Šta je novo?

Windows 8

Znas li koji procesor imas ? Ako je bas prastari i ne podrzava PAE, NX i SSE2 onda nece ici.

a na Intel Core Duo T2300e , 1GB ram i GeForce 7400 Go??? Ja mislim da bi trebalo da radi, procesor podrzava pae, nx i sse2.

ali ne mogu da dodam

Ostavih komp jutros da torentise, i kad sam se vratio vidim ovaj error.
Ume li neko da mi protumaci sta mi windows porucuje?

problem.jpg

Morao bi da pogledas te dump fajlove. Na tim slikama ti nista ne pise sto se tice samog problema, nego te Windows pita da li zelis da posaljes fajlove Microsoftu i onda privacy statement/objasnjenje zasto se salju.

I ja sam bio skeptican i govorio da nikad necu preci na osmicu. Evo me sada, mesec dana koristim osmicu i prezadovoljan sam !! Brzi mi je od sedmice, lepsi i radi sve kao na sedmici ... Drajvere nisam morao uopste da ins..

Možda je bilo reči (izvinjavam se ako je bilo), oduševio sam se za virtual cd/dvd, nema potrebe da se instaliraju dodatni programi.
Dovoljno je kliknuti 2x na .iso fajl i instalacija može da krene.

ne mogu svi tipovi imejdža, najkompletniji po tom pitanju je poweriso sve formate podržava...

Konacno sam se i ja prebacio sa Win7 64 zbog problema i utisci su uglavnom dobri ako zanemarimo odvratan gui, sistem je stabilan i sve radi kao podmazano.
Native podrska za vhd i iso je po meni korak napred koji je trebalo odavno da naprave a o poboljsanom kopiranju da i ne pricam.
Ima malo rudarenja oko podesavanja default programs kako bi se izbegao metro, ali nije strasno. Kada se ubaci StartIsBack, nema potrebe za osvrtanjem u nazad. Vidim da se UI komplet oslanja na grafiku, mucnuli su malo glavom pa recimo da gpu koja kosta 50 soma dinara nece lezati na leru, ipak oni nebi bili oni kada nebi pravili neke trivijalne gluposti poput recimo podesavanja boja u temama (hex, rgb), boja fonta u title baru i jos nekih sitnica. :type:
Windows 8 Enterprise 64 je sve u svemu solidan sistem koji cu najverovatnije da kupim po isteku licence.

Evo i ja da pohvalim 8 pro, radi bolje,brze nego 7, za sada bez gresaka. Osetno brze radi racunar

Pa Win 8 i jeste vise prilagodjen Tabletima,tj ekranima na dodir ..prema tome sam jos na Windows 7 :))

Pa Win 8 i jeste vise prilagodjen Tabletima,tj ekranima na dodir ..prema tome sam jos na Windows 7 :))

To je tacno, ali nikada za ovih mesec dana nisam imao potrebu da ga "pipnem".. Tast i mis rade odlicno posao.

Je li iko uspio da nadje nacin kako se vraca 'Power Plan' na Win8 kad nestane? Imam taj problem i nemam pojma kako da ga rijesim.

Power Plan u smislu Power Options? Ako to trazis, otvori Metro i kucaj Power Options i na desnoj strani izaberi Settings tab.

Ne mogu to. Imam problem s Power Options. Nece da ih prikaze uopste. Na netu ne mogu da nadjem nijednu validnu soluciju.

Google-ao sam i ja. Pokusao sve to, ali sumnjam da kod ikog uspijeva (ili bar vecine). Dosta njih se zali da ne moze da rijesi ovaj problem.

Pokrenes elevated cmd
ovo ti je spisak svih sema po default:

381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e (Balanced)
8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c (High performance)
a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a (Power saver)

da bi odabrao semu kucas, primer High performance

powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

da bi iskljucio gasenje HDD kucas ovo (br na kraju mozes promeniti u bilo koji, jedinica izrazena u min)

powercfg -change -disk-timeout-ac 0

da bi promenio gasenje monitora u odredjenom intervalu (idle), kucas ovo
kao primer ja sam stavio da ti se gasi monitor na pola sata

powercfg -change -monitor-timeout-ac 30

"AC settings are used when the system is on AC power. DC settings on battery power."

To bi bilo to.

Poslednja izmena:
Jos malo , pa kao da smo u *nix okruzenju.

apdejtovi svakako da trebaju da se instaliraju radi boljeg, bezbednijeg i funkcionalnijeg iskustva sa samim sistemom. a nije nikakva filozofija ugasiti ih pitanja su ti početnička, u control panelu pod system tools imaš update pa tamo čekiraj(mada ti ne preporučujem)

pocetnicima i treba gasiti updatove masa njih zezne sistem tako sto ga ugasi u toku updata, ili nece namerno da ceka i zove i dernja se da komp nesto radi i da on to ne zeli da ceka ;)

apdejtovi svakako da trebaju da se instaliraju radi boljeg, bezbednijeg i funkcionalnijeg iskustva sa samim sistemom. a nije nikakva filozofija ugasiti ih pitanja su ti početnička, u control panelu pod system tools imaš update pa tamo čekiraj(mada ti ne preporučujem)

A kako da udjem u services(mislim ono kao na xp kad idem na run i kucam services.msc)?Inace automatic update gasim samo iz razloga sto nemam orginal sistem.

Otvoris Metro, kucas Services i pokrenes, scrollujes dole i nadjes Windows Update servis.

Vrh Dno