za desktop.

Ma jesam ga pomerao i drndao tu nema price, nisam ja ni spomenuo nijednog trenutka da je to do samog hdd, nego jeste do mene i to je to.. Pa mozda mi izleti neki ext hdd za male pare jos mozda cak bude neki wi fi hdd za male pare, zbog toga bi da i sacekam.. :) a kao sto ti rece SSD za OS i ono sto ide uz njega, svakako ne moze da skodi..

Jel ovaj Windows 8.1 kao service pack i može li se preko windows updatea instalirati na Windows 8 ili da odmah instaliram 8.1?
Koji se lakše aktivira?

Jel ovaj Windows 8.1 kao service pack i može li se preko windows updatea instalirati na Windows 8 ili da odmah instaliram 8.1?
Koji se lakše aktivira?

Sta ce ti 8.1 kad jos uvek nije to zavrsen proizvod.. Sacekaj zvanicno predstavljanje i onda ja sam stavljao neki ali je bio tezak za aktivaciju, tj aktivira se al moras da se smaras da sklanjas ona slova sa pozadine.. Koliko sam ja razumeo 8.1 ce biti kao update na 8, tako da ce moci da se pregazi 8 sa njim..

Ne znam da li da petljam sa Windows 8 i koliko su zakomplikovali aktivaciju, sa 7 nema nikakvih problema.

Koji se lakše aktivira?

Isto pitanje, samo sto ja imam original preko faxa a posto mi dobijamo ranije nego ostali pojavio nam se vec na DreamSparku 8.1 (full verzija). Pa postoji li neko resenje da updateujem 8 na 8.1 i posle samo ubacim org key?

Poslednja izmena:
0700 nije besplatan. :D

Isto pitanje, samo sto ja imam original preko faxa a posto mi dobijamo ranije nego ostali pojavio nam se vec na DreamSparku 8.1 (full verzija). Pa postoji li neko resenje da updateujem 8 na 8.1 i posle samo ubacim org key?
Pa instaliras pomocu OEM kljuca pa kasnije aktiviras sa originalnim, to postoji otkad se pojavio 8.1...

Vrh Dno